2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Canım en doğrusunu sen bilirsin bebeğine uygun olan .. sıcak mizaçlı olmak ateş grubu oluyor onlar hemen parlarlar enerjik olurlar sıcağa hiç gelemezler yaz mevismini sevmezler Dediğin gibi analı yavrulu aynısının demek

Kızlar yarın 2.ay aşısı var herhangi bi yan etkisi olur mu acaba ya ateş yapabilirmiş. Deneyimleyen var mi ?

Burada ateş ve huzursuzluk yaşayanlar oldu bildiğim kadarıyla. Bizim doktor da ateş yapabilir, yaparsa bir çay kaşığı mor calpol verirsin demişti ama asm deki hemşire takvimdeki aşıların hiçbirinde öyle fazla bir yan etki beklemiyoruz dedi.

Biz de ikinci ay aşımızı olduk sonunda. Bizim hemşire hastalanmış, eli bana bile ağır gelen diğer hemşireye yaptırdık mecburen

Hemşire zatürreden hastanede yattığını öğrenince tereddüt etti biraz, doktoru çağırıp muayene ettirmek istedi. Dedim o rsv kaynaklıydı, pnömokok değil. Ayrıca kendi doktoru yaptırın dedi. Asm Doktoru geldi, muayene etti, ciğerler temiz, aşıya engel bir durum yok ama isterseniz bir iki hafta daha bekleyebilirsiniz bağışıklığı iyice toparlanana kadar dedi. Ay dedim yok, engel teşkil eden bir durum yoksa vurun bizi, gidelim. Çocuk yine abisinden ne kapacak belli değil o bir iki haftada. Sen de haklısın dediler. Umarım iyi etmişimdir bekletmemekle

Ama yavrumun dilini titrete titrete bir ağlayışı vardı aşı olurken, içim kötü oldu. Doktor göğsünü dinlerken de patır patır kaka yaptı zaten. O kadar hastanelerde küvezlerde falan kaldı, iğneler oldu, ondan mı acaba dedim. Umarım travma bu kadar kolay olmuyorlardır.

Bu arada boyunu da ölçtürdüm hemşireye, 59 cm olmuş. Büyüyor boncuğum

Sıcacık Kangurudan inmiş, her şeyden habersiz uykusunda hemşireyi bekleyen bir bebiş fotosu koyuyorum eke.

Eklentiler

• 29BDD2ED-94B8-48DF-AB16-D1C274837CF1.webp
    45,2 KB · Görüntüleme: 97
Oyyy büyüyorlar
Travma bu kadar olmuyordur çoktan unuttu bile

Kızlar gece uykumuz fena değil beslenmeye kalkıp uyuyor ama gündüz neredeyse hiç uyumuyor ya, yani 20 dakika bazen yarım saat.. Eskisi gibi 2 saat falan uyuduğu hiç olmuyor hatta 1 saat nadir öyle söyleyebilirim

Kızlar bu 8. atak haftasına mı ne girdik biz bu çocuk yine kucağımdan inmiyor önceden uyutmak kolaydı şimdi uyutmak da çok zor etrafa bakmaktan uyuyamıyor bile napıcam ben bu atağı geçiren var mı ne kadar sürede bitiyor

Canım sen köydeydim sanırım temiz hava zaten vardır gibi geldi ama tamamen anam babam usulü düşünceden kaynaklı da böyle düşünmüş olabilirim.
Köyde değilim ama merkezden uzağım biraz sadece. Havamız temiz, büyükşehir gibi kirli hava derdimiz yok evet. Benim derdim kedi tüyü ve toz onun içinde cihaza gerek var mı onu düşünüyorum işte

Bende bu sabah yine çocuk nerde diye diye uyandım. Eşim alıştı sanırım artık. Gözünü bile açmadan oradadır bakıver diyor

Biz şuan 5. Atak haftasındayız önce hiç uyumadı uyuyan çocuk dedim ki atak haftası. Sonra birde hastalığı ortaya çıktı üşütmüş bide nazarada inanıyorum Milet uyuduğunu gördü benim bebişin laf etti hiç uyumadı. Sizde önce bir nazar duası okuyun bence sonra bebişinizin bir sıkıntısı var mı takip edin bence karın gurulduması gözlerde kızarıklık bizim hastalık belirtileri oldu bebişde. Ama bol bol ten temas yapın bide piş piş müziği var you tubede emzik alıyorsa öyle sallayıp uyutmayı deneyebilirsiniz

Kızlar kendinize çok dikkat edin üşütmeyin hasta olmayın bebişlere geçiyor çok zor sancılı bir süreçmiş gerçekten…
Çok geçmiş olsun. Tabii üşütmemek de gerek ama ciddi bir salgın var belli ki. Ben bugün asm’ye gittiğimde uzun zamandır ilk kez hemşiresinden sekreterinden doktoruna kadar herkes maskeliydi. Biraz lakayıtlardı o konuda, onlar bile maskelenmişse bu kez iş ciddi diye düşünüyorum

Köyde değilim ama merkezden uzağım biraz sadece. Havamız temiz, büyükşehir gibi kirli hava derdimiz yok evet. Benim derdim kedi tüyü ve toz onun içinde cihaza gerek var mı onu düşünüyorum işte
Tüy ve toz konusunda yeterince memnuniyet sağlıyor anladığım kadarıyla hava temizleme cihazları, yalnız mesela etki alanı 130 metrekare olduğunu iddia eden cihazdan o kadar verim alınmadığı yönünde eleştiriler var. Yani tek bir odayı temizlemek için alınacaksa alınmalı gibi anladım ben. Hatta tek oda için etki alanı daha az ve fiyatı daha uygun bir şey de seçilebilir.

Asm aradı. Yarın sabah 11e kadar gelin yapalım aşıları dediler. Kalabalığa girmek istemiyoruz en erken ne zaman gelelim diye sorduk. 8.30da orada olacağız kısmetse. Bugün çok kalabalık ve çoğunluk maskesizdi. Anlayamıyorum ben insanları. Yaşlı, hasta veya bebekli olmaya gerek yok ki kendini hastalıktan korumak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…