Emzirirken sallarken bende buraya bakıyorum canım başka birşey çekmiyorVallahi helal olsun kızlar, temmuz anneleri doğum yapınca hayalet kasabaya dönmüştü siz baya konuşuyorsunuz beklemiyordum burada böyle bir atak
Canım en doğrusunu sen bilirsin bebeğine uygun olan .. sıcak mizaçlı olmak ateş grubu oluyor onlar hemen parlarlar enerjik olurlar sıcağa hiç gelemezler yaz mevismini sevmezlerKvdem de senin gibi olduğu için isilik oldu çocuk
Çocukken de böyleymişim, azıcık sıcak oldu mu kıyamet koparır çoraplarımı çıkarır atarmışımzaar kızım da bana çektiyse demek birkaç gündür çamaşırlarını yıkamadım daha kalın takımları kaldı bebişin, o yüzden gece uyku tulumu yerine sadece ince penye battaniyesini örtüyorum.
Evimiz güneş almadığı için kombiyi bebek varken kapatamıyorum. en düşük ayarda çalıştırıyorum. Ama ara kat olduğu için de hemen ısınıyor. Nerden bakarsan bak saçma sapan bir ev, bir türlü kurtulamadım şurdan. İnşallah yaza doğru her yönüyle içimize sinen bir ev buluruz da çıkarız.
Özellikle benim çenem çok düşükVallahi helal olsun kızlar, temmuz anneleri doğum yapınca hayalet kasabaya dönmüştü siz baya konuşuyorsunuz beklemiyordum burada böyle bir atak
Kızlar yarın 2.ay aşısı var herhangi bi yan etkisi olur mu acaba ya ateş yapabilirmiş. Deneyimleyen var mi ?
OyyyBiz de ikinci ay aşımızı olduk sonunda. Bizim hemşire hastalanmış, eli bana bile ağır gelen diğer hemşireye yaptırdık mecburen
Hemşire zatürreden hastanede yattığını öğrenince tereddüt etti biraz, doktoru çağırıp muayene ettirmek istedi. Dedim o rsv kaynaklıydı, pnömokok değil. Ayrıca kendi doktoru yaptırın dedi. Asm Doktoru geldi, muayene etti, ciğerler temiz, aşıya engel bir durum yok ama isterseniz bir iki hafta daha bekleyebilirsiniz bağışıklığı iyice toparlanana kadar dedi. Ay dedim yok, engel teşkil eden bir durum yoksa vurun bizi, gidelim. Çocuk yine abisinden ne kapacak belli değil o bir iki haftada. Sen de haklısın dediler. Umarım iyi etmişimdir bekletmemekle
Ama yavrumun dilini titrete titrete bir ağlayışı vardı aşı olurken, içim kötü oldu. Doktor göğsünü dinlerken de patır patır kaka yaptı zaten. O kadar hastanelerde küvezlerde falan kaldı, iğneler oldu, ondan mı acaba dedim. Umarım travma bu kadar kolay olmuyorlardır.
Bu arada boyunu da ölçtürdüm hemşireye, 59 cm olmuş. Büyüyor boncuğum
Sıcacık Kangurudan inmiş, her şeyden habersiz uykusunda hemşireyi bekleyen bir bebiş fotosu koyuyorum eke.
Köyde değilim ama merkezden uzağım biraz sadece. Havamız temiz, büyükşehir gibi kirli hava derdimiz yok evet. Benim derdim kedi tüyü ve tozCanım sen köydeydim sanırım temiz hava zaten vardır gibi geldi ama tamamen anam babam usulü düşünceden kaynaklı da böyle düşünmüş olabilirim.
Bende bu sabah yine çocuk nerde diye diye uyandım. Eşim alıştı sanırım artık. Gözünü bile açmadan oradadır bakıver diyorsoyasosu Ayy ben de sallıyormuşum geceleri bazende yatak başlığını sallıyorum işin garip kısmı bazen fark ediyorum noluyor yaa diyorum sonra tekrar bağlığı sallarken buluyorum kendimi hayır Başlık ne alaka kolum arkaya dönüyor filan baya da zor iyiz iyiii bunada şükür
Biz şuan 5. Atak haftasındayız önce hiç uyumadı uyuyan çocuk dedim ki atak haftası. Sonra birde hastalığı ortaya çıktı üşütmüş bide nazarada inanıyorum Milet uyuduğunu gördü benim bebişin laf etti hiç uyumadı. Sizde önce bir nazar duası okuyun bence sonra bebişinizin bir sıkıntısı var mı takip edin bence karın gurulduması gözlerde kızarıklık bizim hastalık belirtileri oldu bebişde. Ama bol bol ten temas yapın bide piş piş müziği var you tubede emzik alıyorsa öyle sallayıp uyutmayı deneyebilirsinizKızlar bu 8. atak haftasına mı ne girdik biz bu çocuk yine kucağımdan inmiyor önceden uyutmak kolaydı şimdi uyutmak da çok zor etrafa bakmaktan uyuyamıyor bile napıcam benbu atağı geçiren var mı ne kadar sürede bitiyor
Çok geçmiş olsun. Tabii üşütmemek de gerek ama ciddi bir salgın var belli ki. Ben bugün asm’ye gittiğimde uzun zamandır ilk kez hemşiresinden sekreterinden doktoruna kadar herkes maskeliydi. Biraz lakayıtlardı o konuda, onlar bile maskelenmişse bu kez iş ciddi diye düşünüyorumKızlar kendinize çok dikkat edin üşütmeyin hasta olmayın bebişlere geçiyor çok zor sancılı bir süreçmiş gerçekten…
Tüy ve toz konusunda yeterince memnuniyet sağlıyor anladığım kadarıyla hava temizleme cihazları, yalnız mesela etki alanı 130 metrekare olduğunu iddia eden cihazdan o kadar verim alınmadığı yönünde eleştiriler var. Yani tek bir odayı temizlemek için alınacaksa alınmalı gibi anladım ben. Hatta tek oda için etki alanı daha az ve fiyatı daha uygun bir şey de seçilebilir.Köyde değilim ama merkezden uzağım biraz sadece. Havamız temiz, büyükşehir gibi kirli hava derdimiz yok evet. Benim derdim kedi tüyü ve tozonun içinde cihaza gerek var mı onu düşünüyorum işte
Asm aradı. Yarın sabah 11e kadar gelin yapalım aşıları dediler. Kalabalığa girmek istemiyoruz en erken ne zaman gelelim diye sorduk. 8.30da orada olacağız kısmetse. Bugün çok kalabalık ve çoğunluk maskesizdi. Anlayamıyorum ben insanları. Yaşlı, hasta veya bebekli olmaya gerek yok ki kendini hastalıktan korumak için.Çok geçmiş olsun. Tabii üşütmemek de gerek ama ciddi bir salgın var belli ki. Ben bugün asm’ye gittiğimde uzun zamandır ilk kez hemşiresinden sekreterinden doktoruna kadar herkes maskeliydi. Biraz lakayıtlardı o konuda, onlar bile maskelenmişse bu kez iş ciddi diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?