2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Hastalık durumu varsa kesinlikle gelmezler diyebileceğin kadar sağduyusuna güvendiğin biri değilse, açık açık sorsun eşin bence
Ya biliyo musun küçük çocuk hastaydı geçen hafta hava veriyoruz demişti hatta. Geçmiş olur haftaya kadar diye düşünüyorum
Gelmek için bize sormadılar haber verdiler sadece
Ben baktım bana tadı kötü geldi. Şekerli gibi ama bunu tariflemek çok kişisel
Çok üzüldüm. Aslında ne kadar korursak koruyalım hep bir risk var ama o kadar küçükler ki en azından bu kış tanışmasın istiyorum hastalık ile. Belki gelse bile bebekle çok temas ettirmezsin ya da bebek hasta sana geçmesin diyebilirsin belki. Onu daha çok düşünüyormuş gibi. Eminim yaşadığı şey onun için çok zordur

Sen de 657ye tabiydin sanırım. Bizde sadece dilekçe yeterli diye biliyorum ama sömestırda doğum evraklarımı bırakmaya gittiğimde soracağım
Ogretmen misin sen de? Dilekçeyi tatilde mi vereceksin? Benim iznim tatilin başında bitiyor ama tatilde çalışır görünüp sonra izne ayrılmaya niyetim var. Bu hafta dilekçeyi veririm diyordum ben erken mi olur

Of çok zor bir durum bende yılbaşı günü görümcemin oğlundan şüphelendim takır takır öksüren çocuk gelmiş. Kv e söyledim laf arasında çok öksürüyordu umarım bebeğe geçmez diye, keşke kabul etmeseydin dedi. Ya kardeşim ben nasıl dicem kendini bilen gelmemeli. Bebek yeni rsv atlatmış gitmeyelim demeli ama kimseye öyle bir empati yok

Yeğenine çok üzüldüm, Boşanmış aile çocuğu olmak zaten zordur, bir de bir erkek çocuk olarak öyle olumsuz anneyle başbaşa kalması çok yazık olmuş. Çekirdek aile olarak Gerçekten dış dünyadan yalıtılmış, izole bir hayat yaşamayı başarıyorsanız, bunu sürdürmek istemeniz çok yerinde. Uygun bir dille anlatılabilir, yaza sözleşilebilir (veya abes kaçmayacaksa maskeli görüşülebilinir.) Biz ne yazık ki eşimin çalışması ve evdeki okul çocuğunun varlığı yüzünden izole bir hayat yaşamadığımız için (evde yatakodası izolasyonuyla sınırlı bizimki , abisi maskesiz falan giremiyor) ben sevdiğim ve görmek istediğim insanlarla bilinen bir hastalık yoksa görüşüyorum ama belli koşullar altında tabii. Annenlerle farklı yerde yaşıyordunuz diye hatırlıyorum, bence aksıran tıksıran yoksa annenlerde veya sizde (bence hanginizin salonu veya evi daha genişse onda ) fazla kalabalık olmadan görüşmeniz bir sakınca doğurmaz. O yaştaki çocuk gelip bebeği izinsiz ellemeye öpmeye kalkmaz, kalksa bile anlatırsanız anlar. Senin de her zaman için meme istiyor diye bebeği alıp içeri kaçma imkanın olur. Ama görüşmek istiyorsan tabii, sırf ayıp olmasın veya kimse kırılmasın diye görüşeceksen, risk olarak gördüğün bir şeyi yapma bence.

Kızlar yeşil sümüksü kaka yapmış benim kız bugün hep yeşil yaptı nerdeyse alerjik bir şey mi acaba sizde oluyor mu

Bizimki de çok hafif yeşile çalıyordu dün gece ve bu akşam, dün sabah olduğu verem aşısına bağladım. Hastanede antibiyotik kullanırken yeşildi bayağı ama ishal olmadığı için sorun etmemişlerdi, ishal olsaydı probiyotik vereceklerdi. halk arasında üşütmeye de bağlı olabileceği söyleniyor ama bilemiyorum.

Ben açık açık soruyorum artık görüşeceğim kişilere öksürük falan gibi bir hastalık emaresi var mı diye

Ya biliyo musun küçük çocuk hastaydı geçen hafta hava veriyoruz demişti hatta. Geçmiş olur haftaya kadar diye düşünüyorum
Gelmek için bize sormadılar haber verdiler sadece

Felaket tellalı gibi olmayayım ama o hastalık iki hafta içinde geçer büyük ihtimalle, geçmese de bulaşıcılığı kalmamış olur, ancak muhtemelen o öksürük devam ediyor olacak ve eski hastalığın kalıntısı mı, yoksa yeni bir şey mi diye gerileceksiniz. Bizim bir aydır büyük oğlanla yaşadığımız ikilem gibi

Ben açık açık konuşma taraftarıyım bu konuları ama ev genişse dediğim gibi, mesafeli oturulup zırt pırt içeri emzirmeye kaçarak birkaç saat idare edersin her türlü.

Annemlerle aynı yerdeyiz ama haftada bir falan görüşüyoruz genelde. Bize gelindiğinde genelde uzun kalınır hemen dönülmez, kalkın gidin de denmez annemlerin evi küçük. En kötü dışarda görüşürüz diye düşündüm.

Her halukarda o kadının dediği çıkmış olacak ya. Onu hazmedemiyorum. Fena bir düşünce yapısı var insan kendi çocuğunu üzmeye uğraşır mı? Biz gerçekten onun dediği gibi bile davransak ona öylemi yansıtması lazım yani?

Dr eve kimseyi sokmayın dedi falan derim artık. Defne hasta diyemem. Batılmı bilmem ama ne zaman biri hasta diye yalan söylesem ters bişey olurdu. Çok yıllar önce bıraktım o bahaneyi çocuğa bişey olur vicdan yaparım sonra Allah korusun.

Bunu düşünmek zor olmamalı gerçekten ya
Kalmalı geliyorlar ben de bulaşıcığının kalmadığını düşünüyorum ama işte. Yani aslında hasta olmadığına emin olduğum arkadaşlarımla görüştüm bu süreçte. Bize geldiler ben gittim, e eşim evden çalışıyordu ama ofise başladı. Yani şimdi gelmeyin deme şansım da yok

Ogretmen misin sen de? Dilekçeyi tatilde mi vereceksin? Benim iznim tatilin başında bitiyor ama tatilde çalışır görünüp sonra izne ayrılmaya niyetim var. Bu hafta dilekçeyi veririm diyordum ben erken mi olur
Aynı şeyi düşünüyorum ben de. Acaba bu şekilde kabul ederler mi? 21 inde bitiyor benimde iznim

Bu arada Defne hala kucakta ben kafayı yememek adına normalmiş gibi davranmaya çalışıyorum. Bütün tuşlara bastım bekliyorum. Altını değiştirdim, hatta kıyafetini de, mama yedi, gazı çıktı, burnunu açtık pek bişey yoktu ama, en son gaz ilacı verdim. Okudum üfledim. Hala kıpır kıpır tam dalıyor uyanıyor

Ay ben de asla yalan söyleyemem böyle konularda. O annenin profilini çok iyi anladım maalesef, var öyle insanlar.

Dışarısı daha iyi olurdu aslında ama bu havada mecburen yine herkesin girip çıktığı kapalı bir mekanda buluşacaksanız çok mantıklı olmayabilir. Sizin ev büyükse daha rahat edersiniz tabii ama annenlere giderseniz de istediğiniz zaman kalkıp gitme şansınız olur. Bir orta yok bulursunuz bence

Benim de kaybım gelecek haftaya ve öğretmen. Eşime sürekli diyorum, söyle bu bir haftada hasta olmasın diye ayyy milletin gezme derdini biz çekiyoruz resmen

Haha arada baktığım oluyor silikon uç yüzünden dediğin gibi tatlı gibi ama ben de aşırı derece tatlı yiyorum

Ben biraz raporla idare edeceğim sanırım ben öğrenciler varken okula gitmek istemediğim için tatilde gitmeyi düşünüyorum. Taşıyıcı olmak istemem bebeğim için. İleri tarihli yazarsın dilekçeyi idaren kabul ederse, sorun olmaz diye düşünüyorum. Benim idarem bu konularda anlayışlı, daha doğum belgemi bile dediğim gibi götürmedim

Kafasını çevirince çıldırmıyor bu arada. Doktoru boyun kaslarını kontrol etti mi? Sen de edebilirsin gerçi sertlik gelmemeli eline.
Evet etti hatta nöroloji doktoru bizi fizyoterapiste yönlendirdi birde onlar baksın diye o da baktı sol tarafında çok hafif sertlik var bol egzersizle geçer dedi elimden geleni yapıyorum bence gelişme var kendi çevirmesinde umarım düzelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…