- 7 Eylül 2023
- 1.946
- 3.359
- 53
Ne 2 saat mi ? Doğumdan beri benim gözümde 2 saat bile hayal
Evet ondan soğuk oluyor. Bide boynuna göğsüne salyaları akıyor ıslanıyor.Bide ellerine ağzına sokuyorsa o zamanda bebişlerin eli soğuk oluyor
Bebem o mamadan firar ettiyagmurcicegii un bebeğine özel bir mama vermiş Dr kolik olduğu için. Gece aklıma geldi ama yazamadım bir türlü. Bi haberleşin istersen.
Aptamil conformil önermişti, istersen geç demişti gaz için bizim Dr.Bebem o mamadan firar ettitadı zaten çok kötüydü içiyor diye sevinmiştik ama maalesef içmiyor artık başa dönecek gibiyiz. Doktor sma comfort al dedi onu deneyeceğim şimdi. Aptamil felaket gaz yapıyor bizde.
Aptamil conformil alacaktım ama onun tadıda kötüymüş sanırım. Bu mamanında tadı kötü olduğu için bebeğim içmiyor zaten. Sma comfortta kolik ve gazlı bebekler için çoğu kişi memnun kalmış bir de onu deneyeceğim artıkAptamil conformil önermişti, istersen geç demişti gaz için bizim Dr.
Optipro değil Conformil mi gaz yaptı?
Bizim büyük influenza da olduNeyse ki covid bir şey yapmıyormuş bebeklere gerçekten geçmedi hatta sanırım test yapmadım bir daha. İnfluenza olmayalım da inşallahAz kaldı kar yağarsa belki mikroplar biraz kırılır büyüklerin dediği gibi
Canım o rsv yi biz kusarak atlattık deli gibi her kusmuğu balgamlıydı. O dönem hava ve burun açma yapıyordum. Bir 20 gündür hava vermiyorum atlattığımızdan beri yani her gün ya da iki günde bir burnunu açıyorum tek. Arada balgam kusuyor bu iyi bir şey korkma hiç. Sürekli kusarsa ve her kusmuğunda balgam varsa o zaman hasta demek. Serum fizyolojik sıkıyoruz ya onu atamıyor balgam gibi kusarak çıkarıyor. Bugün bende sf sıktım daha çok hırıltı var gerçektenSpring05 kuzum senin bebiş balgam kusuyordu demi hastalık kontrol altında mı ilerledi benimkinde de sanki balgam vardı bugun arada öksürük oluyor aklım cıkıyor artık her yer hasta insan kaynıyor evden cıkmasan da buluyor bi sekilde. Ekstra su an bişey yapıyomusun
Oyy maşallah bizi felaketler içine çekiyor resmenBizim büyük influenza da olduüç gün geçmeyen ateşi oldu şükür çok ağır geçirmedi şurubu hemen içirdiğim için
Kafasını çevirince çıldırıyor mu bizimki nefret ediyor kendisi çevirince hiç sorun yok solunda konuşuyorum artık hep ama ben çevirip bekletirken ağlıyor.Aynen bizim de öyle. Gece hiç koymuyorum ama gündüz yastık ile engelliyorum ben de. Ayrıca oyun halısına yatırıp sol tarafına oyuncak koyuyorum ki o tarafta kalsın ilgisi. Yanak yanağa dans ediyoruz. Bir de günde on kere boynunu tamamen 180 derece sol tarafına çevirip 15 sn bekletiyorum. Hepsi doktorun tavsiyesi. Kafası illaki düzelir de önemli olan boyun kası aslında. Kullanmaz ise kısa kalırmış.
Çok geçmiş olsun. Duymuştum daha önce öyle şikayetleri olanları. Uzun sürüyor ama kalıcı değil diye hatırlıyorum. Ben de yazmamıştım, bu 3. sezaryenimdi ve ben ilk defa çok acı çektim doğumda. Bebeği çıkarmaya çalışırken hissettim resmen. Çığlık attım, genel anestezi yapalım dediler istemedim. Son kez deneyelim dedi dr ve çıkardı. 3 4 kez bağırdım öncesinde, bebek çıktıktan sonra rahatladım. Kesiyi falan hissetmemiştim anestezi etki etmişti aslında ama anlamadım valla. Dr a kalsa normal dedi inanır mısınız? Sanki ben daha önce 2 sezaryen olmamışım da bilmiyorum gibi. Bu şekilde hisseden oldu mu acaba çok merak ediyorum.Kızlar ben burda bahsetmedim doğum yapanlar yoktu diye ben sezeryanda hareket ettim iğne yapılırken kendimi çok kasmıştım doğumdan sonra ki ilk gün çok iyidi ay çok rahatım filan diyordum taki uyuşukluk tamamen geçecek kadar asla yürüyemedim oğlumda hemen kalkmıştım çok iyidim daha sonra eve çıktığımız gün fenalaştım hastaneye kaldırdılar vs narkozdan kaynaklı birşey yaşamışım filan anlattı ama dr duymuyordum ve bi ilaç var sadece çözümü o dediler piyasada bulunmuyormuş vs bişeyler anlattılar neyse daha sonra biraz daha iyi oldum son bi kaç haftadır şikayetim baya kaybolmuştu ama ben dün kanguruyla okula giderken çok zorlandım aynı yerde aynı ağrılar başladı sanki sezeryanın ilk gününe döndüm o kadar kötüyüm ki sakat kaldım sanki bacağımı peşime çekiyorum ve tek taraflı bu boynumuzda aynı tarafı aranızda böyle ağrısı kalan var mı boyun bel gibi 25 randevunu aldım artık çözüme ulaşır inşallah 2 çocukla böyle çok zor oluyor
Bir akrabamda bi kaç kes uyuşturmuşlar ama uyuşmamış o şaşırmıştım duyunca o ilaç kullanıyormuş aslında ondanmış söylemişte hatta ama ah bu dr ben aşırı aşırı kastım kendimi yaparken öne ittim kendimi bi kaç kez hatta ama ilk sez asla böyle şikayetlerim olmadı bide üzüldüğüm nokta aradan 3 ay geçti hala düzelme yok dr ne diyecek acaba bu duruma boynum hep kitlenmiş gibi ama baş ağrısı eşlik etmiyordu bayadır dün belimde arada ağırırdı filan ama dün kanguruyla okula gidene kadar perişan oldum üstelik 3 dk filan okul yakın ve ağrım şiddetlendi şuan sağ tarafım komple ağrıyor bel kalça kısmım başım boynum omzum tek taraflı olması çok değişikÇok geçmiş olsun. Duymuştum daha önce öyle şikayetleri olanları. Uzun sürüyor ama kalıcı değil diye hatırlıyorum. Ben de yazmamıştım, bu 3. sezaryenimdi ve ben ilk defa çok acı çektim doğumda. Bebeği çıkarmaya çalışırken hissettim resmen. Çığlık attım, genel anestezi yapalım dediler istemedim. Son kez deneyelim dedi dr ve çıkardı. 3 4 kez bağırdım öncesinde, bebek çıktıktan sonra rahatladım. Kesiyi falan hissetmemiştim anestezi etki etmişti aslında ama anlamadım valla. Dr a kalsa normal dedi inanır mısınız? Sanki ben daha önce 2 sezaryen olmamışım da bilmiyorum gibi. Bu şekilde hisseden oldu mu acaba çok merak ediyorum.
Geceleri yatarken giydiriyorum üşümesin diye benimki daha fark edemedi elleriniYaa aslında keşke giydirmesen elleri ile dokunsa her yere hep. Şimdi tam o evredeler. Benim kız geçen ellerinin onun olduğunu farketti ellerine bakıp bakıp gözlerini büyütüp oooo uuuu dedi
Dr görmeden ilaç vermezdim ben olsamBebeği soğuk algınlığı olanlar hangi şurubu kullandınız
Bence bir doktor görsün neden kaynaklı olduğunu dozunu vs ayarlar bazen düşündüğümüz gibi olmayabilir durum bende hırıltısı var öksürüyor diye gittim ama reflüdenmiş meselaBenimki hasta oldu sanırım ya temizlememe rağmen tıkanıp duruyo hapşırıyo hapşırınca da sarı sarı geliyohastaneye götürmek istemiyorum hiç çok kötü salgın var. Soğuk algınlığı şurubu alsam diyorum
Dr görmeden ilaç vermezdim ben olsamrandevuyu alıp son dk ya kadar dışarda bekletin bebeği öyle girin. Biriniz içerde biriniz dışarda fln sıranın yaklaşmasına göre işte
Bence bir doktor görsün neden kaynaklı olduğunu dozunu vs ayarlar bazen düşündüğümüz gibi olmayabilir durum bende hırıltısı var öksürüyor diye gittim ama reflüdenmiş mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?