2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Valla bebekten bebeğe değişiyor demek ki ben de o mesajı gördüm eşime de söyledim bıraktık kullanmayı iki gün. İki gece yavrum toplasan 3 saat uyumamıştır tabii deneyip görmekte fayda var
Olabilir. Canım ilk kutu bize iyi gelmişti ikinci felaket belkide uzun süre kullanmak iyi gelmedi bilmiyorum ama acayip şikayet okudum inşallah sizinde düzene girer zaten baya hateketlendikleri için 1 aya tamamen gaz sorunları biter

Valla bebekten bebeğe değişiyor demek ki ben de o mesajı gördüm eşime de söyledim bıraktık kullanmayı iki gün. İki gece yavrum toplasan 3 saat uyumamıştır tabii deneyip görmekte fayda var
Kabızlıkta mı yaşamadınız? Valla maşallah. Demek ki bebeğe göre değişiyor. Benim bebeğimde hem kabızlık yaptı hem daha dazla ıkınma. Bi de asla gaza çözüm olmadı

Kabızlıkta mı yaşamadınız? Valla maşallah. Demek ki bebeğe göre değişiyor. Benim bebeğimde hem kabızlık yaptı hem daha dazla ıkınma. Bi de asla gaza çözüm olmadı
Kabızlığı var ama gaz damlasından mı bilmiyorum. Bir kez 7 günü bile buldu yapmadığı. Ama kullanmadığım iki gece bayağı kivrandi. Öyle olunca devam ettik kullanmaya. 3 aylık olunca bırakacağım zaten kullanmayı

Ya bende okumuştum kim hatırlamıyorum öyle yazmıştı. Kabızlık falan inleme yapıyormuş demişti. Bende bıraktım ve maşallah çocukta o şikayetler kalmadı daha bi düzene girdi. Bilseydim kullanmazdım ya yada başka bir damla alırdık. Bayadır kullanmıyorum bende.

Öksürük kalıyor ara ara artıp azalıyor. Biz şurubu kullanmıştık. Bir haftaya iyileşme oluyor. Çok geçmiş olsun. Size şurup verildi mi?
Başlangıcı olduğu için mi bilmiyorum bitkisel bı şurup vermiş içinde herşey var.faydasi oldu gbi azalarak bitecek insllh bebeğe bulastrmadan atlatsaydik

Ya maşallah evet bizimde bitti ıkınmalar özellikle çok şükür Alyaliya arkadaşım yazmış sağolsun

Günaydın,

Kaç gündür gece gündüz mememe yapışmış bir fok balığı ile yaşıyorum. ama bugün ilk kez galiba gülüşüme gülüşle karşılık verdi galiba diyorum çünkü yüzündeki normal meymenetsizlik hali hala gitmiş değil bu atak haftalarında önce böyle krizler geçirip sonra bir beceri geliştiriyorlardı ya, bu da onlardan biri herhalde diye düşünüyorum. Biz bugün tam 12 haftalığız. sizinkiler kaçıncı haftada gülmeye başladı? Bizimki 37. haftada doğduğu için hesaplamayı neye göre yapmam gerektiğini anlamak için soruyorum.

Son düzenleme:
Güzel anne, bazı bebekler daha ciddidir senin de bildiğin gibi. Bizim bebeğin doktor izlem kitapçığında üçüncü ayında şu yazıyor.
-Bebek anneyi tanıyıp ona gülüyor mu?
Daha öncekiler de böyle bir ibare yok. Belki yardımı olur

Her bebek her beceriyi aynı zamanda kazanmıyor. Ayrıca bebeklerde mizaç farkı da var. Benim bebeğim 35+6da doğdu 45 günlükken bize gülmeye başladı, eltim 39. Haftada doğurdu bebeği 55 günlük ama hâlâ sosyal gülümseme yok. O yüzden kıyaslamak çok doğru değil ama dediğin gibi ataklardan sonra bebekler yeni beceriler kazanıyor sizinki de bu beceriyi kazanmış olabilir artık bebeğinizle daha fazla iletişim kurup karşılık alabilirsiniz çok daha sevimli oluyorlar

Arkadaşlar, belki zaten biliyorsunuzdur ama henüz duymamış arkadaşlar için Solgar’ın brewer’s yeast with B12 takviyesi gerçekten süt arttırıyor Bira mayası için alkolsüz bira veya malt içeceğini tercih etmeyenlere güzel alternatif

Benim bebeğim 40’ı çıktıktan sonra gülmeye başladı ama günde birkaç kez oluyor. Belki çoğu da reflekstir tam emin olamıyorum da

Oyy maşallah bizimki bir aylıkken gülmeye başladı, sonrasında da agulamaya başladı ama bir gün daha bekleseydik 39 haftalık olacaktı Büyük kızım baya geç güldü ordan belli ediyor karakteri galiba Buna bir ismini söyle hemen gülüyor konuşmayı devam ettir hı hı agu magu sanki konuşuyor gibi ya iki çocuk birbirinden o kadar farklı ki Artık bir şeylere uzanmaya ve ağzına sokmaya başladı oyun halısındaki oyuncakları tutun ağzına sokuyor kusmalar azaldı kaka durumu da günde 4 5 e düştü sanırım kilo da alıyor baya bir güncelleme geldi

Benimki 38+3te doğdu, doğduktan 45-50 gün sonra sosyal gülümsemelere başladı. Benimki de bu ara uyumamaya direniyor, umarım sonunda elini keşfetme becerisini kazanır

Tabii, çok doğru. Aslında kıyaslama yapmak için sormadım, ilk oğlumda atak haftaları hiç tutmuyordu 39+1 olmasına rağmen, bunda tutuyor gibi ama 37+1 olduğu için tutuyor mu tutmuyor mu emin olamıyorum, 40 haftalığa göre hesaplanıyormuş ya. Öte yandan 12. Hafta atağı için anlatılanlara da uyuyor. Neyse ben kırka göre değil 37 ye göre hesaplayayım en iyisi çünkü basbayağı 12. Hafta atağı gibi bu. (Dedi ve üç hafta sonra hanyayı konyayı gördü)

Benim bebeğim 40’ı çıktıktan sonra gülmeye başladı ama günde birkaç kez oluyor. Belki çoğu da reflekstir tam emin olamıyorum da

Aslında bizimki de gülümsüyor Aralık ortalarından beri ama bizimki bariz refleks gibiydi, ilk kez göz teması kurarak, agulayarak falan gülümsedi bugün uykusuz gecelere değdi.

Birkaç gündür de alnıma bakarak gülümsüyordu, odak yavaş yavaş oturuyorsa demek

Benimki 38+3te doğdu, doğduktan 45-50 gün sonra sosyal gülümsemelere başladı. Benimki de bu ara uyumamaya direniyor, umarım sonunda elini keşfetme becerisini kazanır

Bizimki de bir tek saçımı çekmek için kullanıyor elini şimdilik

Bu arada sen fıtık için doktora gittin mi? Benim de birkaç fıtığım var aslında, aktif değiller şu an neyse ki ama acaba fıtık sahibi bireyler olarak kanguru kullanmamız doğru mu, o kısmını merak ediyorum.

Bebek kilo aldıkça ben veririm, ekstradan yük binmiş olmaz diyordum ben ama maşallah ana oğul alıyoruz biz.

Gittim gittim, boyunda hafif düzleşme belde de küçük fıtık sol tarafta emzirmesen hap tedavisiyle iyileştirirdim ama emzirirken uygulayamayız dedi. Rahatlatıcı jel ve sprey verdi. Bu süreçte fizik tedavi almalısın dedi. Onun için de yakınımızda başka bir özel hastane var oraya gideceğim, medipol günlük gitmek için uzak kalıyor ama ne zaman giderim bilmiyorum

Kanguruyu da sordum, sorun olmaz dedi. Zaten bel destekliler ya, yükü bele vermiyorlar. Ben açıkçası normal kucakta taşırken daha çok zorlanıyorum kanguru da ağırlığını hissetmiyorum.

Valla hala aynı tezi savunuyorum, sezaryen göbeği diye bir şey yok boğazını tutamayan anneler var verdiğim kilolardan sonra açılan iştahımla kaldım aynı kiloda, yok verilmiyor. Bir de üstüne çikolataları yiyip bol bol göbeğe yağ yolluyorum

Doktor fizik tedavi isteyince rapor alınabiliyor mu acaba? Hani tedavi günde belki 1 saattir diye vermezler diye düşünüyordum ama sanki geçenlerde sen iş yerine vermek için rapor alacağını söylemiştin doğru hatırlıyorsam eğer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…