2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Öyle zor uyuyoki müdahele etmek istemiyorum uyanır diye, oyun halısında bi oyuncağa çok baktı yönünü değiştirdim ama ilgisini yine çekmedi, yan yatırsam gece yüz üsttü dönebilir o korku var öğlen yan yatırıyım en iyisi sırtını destekleyerek düzelir umarım memeleri ikisinede ayırdığım için hep aynı gögüsten emziriyorum oda etkilemiş olabilir

Diğer tarafa yatırıyorum sırtından az destek veriyorum dönmesin diye bi tık düzeldi biraz daha devam etmem lazım bunun için yastıklar var istersen onu dene canım dönemez onunla e bebekte. Vardı galiba
Var evet canım aklımda ama kendini yan yan atıyo kayıyo şimdi yastıkla kaysa o boş kısım değilde yastığın yan kısımlarına gelse başı acır diye korkuyorum, bende destekleyim bi süre en iyisi olmadı yastık alıp gündüzleri devam ederiz

Kızlar doğum yardımı yatıyor ya ödeme aşamasında diyor çekmediğim için mi öyle diyor. yatmış mıdır yani zira çocuk okula başlıcak Birde pttden mi çekiyoruz tc adına

Benim doktorum hastanede değil de özel bir tıp merkezinde çalışıyor gerçi, fizik tedaviye de oraya gitmiştim, belki ondandır. Ama özel hastanede herhangi bir şeyin ücretsiz olduğuna ikna olamadım araştırayım madem.

Direnç göstermiyorsa yan yatırmana gerek yok bence. Ben hep sırt üstü yatırıyorum, yalnızca kafasını elimle nazikçe öbür tarafa çeviriyorum. Uyurken dediğin gibi uyanacak diye müdahale etmek istemiyor tabii insan pek

Sen memeleri mi değiştirsen acaba? Omzuna alınca falan diğer yanağının üstüne yatırsan falan yavaş yavaş alışabilir. Benimki alıştı mesela, uyurken kendiliğinden döndürüyor yüzünü bazen diğer tarafa da. Ama ben genelde çocuğun burnuna ve nefes alışlarına odaklandığım için kafasının yamukluğunun geçip geçmediğinin değerlendirmesini yapamıyorum, eşime sormam lazım onu.

Direnç gösteriyo desteklediğim halde kaya kaya o yöne çevirdi kendini az önce, şimdi bebekken yaptığım gibi tam yan çevirdim destekle 10 dk aynı şekilde bakalım, peranın emdiği meme daha az süt üretiyor çünkü iştahsız mıymıy çekiyor pars daha fazla çekiyor o gögüsüm daha dolu değiştirsem parsa yetmez o yüzden bayadır ayırmış oldum normalde 1,5 ayına kadar her sabah değiştiriyodum hastalanınca peranın iştahı azaldı öyle devam ediyor mamayıda asla kabul etmiyor zaten onada bi çözüm bulamadım kaşık biberon aldım denicem küçücük kaldı iyice dr kilo alımı iyi desede içim rhat değil

Kafa yamukluğu ile ilgili bişeyler deneyip olumlu sonuç alan oldu mu acaba ? Bariz yamukluk oluştu hep aynı yönde yatmak istiyor
Benimkinde kemik çıkıntısı vardı yatmadığı tarafta(sağda), hala var tabi ama artık eskisi kadar sivri değil. Yatarken dönmek istediği tarafa yastık koyuyorum ki dönmesin, he gerçi kendini oynatıp istediği an yine dönüyor da ama artık sağa dönük halde de yatıyor. Arada elimle falan da döndüyorum, egzersiz yaptırıyorum. Çünkü kafa şeklinden de önemlisi doktor kaslar da kısalma olur dedi.

İlk kızımda kafa yastığı kullanmıştım ama en önemlisi kafa düzelmesi için tummytime dır
Tummy time ile arasındaki ilişki nedir? Genelde sırt ve boyun için önemli olduğunu duymuştum. Benimki çok tummy time seven bir çocuk değil, arkadaşımın doktoru da her çocuğun sevmek ve yapmak zorunda olduğunu nerden çıkardın demiş. O yüzden çok üstünde durmamıştım. Kucağımızda, dizle ya da kolla destekli yapıyor zaten az çok ama diğer türlü 1-2 dk durup kıyamet kopuyor

Kızlar bir sorum olacak, baya cahilce hem de hemoroid tam olarak nasıl oluyor? Ben lohusa dönemimde evdeki pedler bitince ucuz bir ped aldım, sık sık değiştirdiğimiz için (günlük pedi kullanmayı da hiç sevmediğim için) ve onu kullanırken ufak bir tahriş gibi bir şey oldu hem arkada hem önde ve bende bunu pede bağlayarak kullanmayı bıraktım. Birkaç gün sonra da geçti zaten. Şimdi yine her zaman kullandığım ped markasının naturel serisini kullanıyorum ve arkada yine bir tahriş söz konusu. Çok ama çok hafif şiş gibi de (geçen sefer de böyleydi). Bu hemoroid mi sizce ya da alerjik bir durum mudur? Sudocrem sürsem mi acaba diye düşünüyorum. Göğüs aramdaki tahrişi 1 günde iyileştirmişti.

Kilo konusunu doktoru sorun etmiyorsa sen de etme bence, doktorlar o konuda hemen fikir beyan ediyorlar çünkü bir sorun gördüklerinde. Meme konusunda da, aynı anda iki bebek emzirme tecrübem olmadı tabii hiç ama mekan değişikliğinde ferahlık vardır derler, belki çok süt yapan meme kıza daha iyi gelir, oğlan doymazsa da öbür memeden devam eder, bence denemekte fayda olabilir

Hemoroid anüs bölgesinde şişkinlik, çatlak, ağrı ve kanama ile kendini gösteriyor bildiğim kadarıyla ama senin anlattığın pişik veya alerjik tahrişe benziyor. Ben de doğumdan sonra ped siparişi verecekken baktım her zaman kullandığım markanın fiyatlar prima bezle yarışıyor, bebeğe kullandığım bebek bezi markasının pedinden sipariş ettim ve dediğin gibi bir hafta sonra falan aşırı rahatsız etmeye başladı, tahriş noktasına varmadan bıraktım ben ama devam etsem olurdu kesin. Bir bölge hassaslaşınca tam iyileşene kadar tekrarlaması normal olabiliyor. Sudocrem sür bence, faydası olmasa bile bir zararı olacağını sanmam.

Selam kızlar,
bundan kulllanan var mı? Tırnak makasıyla kesiyorum ama sivri kalan yerler oluyor. Hem kendini, hemde mama, meme sırasında beni çiziyor tırnaklarıyla.

Eklentiler

• 1000011227.webp
    22,7 KB · Görüntüleme: 37
Geçmiş olsun. Hemoroid olsa duramazsın diyeyim öyle tahrişe falan benzemeyen, anüs çevresinde acı-ağrının eşlik ettiği, ele gelen şişlikler halinde yaşadım ben. Seneler önce bir kere olmuştu. Hamilelikte de nüksetti. Birde bunun iç kısımda olanı varmış. Şükür onu ben yaşamadım.

Selam kızlar,
bundan kulllanan var mı? Tırnak makasıyla kesiyorum ama sivri kalan yerler oluyor. Hem kendini, hemde mama, meme sırasında beni çiziyor tırnaklarıyla.
Ben başkasının tırnağını ne yazıkki kesmeyen biriyim bununla kısaltıyorum şu an,gayet iyi

Selam kızlar,
Tırnak makası değil de kağıt makası gibi bir şeyi var ben onu kullanıyorum yıllardır. Bebeğin haftada 2 diğerinin haftada bir kesiyorum hiç kanatmadım çizik olmadı çok memnunum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…