2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Aa hap tedavisi mi varmış fıtığın, bana hiç vermediler fizik tedaviye gittim ben de yıllar içinde birkaç kez. Kangrunun sorun olmadığına sevindim, evet, kucakta hiç taşınmaz dediğin gibi. Ama benim favorim bebek arabası tabi

Göbek konusunda kesinlikle haklısın. Benim iştah feci açık ve son bir ayda 4 kilo almışım ilkinde de böyle böyle kaçırmıştım ipin ucunu, bu kez tutarım umarım

Ortopedi doktorum tek hekim raporu verebilirim istediğin zaman dedi. Ama fizik tedavi uzun süreli verebilir dedi. Henüz fiziğe gidemediğim için bilmiyorum açıkçası. Devam edebildiğim yere kadar kısa süreli raporla devam edeceğim sonrasında bakalım. En kötü ücretsiz izin kullanacağım hazirana kadar

Aahhh ahhh bizim sokaklarda bebek arabası kullanmak tam anlamıyla tam survivor parkuru olduğu için nadir kullanıyorum

Valla öyle dedi doktor, çok küçük bir yerde daralma varmış. Belki de benimkinin duruma özel bir durumdur hap tedavisi

İştah konusunda bende sizinle aynıyım niye böyle oldu anlamadım herhalde yaza daha var diye idrak edemiyoruz

Ay konudan bağımsız bende anneme medipolden randevu aldım fizik tedavi 30 gün ücretsizmiş sgk lı ya da bağkurlulara. Haber veriyim dedim

Tüm hastanelerde fizik tedavi ücretsiz dedi benim doktorda. Ben de genelini haber vereyim

Kızlar bir ara yazmıştım ilk ay sütüm yetersiz gibi geldiği için mama anne sütü ile gitmiştik ve bebeğim çok kilo almıştı sonra ebem ve doktorum mamayı bırak dedi. Çok şükür bıraktım ve sütümün yettiğini anladım. Normalde çok yiyen bir insan değilim ona rağmen emzirdikçe sütün arttığına inandım. Süt için en az günde 3 litre su için diyorum ve emzirdikten biraz sonra süt gelmese bile pompa ile sağım yapmakda sütü artırıyor bence.Yani bence talep artıkça süt de artıyor . Sizlerle paylaşmak istedim

Bide ek olarak tabiki hergün mutlaka tane rezene tüketiyorum. Ayrıca bazen tane rezene tane anason tane kimyon üçünü az miktarda bitki çayı yapıp içiyorum. Kalorisiz süt artırmaya çabalıyorum yoksa doğum kiloları gitmiyor

Kızlar arkadaşım çocuğu görmeye geldi çocuğunun iki tane peluş oyuncağı varmış yanında, bizimkinin yanına koydu önce hapşırdı sonra aşırı öksürüğü geldi baya bi öksürdü tıkanmış gibi. Ya alerjisi mi var yoksa tüyü falan mı kaçtı diye tedirgin oldum şimdi geçti şimdi de Allah korusun tüyü kaçmamıştır inşallah

Kızlar resimlerde belli oldu mu bilmiyorum ama böyle olanlar neden çıkıyordu isimlik gibi değilde sivilce gibi içi dolu Phaedra senin hastalıktan çıkan dediğin böyle mi bardakla kontrol ettiğin tam hatırlayamadım ama aklımda öyle birşey kalmış

Eklentiler

• IMG_8670.webp
    44 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_8676.webp
    73,4 KB · Görüntüleme: 64

Fotodan pek belli olmuyor ama benimki sivilce değil, döküntüydü. Ben biraz işkilli olduğum için (paranoyak demeyeyim şimdi kendime ) her türlü döküntüyü kontrol ediyordum (Allah saklasın, menenjit döküntüsü alerji döküntüsü gibi başlayıp morumsu kırmızımsıya dönüyormuş). Yenidoğan döneminde oluyordu çok o sivilceler, bize olmadı bayadır ama zararsızdır herhalde. Birinin doktoru nedenini söylemişti hatta ama unuttum kimdi ve neydi

Peluş oyuncaklar her türlü tozu topladığı için bebek ve küçük çocuklar için önerilmeyen bir oyuncak grubu. Temiz tutmak için bayağı bir sık yıkamak lazım ama onu kimse yapmıyordur, arkadaşın da yapmamıştır muhtemelen, bence ondan olmuştur. Biz peluş oyuncak falan hiç vermedik ama üzerimizde kazak vb gibi toz tutma potansiyeli olan giysiyle falan kucağa alacak olsak hapşırma gibi tepkiler verebiliyor.

Kizlar meme reddini silikon gogus ucuyla yenebilirmiyim iki gram sutum var zaten onuda bi sekilde emzirerek vermek istiyorum sagdigim sutu dolaptan alip isitinca icmiyor mama veriyorum biberonla mecbur. Siringayla vermeye baslamistim meme reddinden dolayi simdi siringayida istemiyo agliyo. Bu silikon ucla meme reddini yenebilirmiyim bilginiz varmi meme ucum var sadece biberonun silikon etkisi gibi dusup emiyorlarmi bebekler acaba

Nasıl yani, vaktiyle o kadar para niye ödedik o zaman yaa
Aaaa cidd misin valla medipoldeki doktor dedi, sgk fizik tedavi ücretini karşılıyor istediğin yerde alabilirsin diye. Hatta muayene ücreti de 100 liraydı kız sigorta hakkınız gitmesin boşuna ücretli muayene olun dedi ama randevu olmadığı için görüşemedim

Bebeğin 2-3 aylıksa şırınga doyurmaz zaten ve zor olur senin içn Hele ki biberondan gelen akış hızına alıştıysa. Eğer meme reddi olmasın ama mamayla ya da sağdığım sütle beslensin dersen küt uçlu alıştırma bardağıyla mamayı ya da sağdığın sütü verebilirsin. Wee babynin var mesela. Muhtemelen biberon meme reddi yapmış. Silikonda denesen bencr sonuca ulaşamayabilirsin ordaki konu daha çok akış hızı olabilir. Ama denemekte fayda var tabi. Ama meme reddini yenmek için biberonu ve emziği hayatından tamamen çıkarman gerekiyor.

Bir de meme reddi varsa hoplayarak, kucakta sallayarak , yürüyerek, yatarak, banyoda su altında ten tene temasla, karanlık odada, uykuluyken deneyebilirsin.

Kafa yamukluğu ile ilgili bişeyler deneyip olumlu sonuç alan oldu mu acaba ? Bariz yamukluk oluştu hep aynı yönde yatmak istiyor

Kafa yamukluğu ile ilgili bişeyler deneyip olumlu sonuç alan oldu mu acaba ? Bariz yamukluk oluştu hep aynı yönde yatmak istiyor

Henüz sonuç alan olmamıştır belki çünkü yeni yeni fark ediliyor genelde bebeğin tek tarafa yattığı. Oyuncaklarla, kitaplarla vs diğer yöne yatmasını sağlamak, o tarafa yatmasını sağlayacak egzersizler yapmak kafa şeklini düzelttiği gibi o taraftaki boyun kaslarını da güçlendiriyormuş ama hemen etki etmez herhalde, bebeklerimiz iki veya üç aylık, iki üç ayda oluşan yamukluk yine herhalde en az bir iki üç ayda düzelir diye düşünüyorum.

Bizimki memeye yapışık geçirdiği iki günün ardından gülme becerisi kazanmıştı ya, memeye yapışıklığı gündüz ve gece boyunca devam edince aha dedim, yeni bir beceri daha geliyor. Geldi de, boğazına kadar kaka yapma becerisi

Şimdi hala memede, gelecek yeni beceriden korkmaya başladım

Diğer tarafa yatırıyorum sırtından az destek veriyorum dönmesin diye bi tık düzeldi biraz daha devam etmem lazım bunun için yastıklar var istersen onu dene canım dönemez onunla e bebekte. Vardı galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…