Yani bir yerde hasta olacaklar evet ama bu kış olmasınlar en azından.Benimde yeğen geldi pazar günü. Babasıyla annemlerdeler. Yarın gelecekler bize. Birşey olsaydı belli ederdi kendini diye düşünüyorum. Annesi de şaşırttı. Yeğenimi bırakmaya geldiğinde aradı. Şimdi yoldan geldik hasta falan olur çocuk, bizden bilirsin biz gelmeyelim dedi. Müsait olursanız tatil dönüşü uğrarız dedi.Ama Defnenin hediyesini, altınını falan bırakmış anneme verirsiniz diye. Şimdi gelme de denmez bilmiyorum.
Sanırım ikinci çocuğu düşünmeyeceğim bu yazdıklarından sonraAh canım burada bir çoğumuz kesinlikle aynıyızdır yetememe ama tabi bunu arada söylüyoruz çok dalarsak depresyona sokarız kendimizi ben duş almayı bile unutuyorum 2 buçuk yaşındaki oğlum koklayınca böf diyorduş alıyorum yoksa kokarca olacagım saclarımı duştan duşa tarıyorum makyaj hiç yapmadım kocam ile aynı yatağa bile girmedim birini unutuyorum diyeri uyanıyor adam akıllı kahve keyfi bile yapmadık yemek temizlik olduğu kadar tuvalete artık altıma yapacak duruma gelince kapısını acık bırakıp oturuyorum ay sana anlatırken kendime acıdım kız ben bitmişim ya
Hemde nasılKızlar sizde de bazen hiçbir şeye yetemiyorum hissi oluyor mu? Duş alıyorum saçlarımı yapıp makyaj yapmaya karar veriyorum , bir bakıyorum saçlarımı bile kurutamamışımgece eşime sarılıp uyumak istiyorum ama bebeği uyutana kadar ya ben ya eşim uyumuş oluyoruz. Yemek yapsam temizlik kalıyor, temizlik yapsam yemek kalıyor. Her şey aksasa bile bebeğime yetişeyim diyorum nasıl olduysa 6 saat altını değiştirmeyi unutmuşum çok vicdan azabı çekiyorum. Ben bunlarla boğuşurken misafirler bebeği görmeye geliyor. Üstüne üstlük doğum iznim bitti ikinci dönem okula başlamak zorundayım çünkü tüp bebek nedeniyle çok fazla borca girdik. Şu an boğuluyor gibi hissediyorum
Canım arkadaşım da gelecek onların geldiği gün. Eşim ertelesek mi arkadaşını, ki öncesinde iki kere iptal ettim arkadaşımı. İptal edemem, kardeşin de anlayışla karşılar dedim (misafirim varken diğer kardeşinde duracak birkaç saat), ben o zaman işle ilgili görüşme diyeyim diyorŞükür daha iyiyim yoksa telefona zor bakıyorum.
Üzüldüm aslında olanlara böyle bir şey yaşamak istemezdim. Yani sonuçta halası kuzenleri onlar.
Görümcenin hastaneye çocukları ile gideceğine pek ihtimal vermedim. Belki yaşları kaç bilmiyorum ama bir tanesini falan alır yanına.
Akraba terörünü biz yaratıyoruz aslında aman ayıp olmasın diyerek. Yani inan gelmeyin hastaysanız desek daha ılımlı bir halde olurduk bence. Çünkü aslında çocuğa beşli test yaptırmış ve negatifmiş ama bunu bizden gittikten sonra söylediŞu an daha saçma bir durumdayız.
Yalnız değiliz demek kiHemde nasılsaçlarım çok uzun olmamasına rağmen kolay kurumaz, bir kaç kere kurutma gerekir. Yoksa dışarı bile çıkmasam sinüzitim tutar. Migrene çevirebilir. O yüzden çoğunlukla duşa girip saçımı ıslatmadan çıkıyorum. Uzun uzun kurutmaya vaktim yok. Onu da hergün yapamıyorum zaten. Allahtan saçımın cinsi yağlı değil. Ve hep toplu. Ordan kurtarıyorum. Bir işi yaparken, diğerine başlıyorum, o bitmeden bir bakmışım başka bişey.. Sonra hopp bir ağlama hepsi yarım kalıyor
Eşler hep aynı ama ben her zaman doğrunun söylenmesi taraftarıyım. Sonra daha karışıyor işler.Canım arkadaşım da gelecek onların geldiği gün. Eşim ertelesek mi arkadaşını, ki öncesinde iki kere iptal ettim arkadaşımı. İptal edemem, kardeşin de anlayışla karşılar dedim (misafirim varken diğer kardeşinde duracak birkaç saat), ben o zaman işle ilgili görüşme diyeyim diyorniye yalan söylüyorsun kardeşin o senin, ki ben yalan söylemem deyince tamam söyleyeyim diyor. E bu adam kardeşine ayıp olacak modundayken biz gelinler nasıl söyleyelim ki
Biri 2 diğeri de 4 yaşında sanırım ama nasıl yaparlar bilmiyorum. Eşimin bana yük edeceğini zannetmiyorum. Tüm gün kendime zor yetiyorum ama bakalım
Hanımlar bende de geçen aydan beri başladı, cidden çok fena bir ağrıymış tuvalete gitmeye korkar oldum, doktora gitmediğim için bilmiyorum emzirme döneminde kullanılan bir ilaç var mı, varsa da çare oluyor mu? Şimdilik krem sürüyorum sadece, ne tavsiye edersiniz?
Kızlar sizde de bazen hiçbir şeye yetemiyorum hissi oluyor mu? Duş alıyorum saçlarımı yapıp makyaj yapmaya karar veriyorum , bir bakıyorum saçlarımı bile kurutamamışımgece eşime sarılıp uyumak istiyorum ama bebeği uyutana kadar ya ben ya eşim uyumuş oluyoruz. Yemek yapsam temizlik kalıyor, temizlik yapsam yemek kalıyor. Her şey aksasa bile bebeğime yetişeyim diyorum nasıl olduysa 6 saat altını değiştirmeyi unutmuşum çok vicdan azabı çekiyorum. Ben bunlarla boğuşurken misafirler bebeği görmeye geliyor. Üstüne üstlük doğum iznim bitti ikinci dönem okula başlamak zorundayım çünkü tüp bebek nedeniyle çok fazla borca girdik. Şu an boğuluyor gibi hissediyorum
2 şey duydum migrene iyi gelen biri ayağı sıcak suyu sokmak ikincisi sıcak suya vicks koyup koyduğun kaba eğiliyorsun havlu atıp o buhar iyi geliyormuş belki denersin baş ağrısı cidden zor çok geçmiş olsunYine migrenim tuttu. İki gündür geçmiyorhamilelik öncesinde hiç böyle bir problemim yoktu. Küçük bir bebekle bu ağrıyı çekmek çok zor gerçekten
Yaa off sorma. Migrenim o yüzden tuttu kesin. Eşimin şehir dışına çıkması gerektiği için ben annemlerin yanına gelecektim. Cumartesi gününü onlarla geçirecektik. Bi geldiler hepsi hastaküçük olan bebeğin suratına öksürdü. Eşim kucaklayıp kurtardı. Görümcemden ses yok. Sonra öpmeye yeltendi. Ben de dur öpme dedim. Tabi azcık sesim yüksek çıktı ama çocuğa bağırcak değilim bi anda öyle çıktı müdahale ettiğim için. Tabi çocuk o an ağladı ona da kıyamam ki nerden bilsin. 3 yaşında yani daha. Sonra küsüp gittiler sanırım hala da küsler yani konuşmadık tekrar
Kesinlikle. Sadece ben gerginlik hiç sevmeyen biriyim. Aslında test yaptırmış çocuğa negatifmiş ama bunu biz bilemeyiz. O an tepkimizi görünce rahat olun negatif de demedi. Bizden gittikten sonra eşime söylemiş. Doğru mu bilmiyorum ama gerek yoktu cidden bunların yaşanmasına.Of cidden, of ki ne of. İçimize de doğmuştu ama di miişte o yüzden açık açık söylemek, sormak, tekrar tekrar teyit etmek gerekiyor maalesef. Yok canım, o kadar da düşüncesiz değillerdir diye düşünüyor insan ama düşündüğüyle kalıyor. Gerginlik olması iyi olmamış tabii ama küserek de olsa gitmeleri iyi olmuş. O gerginliğin baş ağrısı yaratması çok normal tabii ama bu duruma neden olan sen değilsin kesinlikle, o yüzden asıl gerilmesi gereken bu düşüncesizliği yapan ve ona rağmen mahcup olacağına alınganlık yapan görümcen bence.
Onun gidesi varmış boşver. Öyle bir şey varsa daha girerken söylerim. Testler negatif diye. Sonradan uydurmuş işteKesinlikle. Sadece ben gerginlik hiç sevmeyen biriyim. Aslında test yaptırmış çocuğa negatifmiş ama bunu biz bilemeyiz. O an tepkimizi görünce rahat olun negatif de demedi. Bizden gittikten sonra eşime söylemiş. Doğru mu bilmiyorum ama gerek yoktu cidden bunların yaşanmasına.
Papatya varsa buharını dene.. Bir iki kere işe yaratmıştı bende. Şimdi aklıma geldi2 şey duydum migrene iyi gelen biri ayağı sıcak suyu sokmak ikincisi sıcak suya vicks koyup koyduğun kaba eğiliyorsun havlu atıp o buhar iyi geliyormuş belki denersin baş ağrısı cidden zor çok geçmiş olsun
Ben de aynı öyle düşündüm. Ben daha gelmeden bile söylerim yani.Onun gidesi varmış boşver. Öyle bir şey varsa daha girerken söylerim. Testler negatif diye. Sonradan uydurmuş işte
Cataflam varsa denesene..Yanlışım varsaPhaedra düzeltsin. Ben de sormak istiyordum yeri gelmişken sorayım. Dicloflam etken maddesi Diklofenak potasyum. Şu emzirme döneminde kullanılan ilaçları teyit ettiğimiz siteye göre uygun ve kullanılıyor.
Dicloflam çok çok rahatlatırdı beni. Kullanıyorsak bayram ederim
Benimki ilk sosyal gülümsemesini 45. Gününde yaptı. Kısa kısa başladı. Şu an baya uzun uzun gülüyor. Hatta yabancı birini görünce ciddi duruyor bazen ağlıyor.Bu da tamamen çocuk mizacı bence. Belki ciddi olacaktır
Valla yazdıklarında çok haklısın ama obsesif biri olarak bu durum beni iyice zorlamaya başladı.zira koltuğun kırlenti yamuk dursa tüm işimi bırakıp onu düzelten, halıları milim milim ölçüp hizalayan biriydimYetemiyorum hissi değil, bariz yetememe durumu oluyor bende direkt. Yani hepimizde olduğu gibi. İkinci veya üçüncü, dördüncü çocuğu olanlar için durum daha vahimmiş gibi gözüküyor aslında ama ilk kez anne olmanın zorluğu çok başka. Bu durumda en doğrusu bence mükemmeliyetçiliği acilen bırakıp olsun da nasıl olursa olsun moduna geçmek. Evde toz öbekleri mi uçuşuyor, biri süpürgeyle alıversin beş dakikada evi, köşe bucak silinip süpürülmeyiversin ev. Yemek mi yok, karın doyuracak bir şey hazırlasın biri, mantı açılmasın da eşin iki yumurta kırsın mesela.
İki aylık bebeği olan birine misafirliğe gelenler bir zahmet yiyecek içecek bir şey getirsinler, getirmiyorlarsa da çay yanına beş dakikada üstünkörü yapılmış bir kekle idare ediversinler. (Misafirlerin hasta olmadığını varsayarsak, bebeği direkt onlara emanet edip mutfağa onlar gelince bile girilebilir bence.) duş konusunda da çıtayı yüksek tutmamak gerek, mesela ben geçen gün duşa girdim, niyetim duş alıp saçımı yıkadıktan sonra biraz bakım yapmak, uçlarından kesmek ve kurutmaktı. O sırada babasıyla oynayan büyük oğlum çıngar çıkardığı için jet hızıyla çıkmak zorunda kaldım ama Kurutma dışında hepsini yaptım ve kesim dahil hepsi on dakika sürdü, hatta kremlendim bile, (gerçi duvara sıvayı daha nazik hareketle süren boyacılar vardır kesin.)
Bu arada saçları bayağı seyrelmiş eşimin sırf duşu 20 dakika sürüyor, söyleyeceklerim bu kadar
Üzüldüm ya böyle bir şey yaşanmasına boşuna gerginlik olmuşYaa off sorma. Migrenim o yüzden tuttu kesin. Eşimin şehir dışına çıkması gerektiği için ben annemlerin yanına gelecektim. Cumartesi gününü onlarla geçirecektik. Bi geldiler hepsi hastaküçük olan bebeğin suratına öksürdü. Eşim kucaklayıp kurtardı. Görümcemden ses yok. Sonra öpmeye yeltendi. Ben de dur öpme dedim. Tabi azcık sesim yüksek çıktı ama çocuğa bağırcak değilim bi anda öyle çıktı müdahale ettiğim için. Tabi çocuk o an ağladı ona da kıyamam ki nerden bilsin. 3 yaşında yani daha. Sonra küsüp gittiler sanırım hala da küsler yani konuşmadık tekrar
İşin çok zorValla yazdıklarında çok haklısın ama obsesif biri olarak bu durum beni iyice zorlamaya başladı.zira koltuğun kırlenti yamuk dursa tüm işimi bırakıp onu düzelten, halıları milim milim ölçüp hizalayan biriydimgeçen gün oturup ağladım mikroptan öleceğiz diye çalışmaya başlayınca her şey daha da zorlaşacak gibi o yüzden acilen terapiye gitmem lazım yoksa ailecek kafayı sıyıracağız
Bende ilk hamileliğin son zamanları meme ucu gibi çıkmıştı sanırım duphaloc mu öyle bir şey kullandım ıkınmamam gerektiği için. Doğumdan sonra kendi kendine geçti hiç bir şey kullanmamıştımKızlar bir sorum olacak, baya cahilce hem dehemoroid tam olarak nasıl oluyor? Ben lohusa dönemimde evdeki pedler bitince ucuz bir ped aldım, sık sık değiştirdiğimiz için (günlük pedi kullanmayı da hiç sevmediğim için) ve onu kullanırken ufak bir tahriş gibi bir şey oldu hem arkada hem önde ve bende bunu pede bağlayarak kullanmayı bıraktım. Birkaç gün sonra da geçti zaten. Şimdi yine her zaman kullandığım ped markasının naturel serisini kullanıyorum ve arkada yine bir tahriş söz konusu. Çok ama çok hafif şiş gibi de (geçen sefer de böyleydi). Bu hemoroid mi sizce ya da alerjik bir durum mudur? Sudocrem sürsem mi acaba diye düşünüyorum. Göğüs aramdaki tahrişi 1 günde iyileştirmişti.
Zaten çocuğun hiç hiç suçu yok ki. Öpmek isteyecek tabi 3 yaşında bıcırık bişey.Üzüldüm ya böyle bir şey yaşanmasına boşuna gerginlik olmuşHasta olanlar gerçekten gelmesin ama kızlar şuanki virüste öksürük gitmiyor kolay kolay. Yani o çocuk öksürdü ama gerçekten hastalığı atlatmış öksürük kalmışta olabilir içinizi ferah tutun İnşallah arayı düzeltirsiniz çok takma sen boşver ilk bebeğin yeni doğum yaptın koruma iç güdüsü var hepimizde bu tepkinde normal. Onlar da anlayacaktır düşününce Benimde erkek kardeşim var çocuklara da dur diyemiyorsun öpme dedikçe öpüyorlar aksi gibi o yüzden ben karşı tarafı da çok iyi anlıyorum. Keşke gelmeseymiş Olan olmuş ama sen nezaketen belki biraz fazla tepki verdim kusura bakmayın. Bu sene kış hastalıkları konusunda doktorumuz çok uyardı o yüzden tedirgin oldum dersin kapanır gider olay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?