2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Yok, merak etme, geçiyor bir noktadan sonra o takıntılar. En kötü ikinciyi yapınca geçiyor

Bu arada naçizane tavsiyem, her türlü yardım teklifini havada kap. Ay yok ben kendim yaparım, yok ben daha iyi yaparım, yok şimdi ihtiyacım yok olunca yardım isterim, yok zaten nezaketen teklif etti, aman yarım ağız sordu vs vs falan deme, yardım teklifinin imasını bile duysan “teşekkürler. Çok iyi olur”u yapıştır. İnsan bilemiyor ilkinde bazen, vakti gelince kullanılacak açık çek değil aslında o yardım teklifleri, son kullanma tarihi var, o da hemen anında doluyor.

Beşli testte neye baktıklarını bilmiyorum ama biz hastaneye yattığımızda yapılan ve rsv pozitif veren testte 22 virüse bakılmıştı. Yani o testin negatif olması çok anlamlı değil bence. Evet, öksürük artık bulaşıcılığı kalmamış olan eski hastalığın kalıntısı olabilir ama yeni kaptığı bir virüsün de belirtisi olabilir. Benim büyük oğlum iki aydır hala öksürüyor mesela ve bebeğe bulaştırdığı rsv nin öksürüğü olması mümkün değil bence artık, muhtemelen iki üç hafta önce yeniden hastalandı, ondan devam ediyor ama geçen hafta başka bir şey daha da kapmış olabilir. Bu durumda en doğrusu öksürüğü tamamen geçene kadar risk grubu kişilerden (bebek ve yaşlılardan) uzak durması olur mantıken.

Her türlü haksız bence o.

Kesinlikle haklısın, öncelikle tabiki 3 yaşındaki çocuğun bir suçu olamaz ama ebeveynlerinin karşıdakinin küçücük bir bebek olduğunu bilerek çocuklarını yönlendirmesi ve oyalaması gerekir. Başta bir sürü virüs olabilir, senin hassasiyetini (ki çok normal) anlayarak hareket etmelilerdi.

Bir de ben çocuk hastane ortamına girince ya da bu tarz durumlarda peşine serum fizyolojik uyguluyorum, bir nevi nazal banyo gibi, burun yoluyla aldığı virüsler için ne kadar öldürücü etkisi olabilir bilemiyorum ama işe yarayabileceğini düşünüyorum

Kızlar son iki haftadır biberon sorunumuz var. Kızım hem meme emer hem de biberonla beslenebilirdi. Günde iki kere mama veriyordun, şuan kesinlikle bineron kabul etmiyor, mamayla mı alakalı acaba dedim ama mamamız değişmedi. Süt sağsam da tepkisi aynı, öğürüyor itiyor. Ne yapmalıyım bilemedim, benzer durum yaşayanınız var mı acaba (çok açken önce biberonu verdiğimde de aynısını yaşıyoruz)

Bana çok mantıksız gelmedi
Ben yaşadım bir kaç günde olsa ama geçti. Hangi marka biberon kullanıyorsun? Nedenini ben de anlayamamıştım

Kızlar deneyimli anneler beni bir tık daha iyi anlayabilir. Benim kızın emmesi değişik oluyor bazen. (Son 2 gündür ara sıra) Sanki damağı ile eziyor gibi diş varmış gibi yani nasıl tasvirleyeceğimi de bilemedim
Diş falan çıkarmayacaktır dimi? Ne zaman çıkıyor bu dişler salyası falan yok aslında dişi de çıkmıyordur ama anlamadım

Valla yardım eden olunca tabii kabul ediyorum. Görümcem yanımdaydı o gidince iyice zorlaştı her şey neyse alışacaz bir şekilde.

Malesef bu konu çok karışık. Aşıların üretim aşamaları eskiden bilinmiyordu, içinde civa var aman aliminyum var fln diye küçük sebepler söyleniyordu.fakat smdi komplo teorisi üretiyor denilen birsuru sayfa delilleriyle beraber ozellkle canlı aşıların nasıl ve nerede üretildiğini insanlara anlattıktan sonra aşı karşıtlığı çoğaldı. Yasal olarak da böyle bı hak var zaten. Birçok hastalığın kokü kurutulmuş olabilir ama yerine daha kötü hastaliklarin meydana geldiği de bir gerçek.asm hemşireleri yaptıkları aşı başina ücret aldklari için biraz bu konuda israrcilar.doktor da uyarmak bnm görevim diyor daha ileri gidemiyorlar
Bnm kızımın mutfaktaki neredeyse yicek herşeye alerjisi var kan testi yaptrmistik onun sonucunu ve alerji oldugndaki halini ASM hemşireye gösterdim. Sustu kaldı sorumluluk kabul etmedi.o yüzden 2 yaşından snraki aşılar için red verdim konu kapandı. Dedigm gbi komplo teorisi diyenler olabilir ama eğer gercekse, ki birsuru kanıt video açıklama ve prospektus var. Gerck olma ihtimali cooook yüksek. Umarım sağ salim çıkarız bu işin icinden.

Biz atak haftasındayız sanırım. Hem biberonda hem de memede beslerken kıyamet kopuyor. Kucağımda gezdirerek doyuruyorum ki onda bile ağlıyor. Bazen de hiçbir şey yokmuş gibi rahat rahat emiyor. Bence retten ziyade geçici bir atak dönemi olabilir seninki de

3.ay itibariyle belirtiler başlayabiliyor. Kardeşlerimin 4.ayda çıkmış mesela dişleri. Biz 2.ay kontrolüne gittiğimizde salyaları vardı, artarak da devam ediyor. Dediğin hareketi de çok iyi anlıyorum, benimki de yapıyor. Ama dişte aylarca süren salya durumu da olup, patlaması geç olabiliyormuş. 3.ay kontrolüne başka bir hastaneye gideceğim, oradaki doktorun görüşü ne olacak çok merak ediyorum. Diğeri bu aylarda başlamaz salya ama nadir de olsa olabiliyor demişti. Şimdi düşününce damağına bakmadı sanırım ben böyle deyince

Bu eller hep ağızda yumruk halinde aklıma geldikçe izotonik sulu mendille siliyorum. Doğru mu değil mi, başka yapılacak bişey var mı tecrübeli anneler?
İzotonik suyun dezenfektan etkisi mi var? Hiç bilmiyorum. Ben direkt şampuanıyla veya büyüğün köpük sabunuyla yıkıyorum lavaboya götürüp tek kişi zor oluyor ama tabii, anne tutsa baba yıkasa daha iyi.

Hiç bişey yapmıyorum mikroplara alışmalı Sanırım ıkıncı çocuk

Molfix izotonik sulu mendil kullanıyorum altını temizlerken ben

Eklentiler

• 1000011259.webp
    32 KB · Görüntüleme: 31
İlk dişler çıkana kadar baya bir salya akıyor bekliyorsun bekliyorsun çıkmıyor. Önce damak şişiyor sonra ucunda beyaz bir şey çıkıyor. Doktorda anlar ama sende çay bardağıyla hafif vurursan alt iki dişe anlarsın. Çıt çıt yaparsa çıkmaya çalışıyor demek

Büyük kızımı uyutunca cambly e girmeye başladım bende Meğersem ben hiç konuşamıyormuşum Şimdi online başka eğitimlere bakıcam baya iyi geldi ya sosyalleşmişim gibi hissediyorum

Bu eller hep ağızda yumruk halinde aklıma geldikçe izotonik sulu mendille siliyorum. Doğru mu değil mi, başka yapılacak bişey var mı tecrübeli anneler?
Ya ben bir şey yapmıyorum açıkçası. Bağışıklık böyle kazanacak.
Hipoklöroz asit var dezenfekte için onu inceleyebilirsin. Bebek için kullanılmasında hiç sakınca yok.
Yaa bana erken gelmişti ama belli olmaz tabi. Elde hiç ağzından çıkmıyor zaten. Hatta emziği varken bile elini de sokmaya çalışıyor merak ettim ben de buraya da yazarsın
Hiç bişey yapmıyorum mikroplara alışmalı Sanırım ıkıncı çocuk
Bu sefer sanki benimki de 2. Çocuk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…