İnşallahKrem kullandım hamileyken kortos ve proctolog diye kadın doğum Dr yazmışdı bana kortos iyi geldi ama emzirmede kullanmadım çok şükür şiddetli olmadı sıcak suya otur tavsiye ederim hamileyken Dr önermişti iç ve dış var bende hatta 3 meme olmuştu sıcak su çok iyi geliyor geçmiş gitmiş olur en kısa zamanda inşallah
Kullanılan ilaç yok öyleyse yazmadığına göreBende de oldu daha da var ama ilk gün ki gibi değil geçti biraz sadece kabız olmamaya çalış ben doktora gittim sadece krem yazdı emzirdgm için başka ilaç veremedi bide bol bol su icmemi meyve ve sebze yememi önerdi ben günde muhakkak iki havuç yiyorum kabız olmamak için
Bizimde baya var tükürükBenim kız sürekli tükürükle balon yapmaya başladı, bu normal mi hiç tükürüğü eksik olmuyor
Var ama bize yasak emzirdgmz için canmİnşallahsıcak suyu denedim birkaç kez rahatlatıyor evet. kortoz kremi de deneyeyim proctolog kullanıyorum şu an
Kullanılan ilaç yok öyleyse yazmadığına göreneyse kremle idare edeceğim o zaman ben de
Ben biberonu havada kapıyodh birden red başladı neler denedim çözüm bulamadım kaşık biberonu denedim yok almadıKızlar son iki haftadır biberon sorunumuz var. Kızım hem meme emer hem de biberonla beslenebilirdi. Günde iki kere mama veriyordun, şuan kesinlikle bineron kabul etmiyor, mamayla mı alakalı acaba dedim ama mamamız değişmedi. Süt sağsam da tepkisi aynı, öğürüyor itiyor. Ne yapmalıyım bilemedim, benzer durum yaşayanınız var mı acaba (çok açken önce biberonu verdiğimde de aynısını yaşıyoruz)
Çok doğru inan anlıyorlar sankiBu konuda idol almamız gereken kişi @Didemm1eşim bana başka odada sarılsa bile benim kız hissedip kıyameti koparıyor. Eşim sen boşuna korunmayı kendine dert ettin, zaten koruyucumuz var diyor
2 den sonra başlıyor canımSanırım ikinci çocuğu düşünmeyeceğim bu yazdıklarından sonraAllah yardımcımız olsun valla
İnanın hiç araştırmadım zaten artık araştırsam evlatlarıma yaptırdım pişman olsam kendimi maf edeceğim Allahım evlatlarımızı korusunMalesef bu konu çok karışık. Aşıların üretim aşamaları eskiden bilinmiyordu, içinde civa var aman aliminyum var fln diye küçük sebepler söyleniyordu.fakat smdi komplo teorisi üretiyor denilen birsuru sayfa delilleriyle beraber ozellkle canlı aşıların nasıl ve nerede üretildiğini insanlara anlattıktan sonra aşı karşıtlığı çoğaldı. Yasal olarak da böyle bı hak var zaten. Birçok hastalığın kokü kurutulmuş olabilir ama yerine daha kötü hastaliklarin meydana geldiği de bir gerçek.asm hemşireleri yaptıkları aşı başina ücret aldklari için biraz bu konuda israrcilar.doktor da uyarmak bnm görevim diyor daha ileri gidemiyorlar
Bnm kızımın mutfaktaki neredeyse yicek herşeye alerjisi var kan testi yaptrmistik onun sonucunu ve alerji oldugndaki halini ASM hemşireye gösterdim. Sustu kaldı sorumluluk kabul etmedi.o yüzden 2 yaşından snraki aşılar için red verdim konu kapandı. Dedigm gbi komplo teorisi diyenler olabilir ama eğer gercekse, ki birsuru kanıt video açıklama ve prospektus var. Gerck olma ihtimali cooook yüksek. Umarım sağ salim çıkarız bu işin icinden.
Çok haklısın bir sürü teste bakmışlardı bizde de neyin ne olacağını kestiremiyoruz üstelik bebeklerde hastalık aniden kötüleşiyor anlamıyoruz da şahsen ben hala kendime kızıyorum psikolojik olarak ben nasıl fark etmedim de böyle ilerledi ama bir suçum yok çok hızlı ilerliyor sinsi seyrediyor ya bana gelen misafirler hastaydı hep o günden beri oğlum balgamlı kusuyor hastane ortamı kötü sırf şüphe için gitsem mi gitmesem mi arada kaldım birde sırtı çok terliyor sesi de bugün kısık geliyor bana ama eşim gayet normal diyor benim paranoyaklığım da olabilir
Sen de ogretmendin işlemleri nasıl yaptın anlatır mısın?Kızlar doğum yardımı yatıyor ya ödeme aşamasında diyor çekmediğim için mi öyle diyor. yatmış mıdır yani zira çocuk okula başlıcakBirde pttden mi çekiyoruz tc adına
Ben iki günde bir kesin böyle bir şey yaşıyorum mesela bir kere kaka yapma sesi duydum tam kalkıp değiştirmeye giderken bir kere daha yaparsa böyle oluyor. Ya da çiş yapmış üstüne kaka yapmışsa yine böyle oluyorDün ve bugün resmen ensesine kadar kaka oldu. Bezden mi, ben mi bağlayamadım yoksa kaka miktarı mı bilmiyorum. Resmen bu fotoyu yaşadım. Yalnızdım birdepanikle ellere , ayaklara da bulaştı. Çıldırıyorum Yalnız banyo da yaptıramıyorum. Temizledim giydirdim. Eşim gelince yıkadık artık
Ben de aynısını geçen hafta yaşadım öksürük ve tıkanıklık vardı kaç kere ciğer dinlettim. Zaten burnunu güzel temizleyince öksürük iki güne tamamen geçiyor. İlk iki gün tek tük öksürdü sonra neredeyse 4 5 gün bir kere bile öksürmedi. Dün aşılarını oldu. Bu sabah baktım yine tek tük öksürüyor. O kadar bıktım kiGeçmiş olsun. Sadece balgamlı kusma varsa evde takip etmen yeterli olabilir bence. Öksürük ve burun tıkanıklığı olursa ben götürüyorum, en son üç gün üst üste götürdüm ciğer dinletmeye, inmedi çok şükür ama evde saatli bomba var tabii, her an her şey olabilir.
Doğum belgesini okula götürdüm canım çocuğu var diye işliyorlar ya o yüzden, birde doğum yardımı dilekçesini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezine götürüyorsunSen de ogretmendin işlemleri nasıl yaptın anlatır mısın?
Ben de aynısını geçen hafta yaşadım öksürük ve tıkanıklık vardı kaç kere ciğer dinlettim. Zaten burnunu güzel temizleyince öksürük iki güne tamamen geçiyor. İlk iki gün tek tük öksürdü sonra neredeyse 4 5 gün bir kere bile öksürmedi. Dün aşılarını oldu. Bu sabah baktım yine tek tük öksürüyor. O kadar bıktım ki
Ben iki günde bir kesin böyle bir şey yaşıyorum mesela bir kere kaka yapma sesi duydum tam kalkıp değiştirmeye giderken bir kere daha yaparsa böyle oluyor. Ya da çiş yapmış üstüne kaka yapmışsa yine böyle oluyorBen direk yıkıyorum aslında artık ele avuca geliyorlar bir kez tek yıkasan alışırsın Ben 20 günlükten beri sanırım tek yıkıyorum. Bebeği ters çevirip ayaklarını emekleme gibi yapıyorum elimle de göğüs kısmından tutuyorum. Diğer elle su dökme şampuanlama zaten üç dört kez tersine su dökünce bitiyor. Ön yıkama zaten kolay yatıyor
Bizde dün akşam yine kusma macerası yaşadık yatağa gelmesin diye üstüme kusturdumyatağa da geldi üstümde battı hortum gibi kusuyor mübarek. Şimdi makine görev başında bir ton çamaşır çıktı yine
Geçen gün ne oldu bizim evde biliyor musun yangın alarmı çaldı ilk kez. O sırada suyun filtresini değiştirmeye gelenler tam gidiyordu bir de abla vardı evde ütü yapıyordu. Adamlar eve geri girdi ne yanıyor diye ben panik oldum yanan bir şeyde yokYa bizde kimse kusmadı, çişini kakasını taşırmadı, ona rağmen dün çamaşır yıkamıştım, bugün yine dolmuş ağzına kadar, yine çalışıyoriki posta yapmak istemediğim için çarşafları da yarın yıkayacağım.
Ay bizim büyük de öksürüyor ara ara öksürüyordu bu sabah üst üste öksürdü. Balgamı atamıyor çocuk sümkürmeyi de bilmiyor. Burnunu çekiyordum eskiden ama o kadar ağlıyor ki beni o kadar yıprattı ki o ağlamaları, çekmiyordum uzun zamandır. Bugün okula gönderirken burnuna sprey sıkıp çektim kesildi biraz öksürük, kestane balı verdim bir kaşıkta. Ayaklarının altına da viks sürdüm gönderdim. Umarım akşam eve daha beter halde gelmezOf, kabus gibi cidden. Bizim de büyük öksürüyor yine. Tam geçmemişti öksürüğü zaten ama tonu değişik gibi geldi bana, inşallah yeni bir şey değildir. Okul kapanmadı diye sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Benim de genzim akıyor gibiydi dün. Umarım soğuktandır. Sizin orada hava nasıl bilmiyorum ama istanbulda kuru bir soğuk var, orada da öyle bir hava varsa bence kesin etkiliyordur o kuruluk. normalde havalandırdıkça evin nem dengesi düzelirdi, şimdi iki cam açınca havası kuruyor.
Nasıl gectı gecenız. Ebe bızi sıkı sıkı tembihledi 38 üstü ates altına ılac verme dıye ben vermedım dayandım şükür agrısıda atesıde artmadı eger artık daha da inlese verecektım kı aksam 9 da sakınledı.Hala kucakta şu an. Akşam üzeri calpol verdim ama benimkini çok etkilemedi. Bir yandan da gaz sancısı var. Bu gece bana rahat yok sanırım. Şimdi makattan ateş ölçtüm 37.4. Tekrar calpol vermek istemiyorum
Artı 1Benim kız sürekli tükürükle balon yapmaya başladı, bu normal mi hiç tükürüğü eksik olmuyor
Gece şükür bir sıkıntı yoktu rahat yattı. Ama 12 ye kadar asla durmadı durup durup ağladı. Şimdi bile kolunun üzerine yatırınca ağlıyor. Ben çok ağladığı için dün calpol vermiştim. Ebemiz ağrısı çok olursa ver dedi baktım çocuk durmuyor verdim ama hiç rahatlamadı. Gece 12 de bayıldı uyudu.Üçüncü ayda da rota ve menenjit yaptıracağım. Bakalım onlar nasıl geçecek. Kilo boy durumu nasıl seninki de benimki gibi küçüktü diye hatırlıyorum.Nasıl gectı gecenız. Ebe bızi sıkı sıkı tembihledi 38 üstü ates altına ılac verme dıye ben vermedım dayandım şükür agrısıda atesıde artmadı eger artık daha da inlese verecektım kı aksam 9 da sakınledı.
Artı 1
Aşı olduğunda bagışıklık düşer demişti doktor hava vermeye devam ettim hoş çok vermedim ama dün çok öksürdüler benimkilerde geçmiyormu geçiremiyomuyum anlamadım gittiBen de aynısını geçen hafta yaşadım öksürük ve tıkanıklık vardı kaç kere ciğer dinlettim. Zaten burnunu güzel temizleyince öksürük iki güne tamamen geçiyor. İlk iki gün tek tük öksürdü sonra neredeyse 4 5 gün bir kere bile öksürmedi. Dün aşılarını oldu. Bu sabah baktım yine tek tük öksürüyor. O kadar bıktım ki
Büyük zaten çok uzun süredir öksürüyor iki üç ay olacak neredeyse. Balgamı atamadıkça öksürük tekrarlıyor. Ne yazık ki burnunu da temizletmiyor.Benimki de hala gidiyor kreşe ama bu haftasonu memlekete annemin yanına gideceğim biraz evde kalırsa düzelir belki. Bulunduğum yer deprem bölgesi. Camı açsam toz duman. Açmasam içeri kuru. Nem makinası çalıştırıyorum.Of, kabus gibi cidden. Bizim de büyük öksürüyor yine. Tam geçmemişti öksürüğü zaten ama tonu değişik gibi geldi bana, inşallah yeni bir şey değildir. Okul kapanmadı diye sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Benim de genzim akıyor gibiydi dün. Umarım soğuktandır. Sizin orada hava nasıl bilmiyorum ama istanbulda kuru bir soğuk var, orada da öyle bir hava varsa bence kesin etkiliyordur o kuruluk. normalde havalandırdıkça evin nem dengesi düzelirdi, şimdi iki cam açınca havası kuruyor.
Canım benim tespitim şu yönde. Geniz akıntısı oldukça öksürük oluyor. Burnunu temizledikçe öksürük azalıyor. Bizimkiler bence daha bir aylıkken hastalandıkları için ciğerleri hassaslaştı diye düşünüyorum. Bir de büyük kardeşleri olduğu için daha fazla maruz kalıyorlar enfeksiyona. Çünkü benim evime kimse gelmiyor kolay kolay kimseyi çağırmıyorum kabul de etmiyorum. Komşum bile kapıdan sorup gidiyor.içeri davet etmiyorumAşı olduğunda bagışıklık düşer demişti doktor hava vermeye devam ettim hoş çok vermedim ama dün çok öksürdüler benimkilerde geçmiyormu geçiremiyomuyum anlamadım gitti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?