2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ah bu bizimki mesela avent vermiştim hep bibsi zor kabul ediyor kusacak gibi yapıyor

Kızlar bu biberon emzik temizlemeyi nasıl yapıyorsunuz her seferinde kaynatıyor musunuz ben biberon temizleyici ile yıkıyordum arada kaynatıyordum ama bugün bir video çıktı karşıma emzik temizliği ile ilgili her defasında sadece suyla temizlenmez kaynamış suda bekletmek gerekir diyordu şimdiye kadar yanlış mı yapmışım acaba

Ah bu bizimki mesela avent vermiştim hep bibsi zor kabul ediyor kusacak gibi yapıyor
Hem bibs hem avent havada kapıyor valla
Ben biberonu her seferinde sıcak suyla yıkıyorum ama her gün kaynatmıyorum.
Emziği ise her gün kaynatıyorum.
Temizleyici temizliyordur bence ama

Hepsini biberon temizleyici ile yıkıyıp duruluyorum. Üzerine kaynar suyu döküyorum. Öyle çok bekletmiyorum da, kaynatmıyorum da. Sonra kurumaya alıyorum. Emzikler her dakika yıkanıyor zaten. 4 tane var fırlatıp duruyor emzk askısı aldım. Geldi bugün. Babamız onada kulp buldu. Bakalım kullanabilecek miyiz?

Sebebi neymiş acaba?

Aynen ya, ben de bir haftadır ful çıkarıyorum. Bebek arabasında sıcacık uyuyor, hem de deniz havası alıyor. Gerçi bu kuru soğukta sahilde gezmekten anasının poposu donuyor
Tüm aile ilkkez böyle uzun çıkmış olduk uzun dediğimde işte 4 saatmiş ama işte yemek Faslı filanda dışarda olunca korktum durmaz diye ama maşallah hiç üzmedi annesini
Bizimkinin varya hiç sesi çıkmıyor zaten sakin mutlu bir bebek ama ben kulaklığı da takıyorum arada diyorum ağlarsa duyamazsam bakıyorum ya uyuyor ya gülüyor. Tam bir kikirdek i
Yaa maşallah benimki de hiç üzmedi beni hep böyle devam eder inşallah maymun oldu yavrum

Eklentiler

• IMG_8743.webp
    59,3 KB · Görüntüleme: 59
Bizde de annem, babam, kardeşim, yeğenim falan. Ev kalabalık şaka gibi ama çocuk girer girmez Defnenin yanında öksürmesin mi? Kafayı yiyordum. Eşim panter gibi oldu saldırdı saldıracak, hasta bu çocuk diye. Öylesine gıcık gelmiş bir anda. Yap desen yapamaz yani nadiren öksürüyor. Sanırım vardı bir şey geçti ama öksürüğün son demleri işte. Ama eşime anlatana kadar akla karayı seçtik

Hem bibs hem avent havada kapıyor valla

Ben biberonu her seferinde sıcak suyla yıkıyorum ama her gün kaynatmıyorum.
Emziği ise her gün kaynatıyorum.
Temizleyici temizliyordur bence ama
Kaynamış suda bekletiyordum her gün ama kaynatmayı arada sırada yapıyordum her gün kaynatayım bari artık birde bizim mama ısıtıcı makinede var sterilize özelliği çoğunlukla onu kullanıyorum ama kaynama olayını görmeden içim rahat etmiyor anam babam usulü

Emzik askısını bende kullanamıyorum hep bir yerlere değiyor gibi geliyor o emzik baba da öyle mi dedi çok denedim de şu önlük ucunda hem emzik askısı gibi olanlar var onlardan alacağım galiba o daha pratik gibi

Kızlar bebekler kafalarını tam olarak ne zaman tutar? Bizimki tutuyor ama pek dik yapamıyor çok kötü salgın var şu an doktora da gitmek istemiyorum ama başı hep öne düşüyor. Bir sıkıntı olabilir mi acaba

İlk oğlum geç tuttu ikinci oğlum baya erken tuttu her çocukta farklı sanırım ama 3 ay aşısında ebe sordu kafasını tutuyor mu artık diye 3 ayın sonunda tutmaları gerek diye okumuştum bende

Merhaba hanımlar, umarım herkesin bebişi sağlıklıdır. Bir sorum olacak, iki ay aşısı için yarın çağrıldık. Aslında hemşire hanım iki hafta önce çağırdı ama gittiğimizde aa sizi erken çağırmışım diyerek iki hafta erteledi. Bugün de bebeğim ara sıra öksürüyor ve huzursuz. Aşıya götürmek istemiyorum aslında ama zaten iki ay iki haftalık şu an. İkinci ay aşılarını ve rotayı en geç ne zaman olabiliyorlar acaba?

Tutuyor ama sallanıyor değil mi düşüyor hala bizimkide öyle normal daha dedi doktoru az da olsa tutuyor çünkü gelişiyor günden güne tummy time bunun için epey faydalı ama çığlık kıyamet 3 dakika anca duruyoruz

İlk oğlum geç tuttu ikinci oğlum baya erken tuttu her çocukta farklı sanırım ama 3 ay aşısında ebe sordu kafasını tutuyor mu artık diye 3 ayın sonunda tutmaları gerek diye okumuştum bende
Tutuyor ama sürekli değil. Çok da çabalıyor kuzum ama zorlanıyor. Eğer 3 ay olunca tutmazsa doktora götüreyim sağ ol canım

A
Bizde de aynısı. Tutuyor ama düşüyor. Sonra çabalıyor hatta bazen eşimle şakalasıyoruz arabaların önüne konan kafası sallanan oyuncak hayvanlara benziyor diye tummy time nefreti oldu kuzumun yastık koyduğum an anlıyor gibi başlıyor bağırmaya ağlamaya. Ben de göğsümde deniyorum. Bir de 35+6da doğdu o yüzden bazı beceriler daha geç gelişebiliyormus.

Tutuyor ama sürekli değil. Çok da çabalıyor kuzum ama zorlanıyor. Eğer 3 ay olunca tutmazsa doktora götüreyim sağ ol canım
Benim eşime göre de ilk oğlumuzun kafası büyük ondan tutamıyordu bunun kafası küçük diyor kafası tombişti baya oğlumun cidden bunun baya minik birde o kadar tutar canım bence yoruluyorlar hemen sen yine söyle ama için rahat olsun bizimki de kaldırıyor yorulunca indiriyor

Benim bebekler hiç burnundan sümük gelmedi ben temizledim çekerkende aman aman gelmiyor pars bugün uyuyo sürekli mama saatini bile geçirdi ben uykusunda verdim uyanmayınca hava verdim burun açtım hala uyanmadı nefes alırken hızlı alıyomuş gibi ses geliyor ama ne yapmalıyım hiç mi hiç öksürmedi bugün uyuyo diye de korkuyorum

Bizim de kafa pek küçük sayılmaz tutuyor sonra düşüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…