Peki ne kadar veriyorlarDoğum belgesini okula götürdüm canım çocuğu var diye işliyorlar ya o yüzden, birde doğum yardımı dilekçesini Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezine götürüyorsun
AhshshsshGeçen gün ne oldu bizim evde biliyor musun yangın alarmı çaldı ilk kez. O sırada suyun filtresini değiştirmeye gelenler tam gidiyordu bir de abla vardı evde ütü yapıyordu. Adamlar eve geri girdi ne yanıyor diye ben panik oldum yanan bir şeyde yokyan komşu geldi güvenliği arayalım dedi. Güvenliği aradım müdahale ettim yanan bir şey yoksa dedi. Tam herkes çıkıyordu yine alarm çaldı. Güvenliği aradım tekrar yanmıyoruz alarmı kapatın sadece ütü yapılıyor dedim. Buhardan bile etkileniyormuş o cihaz düşün evde o kadar çamaşır yıkanmış ve ütü yapılmış ki alarm çaldı Söyleyeceklerim bu kadar artık camı açtırıyorum ütü yaparken
Bende öyle baktım yine hasta oluyolar anne annemler gelmek istiyodu aeada büyük kızımın doğum gününü kutlamış olduk iyi oldu, bide babaanne tarafı var onlarıda erteleyemm haftaya falan gelirler sanırım sonra kafam rahat olucakCanım benim tespitim şu yönde. Geniz akıntısı oldukça öksürük oluyor. Burnunu temizledikçe öksürük azalıyor. Bizimkiler bence daha bir aylıkken hastalandıkları için ciğerleri hassaslaştı diye düşünüyorum. Bir de büyük kardeşleri olduğu için daha fazla maruz kalıyorlar enfeksiyona. Çünkü benim evime kimse gelmiyor kolay kolay kimseyi çağırmıyorum kabul de etmiyorum. Komşum bile kapıdan sorup gidiyor.içeri davet etmiyorum
Bizimde abimiz yine hasta oldu cidden bu çocuk okula gitse de gitmesede hasta olmayı nasıl beceriyor anlamıyorum evdeyiz bi yere çıktığımız da yok kardeşine bulaşmadan atlatırız onuda inşallah takip ediyorum şuan için öksürük yok bebekte büyük oğlum içinde üniverseye götürdük zamanında alerjisi filan çıkmadı astım için 7 yaşında test denildi ama onun iyi bir dr arayışına girdim bağışıklığımı çok düşük anlamadım bir daha incelensin herşeyi çocukta bıktı sürekli hastaGeçmiş olsun. Sadece balgamlı kusma varsa evde takip etmen yeterli olabilir bence. Öksürük ve burun tıkanıklığı olursa ben götürüyorum, en son üç gün üst üste götürdüm ciğer dinletmeye, inmedi çok şükür ama evde saatli bomba var tabii, her an her şey olabilir.
Ay bizim büyük de öksürüyor ara ara öksürüyordu bu sabah üst üste öksürdü. Balgamı atamıyor çocuk sümkürmeyi de bilmiyor. Burnunu çekiyordum eskiden ama o kadar ağlıyor ki beni o kadar yıprattı ki o ağlamaları, çekmiyordum uzun zamandır. Bugün okula gönderirken burnuna sprey sıkıp çektim kesildi biraz öksürük, kestane balı verdim bir kaşıkta. Ayaklarının altına da viks sürdüm gönderdim. Umarım akşam eve daha beter halde gelmezTereyağ pekmez yapıcam gece yatarken bir de hava vericem. Hava verilmesinden de korkuyor ona da ağlıyor ben uyurken yap diyor demekki anlıyor uyurken yaptığımı çünkü ben söylememiştim ona
Geçen gün ne oldu bizim evde biliyor musun yangın alarmı çaldı ilk kez. O sırada suyun filtresini değiştirmeye gelenler tam gidiyordu bir de abla vardı evde ütü yapıyordu. Adamlar eve geri girdi ne yanıyor diye ben panik oldum yanan bir şeyde yokyan komşu geldi güvenliği arayalım dedi. Güvenliği aradım müdahale ettim yanan bir şey yoksa dedi. Tam herkes çıkıyordu yine alarm çaldı. Güvenliği aradım tekrar yanmıyoruz alarmı kapatın sadece ütü yapılıyor dedim. Buhardan bile etkileniyormuş o cihaz düşün evde o kadar çamaşır yıkanmış ve ütü yapılmış ki alarm çaldı Söyleyeceklerim bu kadar artık camı açtırıyorum ütü yaparken
Niye öyle dedin hatunBu konuda idol almamız gereken kişiDidemm1 eşim bana başka odada sarılsa bile benim kız hissedip kıyameti koparıyor. Eşim sen boşuna korunmayı kendine dert ettin, zaten koruyucumuz var diyor
Canım bizimkide fırının kapağını açınca çalıyordu bı ara kıyameti koparircasina hemdeGeçen gün ne oldu bizim evde biliyor musun yangın alarmı çaldı ilk kez. O sırada suyun filtresini değiştirmeye gelenler tam gidiyordu bir de abla vardı evde ütü yapıyordu. Adamlar eve geri girdi ne yanıyor diye ben panik oldum yanan bir şeyde yokyan komşu geldi güvenliği arayalım dedi. Güvenliği aradım müdahale ettim yanan bir şey yoksa dedi. Tam herkes çıkıyordu yine alarm çaldı. Güvenliği aradım tekrar yanmıyoruz alarmı kapatın sadece ütü yapılıyor dedim. Buhardan bile etkileniyormuş o cihaz düşün evde o kadar çamaşır yıkanmış ve ütü yapılmış ki alarm çaldı Söyleyeceklerim bu kadar artık camı açtırıyorum ütü yaparken
En son 9 ocakta gıttık 55 cm 3600 dü sanırım. Bizde rotayı yaptıracagız menenjiti düşünüyorum bakalım doktorla bı konusalım. Sonraya erteleyebılırım .Gece şükür bir sıkıntı yoktu rahat yattı. Ama 12 ye kadar asla durmadı durup durup ağladı. Şimdi bile kolunun üzerine yatırınca ağlıyor. Ben çok ağladığı için dün calpol vermiştim. Ebemiz ağrısı çok olursa ver dedi baktım çocuk durmuyor verdim ama hiç rahatlamadı. Gece 12 de bayıldı uyudu.Üçüncü ayda da rota ve menenjit yaptıracağım. Bakalım onlar nasıl geçecek. Kilo boy durumu nasıl seninki de benimki gibi küçüktü diye hatırlıyorum.
Canım benim büyük oğlumdada geçmedi kuru öksürük hayret ediyorum ağrısı vs de yokOf, kabus gibi cidden. Bizim de büyük öksürüyor yine. Tam geçmemişti öksürüğü zaten ama tonu değişik gibi geldi bana, inşallah yeni bir şey değildir. Okul kapanmadı diye sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Benim de genzim akıyor gibiydi dün. Umarım soğuktandır. Sizin orada hava nasıl bilmiyorum ama istanbulda kuru bir soğuk var, orada da öyle bir hava varsa bence kesin etkiliyordur o kuruluk. normalde havalandırdıkça evin nem dengesi düzelirdi, şimdi iki cam açınca havası kuruyor.
İkinci ben olacağım sanırım regl olur olmaz taktıracağım walla seni tebrik ettim bu aradaBu konuda idol almamız gereken kişiDidemm1 eşim bana başka odada sarılsa bile benim kız hissedip kıyameti koparıyor. Eşim sen boşuna korunmayı kendine dert ettin, zaten koruyucumuz var diyor
Ay bunlar niye böyle yaKorkması normal o yaşta ya, bizimki de tırnak kestirmekten korkuyor hala, ben uyurken kesin diyor. beş yaşında adamın tırnağını uyurken kesiyoruz
Burun duşu kullansanıza? Benimki de çok tepkiliydi başta ama bir akşam yakın bir arkadaşıyla ailecek görüntülü konuşuyorduk (çocuklar diş fırçalıyor falan, biz geyik yapıyoruz) kıza annesi burun duşu yaptı canlı yayında, sonra bizimki de itiraz etmez oldu. Çok tıkanınca yaptırıyor artık, bayağı da iyi geliyor.
Sen her şeyi ütületiyordun di miiyi bari, evin havası kurumuyordur bizde hiç o kadar ütü yapılmadığı için öyle bir maceramız olmadı ama ilk evlendiğim zamanlarda çeşitli et pişirme yöntemleri denerken et sosuna ne zaman şarap vs. Katsam mutfaktaki alarm çalardı. İlkinde anlamadım hatta, komşunun çalıyor sandım, adamı uyarmaya gidiyordum ama allahtan daireden çıkınca sesin azaldığını fark ettim de geri döndüm
Bizimde yüreğimize indiCanım bizimkide fırının kapağını açınca çalıyordu bı ara kıyameti koparircasina hemde
Neyseki devam etmedi
Arada oluyor niyeyse
Bizde tam iki aylık gitmiştik aynı çıkmış bebişlerEn son 9 ocakta gıttık 55 cm 3600 dü sanırım. Bizde rotayı yaptıracagız menenjiti düşünüyorum bakalım doktorla bı konusalım. Sonraya erteleyebılırım .
Ben de memlekete gideceğim gitmeden önce ertelediğim komşuları çağıracağım cuma gününe. İki aydır erteleyip durdum. Ama özellikle belirteceğim hasta olan gelmesin diyeBende öyle baktım yine hasta oluyolar anne annemler gelmek istiyodu aeada büyük kızımın doğum gününü kutlamış olduk iyi oldu, bide babaanne tarafı var onlarıda erteleyemm haftaya falan gelirler sanırım sonra kafam rahat olucak
Geniz akıntısını ben anlamıyorum hırıltıları olunca açıyorum çok fazlada açmıyorum bi kaç gündür günde 1 kez yapıyorum mesela pera ile pars arasında fark var parsın cigerleri daha hassas onu farkettim, kd doktoru kızın küçük olması daha iyi kız bebeklerin ciğerleri daha iyi gelişiyor demişti kız erkek farkı mı gerçekten bilemedim, gözümün önünde ikiside olunca farklarını hissediyorum
Ay bunlar niye böyle yabiz tırnak kesiyoruz sonra oje sürüyoruz su bazlı o yüzden duruyor kıpırdamadan Burun duşu bir burundan veriyorsun diğerinden çıkıyor basınçlı dimi. Eğer oysa onu da yaptık banyoda mukus nemlenir onla da akar gider diye onda da yırttı kendini. Sinüs rinse kit diye bir şey var onu ben kendime yapıyordum çalışırken O zamanda çok hasta oluyordum beyaz beyaz sümüklerim akıyordu bu işe yarıyor
Sadece iç çamaşırlarını ve bizim çorapları ütülemiyorum diğer her şey ütüleniyorhaha insan panik oluyor ya
Bizimde yüreğimize indiArada bende duyuyordum alarm sesi ama bizim evde ilk kez oldu
Zaten evde dursakta hasta oluyoruz diye gaza geldim ilkler uzun süreli dışarı çıkacağız bebekle bakalım nasıl geçecek bizi rezil etmesin diye termosa su koydum maması biberonu tam teşkilat çıkacağız bakalım nasıl olacak
Bizimkinin varya hiç sesi çıkmıyor zaten sakin mutlu bir bebek ama ben kulaklığı da takıyorumZaten evde dursakta hasta oluyoruz diye gaza geldim ilkler uzun süreli dışarı çıkacağız bebekle bakalım nasıl geçecek bizi rezil etmesin diye termosa su koydum maması biberonu tam teşkilat çıkacağız bakalım nasıl olacak
Kuzus maydonoz kürü yapma uygun değil pek. Bunlardan yap.soyasosu canım ben zayıflamaya karar verdim de eskiden ben maydanoz limon kürü yapardım yılda 3 kez bir hafta onu yapsam bebeğe zarar verir mi acaba. Bir de tarçınlı türk kahvesi görüyorum denemedim hiç acil zayıflama planları içerisindeyim göbeğim jelibon kadar yumuşak az önce markete gittim çikolata almadan çıktım daha yemicem yedikçe yiyorum. Ne mekik çekecek enerjim var ne de korse giyecek sabrım en iyisi boğazımı tutmak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?