2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben artık kabullendim ya zevk almaya bakıyorum sporcuların çocukları genelde hantal olur ama bilmiyorum bakalım bizimki nasıl olacak, olmasa da bana hiç fark etmez valla spordan o kadar bıktım ki çocuğum da istemezse yapmayiversin hiç üzülmem hahah tekvando güzel dal ama sadece spor olarak yapılması gerektiğini, bu branşın birine zarar vermek için öğrenilmedigini bilecek bilinçte olnasi lazım yoksa çocuklar kavram karmaşası yasiyor mesela en basiti; bana kursta tekme at diyorlar ama evde annem babam yapma, oraya buraya tekme atma diyor? Gibi gibi.. o yaşı vs zaten kursta size söylerler. Branş çok güzel ben severim tekvandoyu, refleks, koordinasyon ve özgüven geliştirir

Pars bütün gün uyudu uyanmak bilmedi akşama doğru solunumu hızlandı gibi oldu hastaneye götürdük solunum iyi çıktı dr gördü ama asistandı muhtemelen ciğerleri iyi uyuyo sabahtan beri dedim uyur bu bebek sonuçta annesi demezmi neyse rahatladım biraz kan idrar istemiş verdik perayıda muane ettirdim oda aynı şekil sonuçları göstermeye girdim dr değişmiş ciğer filmi istemiş eğer onuda çektirdik ciğerleri kötü dedi ne kadar diye sordum orta dedi 3 kere 20 dk ara ile hava verdirdi açıldı çok şükür dr bile farketmiş baygın demişti, bak şimdi ağlamaya başlamış dedi bugün bişey yapma yarın antibiyotik ve hava ile devam edicem bi daha kimseyle görüşmücem kim ne yaparsa yapsın gelmesinler göz aydınına falan

Allah kolaylık versin sizlere kuzu ona da bol bol sakinlik ve uykuu
Ah amin kuzum gece gece ne iyi geldi bu dua mesela ben asla deliksiz 1 saati geçen uykusunu görmedim. Eşimin göğüsünde deliksiz 4 saat uyuduğu oldu ama o da çok tehlikeli Allah esirgesin ani bebek ölümlerinin %90i yuz üstü yatirmaktan kaynaklanıyor aklım gidiyor o öyle yatınca da ben uyuyamıyorum bişey olur diye. Mesela şu anda da eşimin göğüsünde uyuyor mecbur kalıyorum çünkü dün gece kolik atağı tuttu hem 8saate yakın hiç uyumadı bir de üzerine 6 saat boyunca aralıksız ağladı, gözleri kıpkırmızı oldu uykusuzluktan ben de biraz uyusun diye mecbur kalıyorum göğüse yatırıyorum :/

Canım çok geçmiş olsun biz gözümüz gibi bakıyoruz ama işte çevre öyle değil kayinvalide ve kayınpederim çocuğu opmeyin dediğimiz için bize küstüler şaka gibi bildigin trip atiyorlar ve her görüntülü aradıklarında eşime e biz artık opelim ne zaman öpebilcez bu çocuğu diyorlar cildirmamak elde değil... Yahu bu çocugun sadece elleri ve yanakları mi var öpülecek ? Ben anlamıyorum hadi öpeceksin diyelim ayağını öp kafasını öp ne bileyim ensesini kokla neden ısrarla elleri neden yanakları ya! Eşim Senin 2 saniyelik zevkin için ben çocuğumu hasta edemem dediği için trip yiyoruz sürekli büyükler tarafından

O marka hakkında fikrim yok, göbekli babada nasıl durur bilmiyorum ama göbekli annede gayet güzel duruyor

Gazetelerde her yazana inanmamak lazım aslında. Ben de tam tersi diye biliyorum, artık birçok uzman baklagiller gibi kuruyemişleri de ıslatarak yememiz gerektiğini söylüyor. Mümkünse bir gece önceden yiyeceğimiz kadarını nohut gibi suda bekletip hatta o suyu birkaç kez değiştirip öyle yememiz öneriliyo. Bu durumda cevizin suyunu içmek nohutun fasulyenin bekleme suyunu içmek gibi bir şey olur anlayacağın

Uyuduktan hemen sonra değil de bir on beş yirmi dakika sonra yatırınca da mı uyanıyor?

Yüzüstü yatırmak artık önerilmiyor ama eskiden hep öyle yaparlarmış aslında, bence o oran o kadar yüksek değildir ani bebek ölümlerinin çoğu Allah saklasın uyku apnesi, solunum durması vs gibi rahatsızlıklar kaynaklı oluyor aslında. Tabii gözetimsiz yüzüstü yatırmamak gerek ama bence eşinin bebek göğsündeyken uyuması daha tehlikeli. Çünkü bu kadar küçük bebekle birlikte uyumak da önerilmiyor, uykumuzda biz pozisyon değiştirebiliriz, bebek dönebilir, hava yolunu tıkayacak bir pozisyona girebilir vs diye.

Keşke bir çözüm önerebilseydim ama bazı bebekler böyle işte, umarım düzene girer kısa zamanda

Son düzenleme:

Geçmiş olsun iyi ki gitmişsiniz. Antibiyotikle toparlar kısa sürede, genelde bir hafta sürüyor antibiyotik tedavisi.

Kizlar bebisleriniz gece 11- 12den sabah 7-8 e kadar kac kere uyaniyor? Kac saat araliklarla besliyorsunuz?

Hava durumu gibi değişken bizimkisi. Şanslı günümüzdeysek 4-5’e kadar uyuduğu oluyor ama iki saatte bir kalktığı da çok oluyor. 5 te kalkınca çok aşırı şanslıysak memesini emip tekrar dalıyor ama bazen yediye sekize kadar meme emme, sızma, yatağa koyunca ıh ıhh ıhh diye sızlanma, sızlana sızlana uyumazsa ağlamaya geçiş, tekrar kucak ve meme, vs şeklinde devam ediyor.

Haha kemiklerim belim her yanım ağrıyor ya valla spor modu hiç yok. Ama yürüyorum sadece başım dönüyor yer ayağımın altından kayıyor gibi bu ara tansiyonum düşüyor heralde
Bu arada benim de her yanım ağrıyor aynı şekilde belim, bacak kemiklerim, hatta sabah soğuğunda burun kemiğim

Seninle dertlerimiz çok benziyor, kadın doğuma gitmişken fizik tedavi veya ortopediye de uğrarsan haberim olsun

2 yönlü taşıma uzmanlar tarafından önerilmiyor

Ve hatta mümkünse kefir suyunda bekletilmeli. Bebeklere de ek gıda döneminde verilirken buna dikkat edilmeli

Ben de bunu aldım canım, gayet güzel duruyor şimdilik kullanımı ama slingten sonra bana kullanması meşakkatli geldi biraz arkadaşım geldi bugün, o da çocuğunda kullanmış çok memnundum dedi. Ama siyah alma. Kızımın beyaz tulumuna renk verdi. Firmayla iletime geçeceğim

Maalesef hemen uyanıyor hatta önce yatağını ısıtıp sonra yatırmayı bile denedim olmuyor uyaniyor çünkü gazını göğüsteyken baskıyla hissetmiyor hoşuna gidiyor ama yatakta hangi pozisyonda olursa olsun gaza uyanıyor e doğumdan beri zaten kundak da yaptirmadigi için elinin kolunun gazının hareketine sürekli uyanıyor yüz üstü yatırmak zaten bu söylediklerine sebeo olabikecegi için ani bebek ölümü oluyor biliyorum ben de zaten o yüzden diyorum ya eşimin göğüsündeyken ben uyumuyorum onlara bakıyorum Allah esirgesin kafası geri düşer veya nefessiz kalır diye. Vallahi bu çocuğa bakarken ya ben bir yerde yanlış yapıyorum ya da gerçekten çocuğum anormal hadi ben bakamadım annem kayinvalidem gelinimiz eşim.. ne yöntemler denedik yok yani hiçbirimiz uyutmayi beceremiyoruz bu arada aguline kullaniyoruz bitkisel şurup, içerisinde kimyon, rezene, anason vs var o bile etki etmiyor çocuğa.

Kundak yapıyoruz musun?
Bizde de sabah 5 e kadar genelde sürüyor

Kizlar bebisleriniz gece 11- 12den sabah 7-8 e kadar kac kere uyaniyor? Kac saat araliklarla besliyorsunuz?
Bugün 1 gibi uyudu zar zor ( atak haftasındayız, uykuya direnç gösteriyor ). 7.20 de uyandı. Şimdi yüksek ihtimalle 9-9.30 arası uyanır, sonra da 11 gibi ve de uyku faslını orda bitirmiş oluruz

LadybirdDA ay şu an aydınlanma yaşadım, sanırım renk veren kanguru değil de içindeki yastık gün içinde bir bakayım, iz çıkan yer tam olarak nereye temas ediyor, çünkü tam bacakların başladığı noktada iz çıktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…