Kundak yaptirmadigini yazdım ama gözünden kaçmış herhalde canımKundak yapıyoruz musun?
Bizde de sabah 5 e kadar genelde sürüyor
Beyaz gürültüyü benim bebeğimde asla ama asla anlamıyor, sevmiyor. Hatta anakucağındaki beyaz gürültü sesini açınca daha çok ağlıyorKundak yaptirmadigini yazdım ama gözünden kaçmış herhalde canımmümkün değil yaptırmiyor resmen çığlık atıyor. Derin uykuya geçtiğinde yapmaya çalışıyorum (derin uykusu zaten yok ama uyuduktan yarım saat sonra deniyorum ) ama yine yok daha dokundugum an uyanıyor maalesef. Mesela Benim psikopat bebeğim ram uykusundayken mesela gülüyor kahkaha atıyor sonra kendi kahkahasina bile uyanıp ağlıyor çok tilki uykusunda uyuyor. Beyaz gürültü, buziki Orhan, fön makinesiz elektrik süpürgesi.. cık yok yani olmuyor
5.30da uyandı ve ben tekrar uyuyamadım. Dünde 6dan sonra uyuyamamıştım. Bakalım nereye kadar gidecek böylrBugün 1 gibi uyudu zar zor ( atak haftasındayız, uykuya direnç gösteriyor). 7.20 de uyandı. Şimdi yüksek ihtimalle 9-9.30 arası uyanır, sonra da 11 gibi ve de uyku faslını orda bitirmiş oluruz
Bazı bebekler doğuştan risk grubu oluyor aslında o sendroma daha yatkın okuyorlar demek istedim (paranoyak bir anne olarak ilk oğlumda hatmetmiştim o konuyuMaalesef hemen uyanıyor hatta önce yatağını ısıtıp sonra yatırmayı bile denedim olmuyor uyaniyor çünkü gazını göğüsteyken baskıyla hissetmiyor hoşuna gidiyor ama yatakta hangi pozisyonda olursa olsun gaza uyanıyor e doğumdan beri zaten kundak da yaptirmadigi için elinin kolunun gazının hareketine sürekli uyanıyoryüz üstü yatırmak zaten bu söylediklerine sebeo olabikecegi için ani bebek ölümü oluyor biliyorum ben de zaten o yüzden diyorum ya eşimin göğüsündeyken ben uyumuyorum onlara bakıyorum Allah esirgesin kafası geri düşer veya nefessiz kalır diye. Vallahi bu çocuğa bakarken ya ben bir yerde yanlış yapıyorum ya da gerçekten çocuğum anormal hadi ben bakamadım annem kayinvalidem gelinimiz eşim.. ne yöntemler denedik yok yani hiçbirimiz uyutmayi beceremiyoruz bu arada aguline kullaniyoruz bitkisel şurup, içerisinde kimyon, rezene, anason vs var o bile etki etmiyor çocuğa.
Bugün 1 gibi uyudu zar zor ( atak haftasındayız, uykuya direnç gösteriyor). 7.20 de uyandı. Şimdi yüksek ihtimalle 9-9.30 arası uyanır, sonra da 11 gibi ve de uyku faslını orda bitirmiş oluruz
1.5 - 2 hafta sürüyor tabloya göreBu atak haftası krizleri ne kadar sürüyor? Bizimki memeye yapıştı birkaç gün, tamam, sonra gülmeye başladı işte, yeni beceri geldi, tamam, e hala yapışık geziyor adam? Bu gece mucizevi bir şekilde sabah beşe kadar uyudu ama gün boyu iki üç saat hariç ve akşam vakti yatana kadar mememdeydi yine. Beceriyi geliştirince çıkması gerekmiyor muydu atak haftasından?
Aklıma hep uygulama güncellemesi alan telefonlar geliyorBu atak haftası krizleri ne kadar sürüyor? Bizimki memeye yapıştı birkaç gün, tamam, sonra gülmeye başladı işte, yeni beceri geldi, tamam, e hala yapışık geziyor adam? Bu gece mucizevi bir şekilde sabah beşe kadar uyudu ama gün boyu iki üç saat hariç ve akşam vakti yatana kadar mememdeydi yine. Beceriyi geliştirince çıkması gerekmiyor muydu atak haftasından?
Phaedra Bize de demişti sanki Dr. Ne yaparsanız yapın 3 ay bu yaşanacak diye. Kolik değil ama bizimki. Gazlı biraz sadece. Benim merak ettiğim 3. ay geçtikten sonra gaz yapan şeyler yesem ve emzirsem; çocuk rahatsız olmayacak mı?
1.5 - 2 hafta sürüyor tabloya göre
Ya bir de şey var ama, bazı güncellemeler çok beter oluyor, google a girip yazıyoruz ya: eski sürümü yüklemek mümkün mü diyeAklıma hep uygulama güncellemesi alan telefonlar geliyor
Ah ben ne heceler türetip ne sesler çıkardım keşke biri ise yarasaBeyaz gürültüyü benim bebeğimde asla ama asla anlamıyor, sevmiyor. Hatta anakucağındaki beyaz gürültü sesini açınca daha çok ağlıyorbenimkini tek sakinleştiren ses yüksek sesle “eee eee eee” ya da pışpış sesi. Hatta bu gece uyuturken pışpış sesini açıp koydum yanına, aksi takdirde ikimiz de uykusuzluktan harap halde olacaktık, onunla uyumuş çok şükür. Tabi ben ondan önce uyumuşum galiba ama olsun
Ahahaha ben bazı uygulamaların otomatik güncellemesini kapatıyorumYa bir de şey var ama, bazı güncellemeler çok beter oluyor, google a girip yazıyoruz ya: eski sürümü yüklemek mümkün mü diye
Ahahaha ben bazı uygulamaların otomatik güncellemesini kapatıyorumama bebek olunca mümkün olmuyor tabi
HahaBu arada benim de her yanım ağrıyor aynı şekildebelim, bacak kemiklerim, hatta sabah soğuğunda burun kemiğim
Seninle dertlerimiz çok benziyor, kadın doğuma gitmişken fizik tedavi veya ortopediye de uğrarsan haberim olsun
Ben yüz üstü yatırıyorum aslında ama çok sıkı kontrol ediyorum. Mesela şimdi uyuttum yüz üstü daha uzun uyuyor kesinlikle diğer kızımı da öyle yatırırdım. Sık sık kameradan bakıyorum nefesini kontrol etmeye yarım saatte bir gidiyorum. Ben sanırım bir aylıktan sonra böyle yatırmaya başladım kafa şeklinde de bozulma olmadı böyle. Tabii önermiyorum ama bizde bir sorun olmadı. Mesela geçen sırt üstü yatırdım kızı yolcu ediyordum. Bu da anne yanı beşiğinde dönmüş yani kafa ayak kısmına kadar kendini hareket ettirmiş sıkıştırmış. Hık diye bir ses geldi gittim kusmak istiyor ama kendini sıkıştırmış ya hemen yan çevirdim kustu gitmeseydim çok kötü şeyler olabilirdi. Sürekli kameradan bakılırsa bence gündüz en azından öyle uyutabilirsinAh amin kuzum gece gece ne iyi geldi bu duamesela ben asla deliksiz 1 saati geçen uykusunu görmedim. Eşimin göğüsünde deliksiz 4 saat uyuduğu oldu ama o da çok tehlikeli Allah esirgesin ani bebek ölümlerinin %90i yuz üstü yatirmaktan kaynaklanıyor aklım gidiyor o öyle yatınca da ben uyuyamıyorum bişey olur diye. Mesela şu anda da eşimin göğüsünde uyuyor mecbur kalıyorum çünkü dün gece kolik atağı tuttu hem 8saate yakın hiç uyumadı bir de üzerine 6 saat boyunca aralıksız ağladı, gözleri kıpkırmızı oldu uykusuzluktan ben de biraz uyusun diye mecbur kalıyorum göğüse yatırıyorum :/
Hahacildiyeye gitmeye gerek kalmadan ellerimiz geçti demekki strestenmiş tamamen ya
Bir masaja gitsek varya her derdimiz bitecek şöyle birinin beni saatlerce ovmasına ihtiyacım var ama yavaş yavaş
Diyetin faydasını gördüm. Ne yaparsak yap gaz var ama şiddeti yiyeceklere bağlı bence. En son bizim serada rokalar çıkmış,2 gün üstüste roka salatası yedim. 3 gece ağla zırla sabahladıkTamamen fikir yürütüyorum ama doktor ne yaparsanız yapın bu üç ay yaşanacak dediğine göre diyet yapman da gereksiz demiş olmuyor mu? Bir faydasını gördün mü bu arada diyetin? Onu en iyi sen değerlendirirsin herhalde.
Aa, teşekkürler. İnternetten araştırmaya üşenmiştim cidden, ilk oğlumda çok araştırmıştım ama o hiç uymuyordu buradaki örüntülere. O yüzden manasız bulmuştum ama bu uyacak gibi görünüyor
Ben biodermanın kremini kullandım öyle geçiyor. Aslında o krem Badişin egzaması için dün baktım Umay ın bacağında da kuruluk olmuş ona da sürdüm kendime de sürüyorum her derde devaYa benimki de geçmişti ama mutfağa girince geri geliyor. Ellerimi sıcak sudan soğuk suya sokmamam lazım galiba
Ah masaj kalbimde bir yaradır. Bizim bir masözümüz vardı annemlerin karşı sokağında, eve çok uygun bir fiyata geliyordu masaj yatağıyla falaneşi motorla bırakıyordu. İlk gebeliğimden sonra dikişler iyileşir iyileşmez abonesi olmuştum ama apartmanları yıkılmış taşınmışlar şimdi normal masöz çağırsam eve böbrek değilse bile pankreasımı falan vermem gerekir diye hiç bulaşmıyorum o işe.
Biliyorum biliyorum sırf ben rahat olayım diye söylüyorsun teşekkür ederimBazı bebekler doğuştan risk grubu oluyor aslında o sendroma daha yatkın okuyorlar demek istedim (paranoyak bir anne olarak ilk oğlumda hatmetmiştim o konuyu), yani çok endişelenme diye dedim (ben endişe küpü olduğum için ) ama tabii dediğin gibi gözetim altında tutmak en doğrusu.
İnsan bir şey önermek istiyor ama önerecek bir çözüm de yok galibayalnız burada aynı şeyi yaşayan birkaç arkadaş var bildiğim kadarıyla, doktor üçüncü ayda geçmesi beklenir demişti birine sanırım, umarım çok zorlamadan geçer
Bu arada bebeklerimizin karnımızdaki halleri gibi hareketli veya sakin olması şaka mı
Ne güzel sen düzenini oturtmuşsun inşallah bir sorun olmadan da böyle devam ederBen yüz üstü yatırıyorum aslında ama çok sıkı kontrol ediyorum. Mesela şimdi uyuttum yüz üstü daha uzun uyuyor kesinlikle diğer kızımı da öyle yatırırdım. Sık sık kameradan bakıyorum nefesini kontrol etmeye yarım saatte bir gidiyorum. Ben sanırım bir aylıktan sonra böyle yatırmaya başladım kafa şeklinde de bozulma olmadı böyle. Tabii önermiyorum ama bizde bir sorun olmadı. Mesela geçen sırt üstü yatırdım kızı yolcu ediyordum. Bu da anne yanı beşiğinde dönmüş yani kafa ayak kısmına kadar kendini hareket ettirmiş sıkıştırmış. Hık diye bir ses geldi gittim kusmak istiyor ama kendini sıkıştırmış ya hemen yan çevirdim kustu gitmeseydim çok kötü şeyler olabilirdi. Sürekli kameradan bakılırsa bence gündüz en azından öyle uyutabilirsin
Biz gece 3 müz yatıyoruz onu da itiraf ediyimbenim uykum çok hafiftir yani tık sesine kalkarım. Gece yatağına yatırıyorum ilk uykuda ama uyanınca yanıma alıyorum emiyo emiyo sonra uyuyo. Yatağa kusma dışında bir sıkıntı yaşamadık çok dikkat ediyorum bir de 3 yıldır böyle bir düzen olduğu için eşimde bende alıştık ezme yorganı çekme durumumuz olmuyor. Kolaylık oluyor aslında ama yine de tehlikeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?