2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizimkinde en başından beri 1x1 frontal yazmış. Hep bıngıldak iyi durumda dedi sözel olarak. Normaldir heralde ya ama elledim sertleşmiş cidden
Canım şimdi başka sayfalara da baktım da 0.5x0.5 yazmış 6. Ay kontrolünde düşün 15. Ay kapanmış. Seninki 1x1 ise bence 1 yaş gibi kapanır en erken. İçin rahat olsun

Eklentiler

• IMG_2198.webp
    28,4 KB · Görüntüleme: 47
Bu benim büyük kızın defteri 12. Ayda açık yazmış 15 de kapanmış. Bence normaldir sen gittiğinde sorarsın d vitaminini hiç aksatma

Canım şimdi başka sayfalara da baktım da 0.5x0.5 yazmış 6. Ay kontrolünde düşün 15. Ay kapanmış. Seninki 1x1 ise bence 1 yaş gibi kapanır en erken. İçin rahat olsun
Canım çok sağol için rahatladı

Arkadaşlar bizim bugün 2. Ay kontrolü için hastane randevumuz var. Karma aşı ve zatürreyi hastane de yapabiliyormuş. Verem için aile sağlığı merkezine gitmemiz lazımmış. Sizce 3 aşıyı da aynı gün aile sağlığında mı yaptırsam, yoksa diğer ikisini bugün kontrolden sonra mı yaptırsam? Bugün kayınvalideme yatılı misafirliğe gidiyoruz da, ateş olursa diye tedirginim. 3 aşı aynı gün çok huzursuz da olabilir diye düşünüyorum ama iki ayrı gün üst üste travmatik de geliyor. Bilemedim

Benımkı ayrı ayrı yapmadı ebe ası ıcın 10 gun bekledık toplu olan ıcın ben ayrı ayrı yaptırırdım kabul etse

Ateş olabilir.
Veremi biz iki aşısından sonra ki hafta yaptırdık açıkçası daha çok işime geldi. O iki aşı ateş yapan aşı, ben rahatlasın diye duş aldırmıştım.Veremden sonra ise üç gün çocuğu yıkamak yasak.
Ben 2 yi yaptır derim

Teşekkür ederim canım. Öyle yapayım belki ayrı ayrı olunca daha rahat atlatırız umarım Al_pi de onu önerdi. Peki siz aşının olduğu günün gecesi uyumayıp nöbet tuttunuz mu? Ateşi öyle mi kontrol ediyoruz gece?

Şöyle oldu aslında; Peranın ateşi aşıdan üç dört saat sonra falan 37.5 oldu. Çok ağrısı var gibi davranınca da ben dayanamadım ve calpol verdim. Ancak deneyimsizliğim yüzünden yarısını ağzından çıkardı bebek. Ben de etki etmeyeceğini düşündüm ve sürekli kontrol ettim. Gece boyunca da saatte bir ben veya babası kalktı ve ateşini ölçtü. Biz böyle atlattık ama inatçı bir ateş değil fazla yükselmiyor. Ayrıca herkeste de ateş olmuyordu umarım sizde olmaz

Benim ikisinde de ateş olmadı yani aşılardan dolayı hiç 38 i görmedik. Hepsini aynı gün yaptı bizde sağlık ocağı huzursuzluk oldu kucakta olmak istedi gece de ateşi 37.8 oldu maksimum üstünü incelttim öyle atlattık Açıkçası gece de kalkmadım emzirmeye kalktıkça baktım ateşi iyi devam ettik. Bence aşılar yüksek ateş yapmıyor hastalanınca gece ateş yapabiliyor. Ama yine de siz bakabilirsiniz gece ben hiç calpol de vermedim biraz vücudu bağışıklık kazansın ateşe diye. Rahatça atlatırsınız hiç endişelenme

Ben de ayrı yaptırmayı tercih ettim. (Açıkçası
Aşıları yaptıramadan hasta olur da aşısı gecikir diye korktum ben, malum salgın ortamı) Önce o ikisini oldu, biri iki hafta sonra da verem aşısını. Ateş ve huzursuzluk ille olacak diye bir şey yok. (Bizde olmadı, büyük oğlumda da pek olmazdı) Bir de aşının yaptığı ateş öyle hastalık ateşi gibi başında beklemeyi gerektirmiyor bence, bebek huzursuz olursa zaten kendisi ağlayıp belli ediyor. Bizim doktorumuz mesela hastalıktan bile olsa 38 altı ateşe şurup vermeyi önermiyor ama hem huzursuzluk hem ateş varsa vermek daha iyi olabiliyor ama onu bebek belli ediyor zaten.

Hem aslında ateş olacaksa misafirlikte olsun, daha iyi değil mi? Yardım edenin olur hiç değilse.

Shshsbd hayal ettim de ben çoğu zaman altına örtü bile sermiyorum
Oğlan analarının gözü yaşlı.

Canım bize sağlık ocağı hiç bir şey demedi açık hala dedi o kadar. Benim bildiğim bir yaşına doğru kapanması gerekli. Defterde yazmaz herhalde dimi baksam
Yok defterde yazmıyor sisteme giriyor hatta ben istanbuldayken kağıda yazıp verdi onlar sisteme girebilsin diye sanırım

Ben bugün bogazlarım acıyarak uyandım geniz akıntımda var hastanede 5 saat kalınca kesin bişeyler haptım ortalık hasta çocuk kaynıyodu, kendimi geçtim peram iyiydi onada geçmiştir muhtemelen geçmese bile benden geçer bugünde huysuz bogazlarımı acıyo acaba onunda

Benim de günlerdir öyle ama artmıyor da. Sürekli ıhlamur ve kemik suyu veya çorba içiyorum. Bir de burnumu açtım tıkalı olmasa da.
C vitaminini ilaç olarak alıp iç kuzu. Bunlar toplar ilerlemez

15 gün sonra yapıldı verem iyide oldu sanki üst üste zor geçebilirdi diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…