Ya kızlar sürekli ön bılgıldak kontrolü yapan var mı benim gibi delirmişim gibi geliyor bazen her gün bakıyorum saçları dökülünce mi öyle geldi bilmiyorum ama biraz sertleşmiş gibi geldi bugün yarın başka bir doktora götüreceğim biz d vitaminini de 600 ünite kullanıyoruz doktoru öyle dedi diye ve fazlası da zarar malum bilemedim ben mi evham yapıyorum @soyasosu yazmıştın canım geçenlerde hiç başka bilgi alabildin mi bu durumla ilgili
D vitamini fazlası bıngıldakların erken kapanmasına yol açabiliyor diye biliyorum ama o fazla dedikleri iki yüz ünite fark değildir bence. Bıngıldak erken kapansa da çok sorun değil eğitimlerden hatırladığım kadarıyla, sadece takip etmek önemli.
Biraz salyalı bir Foti bırakıyorum buraya teyzeleri. İki hafta önce çekmiştim galeriye bakarken atayım bari teyzelerine dedim :) Sosyal medya mecralarında bile paylaşmamıştım, ilk sizler görüyorsunuz Erkeğe benziyor diyor tabi herkes
Ben Leyla’da yaklaşık bir aydır 4 numara kullanıyorum. Zaten 7 kilo ama bizimkinin bacakları çok şişko ordan olmadığı için değiştiriyorum. Ondan önce taşma yaptığında değiştirmiştim
D vitamini fazlası bıngıldakların erken kapanmasına yol açabiliyor diye biliyorum ama o fazla dedikleri iki yüz ünite fark değildir bence. Bıngıldak erken kapansa da çok sorun değil eğitimlerden hatırladığım kadarıyla, sadece takip etmek önemli.
Ben biraz fazla kontrol manyağı oldum sanırım salmam gerek biraz yani bir yaşına kadar benim kontrol etmemem gerekir muhtemelen zaten her ay doktoru bakıyor ben takılacak bir nokta buluyorum bir şekilde her ay
Kaç numara kullanıyorsunuz taşma olunca değiştirdim bende 3 numaraya geçtik gayet güzel oldu hiç taşmıyor birde bezden beze değişiyor olabilir benim en memnun kaldığım molfix oldu sleepy goon ve molfix kullandım sadece pure and soft harikaydı ama onu bulamayınca bezi az kalmıştı normal molfix aldım onu da sevdim
Ben hiç bakmadım bıngıldağa falan. Dokunmuyorum bile. D vit 600 veriyorum bende. Cuma günü Dr teyit ettirdim. Devam dedi. Senin Dr ne diyecek bakalım. Haberleşelim.
Kızlar bende yarın bebeği kontrole götürüp rota menenjit aşısını yaptırcam. Ordan dönüşte kızı okuldan alıp babannesine yatılı kalmaya gidicez. Çünkü okul perşembe cuma tadilattaymış bugün aradılar. Bende tek bakamıyorum yani tv açılırsa bakılır ama onu da ben en minimumda yapıyorum. O yüzden gidicez inşallah aşılardan bir şey olmaz oralarda. Calpol koycam yanıma yinede
Çiçekten çiçeğe çok fark eder. Bazısı direkt ışığı hiç sevmez, güneş alan odalarda bile dibe köşeye koymak gerekir, bazısı da cam güzeli gibi pencere önünde olunca mutlu olur anca. Salonun hangi yöne bakıyorsa ve günün hangi saati ne kadar ışık alıyorsa, o ışıkla yetinen bitkiler seçmen daha doğru olur.
Ama çiçekçiden sağlam, gürbüz diye alıp eve getirdiğin çiçekler eve getirdikten bir iki hafta sonra soluyorsa sorunu çiçekçide de aramak gerekebilir tabii.
Şeflera doğrudan ışığı sevmez ama güneşinde sever mesela ama şöyleki salonum büyük ve uzun oturduğumuz kısıma koyacak yer yok cam önüne de olmaz aşırı büyük ve çok ortada kalır diğer bölüm yemek yediğimiz bölüm aşırı aşırı karanlık cam yok önde kalan camın haricinde balkon olduğu için ve önümüz de koca bir bina var maalesef güneş oraya gelmiyor ee yatak odası olmaz mutfak olmaz bi çocuk odası kalıyor çiçek sevgimi de yenemiyorum istiyorum ki her yerrrr bitki olsun bebeklerim benim inşallah iyileşirler ama orkidem küstü ya herhalde bayadır çiçek vermiyor
Doktor ses kaydı atmış şimdi gelebilirsiniz yarın erken olmaz diye neyse yarın yine kibarlığımdan ödün vermiyim Rota yaptıracaklar için onun bir haftası oluyor bugün baktım da nette 14 haftalık yapılması lazım yazıyor aklınızda olsun geç kalmayın
BEBEKÇE KONUŞMAYI YABANA ATMAYIN
Anneler bazen "Ben bebeğimle asla bebekçe konuşmam" şeklinde övünürler. Sanki bebekçe konuşmak çok kötü bir şeymiş gibi
bu ifade, yeni tarz ebeveynlikte evrensel bir övünme nedeni gibi
görünüyor. Ve işte asıl sürpriz! Bebekçe konuşmanın aslında iyi
bir şey olduğu ortaya çıktı. "Annnneeeeesiiiii bebeğiniiiii
çoooooook seviyooooor" şeklinde bir cümleyi içgüdüsel olarak
uzatmak ve bunu tiz bir sesle şarkı söyler gibi söylemek, bebek
beyninin sesleri ayırt etmesini ve kendini kullanacağı dile adamasını sağlıyor. Sanki sadece bir annenin bebeğine olan sevgisinin basit bir ifadesiymiş gibi görünen "bebekçe konuşma", bebe
ğin beyninin yetişkin konuşmasından farklı olan ve akustik olarak abartılan sesleri kolayca yakalamasını ve öğrenmesini kolaylaştırıyor.
Ya iki gündür yapıyor aslında ama bugün bildiğin kahkaha atar gibi güldü çok güzel bir şey bir böyle hafif uçuruyor gibi yapıyoruz anneye ya da babaya o zaman gülüyor video çektik hemen
Ben biraz fazla kontrol manyağı oldum sanırım salmam gerek biraz yani bir yaşına kadar benim kontrol etmemem gerekir muhtemelen zaten her ay doktoru bakıyor ben takılacak bir nokta buluyorum bir şekilde her ay
Şeflera doğrudan ışığı sevmez ama güneşinde sever mesela ama şöyleki salonum büyük ve uzun oturduğumuz kısıma koyacak yer yok cam önüne de olmaz aşırı büyük ve çok ortada kalır diğer bölüm yemek yediğimiz bölüm aşırı aşırı karanlık cam yok önde kalan camın haricinde balkon olduğu için ve önümüz de koca bir bina var maalesef güneş oraya gelmiyor ee yatak odası olmaz mutfak olmaz bi çocuk odası kalıyor çiçek sevgimi de yenemiyorum istiyorum ki her yerrrr bitki olsun bebeklerim benim inşallah iyileşirler ama orkidem küstü ya herhalde bayadır çiçek vermiyor
Benim orkidem de çok sık vermiyor, senede iki üç kez max. Kökleri çürümezse uzun yıllar dayanıyor. Paşa kılıcı, kurdele çiçeği, deve tabanı ve zamia gibi bitkiler de orkidenin sevdiği ortamı seviyor bu arada. Tavana asma şansın varsa kurdele veya aşk merdiveni falan çok güzel olurdu aslında.