2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Bana da artık kollarıma ağır gelmeye başladı, Baska ne pozisyonda emzirilebilio.. Cunku yavrum kayıp gitmeye basladı kollarımdan, tasıyamıyorum gibi.. Eymeni nasıl emzırdm acaba bu agırlıklarda hiç hatırlamıyorum

Bizimki de genelde gazı falan olunca memeye gelmeyi kendi istediği halde tripleniyor, aynı o şekilde öğürmeler, ağlamalar, çekiştirmeler falan. Ben hiç meme reddi diye değerlendirmedim gerçi, öyle durumlarda evdeyse eşime devrediyorum direkt. Al seni istiyor babası, diye baba kucağında sızıyor genelde bir süre sonra veya sonra tekrar gelmek istiyor. Genelde sızmıyorsa taş çatlasa bir, bilemedin iki saat sonra falan geçiyor tribi, uzun sürmüyor yani.

Tek başımaysam da sırtının dik duracağı bir pozisyonda dizlerime yatırıyorum. O pozisyon her bebekte işe yarar mı bilmiyorum, yaramıyorsa ağlamasının kesildiği herhangi bir pozisyon olabilir.

Ama zorlamıyorum ben emsin diye. Acıkan adam emer. Emmiyorsa keyfi bilir

Huggies cok duydum, geneli memnun ondan ya..

Biz bir haftadır sırf ağlamalarını dindirip sakinleştirmek için kucakta yüzü dışarıya doğru dönük şekilde gezdirmeye başladık bayılıyor Yorgunluktan biz se bayılıyoruz tabi. Dün aşı oldu diye torpil geçiyoruz ama derhal alışmadan bırakmamız lazım.

Valla ben sürekli bebeğimin diliyle konuşuyorm misal au diyor taklit ediyorm oda gülüyor buna bebekce konuşyom yetişkin gibi konuşmak mı ona daha var herşeyin bir zamanı var yanii bunu paylasman çok güzel oldu canm

Bende gaz işini eşime devrettim, afedersin çok pis kaka yaptırıo butun içinde ne varsa yavrumun hepsini çıkartıo
Ama gaz asırı zorlamaya basladı bizi.. Kıvranıo sureklı, meme emcekken de ilk memeyi istemiyor sonra da yapışıo bırakmıyo bazen nefesi kesılır gibi kendını atıo memeden.. Sanrm hızlı gelıo süt nefesını kesıo.. Bide meme ucum agzından cok cıkıo desteklemezsem, meme kılolu oldugumdan çok buyudu deGecen Eymen dio ki 'anne ne kadar buyuk emzırme' emzırme dıyo memeye cunku yanında hiç meme demedim, öğrenmesin diye, ulu orta söyler eder

Eskiden vardı ama şimdi baktım internete sanırım son kalanlar satışta sadece. Türkiye’den çekilmiş olmalı

Evet taa ne zmn arkadaşım önermişti, o zmn bile zor bulunuyor demişti.. Sımdı cok tek tüktür.. Ama bez piyasası cok cesıtlendı, annelerimizin zamanındaki gibi tek marka bez yok

Hah keşke olsa nasıl güzel durur du tavanlarımız içerden dış cephe şeklinde yapıldı sıcak olsun diye ama çok tatlı olurmuş

Aslında ışık alan güzel bir duvarın varsa, duvara asılan makrome saksılıklardan alabilirsin veya yapabilirsin. (Yine duvara asılan sepet tipi askılar da var tabii) Ben küçük bir duvarıma öyle makrome saksılık yapıp astım iki tane. Tesbih çiçeği ile telgraf çiçeği. Gerçi çok aşırı mutlu olduklarını söyleyemem ama geçinip gidiyorlar işte

Bir de pepermoniam vardı aynı duvarda ama o sizlere ömür maalesef.

Son düzenleme:

Sanırım bebek diliyle konuşmayın derken “ay çen napıyoşun çeen” tarzı bozuk dille konuşmalar kast ediliyor. Şimdiden bir şey olmaz herhalde ama biraz daha büyüyünce konuşma kalitesini etkileyebilir o şekilde konuşmak diye. Yoksa aguları tekrarlamakta, manili şarkılı uzatarak konuşmalarda falan bir sorun olduğunu sanmıyorum ben de.

Evet taa ne zmn arkadaşım önermişti, o zmn bile zor bulunuyor demişti.. Sımdı cok tek tüktür.. Ama bez piyasası cok cesıtlendı, annelerimizin zamanındaki gibi tek marka bez yok
Evet ben şimdilik goon la devam ediyorum ama o olmazsa molfix çok övüldü burada ona geçerim

Kakayı nasıl yaptırıyor özel bi yöntemi var mı

Bacaklarını kırıyor ama degısık pozisyonlar da denıo.. Dun baktım cocugun hem bacagını kırıyor hem sarsıyor, aglarken yavrum Bı anda sakınledi sarsılınca bıraz ugrasıo, kaka benım uzmanlık alanım dio Eymene de o yapıodu, Bi sefer ustu bası kaka olmustu hep

Bizde de kaka yaptırma ve gaz çıkartma işlerinden sorumlu bakan babası

Bizimkinin var. Dizlerini kırıp bebişi 45 derece açıyla yatırıyor, bebişin ayaklarını da giysisinin içine sokup karnına dayıyor. Aynı pozisyonda ben de yatırıyorum bebemi memeyle kavga edince falan ama bende değil babasında yapıyor genelde kakayı. Eşimin bacak boyu ona daha uygun geliyor herhalde

Çocukların karnı ağrıyor bence inlemeleri o yüzden dünyanın fazlası kadar gaz çıkardı pars o kaka yapamıyor o yüzden daha fazla pera en azından kaka ile rahatlatıyor kendini, ama bu gaz hiç normal değil gaz çıkarırken hiç ıkınmadan etmeden çıkarıyor peranın kakası yeşile döndü mukus yok oda iyi gelmedi bana antibiyotik etkisi mi bilemedim
Ben hiç bişey yiyemiyorum günlerdir aç geziyorum desem yeri sütümü mü bozdu acaba açlık veya koronaysak o çocukları rahatsız mı ediyor anlamıyorum o karın ağrısı da ateş yapar

Canım ne yazık ki virüs böyle yapıyor. Bizimkinin de ciğer temiz ama tek tük öksürük ve burun akıntısı fazlalaştı. Ateş en fazla 37.3 oldu dün artık calpol verdim. Çünkü doktor günde bir defa calpol iyi gelir verebilirsin dedi. Öksürük artarsa da antibiyotiği kullan dedi şu an artmada azalma da yok.Büyük kızın ateşi hep 39 40 civarıydı 4 gün sürdü.yeni toparlanıyor.10 gün antibiyotik alacak dedi doktor. Hava falan da önermedi bize

Evet kesinlikle öyle

Meme reddi yaşayan arkadaşlar
Benm oğlumda silikon ucu bıraktığım için sürekli memeyi reddediyor ama her memeyi ağzına koyduğum zaman müzik açıyorum süpürge sesi olsun yağmur sesi olsun başka olsun hemen sakinleşip alıyor memeyi siz de deneyin düşünün geceleri bile müzikle emdiriyorumm bide üstünden 1 hafta geçmiş hala silikon ucu vereceğimi sanıyor nasıl bir hafızasi varsa unutmamış

Ahh o virüs
Dikkat et canım yeni atlattıysan bebişe geçmez inşallah çok çok zor o dr bile büyük kızım için o kendini kurtarır ilaçları iyi bebekler daha önemli dedi bizimkilere böyle etkisi oldu karınları ağrıyo belli sürekli gaz çıkarıyorlar antibiyotik mi yaptı acaba
Büyük kızımda karnım ağrıyor diyodu o şuan daha iyi ateş konusunda
Eşimde karnım ağrıyo batıyo diye geldi o gün yani bende yapmadı ama evdekilere karın ağrısı yaptı sanırım
Hava bende vermicem çok sıkışırsam vericem belkide ona alıştılar öksürük olmasa antibiyotiğide vermicem ama dr 3 gün daha kullanın yeterli dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…