- 2 Mayıs 2023
- 74
- 58
- 18
Bizde aynı durumu yaşadık. Ben sırtüstü uzanıp bebeğide gögsüme alarak verdim. Daha önce bu şekilde vermediğimden şaşırıp içmiştiBen de zıplayarak denedim yine de olmadı. Umarım çok acikirsa emer yoksa gece gece mama almaya gideceğim içecek mi orası da belirsiz
Ben de dün gece inat ettim mama almadım benim de kilosu gayet iyi. Çok acıkınca mecbur emdi. Cidden çok zor bir şeydi umarım bir daha tekrarlamaz en iyisi ben de emme aralarını açmaya çalışayım. özellikle dışarı filan çıkınca çok zor oluyor zaten zırt pırt emzirmek. Bu yatarak emzirmeyi hâlâ beceremedim ben
Ben de dün gece inat ettim mama almadım benim de kilosu gayet iyi. Çok acıkınca mecbur emdi. Cidden çok zor bir şeydi umarım bir daha tekrarlamaz en iyisi ben de emme aralarını açmaya çalışayım. özellikle dışarı filan çıkınca çok zor oluyor zaten zırt pırt emzirmek. Bu yatarak emzirmeyi hâlâ beceremedim ben
Benim bebeğim de gazı varsa veya ıkınıp kaka yapmaya çalışıyorsa aç da olsa emmek istemiyor. Ben de önce biraz dik tutup gezdirip, hoppidi lerle sakimleştirip sonra emziemeyi deniyorum. O da olmazsa o sırt üstü yatarken üzerine eğilip emziriyorum veya koala pozisyonunda tutuyorum diz şekildeki üzerimde emiyor. Allah ne verdiyse deneye deneye
Ben yurtdışında doğum yaptım. Huggies vardı orada çok memnundum ama burada artık yok galiba. Goon la başladım buraya dönünce ve hala onunla devam ediyoruz. Diğerlerini hiç denemedim aslında. Goon 3 numaradan 3 büyük paket stoklamıştım. Belki onlar bitince diğerlerini de bir denerim
Biz bir haftadır sırf ağlamalarını dindirip sakinleştirmek için kucakta yüzü dışarıya doğru dönük şekilde gezdirmeye başladık bayılıyorBizimki de genelde gazı falan olunca memeye gelmeyi kendi istediği halde tripleniyor, aynı o şekilde öğürmeler, ağlamalar, çekiştirmeler falan. Ben hiç meme reddi diye değerlendirmedim gerçi, öyle durumlarda evdeyse eşime devrediyorum direkt. Al seni istiyor babası, diyebaba kucağında sızıyor genelde bir süre sonra veya sonra tekrar gelmek istiyor. Genelde sızmıyorsa taş çatlasa bir, bilemedin iki saat sonra falan geçiyor tribi, uzun sürmüyor yani.
Tek başımaysam da sırtının dik duracağı bir pozisyonda dizlerime yatırıyorum. O pozisyon her bebekte işe yarar mı bilmiyorum, yaramıyorsa ağlamasının kesildiği herhangi bir pozisyon olabilir.
Ama zorlamıyorum ben emsin diye. Acıkan adam emer. Emmiyorsa keyfi bilir
Valla ben sürekli bebeğimin diliyle konuşuyorm misal au diyor taklit ediyorm oda gülüyor buna bebekce konuşyom yetişkin gibi konuşmak mı ona daha var herşeyin bir zamanı var yaniiBEBEKÇE KONUŞMAYI YABANA ATMAYIN
Anneler bazen "Ben bebeğimle asla bebekçe konuşmam" şeklinde övünürler. Sanki bebekçe konuşmak çok kötü bir şeymiş gibi
bu ifade, yeni tarz ebeveynlikte evrensel bir övünme nedeni gibi
görünüyor. Ve işte asıl sürpriz! Bebekçe konuşmanın aslında iyi
bir şey olduğu ortaya çıktı. "Annnneeeeesiiiii bebeğiniiiii
çoooooook seviyooooor" şeklinde bir cümleyi içgüdüsel olarak
uzatmak ve bunu tiz bir sesle şarkı söyler gibi söylemek, bebek
beyninin sesleri ayırt etmesini ve kendini kullanacağı dile adamasını sağlıyor. Sanki sadece bir annenin bebeğine olan sevgisinin basit bir ifadesiymiş gibi görünen "bebekçe konuşma", bebe
ğin beyninin yetişkin konuşmasından farklı olan ve akustik olarak abartılan sesleri kolayca yakalamasını ve öğrenmesini kolaylaştırıyor.
Dr.Dana suskind
Otuzmilyon kelime
Eskiden vardı ama şimdi baktım internete sanırım son kalanlar satışta sadece. Türkiye’den çekilmiş olmalıHuggies cok duydum, geneli memnun ondan ya..
Bizimki de genelde gazı falan olunca memeye gelmeyi kendi istediği halde tripleniyor, aynı o şekilde öğürmeler, ağlamalar, çekiştirmeler falan. Ben hiç meme reddi diye değerlendirmedim gerçi, öyle durumlarda evdeyse eşime devrediyorum direkt. Al seni istiyor babası, diyebaba kucağında sızıyor genelde bir süre sonra veya sonra tekrar gelmek istiyor. Genelde sızmıyorsa taş çatlasa bir, bilemedin iki saat sonra falan geçiyor tribi, uzun sürmüyor yani.
Tek başımaysam da sırtının dik duracağı bir pozisyonda dizlerime yatırıyorum. O pozisyon her bebekte işe yarar mı bilmiyorum, yaramıyorsa ağlamasının kesildiği herhangi bir pozisyon olabilir.
Ama zorlamıyorum ben emsin diye. Acıkan adam emer. Emmiyorsa keyfi bilir
Eskiden vardı ama şimdi baktım internete sanırım son kalanlar satışta sadece. Türkiye’den çekilmiş olmalı
Hah keşke olsa nasıl güzel durur dutavanlarımız içerden dış cephe şeklinde yapıldı sıcak olsun diye ama çok tatlı olurmuş
Valla ben sürekli bebeğimin diliyle konuşuyorm misal au diyor taklit ediyorm oda gülüyor buna bebekce konuşyom yetişkin gibi konuşmak mı ona daha var herşeyin bir zamanı var yaniibunu paylasman çok güzel oldu canm
Evet ben şimdilik goon la devam ediyorum ama o olmazsa molfix çok övüldü burada ona geçerimEvet taa ne zmn arkadaşım önermişti, o zmn bile zor bulunuyor demişti.. Sımdı cok tek tüktür.. Ama bez piyasası cok cesıtlendı, annelerimizin zamanındaki gibi tek marka bez yok
Kakayı nasıl yaptırıyor özel bi yöntemi var mıBende gaz işini eşime devrettim, afedersin çok pis kaka yaptırıobutun içinde ne varsa yavrumun hepsini çıkartıo
Ama gaz asırı zorlamaya basladı bizi.. Kıvranıo sureklı, meme emcekken de ilk memeyi istemiyor sonra da yapışıo bırakmıyobazen nefesi kesılır gibi kendını atıo memeden.. Sanrm hızlı gelıo süt nefesını kesıo.. Bide meme ucum agzından cok cıkıo desteklemezsem, meme kılolu oldugumdan çok buyudu de Gecen Eymen dio ki 'anne ne kadar buyuk emzırme' emzırme dıyo memeye cunku yanında hiç meme demedim, öğrenmesin diye, ulu orta söyler eder
Kakayı nasıl yaptırıyor özel bi yöntemi var mı
Bende gaz işini eşime devrettim, afedersin çok pis kaka yaptırıobutun içinde ne varsa yavrumun hepsini çıkartıo
Ama gaz asırı zorlamaya basladı bizi.. Kıvranıo sureklı, meme emcekken de ilk memeyi istemiyor sonra da yapışıo bırakmıyobazen nefesi kesılır gibi kendını atıo memeden.. Sanrm hızlı gelıo süt nefesını kesıo.. Bide meme ucum agzından cok cıkıo desteklemezsem, meme kılolu oldugumdan çok buyudu de Gecen Eymen dio ki 'anne ne kadar buyuk emzırme' emzırme dıyo memeye cunku yanında hiç meme demedim, öğrenmesin diye, ulu orta söyler eder
Kakayı nasıl yaptırıyor özel bi yöntemi var mı
Canım ne yazık ki virüs böyle yapıyor. Bizimkinin de ciğer temiz ama tek tük öksürük ve burun akıntısı fazlalaştı. Ateş en fazla 37.3 oldu dün artık calpol verdim. Çünkü doktor günde bir defa calpol iyi gelir verebilirsin dedi. Öksürük artarsa da antibiyotiği kullan dedi şu an artmada azalma da yok.Büyük kızın ateşi hep 39 40 civarıydı 4 gün sürdü.yeni toparlanıyor.10 gün antibiyotik alacak dedi doktor. Hava falan da önermedi bizeAmin, ben bütün gün ağlama krizleri geçirdim pars ve pera ateşli sadece başlarında var ateş dr götürdüm akciger filmi iyi kanı iyi çıktı ikisininde korona mı bişey uaparmı bebeklere öyle korkuyorum ki ateş için bişey yapamayız dedi öksürükleri arttı ateşleri düşmüyor adam akıllı
Evet kesinlikle öyleSanırım bebek diliyle konuşmayın derken “ay çen napıyoşun çeen” tarzı bozuk dille konuşmalar kast ediliyor. Şimdiden bir şey olmaz herhalde ama biraz daha büyüyünce konuşma kalitesini etkileyebilir o şekilde konuşmak diye. Yoksa aguları tekrarlamakta, manili şarkılı uzatarak konuşmalarda falan bir sorun olduğunu sanmıyorum ben de.
Ahh o virüsCanım ne yazık ki virüs böyle yapıyor. Bizimkinin de ciğer temiz ama tek tük öksürük ve burun akıntısı fazlalaştı. Ateş en fazla 37.3 oldu dün artık calpol verdim. Çünkü doktor günde bir defa calpol iyi gelir verebilirsin dedi. Öksürük artarsa da antibiyotiği kullan dedi şu an artmada azalma da yok.Büyük kızın ateşi hep 39 40 civarıydı 4 gün sürdü.yeni toparlanıyor.10 gün antibiyotik alacak dedi doktor. Hava falan da önermedi bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?