2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bebişlere antibiyotik kaç gün kullandın? Bizde de karın ağrısı ishal gibi şikayetler oldu. Gerçekten de batma falan oldu bende de. Bebekler daha önemli tabiki ama aynı evin içinde korumak çok zor ne yazık ki

Çok geçmiş olsun. Korona mı dedi doktor, kaçırdım orayı?

Benim bebiş rsv yüzünden hastanede antibiyotik tedavisi görürken kakası yeşile dönmüştü, doktor ishal olmadığı sürece sorun değil demişti, ishal olursa da maflor vb tarzı bir şey kullandırtacaktı. Antibiyotiktendir yani çok büyük ihitmal.

Çocuğun agusunu aaauu sunu taklit etmek gerekiyormuş zaten. O sıra bizim ağız hareketimizi görüp nasıl yapıldığını daha iyi anlıyormuş. Biz karşılıklı uuulaşıyoruz o yüzden ama bozuk türkçe konuşması yapmıyorum tabiki

Geçen hafta perşembe parsa başladım bi kaç gün sonra pera ya başladım o zaman pars öksürük ve ciğerleri kötüydü hastanede 5 saat kalınca ertesi gün benim bogazım ağrımaya başladı sonra ateşlendim sonra kızım sonra eşim çocuklar sıra sıra olduk ama hastaneden kaptık o kesin,
Büyükte çok yıprattı beni yemiyor içmiyor bağışıklığı düşücek bişey olucak diye korkuyorum aynı evde çok zor gerçekten

Teşekkür ederüm dr Olabilir dedi evet bende 45 gündür öksürük gitmedi dedi şuan her çocuk böyle dedi , maflor kullanıyoduk bitti antibiyotik bitsin tekrar başlıcam

Biz de deneyelim bu yöntemi Phaedra da benzer bi yöntemden bahsetmiş. Yani bizim eski alaturka tuvalete oturma pozisyonumuz gibi yapıyor doğru mu anladım

Bebegim bu pozisyonda çok güzel gazını çıkarıyor hem üstten hem alttan bide kakasını da öyle yapıyor kabızlık yaşamıyorz hiç iki gün yapmasa eğer bu pozisyonda hemen yapı veriyor siz de deniyonuz mu öyle kabızlık yaşayan arkadaşlar

Eklentiler

• IMG_20240131_125012.webp
    41,2 KB · Görüntüleme: 91
Kızlar çok geçmiş olsun etkisi var mı bilmiyorum ama ben zytrec veriyorum büyük kızıma gece yatarken. Doktor önerdi kreşe giden çocuklar 2haftada bir hastalanır bunu verin daha hafif atlatır gibi bir şey demiş. Çok şükür büyüğü hiç antibiyotik kullanmadı bu yıl, hasta gibi olursa iburamin pekmez kestane balıyla geçti. Covid oldu onda da doktora götürmemiştim ben kendiliğinden geçti çocuklar daha kolay atlatıyor. Bebeklere geçmesinde Zytrec aklınızda olsun ama bence onun etkisi büyük

Alyaliya canım bizimkiler aynı ay doğumlu büyükler, bak ben bunları kullanıyorum. Umca çok kullanmıyorum suyun tadından anlıyor ama hastaysa içiriyorum. Sanada fikir olsun istedim ben redoxon Kids de kullandım vitamin ama sambucol daha iyi gibi geldi. Her gün banyo yaptırıyorum okuldan mikrop kaptıysa diye istisnasız. Bir de her akşam ayak altına viks krem sürüyorum. Burnunu açtırmıyor ama burnunu da açtırsa mükemmel olur. Kulak temizleme çubuğuyla banyodan sonra yumuşayan sümüklerini alıyorum onda ağlamıyor. Çok şükür hasta olsa da böyle doktorsuz atlattı

Eklentiler

• IMG_2561.webp
    51,4 KB · Görüntüleme: 79
Kizlar ben ilk reglimi oldum ama cok kanamam var yani hamile olmadan once bu kadar kanamam olmuyordu ve asiri bel agrim var sezeryan sonrasi ilk reglde normal olarak yorumluyorum ama olanlar sizde durum nasildi?

Resmen aynısı yüzü dışarıya döndüğü zaman anında susuyor, sakinleşince hemen kucağıma yatırıyorum ve başlıyor yine ağlamaya alışmış olabilir mi ya inşallah olmamıştır öyle bir şey

Düşünsene aylardır yat yat yat nereye kadar. Birisi kaldırıp kucakta etrafı gezdiklerinde severler tabi Ben de olsam aynısını yapardım valla. Alışmamışlardır umarım ama yine zaman zaman gezdirmekte fayda var etrafı inceliyorlar

Evet evin odalarını ezberledi artık, tüm eşyaları inceledik

Göz muayenesine herkes gitti mi? Bizi çocuk doktorumuz yönlendirdi rutin kontrol diye yaptırdık çok zor geçti, normalde gündüz uyumayan bebek orda bi derin uykuya daldı ki sormayın, işimiz de gözle olunca zorlayarak uyandırdık Göz kayması falan yok ama hipermetrop çıkmış, başta bebeklerde oluyormuş sonra geçiyormuş öyle söyledi doktor ama bilemedim devam eder mi böyle

Bizim doktor 6.aydan sonra demişti onu bekliyoruz. Sadece uyduğu için mi zor geçti peki?
İnşallah düzelir

Pera aynayı keşfetti. İki gündür kendini görünce dikkatlice bakıp sonra gülüyor.
Bu yakışıklı da kim
Aa benmişim tam da bunu yaşıyoruz.
Ayrıca ayaklarını sallıyor aynaya bakıyor sonra biraz daha havaya kaldırıyor aynada gördüğüne şaşırıp çığlık atıyor.
Çok komik

Bizim doktor 6.aydan sonra demişti onu bekliyoruz. Sadece uyduğu için mi zor geçti peki?
İnşallah düzelir
İnşallah soyacım Gözbebeğini büyütmek için damla damlatıldı onda çok ağladı, gözünü sürekli kapadığı için zor oldu haliyle. Bir de doktor zorladı açmak için gözünü bakarken onda da huysuzlandı baya.

Sağlıkları için gerekli kontroller ama anne olunca dayanamıyor insan. Ben çekeyim o çekmesin diyor. Hep sağlıklı olsunlar da

Benim kız erken doğduğu için 3 haftada 1 rop muayenesi oluyor o kadar zor ki alet takıp gözünü açıyorlar yavrum katılarak ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…