2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizimde erken doğum olduğu için eko çekildi ufak delik vardı önemli değil dediler genelde bebeklerde oluyormuş 6. Ay tekrar kontrol olacak

Bizimde erken doğum olduğu için eko çekildi ufak delik vardı önemli değil dediler genelde bebeklerde oluyormuş 6. Ay tekrar kontrol olacak
Bizim erken doğum değildi ama genelde görülen bir durummuş. Ufak olup kapandığı için de kafamıza takmayalım bence ki kapanmasa da sıkıntı olmadan sağlıklı yaşayanlar var

Kızlar buzluğa koyduğumuz anne sütü dondurucudan çıkarıldıktan sonra ne kadar süre içinde verilmeli ? Buzdolabına koyduğumuzda yavaş yavaş çözünerek 24 saat içinde mi ?

Kızlar biz doktordan çıktık rota ve nimenrix yapıldı. Aşı ne kadar bilmiyorum ama biz 2500 ödedik sanırım %20 katılım paylı fiyatı bu muayeneyle 3100 mü ne tutmuş ve Umay ın da sağlık primi bitmiş Allahtan mart başı yenileniyor. 4. Ayda sağlık ocağında aşısı varmış. 5. Ayda yine özel aşı.

Canım soyasosu bizim doktor bexseroyu şimdi yapmıyormuş dediğin gibi aşı takvimi yoğun diye sonraki aylarda yapıcakmış. İlk kızıma da aynısını yapmış. Bu aşıda ateş olmaz dedi bende yanıma ilaç aldım ama ateş ölçer almadım. Eşimin bir yakını var ondan alırız ateşi çıkarsa ya da eczaneden.

Umay ım da büyüyor çocukları kıyaslamam sanıyordum ama defterler kıyaslıyorum Umay ım üstteki kilosu daha düşük ama boyu daha uzun

Eklentiler

• 496B2302-4358-445D-8EB7-A3BDE9CF6E61.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 104
Bizi de az önce yönlendirdi takip etmeye başlamış göz muayenesi yaptırmanızı öneriyorum demiş. 2021 de defterde öyle bir şeyde yazmıyordu şimdi eklemişler onu işaretledi. Sigorta katılım payı bitmiş ben 5. Ayda götürcem o sebeple dünya göz 15 tl katılım payı alıyordu

Umayıma. Valla büyüyorlar
Ateşi çıkacağını sanmıyorum ben de. Peranın keyfi bile kaçmadı o aşılardan sonra.
Dünyagöz de bizim de 15 tl ücreti. Memorialda yaptırmam o zaman zaten çok pahalı ya.
2700 olmuş sadece muayene bizde de

Umayın dobişliği de gözümden kaçmadı her ne kadar ablasından küçük olsa da

Ay valla büyüyorlar bana çok minyon geliyordu ama pek değilmiş Bana da burda yaptırabilirsiniz dedi de iyi ki yaptırmamışım zaten prim bitmiş 5 6 binlik olurduk Aynen dünyagöz iyi yine gözüne umarım bir şey sıkmazlar o çok fena bir şey çok kötü anılarım var. Ama biz 2 kere gitmiştik bir bebekken, bir kez de 1 yaşındayken sıkmışlardı göz bebeğini büyütmek için. Ağladıkça akmıştı bir daha sıktılar filan ve her sıktıklarında bekleme süresi var ölüm gibi bir şey
Umayın dobişliği de gözümden kaçmadı her ne kadar ablasından küçük olsa da
Haha aynen aynen

Maşallah benim kız da bu zamana kadar hiç antibiyotik kullanmamıştı ama şimdi antibiyotiksiz geçmiyor.Ben de bu d vit kullanıyordum ama doktor bu yetersiz gelmiş d vit düşük dedi başka bir damla verdi. Ben de zyrtec alayım. Hasta gibiyken mi veriyorsun? Ben de çok takviye kullanıyorum ama sadece kan değerlerine yaradı bağışıklığı etkilemedi

Bize ilk Kasım ortasında hasta olduğunda iburamin kravel ve zyrtec vermişlerdi. O zaman eşim dediki doktor 2 ay kullanın dedi zyrtec için düzenli. Bende 2 ay kullanılır mı çok uzun filan dedim sonra asıl doktoruna sordum. O da kullanabilirsin kreşe giden çocuk 2 haftada bir hastalanır ilk sene dedi. Kasımdan beri hiç götürmedik doktora ama iştahı çok iyi belki ondan atlatıyor Sende yine sor doktoruna da, ben baktım hapşırık başladı zyrtec veriyorum üst üste 4 5 gece sonra kesiyorum çok şükür öyle atlatıyor Bizim okulda maksimum 5 kişi oldular ama onunda etkisi büyük, kalabalık değildi şansımıza. Çok şükür bir okul konusunda yüzüm güldü aşırı memnunum

Üçüncü ay kontrol muayenesi diye sigortadan muaf olmuyor di mi bu da

Bizimkiler hastalık geçirdiler ya, abileri ablaları gibi semiremediler o yüzden ne yazık ki

Üçüncü ay kontrol muayenesi diye sigortadan muaf olmuyor di mi bu da

Bizimkiler hastalık geçirdiler ya, abileri ablaları gibi semiremediler o yüzden ne yazık ki
Yok canım bir de doktor doçent olmuş ekstra para hep

Bu arada hastane kendine bir şeyler eklemiş bu ay yapması gerekenler şunlardır bunlara çalışcaz 4. Ayda getirmene gerek yok ama destekli oturma çalışın dedi ek olarak

Eklentiler

• IMG_2580.webp
    33,4 KB · Görüntüleme: 87
Kızlar benim kız 2 gündür çok fazla gaz çıkarıyor hatta kokulu olur bazen yaptı sanıp altını açıyorum ama temiz oluyor normal mi böyle olması?

Benimkide beni görünce şok oldu niyeyse dondu çocuk resmen artık 2 çocuklu ana derbeder tipimi mi beğenmedi bilmedim

Valla bizimkininki bayadır kokuyor hemde baya kokuyor
Kükürt, sindirim sistemine az miktarda girse bile oldukça ağır kokular yayılmasına sebep olabilir. Bazı meyve ve sebzeler kükürt açısından zengin olduğu için emziren anne bu gıdaları tükettiğinde bebek gazı kükürt gibi kokabilir. Anne sütü aracılığı ile bebeğin sindirim sistemine geçip etrafa kötü kokuların yayılması oldukça olasıdır.

Kükürt açısından zengin gıdalar;

• Ispanak
  • Fasulye
  • Lahana
  • Karnabahar
  • Brokoli
Böyle bir yazı okudum 2. Gün öncede karnabahar yemiştim

Çok sık sık tükettiğim şeyler değil bunlar ya bilemedim ama kakası özellikle çok kokuyor anne bilim dalıda derki sen üşütmüşsündür ondan kokuyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…