Bizimde erken doğum olduğu için eko çekildi ufak delik vardı önemli değil dediler genelde bebeklerde oluyormuş 6. Ay tekrar kontrol olacakKardiyolojiye gittik önceki gün de, rutin kontrol için kalp ekosu çekildi, ufak bi delik olduğunu söyledi doktor ama kafaya takılması gereken bir durum olmadığını ilerde kapandığını 2 yaşında tekrar bakmak istediğini söyledi
Bizim erken doğum değildi ama genelde görülen bir durummuş. Ufak olup kapandığı için de kafamıza takmayalım bence ki kapanmasa da sıkıntı olmadan sağlıklı yaşayanlar varBizimde erken doğum olduğu için eko çekildi ufak delik vardı önemli değil dediler genelde bebeklerde oluyormuş 6. Ay tekrar kontrol olacak
Bizi de az önce yönlendirdi takip etmeye başlamış göz muayenesi yaptırmanızı öneriyorum demiş. 2021 de defterde öyle bir şeyde yazmıyordu şimdi eklemişler onu işaretledi. Sigorta katılım payı bitmiş ben 5. Ayda götürcem o sebeple dünya göz 15 tl katılım payı alıyorduGöz muayenesine herkes gitti mi? Bizi çocuk doktorumuz yönlendirdi rutin kontrol diye yaptırdık çok zor geçti, normalde gündüz uyumayan bebek orda bi derin uykuya daldı ki sormayın, işimiz de gözle olunca zorlayarak uyandırdıkGöz kayması falan yok ama hipermetrop çıkmış, başta bebeklerde oluyormuş sonra geçiyormuş öyle söyledi doktor ama bilemedim devam eder mi böyle
Kızlar biz doktordan çıktık rota ve nimenrix yapıldı. Aşı ne kadar bilmiyorum ama biz 2500 ödedik sanırım %20 katılım paylı fiyatı bumuayeneyle 3100 mü ne tutmuş ve Umay ın da sağlık primi bitmiş Allahtan mart başı yenileniyor. 4. Ayda sağlık ocağında aşısı varmış. 5. Ayda yine özel aşı.
Canımsoyasosu bizim doktor bexseroyu şimdi yapmıyormuş dediğin gibi aşı takvimi yoğun diye sonraki aylarda yapıcakmış. İlk kızıma da aynısını yapmış. Bu aşıda ateş olmaz dedi bende yanıma ilaç aldım ama ateş ölçer almadım. Eşimin bir yakını var ondan alırız ateşi çıkarsa ya da eczaneden.
Umay ım da büyüyor çocukları kıyaslamam sanıyordum ama defterler kıyaslıyorumUmay ım üstteki kilosu daha düşük ama boyu daha uzun
Umayın dobişliği de gözümden kaçmadı her ne kadar ablasından küçük olsa daKızlar biz doktordan çıktık rota ve nimenrix yapıldı. Aşı ne kadar bilmiyorum ama biz 2500 ödedik sanırım %20 katılım paylı fiyatı bumuayeneyle 3100 mü ne tutmuş ve Umay ın da sağlık primi bitmiş Allahtan mart başı yenileniyor. 4. Ayda sağlık ocağında aşısı varmış. 5. Ayda yine özel aşı.
Canımsoyasosu bizim doktor bexseroyu şimdi yapmıyormuş dediğin gibi aşı takvimi yoğun diye sonraki aylarda yapıcakmış. İlk kızıma da aynısını yapmış. Bu aşıda ateş olmaz dedi bende yanıma ilaç aldım ama ateş ölçer almadım. Eşimin bir yakını var ondan alırız ateşi çıkarsa ya da eczaneden.
Umay ım da büyüyor çocukları kıyaslamam sanıyordum ama defterler kıyaslıyorumUmay ım üstteki kilosu daha düşük ama boyu daha uzun
Ay valla büyüyorlar bana çok minyon geliyordu ama pek değilmişUmayıma. Valla büyüyorlar
Ateşi çıkacağını sanmıyorum ben de. Peranın keyfi bile kaçmadı o aşılardan sonra.
Dünyagöz de bizim de 15 tl ücreti. Memorialda yaptırmam o zaman zaten çok pahalı ya.
2700 olmuş sadece muayene bizde de
Haha aynen aynenUmayın dobişliği de gözümden kaçmadı her ne kadar ablasından küçük olsa da
MaşallahAlyaliya canım bizimkiler aynı ay doğumlu büyükler, bak ben bunları kullanıyorum. Umca çok kullanmıyorum suyun tadından anlıyor ama hastaysa içiriyorum. Sanada fikir olsun istedim ben redoxon Kids de kullandım vitamin ama sambucol daha iyi gibi geldi. Her gün banyo yaptırıyorum okuldan mikrop kaptıysa diye istisnasız. Bir de her akşam ayak altına viks krem sürüyorum. Burnunu açtırmıyor ama burnunu da açtırsa mükemmel olur. Kulak temizleme çubuğuyla banyodan sonra yumuşayan sümüklerini alıyorum onda ağlamıyor. Çok şükür hasta olsa da böyle doktorsuz atlattı
Bize ilk Kasım ortasında hasta olduğunda iburamin kravel ve zyrtec vermişlerdi. O zaman eşim dediki doktor 2 ay kullanın dedi zyrtec için düzenli. Bende 2 ay kullanılır mı çok uzun filan dedim sonra asıl doktoruna sordum. O da kullanabilirsin kreşe giden çocuk 2 haftada bir hastalanır ilk sene dedi. Kasımdan beri hiç götürmedik doktora ama iştahı çok iyi belki ondan atlatıyorMaşallahbenim kız da bu zamana kadar hiç antibiyotik kullanmamıştı ama şimdi antibiyotiksiz geçmiyor.Ben de bu d vit kullanıyordum ama doktor bu yetersiz gelmiş d vit düşük dedi başka bir damla verdi. Ben de zyrtec alayım. Hasta gibiyken mi veriyorsun? Ben de çok takviye kullanıyorum ama sadece kan değerlerine yaradı bağışıklığı etkilemedi
Neden 3 haftada bir? Ne varmış gözündeBenim kız erken doğduğu için 3 haftada 1 rop muayenesi oluyor o kadar zor kialet takıp gözünü açıyorlar yavrum katılarak ağlıyor
Kızlar biz doktordan çıktık rota ve nimenrix yapıldı. Aşı ne kadar bilmiyorum ama biz 2500 ödedik sanırım %20 katılım paylı fiyatı bumuayeneyle 3100 mü ne tutmuş ve Umay ın da sağlık primi bitmiş Allahtan mart başı yenileniyor. 4. Ayda sağlık ocağında aşısı varmış. 5. Ayda yine özel aşı.
Yok canım bir de doktor doçent olmuş ekstra para hepÜçüncü ay kontrol muayenesi diye sigortadan muaf olmuyor di mi bu da
Bizimkiler hastalık geçirdiler ya, abileri ablaları gibi semiremediler o yüzden ne yazık ki
Rop vardı ama iki gözü tamamen geçti şimdi damarlarda hafif kanama alanları varmış onu takip ediyorlar inşallah bu ay son olurNeden 3 haftada bir? Ne varmış gözünde
Benimkide beni görünce şok oldu niyeyse dondu çocuk resmen artık 2 çocuklu ana derbeder tipimi mi beğenmedi bilmedimPera aynayı keşfetti. İki gündür kendini görünce dikkatlice bakıp sonra gülüyor.
Bu yakışıklı da kim
Aa benmişimtam da bunu yaşıyoruz.
Ayrıca ayaklarını sallıyor aynaya bakıyor sonra biraz daha havaya kaldırıyor aynada gördüğüne şaşırıp çığlık atıyor.
Çok komik
Valla bizimkininki bayadır kokuyor hemde baya kokuyorKızlar benim kız 2 gündür çok fazla gaz çıkarıyor hatta kokulu olur bazenyaptı sanıp altını açıyorum ama temiz oluyor normal mi böyle olması?
Kükürt, sindirim sistemine az miktarda girse bile oldukça ağır kokular yayılmasına sebep olabilir. Bazı meyve ve sebzeler kükürt açısından zengin olduğu için emziren anne bu gıdaları tükettiğinde bebek gazı kükürt gibi kokabilir. Anne sütü aracılığı ile bebeğin sindirim sistemine geçip etrafa kötü kokuların yayılması oldukça olasıdır.Valla bizimkininki bayadır kokuyor hemde baya kokuyor
Çok sık sık tükettiğim şeyler değil bunlar ya bilemedim ama kakası özellikle çok kokuyor anne bilim dalıda derki sen üşütmüşsündür ondan kokuyordurKükürt, sindirim sistemine az miktarda girse bile oldukça ağır kokular yayılmasına sebep olabilir. Bazı meyve ve sebzeler kükürt açısından zengin olduğu için emziren anne bu gıdaları tükettiğinde bebek gazı kükürt gibi kokabilir. Anne sütü aracılığı ile bebeğin sindirim sistemine geçip etrafa kötü kokuların yayılması oldukça olasıdır.
Kükürt açısından zengin gıdalar;
Böyle bir yazı okudum 2. Gün öncede karnabahar yemiştim
- Ispanak
- Fasulye
- Lahana
- Karnabahar
- Brokoli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?