2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
En iyisi iyi bir çocuk doktoru bulayım. Küçük şehirde de pek seçenek yok işte. İnşaallah şeker falan yoktur

Ya zaten 10 gündür doğru düzgün emmiyor bilem memeyi tutmuyor ağlıyor. çok çok acıkınca beş dakika emip bırakıyor. Boyu 65 cm kilo da 7600 civarı. Sanırım iyi bir çocuk doktoruna gitmeliyiz

Benimki de iki üç hafta önden gidiyordu hamileyken, doktorum şeker yüklemesi temiz çıktığı halde şekerden şüphelenip arada açlık tokluk baktırıyordu ve diyet yapmamı istiyordu. Geçen perşembe üçüncü ay kontrolünde 7.400 kg 61 cm çıktı. Büyük oğlum da üçüncü ayda 7.500 63 cm imiş, (şimdi beş yaşında 112 cm ve 21 kg civarı, bir iki beden büyük giyiyor ama hiç kilolu bir çocuk değil.) İkisi de yalnızca anne sütü. İkisinin de doktoru sorun etmedi bu durumu (ikisinde de birkaç doktor değiştirmiştik, hiçbiri etmedi). Aşırı bir durum yok zaten bence, kiloları yüzde doksan persantile denk düşüyor.

Ama asm doktoru uzman olmadığı için bir uzmana yönlendirmek istemesi çok normal tabii ki.

Bana saatli emzir demedi aslında, her ağladığında otomatikman memeye alma, o emer çünkü alırsan dedi. Ben de oyalamaya çalışıyorum kucağıma alınca, ağlarsa babasına veriyorum ama babasının omzunu falan emmeye çalışınca da alıyorum artık mememe, ne yapayım.

İki gündür kusuyor mesela bizimki, kustuktan sonra emzirilmez diye oyalamaya çalışıyorum ama nafile, ille emecek. Al, em, ne yapayım. Anne sütü ile doksan persantilde olan bebeğin şeker sorunu olacağını sanmıyorum ben pek.

3. Ay bebekler için büyük bi ay çünkü ellerini keşfediyolar daha iyi görüyolar merak ediyolar o yüzden daha başlangıç çok değişik ve güzel şeyler görüceğiz
Ay evet inşallah
Tamam canm çok teşekkür ederim

Trendyoldan canım ama başka bir markanın aynı tür makasıyla kesemediğini söyledi arkadaşım alacaksan chicco olanından al çok kolay oluyor
Bir rem uykusundan diğerine geçerken yapıyorlar genelde, kesintisiz olmuyor derin uyku. Benimki de yapıyor gece boyunca.
Tek değilz
Değişik pozisyon diyince bızımkı de sureklı memeyı cıkarıo duruyor, daha erken degıl mı ama ya yatarak emmeye bayılıo, keyfıne düşkün yaa aman totosu az kalkmasın yerınden
Ah bu bebişler

Kızlar ya bide benim bebiş gündüzleri beşiğinde uyuyo ama geceleri uyumuyor koynumda uyumak istiyor sabaha kadar böyle yanımda acıkınca uyanıyor emiyor uyuyo ama beşiğine koyar koymaz uyanıyor ağlıyor ve bunu anneme desem çildrck sen alıştırdn diyecek acaba yanlış mı yapıyorum ama cidden ben alıştırmadm bir kez öyle yapınca ne güzel uyudu gece ve artık bende uykusuz kalmıyim oğlumda aglamasn diye devam ettim

İçim rahatladı valla. Benim de şeker yüklemesinde bir sıkıntı çıkmamıştı. Demek ki genetik olarak iri diye düşünüyorum yani eşim de 185 cm. Teşekkür ederim

Bizde de aynı ilk gece uyuyunca şanslıysak beşikte uyuyor gece uyanınca alıyorum yanıma. Aslında bizim uyku kalitemiz çok düşüyor ben yıllardır ayak ucunda uyuyorum. Hata ettik ama gece kalkıp emzirmek bana çok zor geldi gücüm kalmadı sadece gazı oluyor bazen yatarak emmiyor kaka yaptırıyorum ya da üstten gaz çıkarması için yataktan kalkıyorum. Alıştılar artık da 4. Ay ile artık bir düzenleme şart yoksa 2 yaşa kadar gidiyor bu durum. Hatta 3 e büyüğü daha çok uyanıyor odasında. Yanında yatsam uyumaya hemen devam eder beni görünce

Evet kesinlikle şart bende zaten üçüncü ay bitmesini bekliyorum uyku eğitimi verecem uyku saatlerini düzene koyucam inşallah seninde inşallah düzene girer de rahat ederiz

Ben de ya. Sanki ben ya da eşim ezeriz gibime geldi o yüzden hiç almadım. Bazen sabah saat 8 gibi emzirip 1 saatliğine koyuyorum o kadar
Aynen ben de öyle yapıyorum. Gece köpek oğlan yatağa geliyor. Yatakta 4 birey yatamayız valla üzgünüm mis gibi beşiğinde yatsın

İşte bu ben bal doğurmuşum ben diye ortalarda dolanıyorum

E alıştırmışsın işte ben korktuğum için asla yanımıza almıyorum, sabahları hariç. Gündüzleri salonda yatıyordu ama artık onda da odaya beşiğine götürüyorum ki sessiz ortamda rahatça uyusun ve alışsın diye. Mesela benimki gündüz uykusu için çok destek isterken gece uykusunda çok istemiyor. Bunun da sebebi yine tamamen benim her şeye çabuk alışıyorlar bacım

En iyisi iyi bir çocuk doktoru bulayım. Küçük şehirde de pek seçenek yok işte. İnşaallah şeker falan yoktur
Dogunca bakılıyo merak etme yoktırdur. Sen önlemını al gerısı en azından ıcın rahat olur. Biz aılecek zayıfız benım bebekler anne karnındada cıkıncada zayıf asla kılo almıyolar mesela.
Yok senın değin gibi her ağladıgında meme verme demek ıstedım ek olarak mama yı hanı 3-4 saatte bır verıyoruz ya ondada saatlı meme ver dıyor demek ıstemıstım sen demedın yanı saatlıyı.
Yaa aslında önlem bende sanmıyorum şeker filan olsun. Ama işte onlar uyarmaya mecbur . Bazen acıklama bıle yapmadan korkutup uyarıyolar .

Baya başladı bizimde salya üstü ıslanıyor o damağıyla ezmesi çok kötü gerçekten
Neyseki okullar açıldı şükür diyorum gerçekten haklısın ama aşırı bağırarak konuşuyor benimkide başım acayip ağrıyor o konuşunca beynimde uğultular oluyor uyurken de özlüyorum ama orası ayrı
Ya zaten 10 gündür doğru düzgün emmiyor bilem memeyi tutmuyor ağlıyor. çok çok acıkınca beş dakika emip bırakıyor. Boyu 65 cm kilo da 7600 civarı. Sanırım iyi bir çocuk doktoruna gitmeliyiz
Canım benim ilk oğlumda tombişti ama ebemiz mama veriyorsun onu kes anne sütüyse devam süper derdi hep yani anne sütüyle alıyorsa hiç birşey yapma bence çünkü büyüyünce hepsi uçup gidiyor yani oğlum 1 yaşına doğru yaşıtları gibi ideal kilosundaydı şuan 5 yaşında zayıf bile sayılır 22 23 kilosu yani bence hiç üzülme

Alışacas inşallah ikinci çocuk olunca daha tecrübeli olucam vala alıştırdm aynen haklısn bakalm ilerleyen zamanlarda nolucak

Evet demekki ağrısı var bastırarak rahatlıyor aslında ek gıdaya geçse vercem eline pırasa gerçi çiğ veriyordum ben çok çok işe yarıyor

Ya benim yan komşumun dairesi loft ve bir kere seslerini duymadım. Yukarda mı konuşuyorlar ne yapıyorlar. Bebekken de karşılaşsak bütün gece ağladı bizde duyduk gibi espriyle karışık laf sokmaları var. Şimdi okula giderken karşılaşıyoruz onun kızı da 5 yaşında, okula gitmemek için mi ağladın bu sabahta diyor mesela asansörde. Çok meraklılar bir de geçen alarm çaldı ya geldi hemen insan mahcup oluyor çocuk yani ben isteyerek mi ağlatıyorum. Allahtan kiracı da seneye 5 yılı doluyormuş taşınacakmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…