2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Badekuş nasıl oldu
Çok şükür toparladı canım doktor hem antibiyotik hem influenza ilacı vermiş tanıya da influenza ve pnömoni yazmış. Demekki ciğerleri de kötüydü covidde olmuştu ya. Sağlık ocağı iyi demişti ama anlamadım neden zatürre de yazdığını. Baya yıprandım dün gece yatağa uzandım ayaklarımın altı bacaklarım ağrıyor, resmen yorgunluktan uyuyamadım ya. İlk kez de böyle oluyorum

Bende dün gece yıne acile götürdüm, noolur noolmaz sabahı bekleyemedim.. Dunku muayene bulguları yok, burun temizlemeye devam dedi doktor.. Şimdi de yoldayız polıklınık randevusuna gidiyoruz.. Kalçasından bari yüzüm gülse inşallah düzelmiştir

Geçmiş olsun tekrar

Senin ağrıların sadece yorgunluktan değil hastalıktan da olabilir bu arada. Ben de soğukalgınlığı gibi bir şey geçiriyorum birkaç gündür ve her yanım ağrıyor, aynen ayaklarımın altına kadar. Bade nin ilacından emzirirken kullanabiliyorsan sen de kullansana.

Kızlar bu arada voltaren krem falan sürebiliyor muyduk? Dayanamadım azıcık sürdüm artık sırtıma, inşallah çocuğumun boynuzu falan çıkmaz

Şaka ama gercek hamılelıgım boyunca da kullanmadım dogumdan sonrada kullanmadım Maşallah nerden geliyor bu kan bilmem
Bir ilk yaşayıp gecen yıl ocak ayında tum degerlerım yerle bir olmustu bır tek o ay ılac kullandım şubatta son adetımı oldum

Doktor bana her mamadan sonra ağzını temızlemesı ıcın 1-2 cay kasıgı su ver mutlaka dedi. Unutuyorum unutmazsam verıyorum ama kaşık zor bende bıberona koyuyorum bır ıkı cektırıp alıyorum.

Ahh bende öyleyim kızım tek iniyor mecburen ben bebekle inmeyeyım diye balkondan bakıyorum allahtan ev girişe bakıyor . Güvenliğin oraya gidene kadar aklım cıkıyor bırde bizim site asansör yoğun -1 e mi ındı acaba neden gecikti -1 den cıkabılır mı geri
Geliş kolay servısten in hop siteye gir ev. Sabah zor servisi tek bekliyor kuzum .

Haha demekki iyi besleniyorsun, aman maşallah diyelim

Belki de öyle canım ama ateşim yok sadece halsizlik boğaz ağrısı var. Bence enfluvir kullanılmaz emzirirken, kullanılsa bile sayılıdır 5 gün yazmışlar Artık doktor yüzü görmek istemiyorum ya hiç gidebilecek halim yok. Dün baktım saçlarımda 3 4 tel beyazlamış şu bir haftada ve sadece bir kilo vermişim. Galiba 30 dan sonra gerçekten kilo vermekte zorlaşıyor

Bizde hiç öyle bir krem yok ama sanmıyorum ya sorun olacağını o kadar. Ona kalırsa fondöten vs de hiç sürmemek gerek arada sürüyorum ben nadir de olsa Bizde viks var ben onu sürüyorum öksürük olunca ayak altıma

Bengayı doğumdan sonra omzum tutulunca vermişti doktorum. Bence aynıdır onlar

Bence özgüveni açısından süper
Çocukken çok büyük olmayan bir şehirde yaşadım. 7 yaşındayken bale kursuna gidiyordum ve çoğu zaman tek gidiyordum. Evet çok yakındı ve büyük ihtimalle annem de sen gibi arkamdan izliyordu ama olsun

Viksle aşk yaşıyorum ben bir senedir resmen. Kaç gecedir de burun kenarlarıma sürüp koklaya koklaya uyuyorum.

Ben ilk oğlumda bir sene özel günler hariç oje bile sürmemiştim. bunda prospektüse bile bakmadan verdim voltareni valla omzuma, affet yavrucuğum

Otuz yaşından sonra kilo vermek zorlaşıyor dedin, kırk yaşında olanların (ben) gözü yaşlı şu an (ama bir yandan da kahvenin yanına çikolata gömmeye devam ediyorlar)

Sabah ben indiriyorum, bu seferde beşiktki bebem endişe telaş her turlu duyguyu yaşatıo bana butun onlemleri alıyorum ama yınede endişem bitmio ne tuhaf bişey annelık, yuregn ıkıye bölünmüş gibi.. İkisini de üzmek istemiyorum ama yetememek cok can sıkıcı

Haha aman ya ben hiç o kadar dikkat etmiyorum sadece 2019 dan beri saç boyatmıyorum bir de bebek şampuanıyla yıkıyorum o kadar

Bende ballı kaymaklı bir kahvaltı yaptım güçten düşmeyelim. Şu sıralar beni en mutlu eden şey çikolata bende yiyorum ama canım istediğinden değil mutsuzluktan

Bundan alıyorduk değil mi soyasosu

Ben 4 beden almışım ama siz 3 mü kullanıyorsunuz

Eklentiler

• IMG_2721.webp
    65 KB · Görüntüleme: 38

Bu postun altına İstanbul’da denemeyiniz! Uyarısı koymak lazım ben de ilkokul bir civarı sokağın az ilerisindeki bakkala ve onun karşısındaki fırına yollanırdım (annem camdan bakıyor olurdu muhtemelen) ama kendi çocuğumu karşı kaldırıma yollamam tek başına.

Daha geçen gün okul çıkışı eve dönerken çiçekçiden çiçek aldık, o tutmak istedi çiçekleri. Elindeki çiçeklere bakarken de kaldırımın ortasındaki sokak lambasının direğine bağlanmış scootera çarpıp düştü, dizi mizi kanadı. Oğlan da biraz avanak tabii bu konularda ama asıl mesele tüm şehrin magandalar cumhuriyetine dönüşmüş olması. Araç yolu olsun olmasın her an her yerden bir araç çıkıyor. Kaldırımdan giden veya ışıklarda yaya geçidinden geçen motosiklet mi istersin, kaldırıma park eden, ters yönden gelen, yolu kontrol etmeden geri geri giden araba mı istersin, sokak arasında hız yapan, sinyal vermeden dönen, yaya geçidinde yaya görünce iyice gaza basan diğer araçlarımı istersin, hepsi var.

Peki ne yok? yayaların güvenle ve kesintisiz bir şekilde yürüyebileceği, bebek arabası veya tekerlekli sandalye ile de geçebileceği kaldırımlar yok mesela. Mevcut trafik kurallarına uymayanları denetleyecek ve caydırıcı cezalar verecek bir mekanizma yok.

Özgüvenlerini geliştirmenin başka bir yolunu bulmak zorundayız bence özetle

Kesinlikle. Küçük güvenli bir Ege şehrinin insana kattıkları diyelim.
Artık ülkemiz ve de İstanbul asla güvenli değil zaten.
Ne yapalım peki biz bu çocuklara

İlki normal ikincisi sezeryan o yüzden iki sezeryab arası nasil olur bilgim yok

Haha demekki iyi besleniyorsun, aman maşallah diyelim
Biz biraz etobur insanlarız ailecek evde haftanın 2 gunu balık 5 günü etli yemek pişer
Ya tabiki zaten tam bir inci tanesi kızım kırılgan çekingen hassas burcu gibi duygusal
Alıştı şimdi ilk başta korkuyla gdııyordu anlıyorum.

En az 2 sene diyor doktorlar. İkinci sezeryan için.

Kesinlikle. Küçük güvenli bir Ege şehrinin insana kattıkları diyelim.
Artık ülkemiz ve de İstanbul asla güvenli değil zaten.
Ne yapalım peki biz bu çocuklara

Ayşe Arman’nın yıllar önce yaptığı bir röportajı okumuştum, bir aile biri küçük ve güvenli bir ilçede, öbürü de galiba bursa gibi bir kentte 10-15 sene arayla gerçekleşen iki kaza neticesinde (yüzde yüz sürücü hatası) iki çocuğunu kaybetmişti. (Evet, aynı aile iki çocuk kurban verdi trafiğe, Hatta biri yaya geçidinde olmuştu galiba). Kazalar hepimiz için elbette ama türkiyede olanlar kaza değil, göz göre göre cinayet ne yazık ki ve durumun düzeleceğine dair hiçbir işaret yok

Sonra diyorlar ki, biz Türkler aşırı korumacıymışız. Medeni ülkelerde anneler bu kadar üstüne düşmüyormuş çocuklarının, biz helikopter ebeveynmişiz, çocukların gelişimini baltalıyormuşuz, falan filan. Hangi medeni ülkede kaldırımın üstünden, sahil yolundan ve hatta çocuk parkının içinden motorsikletle geçebiliyorlar çok merak ediyorum. Nispeten nezih bir semtte oturuyorum ama ona rağmen çocuğum parkta veya sahilde oynarken bankta oturup kahvemi içerek rahat rahat oturabildiğim enderdir. Sürekli bir acaba nereden motor çıkacak, nereden scooter gelecek endişesi.

Ben de dolmuşum yalnız

Neyse, ben ne yapıyorum onu söyleyeyim. Bizimki her şeyi kendi yapmaya çok meraklıdır. Mutfak işi, temizlik, kendi giyimi kuşamı vs. Hiçbir zaman sen yapamazsın demem. Küçüklükten beri kendisi giyinir, mutfakta bazı şeyleri beraber yapmak ister benimle (ekmek, beşamel sos, herhangi bir tatlı vs.) ocakla mesafesini koruması şartıyla belli görevleri yerine getirmesine izin veririm. (Un eleme, mikserle çırpma, yumurta karıştırma vs.) temizlik yapmayı sever, kendine ait süpürgesi faraşı var mesela. Fısfıs veririm eline, toz alır. Bazen ıslak mendille temizlik yapar ses etmem. Salonda yiyorsak sofrayı o kurar vs. (Biz de çocuk işçi çalıştırıyormuşuz gibi oldu sanki) bu tarz şeylerin özgüvenini geliştirdiğine inanıyorum ben. Ha anneye ekstradan iş çıkıyor o ayrı. Neden anneye çıkıyor, çünkü babasına kalsa (en azından bizimkinin babasına) bunların hiçbirini yaptırmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…