İlerde oğlunun evleneceği kadın şanslı biri olacakAyşe Arman’nın yıllar önce yaptığı bir röportajı okumuştum, bir aile biri küçük ve güvenli bir ilçede, öbürü de galiba bursa gibi bir kentte 10-15 sene arayla gerçekleşen iki kaza neticesinde (yüzde yüz sürücü hatası) iki çocuğunu kaybetmişti. (Evet, aynı aile iki çocuk kurban verdi trafiğe, Hatta biri yaya geçidinde olmuştu galiba). Kazalar hepimiz için elbette ama türkiyede olanlar kaza değil, göz göre göre cinayet ne yazık ki ve durumun düzeleceğine dair hiçbir işaret yok
Sonra diyorlar ki, biz Türkler aşırı korumacıymışız. Medeni ülkelerde anneler bu kadar üstüne düşmüyormuş çocuklarının, biz helikopter ebeveynmişiz, çocukların gelişimini baltalıyormuşuz, falan filan. Hangi medeni ülkede kaldırımın üstünden, sahil yolundan ve hatta çocuk parkının içinden motorsikletle geçebiliyorlar çok merak ediyorum. Nispeten nezih bir semtte oturuyorum ama ona rağmen çocuğum parkta veya sahilde oynarken bankta oturup kahvemi içerek rahat rahat oturabildiğim enderdir. Sürekli bir acaba nereden motor çıkacak, nereden scooter gelecek endişesi.
Ben de dolmuşum yalnız
Neyse, ben ne yapıyorum onu söyleyeyim. Bizimki her şeyi kendi yapmaya çok meraklıdır. Mutfak işi, temizlik, kendi giyimi kuşamı vs. Hiçbir zaman sen yapamazsın demem. Küçüklükten beri kendisi giyinir, mutfakta bazı şeyleri beraber yapmak ister benimle (ekmek, beşamel sos, herhangi bir tatlı vs.) ocakla mesafesini koruması şartıyla belli görevleri yerine getirmesine izin veririm. (Un eleme, mikserle çırpma, yumurta karıştırma vs.) temizlik yapmayı sever, kendine ait süpürgesi faraşı var mesela. Fısfıs veririm eline, toz alır. Bazen ıslak mendille temizlik yaparses etmem. Salonda yiyorsak sofrayı o kurar vs. (Biz de çocuk işçi çalıştırıyormuşuz gibi oldu sanki ) bu tarz şeylerin özgüvenini geliştirdiğine inanıyorum ben. Ha anneye ekstradan iş çıkıyor o ayrı. Neden anneye çıkıyor, çünkü babasına kalsa (en azından bizimkinin babasına) bunların hiçbirini yaptırmaz
Biz küçükken müstakil 3 katlı bahçeli bir evde yaşıyorduk aile binasıydı. Ben bahçedeki dut ağacının tepesinden inmezdim çok aktif geçmişti çocukluğum. En unutamadığım şey de evin önünde temiz su kanalı gibi bir şey patlamıştı iski kazmış küçük bir havuz gibiydi ama temiz suBence özgüveni açısından süper
Çocukken çok büyük olmayan bir şehirde yaşadım. 7 yaşındayken bale kursuna gidiyordum ve çoğu zaman tek gidiyordum. Evet çok yakındı ve büyük ihtimalle annem de sen gibi arkamdan izliyordu ama olsun
Hava muhteşemBiz parkta geziyoz oğlum baya keyiflendi
Biz küçükken müstakil 3 katlı bahçeli bir evde yaşıyorduk aile binasıydı. Ben bahçedeki dut ağacının tepesinden inmezdim çok aktif geçmişti çocukluğum. En unutamadığım şey de evin önünde temiz su kanalı gibi bir şey patlamıştı iski kazmış küçük bir havuz gibiydi ama temiz suburası benim havuzum diye mahalledeki hiç bir çocuğu sokmazdım. Dut ağacında beklerdim kimse almasın diye
Şimdi de işte Bostancı tarafına gitmek aslında çok istiyorum ama çocukların büyümesini bekliyorum. Şu akıllı saatlerden alıcam ben 3.5 yaş gibi sitede 5 yaşında tek başına parkta oynayan çok çocuk var. Yazın gece bile sokaktalar anneleri arıyor konuşuyorlar bir de galiba haritada nerde olduğu da görülüyor
Ay Black mirror un bir bölümünde kızı parkta kayboluyordu. Sonra gözüne bir cihaz taktırmıştı annesi onun gözünden nerde olduğunu ne yaptığını görüyordu. O bölüm geldi aklıma o kadar paranoyak olunmaz tabii sonu da kötü bitti ama tedbiri elden bırakmamak şart
Çok iyi yaptın vala içerde küflencktm hava güzel olmasaydi da çıkardım o kadar iyi geldi kiHava muhteşembende kendimi dışarı attım sonra bebeği hazırladım ama bir baktım ki bebek arabası yok. Bagaja baktım orda da yok umarım depodadır eşimde uçakta açmıyor. Ama inat ettim pusetle çıkardım oturduk biraz soktum içeri
Bence kesin almalısın ben hangi marka model daha bakmadım ama zamanı gelince alıcam kesinYa bende o saatten istiyorum.. Bu ara bakınıodum.. Kullanan var mı? Tavsiye verecek olan?
O bölüm geldi hemen gözümün önüne. İlk izlediğimde ütopik gelmişti. Şimdi normal gelmesi bile beni ürküttüBiz küçükken müstakil 3 katlı bahçeli bir evde yaşıyorduk aile binasıydı. Ben bahçedeki dut ağacının tepesinden inmezdim çok aktif geçmişti çocukluğum. En unutamadığım şey de evin önünde temiz su kanalı gibi bir şey patlamıştı iski kazmış küçük bir havuz gibiydi ama temiz suburası benim havuzum diye mahalledeki hiç bir çocuğu sokmazdım. Dut ağacında beklerdim kimse almasın diye
Şimdi de işte Bostancı tarafına gitmek aslında çok istiyorum ama çocukların büyümesini bekliyorum. Şu akıllı saatlerden alıcam ben 3.5 yaş gibi sitede 5 yaşında tek başına parkta oynayan çok çocuk var. Yazın gece bile sokaktalar anneleri arıyor konuşuyorlar bir de galiba haritada nerde olduğu da görülüyor
Ay Black mirror un bir bölümünde kızı parkta kayboluyordu. Sonra gözüne bir cihaz taktırmıştı annesi onun gözünden nerde olduğunu ne yaptığını görüyordu. O bölüm geldi aklıma o kadar paranoyak olunmaz tabii sonu da kötü bitti ama tedbiri elden bırakmamak şart
Haha banada çok normal geliyor şu koşullardaO bölüm geldi hemen gözümün önüne. İlk izlediğimde ütopik gelmişti. Şimdi normal gelmesi bile beni ürküttü
Bence kesin almalısın ben hangi marka model daha bakmadım ama zamanı gelince alıcam kesin
Biz küçükken müstakil 3 katlı bahçeli bir evde yaşıyorduk aile binasıydı. Ben bahçedeki dut ağacının tepesinden inmezdim çok aktif geçmişti çocukluğum. En unutamadığım şey de evin önünde temiz su kanalı gibi bir şey patlamıştı iski kazmış küçük bir havuz gibiydi ama temiz suburası benim havuzum diye mahalledeki hiç bir çocuğu sokmazdım. Dut ağacında beklerdim kimse almasın diye
Alpinin dediği farklı 300 TL farklı. 300 400 ve 600 çocuk sayısına göre değişen doğum yardımı. Hala aynı başladığından beri. Diğeri süt parası sanırım onu memurlara vermedikleri için bilemiyorum.Töbeee.. Allahım neydi günahımbide 2019da dogum yaptım düşün
Bu netirayı uyguladın mı sen alpi? Sımdı baktım da toz seklınde.. Prospektüste de anlayamadım nasıl uyguluycamı? Tozu dökemem heralde.. Ilımış suya fılan mı katcaz naapcaz
Bence yazın her gün ineriz evde vakit hiç geçmiyor iki çocuklaAynen.. Bizim bahcede cok cocuk oluyo, öyle uzaga göndermem ama en azndn nerde oldugunu görürüm.. Aklım kalmaz.. Yazın her gun inemem ki bahceye incegım gun olur inmiycegm gun olur.. Zaten bayılıo tek basına bahceye inmeye
Bu bölümBen hatırlayamadım o bölümü ya, bebekli olan vardı bir tane ama orada konu başkaydı. Marka model vs gözüküyor muydu, belki yapmışlardır cidden öyle bir aygıt
Ya instagramda orhan toker (dijital baba) diye bir adam var, teknoloji ve çocuklarla ilgili anlattıkları tüyler ürpertici. Ben biraz mesafeliyim o yüzden erken yaşta çocuğu teknolojiyle tanıştırmakta (akıllı saatlerin de hacklenebileceği ve olası zararları hakkında bir sürü şey diyor adam, biraz felaket tellalı gibi ama bilemiyorum tabii, haklı da olabilir)
Ay ben üniversiteye kadar çocuğun elinden tutup okula götüreceğim sanırım
Ben hatırlayamadım o bölümü ya, bebekli olan vardı bir tane ama orada konu başkaydı. Marka model vs gözüküyor muydu, belki yapmışlardır cidden öyle bir aygıt
Ya instagramda orhan toker (dijital baba) diye bir adam var, teknoloji ve çocuklarla ilgili anlattıkları tüyler ürpertici. Ben biraz mesafeliyim o yüzden erken yaşta çocuğu teknolojiyle tanıştırmakta (akıllı saatlerin de hacklenebileceği ve olası zararları hakkında bir sürü şey diyor adam, biraz felaket tellalı gibi ama bilemiyorum tabii, haklı da olabilir)
Ay ben üniversiteye kadar çocuğun elinden tutup okula götüreceğim sanırım
3 yasında jımnastıge de uygun dıolar.. Ben de yazın naapcamı bılemıorm, okul sımdı bıle zorla gidio, yazın arkadasları olmazsa gider mi bilmiyorum.. Ben daha cok sportif seyler dusunuyorum, eymen cok hantal gelıo bana, aslnda kılosuna göre hareketi atik ama göbegı fılan var, sımdı önlem aldım aldım, snra zor olurBence yazın her gün ineriz evde vakit hiç geçmiyor iki çocuklaben birini havuza birini de bebek arabasına koyup başlarında dikilmeyi düşünüyorum
Kızlar bu arada ben yazın okula göndermicem inşallah yanioyalayacak hangi kursa götürebilirim. Bale araştırması yaptım eylülden hazirana kadarmış aynı okul gibi. 3 yaşında olacak 2 ay ne yapcaz bilmiyorum, yazlıkta da o kadar kalamam dayanamazlar bize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?