2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
soyasosu iki gündür sesli gülme geldi bize ben gıdıyı öpünce birde sesli gülerken ağlama geldi dudak büze büze
Sesli gülme neyse de bir hafta olacak neredeyse kendi ninnisini söyleme çıktı bizde söyleyip uyusa neyse.. Hem uyumuyor, hem eee eelemeye devam ediyor. Sonra sinirlenip ağlıyor. Sonra tekrar başa dönüyoruz. ama uyuması çok komik oluyor. Bir anda ses gidiyor. Küt diye uykuya dalıyor.

Spring05 size doktor menenjit için kaçıncı ay demişti?
Benim yine korkup randevu iptal edesim var.
Bexsero 5 de başlasa olur bence yaa

Her doktorun önerisi farklı oldu menenjit konusunda. Bize 3. 5 7 dendi.
Nimerix oldu bexsero kaldı zaten haftaya 4. Ay aşıları var. Her hafta aşı krizine girsin istemiyorum

Cidden sizin aşı takvimi niye öyle sıkışık oldu? 3. Aydaki nimentrixten sonra 3.5 aya bexero mu koydu doktor?

Bence de erteleyebilirsin. Göçmenlerin ağırlıklı olduğu muhitlerde öğretmenlik veya doktorluk falan yapıyor olsan risk grubu olarak acele acele yaptırman iyi olurdu herhalde ama şu durumda sıkıştırmaya gerek var mı, bilemedim ben de

Biz bir yaş veya en az altı ay sonrasına planlayacağız onu galiba.

Yok aslında 3. Ayda nimentrix ile beraber yapacaktı ama biz istemedik. Sonraki hafta gelelim dedik. O hafta şehir dışı programımız vardı zor olacak diye düşündük. Sonra erteleye erteleye bu zamana kadar geldik işte

Canım biz 3. Ayda nimenrix ve rota olduk. Dediğin gibi bexsero ağır olduğu için sanırım onun takviminde sonra yapılacak. 4. Ay gelmesek olur mu dedim olur ama 5. Ay gelin aşıların tekrarı var dedi.

Benim kızım bexsero da oldu büyüğü ama kaçıncı ay tam bilmiyorum. Ne dediyse yaptırmıştık

Sen 3 doz bexero 1 doz nimentrix mi yaptıracaksın, anlamadım benim 2 doz bexero 1 doz nimentrix olcak. Bugün hemşire arkadaşım da çocuğuna öyle yaptıracağını söyledi. O sayede hepsine karşı koruyuculuk oluyormuş sanırım. bexero gerçekten zorladı bizi. Oysaki bizimki gerçekten dayanıklı bir bebek ama yok yavrumun ne karnı düzgün doyuyor ne de huzurlu uyuyabiliyor.

Bana çok garip gelen bir şeyi sizle paylaşmak istiyorum. Hayatımın bir döneminde vejeteryandım. Kırmızı eti oldum olası sevmedim yiyebildiğim tek form köfte şekliydi ama doğumdan sonra bir haller oldu bana. Canım sürekli et istiyor. Kavurması pirzolası
Hayatımda yemediğim kadar et yedim doğumdan sonra. Nedendir sizce

Biraz yanlış anlatmışım.
Doktorumun önerdiği doz, 3.5. Ve 13. Ayda her iki aşı içinde üçer doz.
Biz nimetrixi yaptırırken işimiz dolayısıyla bexi yaptırmadık sonra ben araştırdıkça korktum ama yaptıracağım tabii tüm aşılarını.
Tek dozun koruyuculuğu yok araştırmalarıma göre. Yaşa göre uygulanıyor. Eğer 2 yaşın üstündeyse tek dozdu sanırım.
Bu arada doktorum en çok 1 yaş altı bebeklerde görüldüğünü söyledi Phaedra ben o yüzden 5. Aydan sonrasını ertelemeyeceğim.

Sanıyorum ki demir eksikliği filan çekiyorsun. Kansızlık durumunda insanın canı et çekermiş

O hurafe değil miydi ya

Hurafe olmayabilir . Bazı minerallerin eksikliği yüzünden toprak, tebeşir, duvar sıvası vs yeme hastalığı oluşabiliyor insanlarda mesela. Bence demir eksikliği de et çektiriyor olabilir canımızı.

Gerçi bu durumda tatlı yeme ihtiyacının da bir açıklaması olmalı tabii ama o da serotonin eksikliğinden oluyordur kesin

Şu yüzden hurafe olduğunu düşünüyordum; benim demirim et yemediğim için hep düşüktü ama evet dediğin doğru. Sigara külü yalayan çocuklar gördüm.
Şekerin düşüyordur şekere ihtiyacın vardır

Bizimki birkaç gündür kusuyor ara ara, fazla miktarlarda değil. Sf sıkıyorum, ondan olsa gerek. Ama aynı zamanda da atak dönemi galiba sürekli memede. Yani kusuyor, ben kusmuğunu temizleyemeden arabalardaki kafa sallayan köpek aksesuarı gibi başını sallaya sallaya memeye saldırıyor. Hemen emmesin diye kucağıma alayım, omzuma yaslayayım falan desem bu kez de ya dil titrete titrete ağlıyor ya da kendini tokatlayan mahalle delikanlısı gibi hırsla elini emmeye başlıyor. Ne yapmak lazım bilemedim. Yarım saat emmeden durmadığı için yıkayamadım da, çok kusmuyor allahtan, yoksa kokudan duramazdık herhalde

Spring05 emip de kustuktan sonra yıkamak için bekliyor muydun sen? Normalde tok karnına yıkamıyoruz ya

Ben evde ne zaman müsaitlik varsa kargaşa yoksa o zaman yıkıyorum canım aç tok farketmiyor valla artık ben sabah yıkıyorum bir umut uyusun diye ama yok bozuldu bizimki de

Kızlar devletin yapmadığı menenjit aşısı hakkında bilgi verebilir misiniz? Rotayı olduk. Ebeye sordum 2 tane menenjit var birini devlet yapıyor dedi .doktorunuza sorun menenjit aşısını doktor yazıyor dedi. Bilen biri menenjit aşısında aydınlatabilir mi

Kızlar yarın oğlumun dudak ameliyatı olacak dua edin güzel geçsin. Detaylı ultrason sonrası haberi aldığımda burda konuşmuştuk moral vermiştiniz, ne çabuk geçti zaman şimdi ameliyat zamanı geldi
Hatırladım sizi . İnşallah güzel geçer . Sağlıkla yoluna devam eder , güzel günleri olsun sağlıkla inşallah

Kızlar yarın oğlumun dudak ameliyatı olacak dua edin güzel geçsin. Detaylı ultrason sonrası haberi aldığımda burda konuşmuştuk moral vermiştiniz, ne çabuk geçti zaman şimdi ameliyat zamanı geldi
Çok güzel çok rahat geçsin gelmiş geçmiş olsun böylece

Vucut neye açsa onu istermiş. Demek ki eksik vücudunda. Hurafe degıl yanı
Şaka gibi hergün köfte yemek ıstıyorum bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…