2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Bizim bugün 3. Ayımız. Kendi elini tutuyor. Yatarken belinden destek alarak ayaklarını geriye doğru itekliyor. Dönmeye çalışıyor yani çaba gösteriyor diyelim dönemez tabi daha kazağımı falan tutuyor sinirlenince bir yoluyor hatta beni, o tırnaklar zaten her gün kessem de çapa gibi ismiyle seslenince o tarafa bakıyor ismini mi öğrendi acaba bu çocuk dedim ama başka birşey söyleyince de, seslenme gibi tonla söylersem bakıyor gülmeler var ama sesli gülme yok henüz onu çok merak ediyorum. Deneyde ses kayıt cihazına söylerler ya bugün 90. gün bunlar oldu diye öyle oldu

Bizimki de öyle aşırı huysuz huzursuz oldu. Yani buraya bile giremiyorum sürekli ağlak bu ara. Memeyi zorla vermeler de cabası. Emziğe gelince cak cak cuk cuk. Valla benimde çöpe atasım geliyor o emziği. Zaten 50. gününde verdik emziğe karşıydım ama hayat da kurtardı diyebilirim hiç durmuyordu ilk zamanlar çünkü. Lakin şimdi emziğin ciddi anlamda bağımlısı oldu. Bakalım napcaz böyle emsin karnı doysun da başka birşey istemiyorum valla bende.

Kendini hiç kötü hissetme bizimki de emzik emmiyor ama deli gibi elini emiyor. İki üç kez elini emerken elini ağzından çektim ama yarabbim öyle bir krize girdi ki gözünden yaş geldi ağlamaktan muhtemelen emzik emse onu öyle emip duracaktı bir de elini emdiği için kendini de kusturuyor değişik bir durumda. Beni emsin diye memeye tutuyorum eskiye göre tabii çok iyi ama karnı tokken beni emerse kesin kusuyor ve zaten istemiyor da

Maşallah size.. Daya memeyi hunharca emsin

7.9.13 aylarda bizimki. Menenjit ağır diye

Ahh kızlar bilseydim doktoru dinler aşıdan 2 saat sonra calpolü hemen verirdim çocuğa ilk defa bu kadar çaresiz hissettim kendimi, eşimin bir görüşmesi vardı geç geldi eve, aradım ne olur gel artık diye. İlk defa Zeynep’le beraber ben de ağladım. Çocuk 4 sat boyu asla beni emmedi, zehir veriyormuşum gibi ağladı, itti beni. Keza biberon ve emziğe de aynı şekilde davrandı. Ne sling ne kucak ne başka bir şey, durmaksızın ağladı. Sesi kısılacak diye korktum. 5.saatte emdi, ardından yine emmedi. Eşime dedim ben uyuyayım, gece uzun olacak belliki diye. Az önce dream feeding yaptım, akşam düzgün emmediği için üstüm ıslanmış uyandım. Şimdi az da olsa emdi. Tekrar calpol vereceğim az sonra, hem ateş hem de ağrıdan korkuma

soyasosu seni de etiketleyeyim ki mesajımı gör, duruma göre direkt ilaç ver. Benim gibi kötü olursa veririm deyip 5 saat sonra verme. Çok vicdana azabı çektim çocuğum öyle ağlayıp aç aç dururken.

Ah Ahh.. geçmiş gitmiş olsun menenjit aşısı mı bunu yapan

Bende aşure sevmem, eymen dogunca muharrem ayıydı, sureklı aşure yedim.. Canım çekio bide yıyebıldm normalde sevmem yuzune bakmam

Küçükken kum yiyodum hayır annemde bu kız niye kum yiyo dememiş, saldım çayıra mevlam kayıra

Gecmıs olsun, aşı neyse o konuda huzursuzluk yapıo bariz bebekte.. Yani vucuda bile isteye virüs verilio, onlarda haklı, el kadar bebekler ben eymene özel aşı yaptırmadım, Bi rota olmustu sonra tövbe ettim menenjit de eger atesi olan Bı bebek olsaydı yaptorcaktm.. Gerek olmadı o zmnlar.. Bunda da sımdılık devletin aşılarını yaptırcam.. Diğerlerini yaptırmıcam...

Kendını calpol gec verdım dıye suclama, oluyo öyle, bnmde elımı ayagıma dolastıran Bi sürü şey oluyo bunlar anneliğin şanından

Açıkçası ben bexseronun sebep olduğunu düşünüyorum. Belki rota da yapmış olabilir bilmiyorum ama çok şükür ateş falan olmadı ama ağrısı vardı çocuğumun belli. Ahh ahhh bilmiyorum geçmiş gitmiş olsun

Rota huzursuzluk yaptı evet ama seninki kadar şiddetli değildi bizdeki belki iki aşı olduğu için olmuştur bu kadar

Günaydın kızlar
Sizden bir izin alacağım çişli bez atacam bi bakarmsnz acaba iltihab enfeksiyon mu var diye

Sağ ol canım, evet bexsero yaptı

Canım nasıl oldu Zeynep?
İnsan çok etkileniyor gerçekten ben korkumdan 5.aya erteledim.
Rota için ateş beklenmiyor, bexsero yan etkisi bu saydıkların o kadar araştırdım ki.
Bugün çok daha iyi olacaktır

Günaydın kızlar
Sizden bir izin alacağım çişli bez atacam bi bakarmsnz acaba iltihab enfeksiyon mu var diye

Kimse için sakıncası olacağını sanmam ama çişin renginden anlaşılmaz ki. Kimyager bile anlamaz herhalde koyu renkli ve keskin kokuluysa yetersiz sıvı alımı oluyor bildiğim kadarıyla, yenidoğan döneminde turuncumsu kırmızımsı kana benzeten kristallenmeler de yetersiz beslenme işaretiydi ama şimdi de oluyor mudur bilmiyorum. Benim bilgim bu kadar

Teşekkürler canm sizin de öyle mi diye atıyorum rengi koyu sarı geldi bna normal mı değil mi belki bilginiz vardır diye

Eklentiler

• IMG_20240210_092915.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 78
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…