Bizimki de öyle aşırı huysuz huzursuz oldu. Yani buraya bile giremiyorum sürekli ağlak bu ara. Memeyi zorla vermeler de cabası. Emziğe gelince cak cak cuk cuk. Valla benimde çöpe atasım geliyor o emziği. Zaten 50. gününde verdik emziğe karşıydım ama hayat da kurtardı diyebilirim hiç durmuyordu ilk zamanlar çünkü. Lakin şimdi emziğin ciddi anlamda bağımlısı oldu. Bakalım napcaz böyle emsin karnı doysun da başka birşey istemiyorum valla bende.Kızlar bebeklerin artık 3. Aydan sonra günlük 15-20 gram alması normalmiş şimdi doktordan çıktım. Benim kız asmdeki ölçümde 650 almıştı çocuk doktorumuz 500 gram hesapladı. Gayet normal dedi.
Bizde aşırı meme reddi var normalde 4. Ayda bekleriz erken mi girmiş atak haftasına filan dedi doktorumuz.ama emzik alıyor meme asla almıyor aşırı huzursuz aşırı ağlak asla uyumuyor çümkü emmyor karnı aç olan nasıl uyusun. Zorla emzirmeye çalışıyorum sadece uykuluyken emiyor.birazdan da emziği direk çöpe atıcam enfazka 1 hafta ağlar alışır nasıl olsa böyle de ağlıyor.
Spirali de şimdi taktırdım 10 gün cinsel perhiz vermişti bir de bthcg sonucumla birlikte adetli değilken taktı. Çok basitmiş asla korkulacak bir şey yok acımadı yani yaptırmak isteyip cesaret edemeyen arkadaşlar hiç korkmasın. 15 gün sonra kontrole gidicem. Biraz kanama yapar dedi. Adetinin normal zamanda olmasını bekleriz dedi.
Kendini hiç kötü hissetme bizimki de emzik emmiyor ama deli gibi elini emiyor. İki üç kez elini emerken elini ağzından çektim ama yarabbim öyle bir krize girdi ki gözünden yaş geldi ağlamaktanBizimki de öyle aşırı huysuz huzursuz oldu. Yani buraya bile giremiyorum sürekli ağlak bu ara. Memeyi zorla vermeler de cabası. Emziğe gelince cak cak cuk cuk. Valla benimde çöpe atasım geliyor o emziği. Zaten 50. gününde verdik emziğe karşıydım ama hayat da kurtardı diyebilirim hiç durmuyordu ilk zamanlar çünkü. Lakin şimdi emziğin ciddi anlamda bağımlısı oldu. Bakalım napcaz böyle emsin karnı doysun da başka birşey istemiyorum valla bende.
Biz salı gittik gözü çapaklanınca bugunu beklemedık. Rota yapıldı biz bu ay 900 gram almışız 4200 dü 5100 olmuş. Doktor iyi dedi yorum yapmadı boyunada 57 dedi ama öyle üstten bakıyo bizim asm düzgün ölçüyor .
Hafta ıcıde asm ye giderim.
Kızlar bize 3. Ay çok güzel geldi nerdeyse 1 aydan fazladır emmeyen emmek istemeyen bebeğim dün gece emdi ve hemde ucsuz dünden beri emerken aglamıyo ve uç almıyor . Allahıma şükürler olsun ben kazandım
Eki Görüntüle 3384569
7.9.13 aylarda bizimki. Menenjit ağır diyeSpring05 size doktor menenjit için kaçıncı ay demişti?
Benim yine korkup randevu iptal edesim var.
Bexsero 5 de başlasa olur bence yaa
Her doktorun önerisi farklı oldu menenjit konusunda. Bize 3. 5 7 dendi.
Nimerix oldu bexsero kaldı zaten haftaya 4. Ay aşıları var. Her hafta aşı krizine girsin istemiyorum
Ah Ahh.. geçmiş gitmiş olsunAhh kızlar bilseydim doktoru dinler aşıdan 2 saat sonra calpolü hemen verirdim çocuğailk defa bu kadar çaresiz hissettim kendimi, eşimin bir görüşmesi vardı geç geldi eve, aradım ne olur gel artık diye. İlk defa Zeynep’le beraber ben de ağladım. Çocuk 4 sat boyu asla beni emmedi, zehir veriyormuşum gibi ağladı, itti beni. Keza biberon ve emziğe de aynı şekilde davrandı. Ne sling ne kucak ne başka bir şey, durmaksızın ağladı. Sesi kısılacak diye korktum. 5.saatte emdi, ardından yine emmedi. Eşime dedim ben uyuyayım, gece uzun olacak belliki diye. Az önce dream feeding yaptım, akşam düzgün emmediği için üstüm ıslanmış uyandım. Şimdi az da olsa emdi. Tekrar calpol vereceğim az sonra, hem ateş hem de ağrıdan korkuma
soyasosu seni de etiketleyeyim ki mesajımı gör, duruma göre direkt ilaç ver. Benim gibi kötü olursa veririm deyip 5 saat sonra verme. Çok vicdana azabı çektim çocuğum öyle ağlayıp aç aç dururken.
Bana çok garip gelen bir şeyi sizle paylaşmak istiyorum. Hayatımın bir döneminde vejeteryandım. Kırmızı eti oldum olası sevmedim yiyebildiğim tek form köfte şekliydi ama doğumdan sonra bir haller oldu bana. Canım sürekli et istiyor. Kavurması pirzolası
Hayatımda yemediğim kadar et yedim doğumdan sonra. Nedendir sizce
Hurafe olmayabilir . Bazı minerallerin eksikliği yüzünden toprak, tebeşir, duvar sıvası vs yeme hastalığı oluşabiliyor insanlarda mesela. Bence demir eksikliği de et çektiriyor olabilir canımızı.
Gerçi bu durumda tatlı yeme ihtiyacının da bir açıklaması olmalı tabii ama o da serotonin eksikliğinden oluyordur kesin
Ahh kızlar bilseydim doktoru dinler aşıdan 2 saat sonra calpolü hemen verirdim çocuğailk defa bu kadar çaresiz hissettim kendimi, eşimin bir görüşmesi vardı geç geldi eve, aradım ne olur gel artık diye. İlk defa Zeynep’le beraber ben de ağladım. Çocuk 4 sat boyu asla beni emmedi, zehir veriyormuşum gibi ağladı, itti beni. Keza biberon ve emziğe de aynı şekilde davrandı. Ne sling ne kucak ne başka bir şey, durmaksızın ağladı. Sesi kısılacak diye korktum. 5.saatte emdi, ardından yine emmedi. Eşime dedim ben uyuyayım, gece uzun olacak belliki diye. Az önce dream feeding yaptım, akşam düzgün emmediği için üstüm ıslanmış uyandım. Şimdi az da olsa emdi. Tekrar calpol vereceğim az sonra, hem ateş hem de ağrıdan korkuma
soyasosu seni de etiketleyeyim ki mesajımı gör, duruma göre direkt ilaç ver. Benim gibi kötü olursa veririm deyip 5 saat sonra verme. Çok vicdana azabı çektim çocuğum öyle ağlayıp aç aç dururken.
Sağ ol canım, evet bexsero yaptıAh Ahh.. geçmiş gitmiş olsunmenenjit aşısı mı bunu yapan
Ben de toprak yermişim, annem kızınca da otlara sararmışım sarma gibi annem anlamasın da rahat yiyeyim diyeKüçükken kum yiyodumhayır annemde bu kız niye kum yiyo dememiş, saldım çayıra mevlam kayıra
Açıkçası ben bexseronun sebep olduğunu düşünüyorum. Belki rota da yapmış olabilir bilmiyorum ama çok şükür ateş falan olmadı ama ağrısı vardı çocuğumun belli. Ahh ahhh bilmiyorum geçmiş gitmiş olsunGecmıs olsun, aşı neyse o konuda huzursuzluk yapıo bariz bebekte.. Yani vucuda bile isteye virüs verilio, onlarda haklı, el kadar bebeklerben eymene özel aşı yaptırmadım, Bi rota olmustu sonra tövbe ettim menenjit de eger atesi olan Bı bebek olsaydı yaptorcaktm.. Gerek olmadı o zmnlar.. Bunda da sımdılık devletin aşılarını yaptırcam.. Diğerlerini yaptırmıcam...
Kendını calpol gec verdım dıye suclama, oluyo öyle, bnmde elımı ayagıma dolastıran Bi sürü şey oluyobunlar anneliğin şanından
Rota huzursuzluk yaptı evet ama seninki kadar şiddetli değildi bizdekiAçıkçası ben bexseronun sebep olduğunu düşünüyorum. Belki rota da yapmış olabilir bilmiyorum ama çok şükür ateş falan olmadı ama ağrısı vardı çocuğumun belli. Ahh ahhh bilmiyorum geçmiş gitmiş olsun
Sanırım. Gelecek ay kendi doktoruyla konuşup 2. Dozları farklı arihlerde yaptırmak istiyorum. Yazık çocuğumaRota huzursuzluk yaptı evet ama seninki kadar şiddetli değildi bizdekibelki iki aşı olduğu için olmuştur bu kadar
Bizimki kendi dedi ayrı zamanlarda yapalım diye. Varmış bir bildiği demek kiSanırım. Gelecek ay kendi doktoruyla konuşup 2. Dozları farklı arihlerde yaptırmak istiyorum. Yazık çocuğuma
Sağ ol canım, evet bexsero yaptı
Canım nasıl oldu Zeynep?Açıkçası ben bexseronun sebep olduğunu düşünüyorum. Belki rota da yapmış olabilir bilmiyorum ama çok şükür ateş falan olmadı ama ağrısı vardı çocuğumun belli. Ahh ahhh bilmiyorum geçmiş gitmiş olsun
Günaydın kızlar
Sizden bir izin alacağım çişli bez atacam bi bakarmsnz acaba iltihab enfeksiyon mu var diye
Teşekkürler canm sizin de öyle mi diye atıyorum rengi koyu sarı geldi bna normal mı değil mi belki bilginiz vardır diyeKimse için sakıncası olacağını sanmam ama çişin renginden anlaşılmaz ki. Kimyager bile anlamaz herhaldekoyu renkli ve keskin kokuluysa yetersiz sıvı alımı oluyor bildiğim kadarıyla, yenidoğan döneminde turuncumsu kırmızımsı kana benzeten kristallenmeler de yetersiz beslenme işaretiydi ama şimdi de oluyor mudur bilmiyorum. Benim bilgim bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?