- 18 Aralık 2020
- 742
- 962
- 53
- 30
Ben artık sinir krizi raddesine geldim. 2.5 yaş kızım var ilgi bekleyen saatlerce birde buny emzirmeye çalışmakla uğraşıyorum. Emmiyor emmiyor sonra da uyumuyor haliyle aç insan uyur mu uyumaz. Uyumadıkça huzursuz oluyor iyice ağlama krizleri sadece uykuluylrn alıyor memeyi. Eğer emziği çöpe atmazsam tamamen memeden kopacak ilk kızımdada yaşamıştık bıraktırdım onda 3. Ayda bunda da aynı oldu birde bazı meme redleri maalesef kalıcı oluyor ondan korkuyorumBizimki de öyle aşırı huysuz huzursuz oldu. Yani buraya bile giremiyorum sürekli ağlak bu ara. Memeyi zorla vermeler de cabası. Emziğe gelince cak cak cuk cuk. Valla benimde çöpe atasım geliyor o emziği. Zaten 50. gününde verdik emziğe karşıydım ama hayat da kurtardı diyebilirim hiç durmuyordu ilk zamanlar çünkü. Lakin şimdi emziğin ciddi anlamda bağımlısı oldu. Bakalım napcaz böyle emsin karnı doysun da başka birşey istemiyorum valla bende.
Erkekler anlamıyor gerçekten halimiziBana onu eşim yapıyor üstelik. Of deme çocuğa, terslenme vs. Ama nedense yalnız kalmaya da korkuyor. Kalsana, baksana kolaysa
Sabah terörü yaşadık resmen. Kırıntı halindeki enerjim tamamen bitti daha bu saatte. Yersiz sebepsiz ağlama zırlama. Kucaktan inmeme. Ve inadına gibi yine yalnızımekmek almaya diye gitti. Fırını mı alıyor, rögara mı düştü ne olduysa artık. En son uyudu ama yine kucakta. Bıraksam sil baştan
Ben mutfağı toparlarım çocuk sende dedim. Ona bile razıyım. Ben toplayayım diyor. Yok dedim. İyiki de öyle demişim. Dün makinayı boşalmadım. Akşam sofrayı kurarken 2 bıçak lekeliydi geri götürdüm üstünde durmadım. Boşaltayım derken bir baktım herşey lekeli. Tablet koymayı unutmuşum dünErkekler anlamıyor gerçekten halimizisenin bence yapman gereken ben yürüyüşe çıkıyorum ben markete gidiyorum diyip biraz da olsa onları tek bırakman. Uyu demiyorum çünkü ağladığını duydukça uyuyamazsın 15 20 dk biraz kendine alan aç, eşinde durumu görsün
Galiba 6. Ayda bir test yapacak çünkü bizde ocean yeterli gelmemişti. Bir demir ilacı verdi çocuğun dişini boyadı aman kızlar o konuya dikkat edin. Bazı demir ilaçları diş boyuyor verince hemen silip su vermek gerekiyor. Ocean boyamıyor ama. Neyse sonra ben sinirlendim dedim iki dişi var o da boyandı ve silsem de tamamen beyaz olmuyor. Tetegil gibi bir şey verdi muz püresine karıştırıp veriyordum
Bizde bade kilolu olduğu için demir deposu hızlı boşalmıştı çok hızlı büyüdüğü için. Sizde de bence öyle olmuş olabilir. Bu daha minnak inşallah ocean yeterli olur
Ben mutfağı toparlarım çocuk sende dedim. Ona bile razıyım. Ben toplayayım diyor. Yok dedim. İyiki de öyle demişim. Dün makinayı boşalmadım. Akşam sofrayı kurarken 2 bıçak lekeliydi geri götürdüm üstünde durmadım. Boşaltayım derken bir baktım herşey lekeli. Tablet koymayı unutmuşum dünöyle yıkamış.
En azından kucagına bebek varken bebek aramadınbosver, daha cok dalgınlıklaar olacak.. Ama bnm taavsıyem bebekle baba mumkun mertebe bol vakıt gecırsın.. Şimdi alıştırdın alıştırdın, sonra hiç ellemıolar bişeye.. Ben eymeni bırakıp tiyatroya sinemaya bile gittim eşim iyi Bi baba hatta anne gibi baba öyle diyim.. Ondan gözüm arkada kalmadı hiç.. Ama acemiliği atması için kısa kısa bırakıp markete bakkala kaçın 1 yasından snra da arkadaslarınızla bıle görüşürsünüz... İşi bilcen işe gitmicen gerç 2.de bu hataları yapmam diyo ama çok bekler büyüsün bunu da bırakır kaçarım
Ne bir yaşı ayol, kırkı çıktıktan sonra yakar top gibi babasına atıp kaçacaksınçok sıkışırsa annesini arasın, kayınvalidesini arasın yardım istesin. Alemin enayisi biz miyiz
Çok haklısın, mama içse bende atarım o altın topunu valla kucaklarına, taaak topukek gıdaya kadar mecburen bağlı bana, snra ver elini kadıkoy cengelköy... Aman sabahlar olmasın sefam olsun oh ohh bunların hayaliyle yasıorm
Aynı fikirdeyim kızlar. Ebeveyn olmak böyle bir şey. Alıştırın babaları yoksa her şey daha zor olurNe bir yaşı ayol, kırkı çıktıktan sonra yakar top gibi babasına atıp kaçacaksınçok sıkışırsa annesini arasın, kayınvalidesini arasın yardım istesin. Alemin enayisi biz miyiz
Çok geçmiş olsun kuzumAhh kızlar bilseydim doktoru dinler aşıdan 2 saat sonra calpolü hemen verirdim çocuğailk defa bu kadar çaresiz hissettim kendimi, eşimin bir görüşmesi vardı geç geldi eve, aradım ne olur gel artık diye. İlk defa Zeynep’le beraber ben de ağladım. Çocuk 4 sat boyu asla beni emmedi, zehir veriyormuşum gibi ağladı, itti beni. Keza biberon ve emziğe de aynı şekilde davrandı. Ne sling ne kucak ne başka bir şey, durmaksızın ağladı. Sesi kısılacak diye korktum. 5.saatte emdi, ardından yine emmedi. Eşime dedim ben uyuyayım, gece uzun olacak belliki diye. Az önce dream feeding yaptım, akşam düzgün emmediği için üstüm ıslanmış uyandım. Şimdi az da olsa emdi. Tekrar calpol vereceğim az sonra, hem ateş hem de ağrıdan korkuma
soyasosu seni de etiketleyeyim ki mesajımı gör, duruma göre direkt ilaç ver. Benim gibi kötü olursa veririm deyip 5 saat sonra verme. Çok vicdana azabı çektim çocuğum öyle ağlayıp aç aç dururken.
Ben gittin canım demire başladık bizede ocean verdi 6.aya kadar 0.5 ml kullanacağızKızlar ben 4. Ayda götürmeyelim dedim doktora ama 4. Ayda demir başlanıyor galiba değil mi? Ocean microfiber yazmış Badeye siz gidince banada söyler misiniz
Rota ve bexsero canımÇok geçmiş olsun kuzumne aşısı oldu ?
Biz pazartesi yaptırdık. İyileşmeye başladı tamamenSünnet randevusu aldım bu küçük oğlan için inşallah sıkıntısız geçer huysuzluk yapmaz erken yapılınca iyileşmesi çabuk sürüyormuş yaptıranlar vardı kaç günde iyileşti kızlar
Ya aslında bakmak kelimeydi bile saçma sonuçta ortak çocuk hiç minnet duygusu çekemem sabah çocuğun kahvaltısını ettirdim diye bastıra bastıra söyledi dedimki çocuk ortak değilmi tabiki ettireceksinEn azından kucagına bebek varken bebek aramadınbosver, daha cok dalgınlıklaar olacak.. Ama bnm taavsıyem bebekle baba mumkun mertebe bol vakıt gecırsın.. Şimdi alıştırdın alıştırdın, sonra hiç ellemıolar bişeye.. Ben eymeni bırakıp tiyatroya sinemaya bile gittim eşim iyi Bi baba hatta anne gibi baba öyle diyim.. Ondan gözüm arkada kalmadı hiç.. Ama acemiliği atması için kısa kısa bırakıp markete bakkala kaçın 1 yasından snra da arkadaslarınızla bıle görüşürsünüz... İşi bilcen işe gitmicen gerç 2.de bu hataları yapmam diyo ama çok bekler büyüsün bunu da bırakır kaçarım
Yaa maşallah ona ilk oğlum 5 yaşında yaptırdık çok zor oldu hala iyileşmedi kaç ay geçti bebekken daha kolay oluyormuş gerçektenBiz pazartesi yaptırdık. İyileşmeye başladı tamamen
Beklediğimden kolay geçti. Uyuşukluk geçince 4-5 saat çok ağladı. Onun dışında 2 gün çiş yapınca ağladı. Sonrasında bir sıkıntı olmadı. Temizliğini iyi yapmak lazım kolay oluyor bu aylardaYaa maşallah ona ilk oğlum 5 yaşında yaptırdık çok zor oldu hala iyileşmedi kaç ay geçti bebekken daha kolay oluyormuş gerçekten
Bende alıyım eczaneye gidince 4. Ay başlarımBen gittin canım demire başladık bizede ocean verdi 6.aya kadar 0.5 ml kullanacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?