Çokk geçmiş olsun gerçekten ne kadar sakınsakta öyle bir salgın ki her yerden geliyor kalabalığa hiç girmeyip eve misafir kabul etmememize rağmen influenza olmuştuhemencecik sağlığına kavuşsun inşallah
Berikko geçmiş olsun çok takip edemiyorum artık fırsatım olmuyor pek
Kardeşi geldi diye bazı çocuklar çok hasta olur öyle birşey olabilir mi kıskançlık seviyesine göre değişiyor ama arkadaşımın kızı baya hastalandı bebekten sonra filan benim oğlumda aşırı duygusallaştı kardeşten sonra güçlü bir mizacı vardır hep ama bugün okulda ayakkabısını çıkartamadı diye ağladı. Birde kar yağmadı ben onada bağlıyorum birazAslında Eymen bronşiolit hariç antıbıyotık bıle kullanmadı bu zmna kadar, ha bide gecen sene öksürük hırıltı oldu hafif, hemen doktora götürdüm orda hava verdi ama antıbıyotıklı bısey mıydı bılmıorm.. Diğer çocuklara göre Eymen az hastalanır, ateşi hiç olmazdı.. Ta ki bu seneye kadarbu sene Bi değişik.. Burun akıntısı hep oluyo, ona okeyim, ateş ilk defa bu sene oldu mesela sanrm virüslerle yeni karsılasıo.. İlaç bile içmeden hastalıgı atlattı bu sene.. Şu an sadece burnu dolu alerjık diye düşünüyorum, ama test vsvs yapmadım..
Ama gittimiz prof da dedi sina için, abisi bronşiolit olduysa bununda yatkınlık vardır, geçirebilir muhtemelen dedi.. Genetik oluyo sanrm, artık nasıl oluyo bilmiyorum
Kardeşi geldi diye bazı çocuklar çok hasta olur öyle birşey olabilir mi kıskançlık seviyesine göre değişiyor ama arkadaşımın kızı baya hastalandı bebekten sonra filan benim oğlumda aşırı duygusallaştı kardeşten sonra güçlü bir mizacı vardır hep ama bugün okulda ayakkabısını çıkartamadı diye ağladı. Birde kar yağmadı ben onada bağlıyorum biraz
Maalesef o bizde de var şuan sen yedir babam yedirsin kimse yedirmezse yemiycem diyip küsüyorHasta olcanı sanmıyorum kıskanclık tan ama, eymene eskısı gibi bakamıom da ben, eskıden meyve sebze oyunla da olsa yedırırdım.. Sımdı fırsat bulursam anca.. Yemekler genelde babası yedirio, bazen o da bunalıp kendi yesin dio bu sefer hiç yemio.. Aslnda kendi yiyordu, kardesten snra sen yedire döndü olay, bazen yiyo kendiyani dogru duzgun duzenli Bi beslenme duzenı yok gibi.. Bagısıklıgı cok etkıler bnce yemek olayı.. Cunku ben eymende gözlemledıgım ıhtıyacı kadarından az yesin ishal oluyo hemen, en basitinden
Kar yagmaması da etken bnce.. Beklıyorum ama bu sene yagcak gibi de durmuyor
Ben doğduğunda ilk emzirdim o zamanı da doğru düzgün hatırlamıyorum. Bir daha emzirmedim. Benim rahmim nasıl toparlandı yaEmzirirken rahim toparlanıo sanrm.. İlk memeye verdiler sinayı, hissettim resmen rahmin küçüldüğünü.. Karnım cok garipti o zmn.. Hala daha agrıo karnım emzirirken
Sizede geçmiş olsun umarım ilerlemeden atlatırızPeki bizim tıkanıklık olmadan ciğere inen ne tür virüstü ben hep rsv sanıyodum son yaşadığımız grip tarzı hastalık dışında açılmıyor burnu gerçekten ama genel durumu iyi emmesi uyanıktı saatlerdir bişeyde gelmiyor ki sf hava verdim oda pek etkili olmadı kusmasına bende seviniyorum hatta o en son ağır bi hastalıklarında ciğerleri iyi ama ateş ve öksürükleri vardı sanki balgamlı sf sıktım tırtına vura vura kusturdum rahatlasın diye ne çok kusmuştu iyi gelmişti o ama genzi dolu bu sefer, hipertonik salini hiç bilmiyorum yarın alıyım bakalım sabah çok tıkanık olursa ventolinli vericem direk şuan bi hastalık daha kaldıramam onlarda yoruldu hastaneye gitsem hava vericeklet aynı şey olucak sonra bi hastalık kapıp çıkıyoruz hastaneden de
EveetKızlar benim bu bebe acayip heyecanlı ya sizinkilerde böyle mi heyecandan tükürüğünü yutup boğuluyor arada
Kardeşi geldi diye bazı çocuklar çok hasta olur öyle birşey olabilir mi kıskançlık seviyesine göre değişiyor ama arkadaşımın kızı baya hastalandı bebekten sonra filan benim oğlumda aşırı duygusallaştı kardeşten sonra güçlü bir mizacı vardır hep ama bugün okulda ayakkabısını çıkartamadı diye ağladı. Birde kar yağmadı ben onada bağlıyorum biraz
Phaedra canım sizin hırıltı geçti mi sanki sizde de sabit bir hırıltı vardı yanlış hatırlamıyorsam sf kullanıyormusun hergün
Evet bizimde doğumdan beri vardı baya azaldı ben sf bıraktıktan sonra azaldı ama zaten azalacaktı o bahanesi mi oldu bilmiyorum açmıyorum acaba içeri akar mı diye bir şüpheye düştüm yani burnu açıksa temizlemeye gerek yok dimi yoksa arada yapmakta fayda mı var bilemedim yapsam yine hırıltı başlarımı gibi düşünceler içindeyim sizin tekrar mı başladı hastalıkEveetçok komik oluyor, kafa sabit, kollar bacaklar ıstakoz gibi oynuyor
Kıskançlıktan direkt olarak değil de dolaylı olarak hasta olabilir tabii, stres ve üzüntü bağışıklığımızı düşürdüğü için biz de daha kolay hasta oluyoruz.
Yenidoğan döneminde burundan gelen sabir bir hırıltı vardı galiba, sonra geçti sanırım. Şimdi hafif burun tıkanıklığına bağlı hırıltı var.
Gün geçmiyor ki yeni bir virüs kapmayalım, o yüzden normal hali nasıldı, pek hatırlamıyorum açıkçası
Şuan çok zor gerçekten büyüdüler uyanıklılık süreleri uzadı biri uyusa biri uyanıyorFarkındayım, senın buraya girmen zaten sana lüks gibi bile gelir tahmin ediyorum.. 3 cocuk, Allah yardımcın olsun..
Cok sagol, inşallah gecer gider
Senınkıler de mi hasta yanlıs mı hatırlıyorum? Sana şunu diyim, burnu dolu veya nefesi zorsa serum fızyolojık tek yardımcımız biliosunbaş ucu ilacı mı takvıyesı mı desem artık ne oluyosa sanrm herseyın çözümü o bu aylarda doktora ilaç dedim bugun, direkt ilaca basvurmayalım, her anne bunu istio dedi.. Bende dedm cok istemiyorum zaten, daha kucucuk.. İlaç en son tedavi olsun hep aklımızda
Hiç yapılmadı dr bronşit başlangıcı demişti ilk hastalandıklarında ciğere inmeden atlattık en son devlete gittim işte test yapılır diye ama yatışlarda yapılıyormuş,Test yapılmamış mıydı? Rsv idir büyük ihtimal, en çok rsv ile influenza iniyormuş ama koşullar oluşursa hepsi inebilir herhalde
Tez zamanda atlatırlar umarım
Evet bizimde doğumdan beri vardı baya azaldı ben sf bıraktıktan sonra azaldı ama zaten azalacaktı o bahanesi mi oldu bilmiyorum açmıyorum acaba içeri akar mı diye bir şüpheye düştüm yani burnu açıksa temizlemeye gerek yok dimi yoksa arada yapmakta fayda mı var bilemedim yapsam yine hırıltı başlarımı gibi düşünceler içindeyim sizin tekrar mı başladı hastalık
En korktuğum ay bu 4. Aydı zaten ya çok kötü anılarım vardı yine başladıkNormalde de uyumayan çocuğum iyice beter oldusanırım dediğin gibi 4. Ayın etkileri. Ben artık yapmam dediğim herşeyi bu bebeğimde yapıyorum çaresizlikten anason içirdim bir çay kaşığı. Rezene ve kimyon tohumu karışıklı. Hala uyumadı
Of valla artık hastalıklardan o kadar bıktık ki çok çok geçmiş olsun canım inşallah hemencecik atlatırsınızKızlar doktordan döndük.. Abisi ablası var mı dedi doktor direktyeni virüs kapmış.. Dedim düzeliodu, hatta bnm tahmınıme göre bugun itibariyle iyice nefesi rahatlamış olması lazımdı sizede demiştim haftasonu cıkarsa gerisi gelir diye.. Meger yine virüs bulaşmış bogazı kızarmış dedi.. Ama solunumu gayet iyi, eger siz çekmeseydiniz simdiye bronşiolit olurdu dedi.. Spring05 sizinkinde bu olabılır, doktor şey dedi cunku, öksürdükçe sırtına pat pat vur, kussun, kusmasını bekleriz balgamı öyle atar dedi.. Yine emmesi bozulur, gögüs iner çıkarsa yine acile getirin dedi.. Doktorda cok tatlıydı, Bi sevdi sinayı, oğluşum da gülücükler saçtı
Canım bizde de var mı yok mu anlamadım meme reddi ben genelde ayakta emziriyorum oturarak emmiyor çok uzun zamandır. Gece yatarak emiyor ama mayışmışsa o zaman memeyi kabul ediyor oturarak ya da yatarak. Çok uzun sürdü bunda anlamadım. İnat edip oturursam emzirmek için sinirlenip hiç emmiyor o yüzden paşa paşa kalkıyorum+1 bu yazdıklarını eşime okudum, aynısı dedi direkt. Şu an slingte uyudu güya ama koyunca uyanma ihtimali çok yüksek. Tabi bizde ekstra olarak hafif bir meme reddi de var
İnşallah kısa sürer atak benim en sancılı geçen ayım bu 4. Aydı ilkindeBenim kızımda zor uyuyor ama ben atak haftası yüzünden olduğunu düşünüyorum
Ah işte yine beni anlatıyorsun ama tek farkla. Ben de memeyi bayadır ilk tutturma aşamasında yürüyerek zıplayarak falan tutturuyordum sonra oturup normal emzirmeye devam ediyordum. Ama Aşıdan sonra bizimki uyku sersemi ya da çok ama çok aç olmadıkça asla almıyor. Ne beni ne biberonu. Zehir veriyormuşuz gibi ağlıyor. Annelik gerçekten zor.Canım bizde de var mı yok mu anlamadım meme reddi ben genelde ayakta emziriyorum oturarak emmiyor çok uzun zamandır. Gece yatarak emiyor ama mayışmışsa o zaman memeyi kabul ediyor oturarak ya da yatarak. Çok uzun sürdü bunda anlamadım. İnat edip oturursam emzirmek için sinirlenip hiç emmiyor o yüzden paşa paşa kalkıyorumdün gece ben uyudum en son eşim uyutup koymuş ama o kadar çok uyandı ki valla yandık bu ay
Canım ağzında pamukçuk olabilirmi çok acırmış o ben büyük kızda yaşamadım ama geçen amcamın eşi perada var dedi oda çok az beyazdı o az beyazlık normal diye biliyorumAh işte yine beni anlatıyorsun ama tek farkla. Ben de memeyi bayadır ilk tutturma aşamasında yürüyerek zıplayarak falan tutturuyordum sonra oturup normal emzirmeye devam ediyordum. Ama Aşıdan sonra bizimki uyku sersemi ya da çok ama çok aç olmadıkça asla almıyor. Ne beni ne biberonu. Zehir veriyormuşuz gibi ağlıyor. Annelik gerçekten zor.
Tamam bundan önce de geç yattığı dönemler olmuştu ama şimdilerde uyku belirtileri erkenden başlıyor, uyuyamadıkça tüm akşam ağlama, sakinleştirmeyle geçiyorbir an önce geçse bu dönem iyi olacak. Daha 3.ayın başında böyleysek sonrası ne olacak çok merak ediyorum
Ya ben 2021 grubunda da bi anneyi hatırlıyorum rotadan sonra olduğunu söylemişti tüm bunların ama bilmiyorum alakası var mıAh işte yine beni anlatıyorsun ama tek farkla. Ben de memeyi bayadır ilk tutturma aşamasında yürüyerek zıplayarak falan tutturuyordum sonra oturup normal emzirmeye devam ediyordum. Ama Aşıdan sonra bizimki uyku sersemi ya da çok ama çok aç olmadıkça asla almıyor. Ne beni ne biberonu. Zehir veriyormuşuz gibi ağlıyor. Annelik gerçekten zor.
Tamam bundan önce de geç yattığı dönemler olmuştu ama şimdilerde uyku belirtileri erkenden başlıyor, uyuyamadıkça tüm akşam ağlama, sakinleştirmeyle geçiyorbir an önce geçse bu dönem iyi olacak. Daha 3.ayın başında böyleysek sonrası ne olacak çok merak ediyorum
Canım bizde var pamukçuk yani çok az ama doktor başlangıç gibi düşünebilirsin ilaç kullan dedi. Her gün silmeyi unutuyorum ama ilacı var ondan veriyorum günde bir. Aslında günde 3 yazmış ama bence çok fazla. Bizim dilin arka kısmına doğru var ve benim büyükte de hiç başımıza gelmemişti bunda geldi anlamadımCanım ağzında pamukçuk olabilirmi çok acırmış o ben büyük kızda yaşamadım ama geçen amcamın eşi perada var dedi oda çok az beyazdı o az beyazlık normal diye biliyorumbeni emiyor ağlama yok biberonu alamıyor pamukçuktan mı acaba diye düşündüm, hiç beyaz olmamasımı gerekiyor nasıl oluyor hiç bilmiyorum buraya yazmayada fırsatım olmadı bu durumu bilenler beni aydınlatırsa sevinirim meme reddi çok çok zor gerçekten umarım hemen atlatırsın biberona yönelme hemen olurmu o hepten meme reddi yapar başından beri alsalarda biberonu bu aylarda yapabilir, perada mesela biberonu unuttu şimdi alışırsa Allah korusun beni bırakır diye de korkuyorum
Evet bizimde doğumdan beri vardı baya azaldı ben sf bıraktıktan sonra azaldı ama zaten azalacaktı o bahanesi mi oldu bilmiyorum açmıyorum acaba içeri akar mı diye bir şüpheye düştüm yani burnu açıksa temizlemeye gerek yok dimi yoksa arada yapmakta fayda mı var bilemedim yapsam yine hırıltı başlarımı gibi düşünceler içindeyim sizin tekrar mı başladı hastalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?