2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272

Çok teşekkür ediyorum.. Evet valla ben nası oluyo bu işler anlamıyorum.. Yakında çözerim inşallah, biraz gözlemlemem lazım

Berikko geçmiş olsun çok takip edemiyorum artık fırsatım olmuyor pek

Farkındayım, senın buraya girmen zaten sana lüks gibi bile gelir tahmin ediyorum.. 3 cocuk, Allah yardımcın olsun..
Cok sagol, inşallah gecer gider
Senınkıler de mi hasta yanlıs mı hatırlıyorum? Sana şunu diyim, burnu dolu veya nefesi zorsa serum fızyolojık tek yardımcımız biliosun baş ucu ilacı mı takvıyesı mı desem artık ne oluyosa sanrm herseyın çözümü o bu aylarda doktora ilaç dedim bugun, direkt ilaca basvurmayalım, her anne bunu istio dedi.. Bende dedm cok istemiyorum zaten, daha kucucuk.. İlaç en son tedavi olsun hep aklımızda

Kardeşi geldi diye bazı çocuklar çok hasta olur öyle birşey olabilir mi kıskançlık seviyesine göre değişiyor ama arkadaşımın kızı baya hastalandı bebekten sonra filan benim oğlumda aşırı duygusallaştı kardeşten sonra güçlü bir mizacı vardır hep ama bugün okulda ayakkabısını çıkartamadı diye ağladı. Birde kar yağmadı ben onada bağlıyorum biraz

Hasta olcanı sanmıyorum kıskanclık tan ama, eymene eskısı gibi bakamıom da ben, eskıden meyve sebze oyunla da olsa yedırırdım.. Sımdı fırsat bulursam anca.. Yemekler genelde babası yedirio, bazen o da bunalıp kendi yesin dio bu sefer hiç yemio.. Aslnda kendi yiyordu, kardesten snra sen yedire döndü olay, bazen yiyo kendi yani dogru duzgun duzenli Bi beslenme duzenı yok gibi.. Bagısıklıgı cok etkıler bnce yemek olayı.. Cunku ben eymende gözlemledıgım ıhtıyacı kadarından az yesin ishal oluyo hemen, en basitinden
Kar yagmaması da etken bnce.. Beklıyorum ama bu sene yagcak gibi de durmuyor

Maalesef o bizde de var şuan sen yedir babam yedirsin kimse yedirmezse yemiycem diyip küsüyor yani aslında 4 ay oldu nerdeyse hala alışamadılar tahmini ne zaman alışırlar acaba

Emzirirken rahim toparlanıo sanrm.. İlk memeye verdiler sinayı, hissettim resmen rahmin küçüldüğünü.. Karnım cok garipti o zmn.. Hala daha agrıo karnım emzirirken
Ben doğduğunda ilk emzirdim o zamanı da doğru düzgün hatırlamıyorum. Bir daha emzirmedim. Benim rahmim nasıl toparlandı ya iki haftada ben eski halime döndüm bebeğim 10 gün yoğun bakimdaydi bir de

Test yapılmamış mıydı? Rsv idir büyük ihtimal, en çok rsv ile influenza iniyormuş ama koşullar oluşursa hepsi inebilir herhalde

Tez zamanda atlatırlar umarım

Kızlar benim bu bebe acayip heyecanlı ya sizinkilerde böyle mi heyecandan tükürüğünü yutup boğuluyor arada
Eveet çok komik oluyor, kafa sabit, kollar bacaklar ıstakoz gibi oynuyor

Kıskançlıktan direkt olarak değil de dolaylı olarak hasta olabilir tabii, stres ve üzüntü bağışıklığımızı düşürdüğü için biz de daha kolay hasta oluyoruz.

Phaedra canım sizin hırıltı geçti mi sanki sizde de sabit bir hırıltı vardı yanlış hatırlamıyorsam sf kullanıyormusun hergün

Yenidoğan döneminde burundan gelen sabir bir hırıltı vardı galiba, sonra geçti sanırım. Şimdi hafif burun tıkanıklığına bağlı hırıltı var.

Gün geçmiyor ki yeni bir virüs kapmayalım, o yüzden normal hali nasıldı, pek hatırlamıyorum açıkçası

Evet bizimde doğumdan beri vardı baya azaldı ben sf bıraktıktan sonra azaldı ama zaten azalacaktı o bahanesi mi oldu bilmiyorum açmıyorum acaba içeri akar mı diye bir şüpheye düştüm yani burnu açıksa temizlemeye gerek yok dimi yoksa arada yapmakta fayda mı var bilemedim yapsam yine hırıltı başlarımı gibi düşünceler içindeyim sizin tekrar mı başladı hastalık

Şuan çok zor gerçekten büyüdüler uyanıklılık süreleri uzadı biri uyusa biri uyanıyor büyük zaten Allahlık en çok o yordu beni annemdeyim tek şuan kardeşim yurt dışında resmen buraya taşınmış gibiyim büyük kızımı gördükçe sen anneni üzme ben herşeeyi alırıma getirdi bizi en çok o yoruyor şunu öğrenmiş sen zatrn beni sevmiyosun biliyodum ben herşeye ağlıyor herşeye hep benim dediğim olsun istiyor ,annem haftanın 3 günü bize geliyor iş çıkışı eşim mesaide kaldıkça üzülüyorum bende o merdivenleri çık in böyle birazdaha içim rahat
Ahh evet 2 hafta önce ilaç kullandılar zaten kendi doktorumuzda havaya yönelir böyle durumda biliyorum yeni ilaç kullanmışlar diye hep hastalar ya bi toparlanamadık sf can ya valla güzel uyuyo uyurken ses yok çok şükür bugünde atlatırsak rahatlarım inşallah büyük kızımda hiç bilmediğim tedavi yöntemlerini ikizlerde öğrendim ben her çocuk farklı şeyler katıyor gerçekten
sizde ilaçsız atlatın inşallah gerek kalmaz ve hiç bi bebek hasta olmaz

Test yapılmamış mıydı? Rsv idir büyük ihtimal, en çok rsv ile influenza iniyormuş ama koşullar oluşursa hepsi inebilir herhalde

Tez zamanda atlatırlar umarım
Hiç yapılmadı dr bronşit başlangıcı demişti ilk hastalandıklarında ciğere inmeden atlattık en son devlete gittim işte test yapılır diye ama yatışlarda yapılıyormuş,
İnşallah teşekkür ederim

Anladığım kadarıyla bazı doktorlar tıkanıklık olsun olmasın sf öneriyorlar ama ben ilk oğlumda hiç kullanmadım, bunda da hiçbir doktoru (3 tane değiştirdik) tıkanıklık harici önermedi (hatta biri tıkanıklıkta da önermedi )

İhtiyaç yoksa sıkma bence, ben sıkmıyorum ama ihtiyaç olmadığı nadir tabii bizde

Of sorma, büyük oğlan sürekli eve taşıyor bir şeyler, şimdilik hafif bir tıkanıklık var, ilerlemesin diye uğraşıyorum

En korktuğum ay bu 4. Aydı zaten ya çok kötü anılarım vardı yine başladık bizimki bile gazlandı gece çok uzun zamandır ilk kez bende gaz damlası verdim
Of valla artık hastalıklardan o kadar bıktık ki çok çok geçmiş olsun canım inşallah hemencecik atlatırsınız benim de boğazım hala şiş influenza bence bende böyle gösterdi kendini hafif, ilaç içmediğim içinde geçmiyor
+1 bu yazdıklarını eşime okudum, aynısı dedi direkt. Şu an slingte uyudu güya ama koyunca uyanma ihtimali çok yüksek. Tabi bizde ekstra olarak hafif bir meme reddi de var
Canım bizde de var mı yok mu anlamadım meme reddi ben genelde ayakta emziriyorum oturarak emmiyor çok uzun zamandır. Gece yatarak emiyor ama mayışmışsa o zaman memeyi kabul ediyor oturarak ya da yatarak. Çok uzun sürdü bunda anlamadım. İnat edip oturursam emzirmek için sinirlenip hiç emmiyor o yüzden paşa paşa kalkıyorum dün gece ben uyudum en son eşim uyutup koymuş ama o kadar çok uyandı ki valla yandık bu ay
Benim kızımda zor uyuyor ama ben atak haftası yüzünden olduğunu düşünüyorum
İnşallah kısa sürer atak benim en sancılı geçen ayım bu 4. Aydı ilkinde

Ah işte yine beni anlatıyorsun ama tek farkla. Ben de memeyi bayadır ilk tutturma aşamasında yürüyerek zıplayarak falan tutturuyordum sonra oturup normal emzirmeye devam ediyordum. Ama Aşıdan sonra bizimki uyku sersemi ya da çok ama çok aç olmadıkça asla almıyor. Ne beni ne biberonu. Zehir veriyormuşuz gibi ağlıyor. Annelik gerçekten zor.

Tamam bundan önce de geç yattığı dönemler olmuştu ama şimdilerde uyku belirtileri erkenden başlıyor, uyuyamadıkça tüm akşam ağlama, sakinleştirmeyle geçiyor bir an önce geçse bu dönem iyi olacak. Daha 3.ayın başında böyleysek sonrası ne olacak çok merak ediyorum

Canım ağzında pamukçuk olabilirmi çok acırmış o ben büyük kızda yaşamadım ama geçen amcamın eşi perada var dedi oda çok az beyazdı o az beyazlık normal diye biliyorum beni emiyor ağlama yok biberonu alamıyor pamukçuktan mı acaba diye düşündüm, hiç beyaz olmamasımı gerekiyor nasıl oluyor hiç bilmiyorum buraya yazmayada fırsatım olmadı bu durumu bilenler beni aydınlatırsa sevinirim meme reddi çok çok zor gerçekten umarım hemen atlatırsın biberona yönelme hemen olurmu o hepten meme reddi yapar başından beri alsalarda biberonu bu aylarda yapabilir, perada mesela biberonu unuttu şimdi alışırsa Allah korusun beni bırakır diye de korkuyorum

Ya ben 2021 grubunda da bi anneyi hatırlıyorum rotadan sonra olduğunu söylemişti tüm bunların ama bilmiyorum alakası var mı bizim 2 saat filan olmuşsa ayakta emiyor ama kakasını yapmadıysa gazı varsa ağlıyor memede. Hatta uyutacağım anlayınca artık ağlıyor ben süpürge sesini açıyorum mesela ilk sonra onu kucağıma alıyorum ya sesten anlıyor. Dediğin gibi uyuyamadıkça evi yıkar gibi ağlamaya başladı. Zaten Bade zor yatıyor onu kaldıracak diye hiç oturmuyorum akşamları bir ben bir eşim 15 dk 15 dk dolaştırıyoruz 4. Ay bitince bir oh çekeriz inşallah ama daha 4. Ay başlamadı bile bugünlerde bitecek inşallah

Canım bizde var pamukçuk yani çok az ama doktor başlangıç gibi düşünebilirsin ilaç kullan dedi. Her gün silmeyi unutuyorum ama ilacı var ondan veriyorum günde bir. Aslında günde 3 yazmış ama bence çok fazla. Bizim dilin arka kısmına doğru var ve benim büyükte de hiç başımıza gelmemişti bunda geldi anlamadım

Bişey diyim mi, ben eymende hiç serum fizyolojik kullanmadım, hani petekten burnu bile kurumadı.. Bunda kullanıyorum niye oluyo anlamadm bence bazı bebeklere sf kullanmak da ihtiyacı yokken gereksiz.. Durduk yere burnuna sıvı vermenin anlamı yok gibi.. Sina nın bıldıgın nefesini etkılıo ama, eymende hiç sıkmadım da cekmedm de ve kuruluk fılan da olmadı burnunda.. Eger Bı sıkıntısı yoksa sıkma da cekme de bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…