2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Çok şanslıymışsın
Sanırım benim bir travmam var o yüzden. Bi aile dostumuzun kızı yataktan düştükten sonra çok sorunlar yaşadı şimdi burda anlatmak istemem. O yüzden korkuyorum elimde tutarken bile.

Umarım emer ya emzirmek rahatlık hem bizim
İçin hem onlar için

Fizikteki kız işe yaradı mı diye soruyor, bilmem ki gider gitmez slingte kucağımda bir bebeyle ilgileniyorum ağrı var mı yok mu hissetmiyorum artık dedim geçecek inşallah diye umut ediyorum

Bunlar hep tecrübe bize işte. Çok şükür ki birşey yaşamadan atlattık.Ben bi de arı sokunca ağlamıştım. Bebeğime çiçekli kıyafet giydirmiştim yeşil renkli oyun halısına yatırıp balkon kapısını açmıştım arı çocuğun bacağından soktu.Yine üçüncü ayının içindeydi alerjisi varsa bebeğime birşey olursa diye oturdum ağladım. Doktorunu aradım

İlaç bu canım ama bence sen sağlık ocağına gidince yazdır. Hem de pamukçuk mu diye teyit et istersen, biz reçeteli aldık ama reçetesiz de satılıyordur
Bugün teyzem geldi yok pamukçuk dedi canım olsa komple olurdu dsüt içiyor o normal dedi ama ekran götüntüsü aldım teşekkür ederim

Bizim doktorlardan biri öyle pimpirikli. Ya 2 ya 3.kontroldeydik. Çantadan bişey almak için bıraktım. arkamı dönmemle adamın paniklemesi bir oldu. Bizde daha dönemiyor, erken falan kafasındayız hala. Bunun erkenini, geçini siz bilemezsiniz. Neyi ne zaman yapar belli olmaz. Bir kere olur, olmaması gereken zamanda olur. Gerek yok riske falan filan beynimizi yedi maximum dikkatli davranıyoruz ama dahada olursa bilemem Allah korusun

Fizikteki kız işe yaradı mı diye soruyor, bilmem ki gider gitmez slingte kucağımda bir bebeyle ilgileniyorum ağrı var mı yok mu hissetmiyorum artık dedim geçecek inşallah diye umut ediyorum
Fizik tedavinin etkisi pek öyle hemen anlaşılmıyor ki. 6aydan sonra bir bakmışsın daha iyisin. Gerçi sana ne uygulanıyor bilemiyorum ama iki omzum için ayrı ayrı zamanlarda gittim. İkisinde de aynı olmuştu.

Çok şükür bir şey olmadan görmüşsün annesi gerçekten bazı şeyler içgüdüsel bende normalde uyku tulumu giydiriyorum ama bazen gündüz uyuya kalıyor sadece üzerini örtüyorum uyanmasın diye geçenlerde annem yatırıp örtmüştü üzerini ben çok değil 2 dakika sonra ay ben bi bakayım ya diye bir gittim üzerine çekmiş battaniyeyi hiç çekmemişti o güne kadar artık hiç örtmüyorum hep uyku tulumuyla yatırıyorum.
Dönmesi için egzersiz yaptırıyor muydun acaba yüzüstü ya da sırtüstü yatarken dediğin gibi ne zaman yapacağı belli olmaz ama bizimkinin hiç niyeti yok gibi daha

Tummy time düzenli olarak yapıyorum sadece ama benimki çok hareketli bir çocuk olacak. Mizacı öyle şimdiden

Resmen hamilelik günlerinden kalma bir geceyi yaşıyorum. Bir anda mide yanmasıyla uyandım. Tahin yedim bir kaşık. Uykum kaçtı. Dönüp duruyorum. Karnımda acıktı birazdan Defne uyanır uyu işte diyorum ama gitti ıyku

Uyanır gibi oldu. Hemen memeye aldım karanlıkta. Rüya beslenmesi bu mu oluyor şimdi normalde iyice uyanıyor biz kalkana kadar. Mama hazırlanıyor, altını falanda açıyoruz zaten. E ışıklar da açık.

Bakalım işe yarayacak mı? Bez değişmeden durmaz pek ama. Göreceğiz.

Tummy time düzenli olarak yapıyorum sadece ama benimki çok hareketli bir çocuk olacak. Mizacı öyle şimdiden
Maşallah benimki dönme hareketinde ve tummy time da biraz mızmız ama çok fena kalkmaya çalışıyor ve sinirleniyor kalkamadığı için bu ne acele diyorum oturmaya çok meraklı kucakta yatay pozisyonda durmuyor artık kalkmak istiyor gündüz uykusuna geçiş çokk zor artık kucakta durmadığı için

Şimdilik sıcak kompres ve makine takılıyor. Sonrasında da ultrasonla bişiler yapıyor. O aslında az da olsa rahatlama oldu mu, hissetin mi falan diye sordu da işte ben bu aralar kendimde değilim

Muzırdanma olmadan veriyorum ben rüya beslenmesinde. Acıktığı saati az çok tahmin edip,uyanmadan uyku süresini artırıyoruz aslında.

Sizde mama hazırlama alt değiştirme falan derken uyanmasın da ne yapsın kızucuğum bir de ışıklar neden açık? Gece gündüz algısını kaybetmesine sebep olmaz mı

5.30da uyandırdı. İyice acıkmış. 20dk kadar emdi. Uyudu yerine koydun. 2saat tuttu emmesi ışıklar altını açarken ve mama yerken açık. Gazını alana kadar. Sonrasında gece lambası, uyuyana kadar. Sonra o da kapanıyor.

Bebişimin burnu çok tıkalı birkaç gündür hafif tıkanıklık vardı zaten, sf ile açıp hava falan veriyordum ama bu gece saat başı uyandı. Sf sıkıyorum geçmiyor, çekiyorum bir şey gelmiyor, emiyor emiyor, bir noktada sakinleşip uyuyor, tıkanıklık hafifler gibi oluyor ama uykusundadi da burnu hırlıyor, bir saat sonra da ağlayarak uyanıyor yine hırıl hırıl. Çok ümitsizliğe düştüm, açık tutamıyorum galiba burnunu

Bizde de böyle başladı durumlar kendisi kalkıp oturacak az kaldı

Ah kuzum yaa bu sene neden böyle oldu hiç anlamadım. Evdeki nem oranı nasıl

Ah kıyamam ya tahmin ediyorum benim bir tanıdığımda da benzer bir şey oldu Ben birazcık kadersel de düşünüyorum böyle şeyleri, olacağı varsa bir yerde oluyor. Allah kimseye böyle dert vermesin tabii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…