Ben İstanbul’dayım ama yaptırdığım firma Ankara menşeili Genoks. Testi Yurtiçinde yaptıkları için sonuç görece çabuk çıkıyor. (Yurtdışında yaptıran firmalar da var, kimisi onları tercih ediyor özellikle, benim doktorum fark etmez demişti). Evden gelip kan alabiliyorlar veya anlaşmalı oldukları laboratuvara gidip kendiniz veriyorsunuz. Benim testim temiz çıktı ama ancak çocuğu kucağıma sağlıklı bir şekilde alıp da testin doğru olduğuna emin olursam önerebilirim herhaldeKızlar merhabalar, Ankara'da NIPT testi yaptırıp, yaptırdığı yeri tavsiye edebilecek olan var mı
çok teşekkür ederim inşallah tertemiz sonuçları alırsınız , sonuç aldıktan sonra haber verirseniz sevinirimMerhaba, ben yaptırdım. Bu hafta içerisinde sonucu alacağım. Dilersen sonucu aldıktan sonra önerecek olursam ismini paylaşabilirim. Şu an için haliyle nötrüm :)
cinsiyetide söylediler mi pekiBen İstanbul’dayım ama yaptırdığım firma Ankara menşeili Genoks. Testi Yurtiçinde yaptıkları için sonuç görece çabuk çıkıyor. (Yurtdışında yaptıran firmalar da var, kimisi onları tercih ediyor özellikle, benim doktorum fark etmez demişti). Evden gelip kan alabiliyorlar veya anlaşmalı oldukları laboratuvara gidip kendiniz veriyorsunuz. Benim testim temiz çıktı ama ancak çocuğu kucağıma sağlıklı bir şekilde alıp da testin doğru olduğuna emin olursam önerebilirim herhalde
Cinsiyeti hiçbir firma yasal olarak size doğrudan bildiremiyor, doktorunuza bildiriyorlar, siz doktorunuzdan öğreniyorsunuz (size gelen raporda cinsiyet yazmıyor, doktora gidende yazıyor).cinsiyetide söylediler mi peki
Ben yasıyorum hep 9/6 8/5 civarı cıkıyor hatta bayıldım bir kere tansiyon dusuklugunden. Doktor normal dedi hamile oldugumuz için normal karsılanıyor, bol su içip sık sık beslenmek gerekiyormuşHerkese günaydın,
Tansiyon sorunu olmadığı halde tansiyon düşüklüğü yaşıyormuş gibi olan var mı acaba? Özellikle sabah kahvaltısından sonra çarpıntı ve tansiyon düşüklüğü belirtileri yaşıyorum (kahvesiz-çaysız ve sağlıklı kahvaltıdan sonra). Tansiyonum normale yakın çıkıyor (çok da iyi bilmiyorum gerçi asıl tansiyonumu, belki yarım derece düşük çıkıyordur). Kendimden yükselmesini beklerdim ama düşmesine pek anlam veremedim.
Biz evlenirken zorunluluk yoktu o yuzden yaptırmadık ama simdi yurtdısında dogum istediğimiz için onlar talep ettiğinden yaptıracagız. Cogu kişi saglık ocakları yapıyor dedi oncelikle amacım ucretsiz yaptırmak tabii ki. Olmazsa mecbur özelde yaptıracağız. Bizim saglık ocagına sordum olmuyor dedilerEvli çiftlerde erkek gidip kan veriyor aile hekimliğinde (onda pozitif çıkarsa kadından da alıyorlar) ama kiminin birkaç haftada çıkıyormuş kiminin aylar sonra. Bizimkinde dört aya mı ne çıkar demişlerdi. Ama buralarda bir yerlerde okuduğum kadarıyla kadın hamileyse (doğrudan kadından alıp) süreci hızlandırabiliyorlarmış. Asm yapmıyorsa bile kadın doğumcunun yönlendirmesiyle hastanede yapılabiliyor olabilir. Veya özel laboratuvarda yaptırabilirsiniz.
Biz evlenirken zorunlu değildi, ankaradayız yapmıyoruz dedi benim sağlık ocagımMerhaba evlilik öncesinde zaten herkese yapıyorlar artık biz geçen sene yaptırmıştık sağlık ocağında. Genelde sağlık ocakları ücretsiz yapıyor Bursa'da ama. Siz neredesiniz bilmediğimden emin konuşamıyorum.
Biz artık daha da büyüdüüükkkkk ense kalınlığı burun kemiği normal şükürler olsun
Ben daha once tecrubemi detayli yazmistim. Bana da once olmaz dediler sonra israr edince bir yere telefon acti, telefondaki kadin anne ve babadan test alin gebelik oldugunu da belirten bir not yazip gonderin sonucu hizlandiririz dedi. Hala cikmadi 5 haftadir orasi ayri :)Biz evlenirken zorunluluk yoktu o yuzden yaptırmadık ama simdi yurtdısında dogum istediğimiz için onlar talep ettiğinden yaptıracagız. Cogu kişi saglık ocakları yapıyor dedi oncelikle amacım ucretsiz yaptırmak tabii ki. Olmazsa mecbur özelde yaptıracağız. Bizim saglık ocagına sordum olmuyor dediler
Çok geçmiş olsun. Tekrarı olmaz umarım. Tansiyonu takip etmek gerekiyor demek ki sürekli.Ben yasıyorum hep 9/6 8/5 civarı cıkıyor hatta bayıldım bir kere tansiyon dusuklugunden. Doktor normal dedi hamile oldugumuz için normal karsılanıyor, bol su içip sık sık beslenmek gerekiyormuş
Aaaa simdi baktim sonuc cikmis, ben tasiyici degilmisim cok sukur :) esime de baktiracagim hemenBen daha once tecrubemi detayli yazmistim. Bana da once olmaz dediler sonra israr edince bir yere telefon acti, telefondaki kadin anne ve babadan test alin gebelik oldugunu da belirten bir not yazip gonderin sonucu hizlandiririz dedi. Hala cikmadi 5 haftadir orasi ayri :)
Biz evlenirken zorunluluk yoktu o yuzden yaptırmadık ama simdi yurtdısında dogum istediğimiz için onlar talep ettiğinden yaptıracagız. Cogu kişi saglık ocakları yapıyor dedi oncelikle amacım ucretsiz yaptırmak tabii ki. Olmazsa mecbur özelde yaptıracağız. Bizim saglık ocagına sordum olmuyor dediler
Benim eşim de geçtiğimiz haftalarda verdi ama hamilelik nedeniyle hızlandırma ihtimalini hiç bilmediğimiz için öyle normal bir şekilde vermiş. 4-5 aya çıkar demişlerBen daha once tecrubemi detayli yazmistim. Bana da once olmaz dediler sonra israr edince bir yere telefon acti, telefondaki kadin anne ve babadan test alin gebelik oldugunu da belirten bir not yazip gonderin sonucu hizlandiririz dedi. Hala cikmadi 5 haftadir orasi ayri :)
Dr hiç bişi demedi mi aslında erkekse görünürdü cinsiyetiKızlar cinsiyeti için yorumlucak olan var mııı Allah rızası için
İçimden kız geçtiBiz artık daha da büyüdüüükkkkk ense kalınlığı burun kemiği normal şükürler olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?