- 26 Şubat 2021
- 2.315
- 2.925
- 83
- 35
Ben de o yüzden kararsız kaldım canım ya 1 doz yaptırcam ya da hic yaptırmamSağlık ocagndaki hemşire yensadece 2 defa yapıldığını söyledim, bir doz daha yapalım garanti olsn 20 22 hafta gbi görüşelim demişti bnde uzman Dr sormayı unuttum açıkçası. 3.cocuguna hamile arkadaşım ilk 2 hamileliğinde olduğu için smdi olmicakmis mesela. Bnde kararsızım konunu takipteyim cnm
Yurtdışında 30. Haftada bana tek doz yapıldı 2021 de. Şimdi Türkiye’deki ebeye aşı kartımı gösterdim o da 20. Haftada tek doz hatırlatma yapalım dedi. Öncesinde doktoruna da sorarsın dedi.Kızlar günaydınn sabah sabah aklıma bişey geldigebelikte tetanoz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz benim önceden 2 doz vardı tamamlamadım öyle kaldı sanırım yurtdısında da yapılmıyormus gebelikte tam olarak bilmiyorum doktorlarda ikiye ayrılmış bu konuda kimisi gerekli görüyüyor kimisi gereksiz
Kızlar günaydınn sabah sabah aklıma bişey geldigebelikte tetanoz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz benim önceden 2 doz vardı tamamlamadım öyle kaldı sanırım yurtdısında da yapılmıyormus gebelikte tam olarak bilmiyorum doktorlarda ikiye ayrılmış bu konuda kimisi gerekli görüyüyor kimisi gereksiz
Bildiğim kadarıyla uzun süre koruyucu olması için 2 dozdan fazlası gerekiyor. Ben ilk gebeliğimde iki doz olmuştum bir ay arayla ama gebelikten sonra da bir veya iki sene arayla iki doz daha oldum. Bildiğim kadarıyla ömür boyu koruma için (veya on yıl da olabilir, tam hatırlayamadım) bir beşinci doz daha olmak gerekiyor. Ben de soracağım kendim için.Sağlık ocagndaki hemşire yensadece 2 defa yapıldığını söyledim, bir doz daha yapalım garanti olsn 20 22 hafta gbi görüşelim demişti bnde uzman Dr sormayı unuttum açıkçası. 3.cocuguna hamile arkadaşım ilk 2 hamileliğinde olduğu için smdi olmicakmis mesela. Bnde kararsızım konunu takipteyim cnm
Bu doktor tanıdığımız iki kişinin gebelik takibi ve doğumunu yaptırmıştı. Ondan ben direk bunda şansımı denedim 1.800tl dedi muayene ve görüşme için detaylı ekstraya giriyordur daha fazla olabilir fiyatı sanırım onun için fiyat almadım. 22 si haziran detaylı için erken olacak bana zaten ama o sırada başka doktorlarda araştırırım dedim bu dursun kenarda randevu olarak en iyisi ben bukadar uzak tarih randevuya çok şaşırdımFiyat bilgisi verdiler mi ? Evet detaylı için erken randevu şart sonra bulamıyoruz doktor.
Haftaya kontrolden sonra bende doktoru kesınlestırecegım. 20. Haftada kızımda yaptırmısız detaylıyı.
Canım benim ilk gebeliğimde 8/6 ya kadar düşüyordu uzun süre devam etti sonradan düzeldi hatta hep halsiz hissediyordum o yüzdenHerkese günaydın,
Tansiyon sorunu olmadığı halde tansiyon düşüklüğü yaşıyormuş gibi olan var mı acaba? Özellikle sabah kahvaltısından sonra çarpıntı ve tansiyon düşüklüğü belirtileri yaşıyorum (kahvesiz-çaysız ve sağlıklı kahvaltıdan sonra). Tansiyonum normale yakın çıkıyor (çok da iyi bilmiyorum gerçi asıl tansiyonumu, belki yarım derece düşük çıkıyordur). Kendimden yükselmesini beklerdim ama düşmesine pek anlam veremedim.
Ben bunda aşırı şanslıyımKızlar günaydınn sabah sabah aklıma bişey geldigebelikte tetanoz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz benim önceden 2 doz vardı tamamlamadım öyle kaldı sanırım yurtdısında da yapılmıyormus gebelikte tam olarak bilmiyorum doktorlarda ikiye ayrılmış bu konuda kimisi gerekli görüyüyor kimisi gereksiz
Merhaba evlilik öncesinde zaten herkese yapıyorlar artık biz geçen sene yaptırmıştık sağlık ocağında. Genelde sağlık ocakları ücretsiz yapıyor Bursa'da ama. Siz neredesiniz bilmediğimden emin konuşamıyorum.Kızlar SMA testi yaptıran oldu mu? Cogu insan saglık ocagında yapılıyor demiş ama ben bizim saglık ocagının hemsiresine sordum olmuyor bizde bebek dogunca topuktan kan alıp bakılıyor denildi. Ankarada olup saglık ocagında sma testi yaptıran var mı
Benim en son tetanozumun üzerinden 10 yıl geçti diye yaptıracağım. Doktorum da önerdi. Toprakla falan da uğraşıyorum arada sırada çünkü. Bir de sezaryen istediğimi az çok biliyor o yüzden yapalım 2 doz mutlaka dedi.Kızlar günaydınn sabah sabah aklıma bişey geldigebelikte tetanoz aşısı hakkında ne düşünüyorsunuz benim önceden 2 doz vardı tamamlamadım öyle kaldı sanırım yurtdısında da yapılmıyormus gebelikte tam olarak bilmiyorum doktorlarda ikiye ayrılmış bu konuda kimisi gerekli görüyüyor kimisi gereksiz
Yaa sizinki baya düşük çıkıyormuş. Benim düşmüyor aslında 11/7 çıktı (normalim 12/9 galiba) bir de ilk gebeliğimde bir tık yükselmişti tansiyonum, o yüzden şaşırdım. Gerçi gebelikte yükseleceğine düşmesi daha iyi herhaldeCanım benim ilk gebeliğimde 8/6 ya kadar düşüyordu uzun süre devam etti sonradan düzeldi hatta hep halsiz hissediyordum o yüzden
Evli çiftlerde erkek gidip kan veriyor aile hekimliğinde (onda pozitif çıkarsa kadından da alıyorlar) ama kiminin birkaç haftada çıkıyormuş kiminin aylar sonra. Bizimkinde dört aya mı ne çıkar demişlerdi. Ama buralarda bir yerlerde okuduğum kadarıyla kadın hamileyse (doğrudan kadından alıp) süreci hızlandırabiliyorlarmış. Asm yapmıyorsa bile kadın doğumcunun yönlendirmesiyle hastanede yapılabiliyor olabilir. Veya özel laboratuvarda yaptırabilirsiniz.Kızlar SMA testi yaptıran oldu mu? Cogu insan saglık ocagında yapılıyor demiş ama ben bizim saglık ocagının hemsiresine sordum olmuyor bizde bebek dogunca topuktan kan alıp bakılıyor denildi. Ankarada olup saglık ocagında sma testi yaptıran var mı
Oooo harikaBen bunda aşırı şanslıyımbir dönem ayağıma çivi battı aşı oldum sonrasında işe başladım aşı oldum sonrasında köpek ısırdı aşı oldum 5 dozu tamamladım 2029 önümüzde ki aşı tarihim
11/7 iyi bi tansiyon canım bence sorun yokYaa sizinki baya düşük çıkıyormuş. Benim düşmüyor aslında 11/7 çıktı (normalim 12/9 galiba) bir de ilk gebeliğimde bir tık yükselmişti tansiyonum, o yüzden şaşırdım. Gerçi gebelikte yükseleceğine düşmesi daha iyi herhalde
Ben de henüz öğrenmedim. 2 hafta sonra öğreneceğiz. Bez pamuk mendil gibi şeyler alıyorum şuan. Sizin ilk çocuk değildi yanlış hatırlamıyorsam unisex alın olmadı ya ben öyle yapıyorum soft renkler her ikisine de olurCinsiyeti henüz benim gibi öğrenmemiş olanlar vardır. Ben çok merak ediyorum yaa. İndirimleri de değerlendiremiyorum
Aslında şöyle, normalde vücudun 12/9 a alışıksa 11/7 seni etkileyebilir. Benim normal tansiyonum 10/6 genelde, bu sebeple 12/7 beni sersemletir mesela. Gebe kaldığımdan beri de hiç tansiyonum ölçülmedi yalnız benim ne durumda bilmiyorumYaa sizinki baya düşük çıkıyormuş. Benim düşmüyor aslında 11/7 çıktı (normalim 12/9 galiba) bir de ilk gebeliğimde bir tık yükselmişti tansiyonum, o yüzden şaşırdım. Gerçi gebelikte yükseleceğine düşmesi daha iyi herhalde
Doktoruna veya hemşiresine söyle canım her randevuda baksın not alın ben evde de ölçüyorum onlarda gittiğimde bakıyor. Senin dediğin gibi vücudum hamilelik boyunca ortalama tansiyonunu gidişatı tespit etmek için önemli diye düşünüyorumAslında şöyle, normalde vücudun 12/9 a alışıksa 11/7 seni etkileyebilir. Benim normal tansiyonum 10/6 genelde, bu sebeple 12/7 beni sersemletir mesela. Gebe kaldığımdan beri de hiç tansiyonum ölçülmedi yalnız benim ne durumda bilmiyorum
Bende öğrenene kadar öyle yaptım battaniye beyaz atlet beyaz falan alınıcak zaten diye çorap mesela onları aldım bez aldım deterjanları aldım cinsiyet belli olana kadar insanın hoşuna gidiyor hatta gelen bezlerden birtane açtım eşime bez bağlamayı öğrettim çok güldük poposu bukadar mı olcak bu ne ya diyorBen de henüz öğrenmedim. 2 hafta sonra öğreneceğiz. Bez pamuk mendil gibi şeyler alıyorum şuan. Sizin ilk çocuk değildi yanlış hatırlamıyorsam unisex alın olmadı ya ben öyle yapıyorum soft renkler her ikisine de olur
Merhaba, ben yaptırdım. Bu hafta içerisinde sonucu alacağım. Dilersen sonucu aldıktan sonra önerecek olursam ismini paylaşabilirim. Şu an için haliyle nötrüm :)Kızlar merhabalar, Ankara'da NIPT testi yaptırıp, yaptırdığı yeri tavsiye edebilecek olan var mı
11/7 iyi bi tansiyon canım bence sorun yokyani yükselmesi daha sıkıntı bence de düzene girer merak etme ilk baslarda cok carpıntı yasadım ben de sebepsiz nabzım hızlıydı yeni yeni düzeldi bence cogu kişi yasıyor bunu
Olabilir tabii ama işte normali de pek bilmiyorum aslında, işim düşmedikçe tansiyon aletiyle pek muhattap olmuyorumAslında şöyle, normalde vücudun 12/9 a alışıksa 11/7 seni etkileyebilir. Benim normal tansiyonum 10/6 genelde, bu sebeple 12/7 beni sersemletir mesela. Gebe kaldığımdan beri de hiç tansiyonum ölçülmedi yalnız benim ne durumda bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?