2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Ben de o yüzden kararsız kaldım canım ya 1 doz yaptırcam ya da hic yaptırmam

Yurtdışında 30. Haftada bana tek doz yapıldı 2021 de. Şimdi Türkiye’deki ebeye aşı kartımı gösterdim o da 20. Haftada tek doz hatırlatma yapalım dedi. Öncesinde doktoruna da sorarsın dedi.

Bildiğim kadarıyla uzun süre koruyucu olması için 2 dozdan fazlası gerekiyor. Ben ilk gebeliğimde iki doz olmuştum bir ay arayla ama gebelikten sonra da bir veya iki sene arayla iki doz daha oldum. Bildiğim kadarıyla ömür boyu koruma için (veya on yıl da olabilir, tam hatırlayamadım) bir beşinci doz daha olmak gerekiyor. Ben de soracağım kendim için.

Herkese günaydın,
Tansiyon sorunu olmadığı halde tansiyon düşüklüğü yaşıyormuş gibi olan var mı acaba? Özellikle sabah kahvaltısından sonra çarpıntı ve tansiyon düşüklüğü belirtileri yaşıyorum (kahvesiz-çaysız ve sağlıklı kahvaltıdan sonra). Tansiyonum normale yakın çıkıyor (çok da iyi bilmiyorum gerçi asıl tansiyonumu, belki yarım derece düşük çıkıyordur). Kendimden yükselmesini beklerdim ama düşmesine pek anlam veremedim.

Fiyat bilgisi verdiler mi ? Evet detaylı için erken randevu şart sonra bulamıyoruz doktor.
Haftaya kontrolden sonra bende doktoru kesınlestırecegım. 20. Haftada kızımda yaptırmısız detaylıyı.
Bu doktor tanıdığımız iki kişinin gebelik takibi ve doğumunu yaptırmıştı. Ondan ben direk bunda şansımı denedim 1.800tl dedi muayene ve görüşme için detaylı ekstraya giriyordur daha fazla olabilir fiyatı sanırım onun için fiyat almadım. 22 si haziran detaylı için erken olacak bana zaten ama o sırada başka doktorlarda araştırırım dedim bu dursun kenarda randevu olarak en iyisi ben bukadar uzak tarih randevuya çok şaşırdım

Canım benim ilk gebeliğimde 8/6 ya kadar düşüyordu uzun süre devam etti sonradan düzeldi hatta hep halsiz hissediyordum o yüzden

Ben bunda aşırı şanslıyım bir dönem ayağıma çivi battı aşı oldum sonrasında işe başladım aşı oldum sonrasında köpek ısırdı aşı oldum 5 dozu tamamladım 2029 önümüzde ki aşı tarihim

Merhaba evlilik öncesinde zaten herkese yapıyorlar artık biz geçen sene yaptırmıştık sağlık ocağında. Genelde sağlık ocakları ücretsiz yapıyor Bursa'da ama. Siz neredesiniz bilmediğimden emin konuşamıyorum.

Benim en son tetanozumun üzerinden 10 yıl geçti diye yaptıracağım. Doktorum da önerdi. Toprakla falan da uğraşıyorum arada sırada çünkü. Bir de sezaryen istediğimi az çok biliyor o yüzden yapalım 2 doz mutlaka dedi.

Canım benim ilk gebeliğimde 8/6 ya kadar düşüyordu uzun süre devam etti sonradan düzeldi hatta hep halsiz hissediyordum o yüzden
Yaa sizinki baya düşük çıkıyormuş. Benim düşmüyor aslında 11/7 çıktı (normalim 12/9 galiba) bir de ilk gebeliğimde bir tık yükselmişti tansiyonum, o yüzden şaşırdım. Gerçi gebelikte yükseleceğine düşmesi daha iyi herhalde

Evli çiftlerde erkek gidip kan veriyor aile hekimliğinde (onda pozitif çıkarsa kadından da alıyorlar) ama kiminin birkaç haftada çıkıyormuş kiminin aylar sonra. Bizimkinde dört aya mı ne çıkar demişlerdi. Ama buralarda bir yerlerde okuduğum kadarıyla kadın hamileyse (doğrudan kadından alıp) süreci hızlandırabiliyorlarmış. Asm yapmıyorsa bile kadın doğumcunun yönlendirmesiyle hastanede yapılabiliyor olabilir. Veya özel laboratuvarda yaptırabilirsiniz.

11/7 iyi bi tansiyon canım bence sorun yok yani yükselmesi daha sıkıntı bence de düzene girer merak etme ilk baslarda cok carpıntı yasadım ben de sebepsiz nabzım hızlıydı yeni yeni düzeldi bence cogu kişi yasıyor bunu

Cinsiyeti henüz benim gibi öğrenmemiş olanlar vardır. Ben çok merak ediyorum yaa. İndirimleri de değerlendiremiyorum
Ben de henüz öğrenmedim. 2 hafta sonra öğreneceğiz. Bez pamuk mendil gibi şeyler alıyorum şuan. Sizin ilk çocuk değildi yanlış hatırlamıyorsam unisex alın olmadı ya ben öyle yapıyorum soft renkler her ikisine de olur

Aslında şöyle, normalde vücudun 12/9 a alışıksa 11/7 seni etkileyebilir. Benim normal tansiyonum 10/6 genelde, bu sebeple 12/7 beni sersemletir mesela. Gebe kaldığımdan beri de hiç tansiyonum ölçülmedi yalnız benim ne durumda bilmiyorum

Doktoruna veya hemşiresine söyle canım her randevuda baksın not alın ben evde de ölçüyorum onlarda gittiğimde bakıyor. Senin dediğin gibi vücudum hamilelik boyunca ortalama tansiyonunu gidişatı tespit etmek için önemli diye düşünüyorum

Bende öğrenene kadar öyle yaptım battaniye beyaz atlet beyaz falan alınıcak zaten diye çorap mesela onları aldım bez aldım deterjanları aldım cinsiyet belli olana kadar insanın hoşuna gidiyor hatta gelen bezlerden birtane açtım eşime bez bağlamayı öğrettim çok güldük poposu bukadar mı olcak bu ne ya diyor

Tabii, tabii yükseleceğine düşsünler mümkünse neyse belki dediğiniz gibi gebelikte normaldir böyle şeyler (unutmuşum ben). Yine takip edip gittiğimde doktora sorayım en iyisi.

Olabilir tabii ama işte normali de pek bilmiyorum aslında, işim düşmedikçe tansiyon aletiyle pek muhattap olmuyorum aslında ölçülmesi lazım muayenelerde, benim de ölçmediler, hiç aklıma gelmedi de. Kendim takip ederim artık en kötü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…