2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptıracak mısınız?
İlk hamileliğimde yaptırmıştım şekerim sınırdaydı hamileliğimin sok haftalarında ise şekerim yükseldi diyet yaptım. İyi ki de yaptırmışım. Bu arada en son araştırmalara göre annedeki gebelik şekeri otizm riskini arttırıyor. Bilginiz olsun

Ben ilk gittiğimde 103 çıktı tatlı yemiştim bir gün öncesinde doktor yüksek iki hafta sonra tekrar bakalım hamilelikte 95 üzerinde olmaması lazım dedi benimki de sanki korkmuş gibi 95 çıktı
Ben 140a kadar normal diye biliyorum. 103 de normal bence. Nasıl yüksek oluyor ki.

Hahha cok iyi yapmışsın valla aynı sehirde yaşama ihtimali bile beni sinirlendirmeye yetiyor ama cocuk olduktan sonra tasınsak mı diye ben de dusunmeye basladım zorlanır mıyım bilmiyorum. Benim ailem de onlarla aynı sehirde annem kardeslerim destek olurlar bana. Bu konuda uzman desteği almak lazım hdjdjd başlık kocanızın ailesine nasıl mesafe koyarsınız..?

Arkadaşlar yaklaşık 5 gündür uyandığımda ellerimde kına lekeleri oluyor 2 gündür tekrarlamadı dedim ama bugün ayağımda gördüm ve şuan kızımın çorabı lekeliydi çıkarttırdım baş parmağı kınalanmış cilt mantarı diye geçiyor farklı hurafelerde var gebelikte çoğu kişide oluyomuş sanırım ama endişelenmeye başladım daha önce yaşayan oldumu bu durumu acaba

Dediğin gibi bir çeşit deri mantarı. Nerede çıktıysa iyi yıka orayı. Diğer yerlere bulaşma ihtimali varmış. Genelde bir iki güne kadar geçiyormuş ve eczanede de kremi satılıyormuş canim

Ama açlık kan şekerinden bahsediyorum 140 çok yüksek değil mi
Aslında her vücudun normal kabul ettiği değer de farklı oluyor. Bazıları 140a çıkınca vücut olarak kötü etkileniyor. Bazılarının da normal şeker değeri o. Bilemiyorum aslında. Doktor ne tavsiye ederse ona uyucaz artık. Ama bazen diyorum acaba ekmeği tamamen kessem mi? Ama zaten hayattan zevk aldığım çoğu şeyi bıraktm ki buna sigara dahil. Bir ekmek kaldı elimde onu da bırakırsam bilemiyorum ya

Mustafa başbuğ İstanbul’da çalışıyor artık ne yazık ki. Zaten o olsa ben asla başka seçenek düşünmezdim.benim yıllardır doktorum kendisiydi. Kızımdan önceki gebeliğimde iki doktorun göremediği anomalileri gördü hatta üstüne başka doktora gittim yine göremediler yani kendisi boşuna hocaların hocası değilmiş

Size çok güzel bir tarif vereceğim. Ekmeğin yerini tutmaz ama tadı çook güzel bence lütfen bir şans verin.

Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptıracak mısınız?
Ben doktoruma aslında istemediğimi üniversiteden prof bir hocamın önermediğini ve düşüncesinin ne olduğunu sormuştum. O da bana senin kararın ama ben yaptırman tarafındayım. Eğer zaten çocuğun hızla büyür ve tehlikeye girerse sana sormadan da bunu zorunda tutarım bebeğin iyiliği için dedi. Yine de iyice düşün taşın bu şekilde ilerleyelim dedi. Baklavayla eş değer dediği için de ne olabilir ki dedim. Kiloya bağlı şekerle mücadele etmiştim yıllar önce o yüzden yaptırmayı düşünüyorum. Bebeğim zarar görmesin diye. En azından ona uygun beslenirim şekerim vs varsa.

Evet dediğiniz gibi dikkat etmeye çalışıyorum ama canım isteyince de yiyorum kısmıyorum yani. İnşallah bebişlerimiz sağlıklı olsun da 9 ay dikkat ederiz napalım :)

Annemlerin evi tadilatta kız kardeşimle bendeler bi süredir kardeşimde de var evi kaldırıcam şimdi sirkeyi basıcam krem doktora danışmadan kullanılırmı bilmiyorum olmadı akşam acile bi giderim kayboluyo çıkan yerlerde çok tuaf ya bıktım bu cilt sorunlarımdan gerçekten hamilelikten çok o yordu beni

Bir kez gebeliğimin başında sınırda çıkmıştı ama değeri hatırlamıyorum. Doktorum yaptır derse yaptırabilirim ben de. Biraz daha ikna oldum kendi beslenmeme bakınca

Genelde ilkler günah keçisi bende ilkte yaptırdım . Şükür çıkmadı ama ablamlarımda cıktı gebelıkte arkadasım insülin kullandı hatta.
Ama ben tatlı seven bir insan değilim ayda yılda bir yerim . Hee ekmek dersen ooo bu aralar yemegın suyuna 1 beyaz ekmek banıyorum
Ayy ben yemekte ekmek mi yenir yaa derdim şimdi eşime diyorum gelirken 2 ekmek al

Doktorum yaptırırsan iyi olur derse sözünü dinlerim ama yok ben istemiyorum dediğimde sen bilirsin deyip yol gösterirse sizinle paylaşırım .

Bildiriyorum evlenince daha kötü oluyorlar benim yaşıtım dı birde en küçüğü 4 tane görümcem var ne yaşıtımla nede diğer büyüklerle ama bence benimkiler değişik ya ben abimin olmayan eşi için çok güzel hayaller kuruyorum yani çok iyi anlaşanlarda var öyle olmayı çok istiyorum

Ben eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum. Başlarda biraz sıkıntı oluyor çünkü iki farklı aile herkesin beklentisi farklı ben sakinlik ve çekirdek aile kültürüyle büyümüş biriyim falan derken gelmelere gitmelere zor alıştım. Ama eşinizin sizi anlayası varsa çözülüyor bence. Karşı tarafa hep saygı çerçevesinde net oldum onlar da benim bu huylarıma alıştılar. Şimdi huzurluyuz ve gerçekten ailelerden biriyle aynı şehirde olmak avantaj. Özellikle çalışan anneler için çocuğun hastalığına kar tailine işte seçim ertesi tatiline vs izin yetmez çünkü basit şeyler için bile izin almak yerine bırakıyoruz gözümüz arkada kalmıyor bize bir çok faydaları oluyor. Arasında problem olmayanlara öneririm

Aa bilmiyordum gittiğini kesinlikle Kayseride perinatolog denince Mustafa Başbuğ . Artık bakacağım ben de duruma henüz karar vermedim. Belki ankaraya giderim diyorum ablam orda perinatolojide hem gezer hem detaylıyı yaptırrım

Ben de ekmek aslaa tüketmezdim. Şimdi salata suyuna ekmek banma krizlerim tutuyor ekşi ekşi zeytinyağlı off

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…