- 18 Aralık 2020
- 742
- 962
- 53
- 30
İlk hamileliğimde yaptırmıştım şekerim sınırdaydı hamileliğimin sok haftalarında ise şekerim yükseldi diyet yaptım. İyi ki de yaptırmışım. Bu arada en son araştırmalara göre annedeki gebelik şekeri otizm riskini arttırıyor. Bilginiz olsunArkadaşlar şeker yüklemesi yaptıracak mısınız?
Ben 140a kadar normal diye biliyorum. 103 de normal bence. Nasıl yüksek oluyor ki.Ben ilk gittiğimde 103 çıktı tatlı yemiştim bir gün öncesinde doktor yüksek iki hafta sonra tekrar bakalım hamilelikte 95 üzerinde olmaması lazım dedi benimki de sanki korkmuş gibi 95 çıktı
Hahha cok iyi yapmışsın valla aynı sehirde yaşama ihtimali bile beni sinirlendirmeye yetiyor ama cocuk olduktan sonra tasınsak mı diye ben de dusunmeye basladım zorlanır mıyım bilmiyorum. Benim ailem de onlarla aynı sehirde annem kardeslerim destek olurlar bana. Bu konuda uzman desteği almak lazım hdjdjd başlık kocanızın ailesine nasıl mesafe koyarsınız..?Ayy senin koca da .......Valla tahmin ediyorum tatil burnundan gelmiştir benim de kayınvalidem 1. Yılımızda meyhaneye gitmiştik beni niye cagirmadiniz diye küsmüştü sinirimden suratına kahkaha attım ayıp oldu ama kendimi tutamamıştım
Ama açlık kan şekerinden bahsediyorum 140 çok yüksek değil miBen 140a kadar normal diye biliyorum. 103 de normal bence. Nasıl yüksek oluyor ki.
Ben kahvaltıdan sonra yapılan şekerden bahsetmiştim. O tokluk şekerine giriyor sanırımAma açlık kan şekerinden bahsediyorum 140 çok yüksek değil mi
Arkadaşlar yaklaşık 5 gündür uyandığımda ellerimde kına lekeleri oluyor 2 gündür tekrarlamadı dedim ama bugün ayağımda gördüm ve şuan kızımın çorabı lekeliydi çıkarttırdım baş parmağı kınalanmış cilt mantarı diye geçiyor farklı hurafelerde var gebelikte çoğu kişide oluyomuş sanırım ama endişelenmeye başladım daha önce yaşayan oldumu bu durumu acaba
Aslında her vücudun normal kabul ettiği değer de farklı oluyor. Bazıları 140a çıkınca vücut olarak kötü etkileniyor. Bazılarının da normal şeker değeri o. Bilemiyorum aslında. Doktor ne tavsiye ederse ona uyucaz artık. Ama bazen diyorum acaba ekmeği tamamen kessem mi? Ama zaten hayattan zevk aldığım çoğu şeyi bıraktm ki buna sigara dahil. Bir ekmek kaldı elimdeAma açlık kan şekerinden bahsediyorum 140 çok yüksek değil mi
Mustafa başbuğ İstanbul’da çalışıyor artık ne yazık ki. Zaten o olsa ben asla başka seçenek düşünmezdim.benim yıllardır doktorum kendisiydi. Kızımdan önceki gebeliğimde iki doktorun göremediği anomalileri gördü hatta üstüne başka doktora gittim yine göremediler yani kendisi boşuna hocaların hocası değilmişMehmet tayyar 1450 dedi haziranda fiyat değişecek dedi ama takipli hastasına da aynı fiyatı mı verir bilmiyorum onu. Diğer aradığım da Tuncay Özgün 1500 dedi kızımda ona yaptırmıştık. Bir de Mustafa Başbuğu aradım ama ulaşamadım.
Size çok güzel bir tarif vereceğim. Ekmeğin yerini tutmaz ama tadı çook güzel bence lütfen bir şans verin.Aslında her vücudun normal kabul ettiği değer de farklı oluyor. Bazıları 140a çıkınca vücut olarak kötü etkileniyor. Bazılarının da normal şeker değeri o. Bilemiyorum aslında. Doktor ne tavsiye ederse ona uyucaz artık. Ama bazen diyorum acaba ekmeği tamamen kessem mi? Ama zaten hayattan zevk aldığım çoğu şeyi bıraktm ki buna sigara dahil. Bir ekmek kaldı elimdeonu da bırakırsam bilemiyorum ya
Ben doktoruma aslında istemediğimi üniversiteden prof bir hocamın önermediğini ve düşüncesinin ne olduğunu sormuştum. O da bana senin kararın ama ben yaptırman tarafındayım. Eğer zaten çocuğun hızla büyür ve tehlikeye girerse sana sormadan da bunu zorunda tutarım bebeğin iyiliği için dedi. Yine de iyice düşün taşın bu şekilde ilerleyelim dedi. Baklavayla eş değer dediği için de ne olabilir ki dedim. Kiloya bağlı şekerle mücadele etmiştim yıllar önce o yüzden yaptırmayı düşünüyorum. Bebeğim zarar görmesin diye. En azından ona uygun beslenirim şekerim vs varsa.Arkadaşlar şeker yüklemesi yaptıracak mısınız?
Evet dediğiniz gibi dikkat etmeye çalışıyorum ama canım isteyince de yiyorum kısmıyorum yani. İnşallah bebişlerimiz sağlıklı olsun da 9 ay dikkat ederiz napalım :)Aslında her vücudun normal kabul ettiği değer de farklı oluyor. Bazıları 140a çıkınca vücut olarak kötü etkileniyor. Bazılarının da normal şeker değeri o. Bilemiyorum aslında. Doktor ne tavsiye ederse ona uyucaz artık. Ama bazen diyorum acaba ekmeği tamamen kessem mi? Ama zaten hayattan zevk aldığım çoğu şeyi bıraktm ki buna sigara dahil. Bir ekmek kaldı elimdeonu da bırakırsam bilemiyorum ya
Annemlerin evi tadilatta kız kardeşimle bendeler bi süredir kardeşimde de var evi kaldırıcam şimdi sirkeyi basıcam krem doktora danışmadan kullanılırmı bilmiyorum olmadı akşam acile bi giderim kayboluyo çıkan yerlerde çok tuaf ya bıktım bu cilt sorunlarımdan gerçektenDediğin gibi bir çeşit deri mantarı. Nerede çıktıysa iyi yıka orayı. Diğer yerlere bulaşma ihtimali varmış. Genelde bir iki güne kadar geçiyormuş ve eczanede de kremi satılıyormuş canimSabah elde veya kolda çıkan kına nasıl oluşur? | Soru & Cevap - Evrim Ağacı
Ekside bir cesit mantar oldugu yaziyordu. 1 hafta sonra gecti. Tam olarak nedir merak ettik :) | Soru & Cevapevrimagaci.org
Bir kez gebeliğimin başında sınırda çıkmıştı ama değeri hatırlamıyorum. Doktorum yaptır derse yaptırabilirim ben de. Biraz daha ikna oldum kendi beslenmeme bakıncaMalesef bende sizin gibiyim poğaça kek börek görünce yemem diyemiyorum :) Glikozunuz kaç çıkıyordu peki benim 95 çıktı sınırda gibi korktum tatlıyı kestimŞeker yüklemesinden de o yüzden korkuyorum ilerde çocukta şeker rahatsızlığı olur mu falan bir sürü şey söylüyorlar valla.
Bildiriyorum evlenince daha kötü oluyorlarAy şu kaynana görümce mesajlarını okuyunca sinir oldum sabah sabahben de kayınvalidemle görümcemle iyi anlasıyordum en baslarda dugun doneminde gercek yuzlerini gordum mesafeli durmaya calısıyorum artık, allahtan farklı sehirlerdeyiz. Bebegin cinsiyeti 12.haftada belli oldu kesin dedik dna testi sonucuydu cunku. geçen 16.hafta kontrolu vardı ultrason fotosunu attım kayınvalideme vatsaptan kız mı erkek mi diyor bana hala djjdjsjs ay sinir geldi yemin ederim. Gorumcem desen allah affetsin değişiğin teki evliliğimizin birinci yılında cıktıgımız tatile gelmişti bana nezaketen bile sorulmadı gerizekalı kocam davet etmiş, hangi akla hizmet kuyruk gibi yeni evlilerle tatile cıkar ki bi insan ustelik aramızda 8 yas var buyuk benden. Evlense de kurtulsam diye dusunuyorum surekli. Allahtan bi tane gorumcem var. Birden fazla olanlara sabır gorumceleri ile arası iyi olan gelinlere masallah diyorum.
Ben eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyorum. Başlarda biraz sıkıntı oluyor çünkü iki farklı aile herkesin beklentisi farklı ben sakinlik ve çekirdek aile kültürüyle büyümüş biriyim falan derken gelmelere gitmelere zor alıştım. Ama eşinizin sizi anlayası varsa çözülüyor bence. Karşı tarafa hep saygı çerçevesinde net oldum onlar da benim bu huylarıma alıştılar. Şimdi huzurluyuz ve gerçekten ailelerden biriyle aynı şehirde olmak avantaj. Özellikle çalışan anneler için çocuğun hastalığına kar tailine işte seçim ertesi tatiline vs izin yetmez çünkü basit şeyler için bile izin almak yerine bırakıyoruz gözümüz arkada kalmıyor bize bir çok faydaları oluyor. Arasında problem olmayanlara öneririmHahha cok iyi yapmışsın valla aynı sehirde yaşama ihtimali bile beni sinirlendirmeye yetiyor ama cocuk olduktan sonra tasınsak mı diye ben de dusunmeye basladım zorlanır mıyım bilmiyorum. Benim ailem de onlarla aynı sehirde annem kardeslerim destek olurlar bana. Bu konuda uzman desteği almak lazım hdjdjd başlık kocanızın ailesine nasıl mesafe koyarsınız..?
Aa bilmiyordum gittiğini kesinlikle Kayseride perinatolog denince Mustafa Başbuğ . Artık bakacağım ben de duruma henüz karar vermedim. Belki ankaraya giderim diyorum ablam orda perinatolojide hem gezer hem detaylıyı yaptırrımMustafa başbuğ İstanbul’da çalışıyor artık ne yazık ki. Zaten o olsa ben asla başka seçenek düşünmezdim.benim yıllardır doktorum kendisiydi. Kızımdan önceki gebeliğimde iki doktorun göremediği anomalileri gördü hatta üstüne başka doktora gittim yine göremediler yani kendisi boşuna hocaların hocası değilmiş
Ben de ekmek aslaa tüketmezdim. Şimdi salata suyuna ekmek banma krizlerim tutuyorGenelde ilkler günah keçisi bende ilkte yaptırdım . Şükür çıkmadı ama ablamlarımda cıktı gebelıkte arkadasım insülin kullandı hatta.
Ama ben tatlı seven bir insan değilim ayda yılda bir yerim . Hee ekmek dersen ooo bu aralar yemegın suyuna 1 beyaz ekmek banıyorum
Ayy ben yemekte ekmek mi yenir yaa derdim şimdi eşime diyorum gelirken 2 ekmek al
Doktorum yaptırırsan iyi olur derse sözünü dinlerim ama yok ben istemiyorum dediğimde sen bilirsin deyip yol gösterirse sizinle paylaşırım .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?