2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Haksız değilsin. Yapmak istediğini söylesen sorun çıkar mı ki? Belim ağrıyor yoruluyorum gibi bahaneler. Eğer hiç gitmek istemiyorsan doktor uzun yola izin vermedi dersin ( ki doktoruna sordun mu mesela benimki izin vermiyor )

Ayy olmayınca olmuyo içlerinden gelmesi gerek kızıma kayınvalidem uzakta gittiğimizde eltimde alt üst takım almışlar bide eltime beşiğini almış ben oda yaptırıcam diye beşik parasını gönderdi doğumumda çeğrekle geldi 2. Torunuydu annemler tam taktı kız kardeşim bekar okuyodu hala okuyoda künyesini yaptırdı kimse kendi ailen gibi olmuyo malesef beklememek daha iyi

Eşim benim destekçim zaten de ailesine pek bir şey demez. Yapma boşver diyor zaten. Sorun düşünülmemek aslında. Maksimum bir hafta kalicam zaten. Onda da ailemi kardeşlerimi ziyaret edip dinlenirim diye düşünmüştüm. Hamile olup olmamamin hiçbir önemi yok yani. Bazen tavrımı koymayı çok istiyorum ama vicdan yapıyorum. Bir de akrep burcu kadınıyım bu arada. Yani ya iyiyimdir ya kötü. Yani bir kere sinir koyarsam daha da iyi olmaz aramız. O kadar diyim yani

Doktora daha danişmadık. Bir de bayramdan sonra da tatil planı var aslında da bilemiyorum nasıl olur. Hamilelikten önce planlamıştık. Baya da erkenden rezervasyon yaptırmıştık da. Memlekete gitmicem sanırım. Konya'da kafam rahat geçiririm bayramı daha iyi. Bir de en az 30 sofra kurulur kayınvalidemlerin orda. Onu da bana yaptırırlar. Eski düzen bayram oluyor eşimin tarafında. Sabah erken başlar gece yarısına kadar gelen olur

Gerçekten olmayınca olmuyor. Bana da diyor ki kaynanam beşiği taşinir alın buraya getirirsiniz. Akıl verir de yardım dedi mi sağır olur. Evimde tek halıları bile yok zaten. Safliğıma gelmiş demekki evlenirken anlamam gerekirdi. Her şeyi eşimle kendim aldim

Sana neden öyle dediler bu arada. Sen de mi ailenden uzakta oturuyorsun

Valla okadarını beklemezler bence yapma ya çok yorulursun Çocukluğumdan bilirim köyde kurban bayramları ilk gün sabah kurbanın gelmesi kesilmesi temizlenmesiyle bir başlar bayram boyu sonra misafiri de bitmez ikramı yemeği de bitmez telef olurdu annemlerde bizde herkesin torunu kilo alır bayramda ben 3-4 kilo verirdim şeker tutup terlikleri düzeltip su servis etmekten. Bir kere babaanneme demişim ki niye sen bizi sayıp kahvaltıya 6 bardak koydun ki 15 koy 20 koy birazdan doluşurlar kahvaltıya taşırız bardakları gene diye babama anneme çok kızmıştı ökbe bu kızınız diye

Sana neden öyle dediler bu arada. Sen de mi ailenden uzakta oturuyorsun
Evet canım bizimde yolumuz ortalama 7-8 saat hele trafik olursa daha fazla
Aslında bir şikayetim yok ama doktor bu kadar saati uzun buldu, riske atmayalım dedi.
İnternette gebeler için kan dolaşımının çok önemli olduğu uzun oturmak gereksiyorsa saate bir on dakika yürümek gerektiği falan yazıyor ama

Ya kimseyi küçümsemem de yargılamamda ama bu konuda benide çok üzdüler zamanla eşimin ailesi evlendik nişanlandık bir kez olsun beni kuyumcuya götürmedi kendi seçti beğendi taktı yadırgamadım Allah razı olsun sonra eşya alınırken eşimin bekarlıktan olanlardan da kullanırım dedim çok tasarruf ettirdim büyük parçalarda sarsılmasınlar israf olmasın dedim. Karakterim biraz böyle bir tek şeye çok ama çok üzüldüm eşimle ben hep hediye alırken düşünürüz işlerine yarasın güzel olsun mutlu olsunlar vs vs ya bak bunu yazıyorum ağlıycak şimdi bir yılbaşında görümcemin kayınbabasına kadar hediye aldık onlarda yemeğe gittik onlar bize 2018yılından değişim kartı olan (yıl2023)üzerinde aptal saptal yazı olan ikili fincan layık görmüştü. Onu verdim ben birine geçen günde bebeğin cinsiyetini açıkladık biz ona neler aldık paşabahçeden bebek 12 ay çerçevesi mi dersin battaniye mi oyuncak mı? Takılar haricinde bu hediyelerle gittik hep. O ne getirdi ifşa olcam kesin ama söyliyim bi gün okursa utansın inşallah eşimde çok kırıldı kendi çocuğunun eski oyuncağını sadece bu eski üç oyuncağı getirdi çocuğu hediye etmiş kuzenine çok Tatlı bu kadar ve öyle maddi durumu iyi öyle maddi durumu iyi ki Allah daha çok versin kimseye ihtiyacı yok. Bazı insanlar gerçekten kalbi dar onlar ne yapsa olmaz

Ben de sizin gibi işte. Annesine babasına mutlaka hediye alırım. Düğünde hiçbir şey aldirtmadim. Eşimin bekarkenki eşyalarını kullanırız dedim. Kendime çeyiz alırken bile annesine bir şey aldım ama ne bileyim. Sinirden karnıma ağrı girdi. Ağlıcam nerdeyse. Niye bölüm yaparlar anlamam. Böyle böyle uzaklaştırıyorlar ama. Önceden iki güne bir arardım şimdi aramıyorum. İçimden gelmiyor gerçekten

Aynen öyle canım. Bizim de dinlene dinlene 12 saati bulur sanırım gidiş. 12 de dönüş 24 saat yol. Gözüm korkuyor şimdiden

Boşver canım üzülme değmiyor. Hele şimdi bebeğin herkesten önemli. Böyle böyle gerçek anlamda tanışıyor insanlar bence ve uzak durmak gerektiğini fazla değer vermemek gerektiğini öğreniyorsun. Üzüldüm yaşadıklarına ama ne yazık ki insanlar çok bencil hep kendilerine istiyorlar.

Coraaprın kan sulandırıyor ya ondan olabılır belkı . Hatta ondan kaynaklı oldugunu dusundugunden doktor normal demıstır .

Arkadaşlar ben de eşimin evlenmeden önceki eşyalarıyla yaşıyorum hala ve şimdi yeni yeni her şeyi kendimiz alıyoruz. Eşimin ailesinin bana hediyesi sadece iki bilezik oldu. Onu da çocuğum için kullanacağım. Ama ben böyle daha iyi hissediyorum. Yapmasınlar da beklemesinler de en iyisi. Çünkü ne kadar hediye alırlarsa, ne kadar yakın dururlarsa o kadar hayatıma karışılacak bunu biliyorum. Farkında olmuyoruz bazen alttan alta hayatımız kontrol ediliyor, sürekli telefonlar geliyor ne yaptığımız soruluyor, akıl veriliyor. Ben hiç gelemiyorum böyle şeylere o yüzden ne kadar mesafeli o kadar iyi. Ki ben aslında aileye çok düşkünümdür. Kendi ailem gibi görmeyi çok istedim ama yok olmuyor bir şeyler içime sinmiyor. Bizim de kız bebek kız bebek dediler erkek olduğunu öğrenince çok sevindiler ama o kadar. Alışveriş, hediye hiçbirisi yok sözü de geçmiyor ben de beklentimi düşürdüm iyice

Şöyle birşey al içine küçük boy çöp poşeti takıyorsun hop üstüne oturuyorsun İlerde zaten lazım sen şimdiden al
Bizim var asla kızımı wc ye sokmuyorum yolda hep buna Aşırı kullanışlı arada benimde kullandıgım oldu . Ya altıma yapacaktım yada buna

Aynen öyle canım. Bizim de dinlene dinlene 12 saati bulur sanırım gidiş. 12 de dönüş 24 saat yol. Gözüm korkuyor şimdiden
Kesinlikle doktoruna danış baya uzunmuş yolunuz uçakla filan gidilmiyor mu ?
Ben bayramda risk aldım gittim ama 5 saatlık yoldu ve cok cok mola verdık .

Ya boşver ya okumuş okumamış tek çocuk beş çocuk alakası yok bu insanların karakteri bu maalesef beni iç çamaşırı almaya götürdü gecelik vs gelinlik zamanı bana kom dan aldı aklına kızı geldi kızına fransız markasından aynı gün aynı anda aynı Alışveriş merkezinde ben ailelerinin soyadını taşıyacak ilk ve tek toruna hamileyim duydular e bişeyler yapalım bari gibi program yapmaya kalktılar ekstra 100tl ye pasta bile almamışlardı. Bende saydım saydım eşime valla herşeyi artık kızının çocuğu olduğunda hayvanlar kesildi hizmetçiler çağrıldı mekanlar süslendi yıllanmış şaraplar açıldı hediyeler aşındı hey gidi hey bi bando takımımız eksikti o da gelmiştir belki de biz kaçırmışızdır ben gülüp geçiyorum. Çünkü görüntüde beni çok severler hepsi iyi anlaşırız çok samimi değiliz herkes kendi hayatında işte eşimde Allah razı olsun hiç kimseye karşı hakkımı yedirmez ben zaten müsade etmem ne kadar az samimiyet okadar güzel hayat bence

Kesinlikle aynı fikirdeyim en süper hayat böylesi Şuan benim ailem eşim ben yapıyoruz herşeyi ufak tefek içinden gelen istediğini alsın gelsin içinden gelmeyenin zaten aldığı benim çocuğuma hayır getirmez diyip geçiyorum boşveer ben eşimi dünyaya değişmem ona sevgimden onların kalbini kırmam ama bazı insanlar maalesef böyleler işlerine ne gelirse o

Evet bu gibi konularda eşin anlayışlı olması lazım. Bizde bazen ben kendimi anlatamıyorum ya da eşim ailesine konduramıyor ve sonunda tartışıyoruz. Umarım zamanla beni daha çok anlar ve ben de senin gibi daha huzurlu hissedebilirim. Çünkü böyle biraz yalnız hissediyorum bunları yaşadığımda ve anlaşılmadığımda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…