2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Teşekkür ederim canım c vitamini çoğalttım 2 gündür ama strese giriyorum nefes alamadıkca son aylar napcam dıye bende klostrofobi var daralmaya gelemiyorum
Son ayları simdiden düşünüp stres yapma canım belki cok rahat olcak kötü olcak diye kendini şartlama mesela benim ilk hamileliğimde son ay bile cok rahattı sen kötü düşünme. Cok huzursuzsan bi doktora git istersen daha farklı öneriler sunabilir

Herkese günaydın, dün 15+3 olarak kontrole gittim, ölçümlere göre 16+1 çıktı. Bir de nur topu gibi bir tansiyon sorunu yaşam ihtimalim olduğunu öğrendimBir süredir tansiyonum düşüyor sanıyordum meğer çıkıyormuş. 12/8 ölçüldü, yüksek demek için 14 olması lazım ama takip et mutlaka dedi. (Bu haftalarda günlük takibe başlaması gerekiyormuş herkesin). Beslenmeye de dikkat etmek gerekiyormuş ama tuzlu falan da yemem ki pek. Geçmiş gebeliklerinde tansiyon sorunu yaşayan oldu mu hiç acaba?

Bir de 21. Hafta ayrıntılı usg için doktor önerdi, bana da 24. Hafta gibi gelebilirsin arada bir sıkıntın olmazsa dedi. Kontroller bu dönemde mi seyrekleşiyordu? Bana erken geldi de biraz.

usg görüntüsünü ekliyorum, bildiğimiz kadarıyla cinsiyeti erkek. Ama duruşundaki “aman tanrım” ifadesiyle, doğacağına pek sevinçli değil gibi

Eklentiler

• 9AE70330-612D-4CCC-96B5-BFDA2ECAACA3.webp
    18,4 KB · Görüntüleme: 75
gunaydin masallah ne kadar tatli bir poz vermis saglikla gelsin oğlusun

İlk gebeliğimde tansiyon problemim yoktu ama bunda doktor olsun olmasın mutlaka her gün ölçüp yaz 14 ve üstü olursa doktora git dedi.tansiyon aleti aldım her gün ölçüyorum

merhaba,
hayırlı olsun öncelikle. çok tatlı poz vermiş :)
ben de tuz dan vazgeçemiyorum ya, tansiyon kontrolü şart demekki.
bana da kontrol tarihin uzun gibi geldi. max. ayda bir değil mi kontroller ?

Geçmiş olsun. Deniz suyu spreyi kesmediği zamanlar burun duşu faydalı olabiliyor. Oğlum için hastalık dönemlerinde kullanıyoruz, doktoru da öneriyor. Kendim için doktora sorma gereği duymadan kullandım birkaç kere, faydasını gördüm. (En azından denizsuyu spreyine nazaran)

Gunaydin kizlar.. 15+5'teyim. Gün içinde kafada tuhaf sersemlik, kafada ağırlaşma yasıyorim. Tansoyon normal cikiyor. Ama yine de bu durum beni ürkütüyor. Ev taşıyorum 2 - 3 gündür pek uyuyamıyorum. Çabuk yoruluyorum. Acaba o yüzden mi? Baktığım şeyler dönmüyor ya da yer kayıyormuş hissi yaşamıyorum. Kafam bi acayip.

merhaba,
hayırlı olsun öncelikle. çok tatlı poz vermiş :)
ben de tuz dan vazgeçemiyorum ya, tansiyon kontrolü şart demekki.
bana da kontrol tarihin uzun gibi geldi. max. ayda bir değil mi kontroller ?
Çok teşekkürlerbana da uzun geldi, yeni gitmeye başladım bu doktora, herhalde ayrıntılı usg yi de kontrolden saydı. Bir de zaten bir sıkıntı varsa bile ayrıntılı usgden sonra anlaşılır dedi, belki ondan.

Bu arada ben ilk gebeliğimde sipina bifida ihtimali için kan verdiğimi hatırlıyorum ama üçlü dörtlü test vb değildi ama bu doktor da önceki doktorum da hiç söz etmediler bundan. Yalnızca fetal dna yapıldığı için üçlü veya dörtlüye gerek yok dendi.

Fikriniz var mı, veya fikri olan var mı?

Benzer durumu ben de yaşıyorum bir iki haftadır. Ben de tansiyon düşüklüğü sandım önce (11, bazen 10 çıkıyordu normali 12 olmasına karşın ama oysa zaten gebelikte biraz düşmesi beklenirmiş, normali oymuş yani) ama dediğiniz gibi uykusuzluğun payı olduğunu kavradım o sersemlik hissinde çünkü bende de tavuk gibi akşam onda yatmaları bıraktığım zaman başladı. Şimdi uykuya dikkat ediyorum, sersemlik geçti büyük ölçüde.

sipina bifida kan ve ultrason ile saptanır diye biliyorum. Ultrason ölçümünü yeterli görmüş olabilir mi ?
benden de istemedi doktorlar, 2 doktora gidiyorum.

Sanırım usg yi kontrolden sayıyolar geçen ay bizim gelin detaylıya girdi, doktoru bana 2-3 hafta sonra gelebilirsin demişti.

İnşallah canım Allah hepimize kolay dönem kolay doğum gecirmeyi nasip etsin.ilk benimde korku da olusuyo ister istemez ya doğum yaparken nefes darlığı yasarsam dıye istemsiz aklıma gelıyo o zaman daha cok bunalıyorum

teşekkür ederim

Teşekkür ederim kullanacağım mutlaka zaten kullandığım sprey işe yaramıyor

Spina bifida için erken galiba, 17. Haftada bakılmış benim ilkinde. Neyse ben bir sonraki randevumu iki hafta sonraya alayım en iyisi

Ben de zamanında panik atak yasamıs bir insanım covid dönemi oldu bu bende ama kendim hallettim cok sükür yendim bunu doğum zamanı onlar aklına bile gelmiyor emin ol o kadar hızlı gelişiyorki hersey allahın izniyle güzel düşün canım güzel olcak

Normal kontroller ayda bir son ayda 15 gunde bır hafta da bır en son 2-3 gune bır cagırıyor. Benımde 1 ay olacak gideli.
Birde detaylı zaten kontrol sayılıyor ayrıyetten kontrole gıtmene gerek yok bence yıne ıyı cagırmıs benım tahmının benı 3-4 hafta sonra kontrole cagırır detaylıdan sonra.
Birde o ara birşey gerekli degılse şeker yüklemesi aşı kan vs gıbı durumlar ayda bır cagırır.

Kızımda gebelik tansiyonu kaynaklı suni sancı ile uzun uğraşlar ile doğumu başlattı doktorum ve 37+2 de doğurdum henüz doğmaya niyeti olmadığı için baya uzun sürdü acilmam ve doğum süreci ama tansiyon cikinca doktor riske atmak istemedi düzenli ölçüm yaptım başımda şiddetli ağrı gözlerimde bulanık görme olunca tansiyon olduğunu düşündü doktor cidden de çıkmış doğum sonrası şükür kalmadı sadece hamilelikte olan gebelik tansiyonuymus ilac kullandım doğum sonrası tansiyon normal olunca ilaci kestim
Spina bifida için erken galiba, 17. Haftada bakılmış benim ilkinde. Neyse ben bir sonraki randevumu iki hafta sonraya alayım en iyisi
Bu dediğiniz 3 lu tarama değil mi ?

Merhaba malesef ben ilk gebeliğimde tansiyon sorunu yaşadım. İlk haftalar 10/6 çıkar tansiyon 15. Haftadan sonra 12/8 çıkmaya başladı. Doktor uyardı bu tam sınır gün içinde sürekli ölçüm yap 14/9u geçerse gel mutlaka dedi. Ve benim 20. Haftadan sonra tansiyonum 14leri görmeye başladı günde 3 tane tansiyon ilacı kullanmaya başladım o ilaçlara rağmen 12/8 14/10 arasındaydı hep. Son 1 ay bebeğim hiç kilo alamadı ve gelişimi durdu. 39. Haftada 34 hafta uyumlu 2200 gram 47 cm bir minnoş geldi dünyaya. Ama 39. Hafta ya kadar beklemez büyük riskti benim için genelde 37. Haftada alıyorlar benimki kilo almadığı için öyle oldu malesef. Inşallah sizinki çok yükselmez ve gerek kalmaz ilaca filan. Şuan 13+5 hamileyim. Ve malesef bir çok yükseldi benimkide 12/8 çıkıyor. Doktor %90 aynı sorunları yaşayacaksın dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…