2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
İnşallah çok güzel olacak annelik Baska bır duyguymuş meger annelerımız bizim için neler çekmiş yaşamadan iyice anlamak mumkün değil

Ay kızlar herkese günaydın, hasta olanlara geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Ben 2 gün önce minikonun kıpırtılarını hissetmiştim. Size söylemeyi unuttum
Yaa tam olarak kaçıncı haftada hissettiniz. Ve hergün hissediyormusunuz. Ben ilk hamileliğimi 16. Haftada hissetmiştim 18. 20. Haftada daha netleşmişti

Yanıtınız için teşekkürler Ben galiba sürekli bir şeyler için geç kalmış olacağım duygusu içinde olduğumdan sık sık gidip gözükeyim istiyorum. İlk gebeliğimde neredeyse ikinci trimester ortasına kadar 15’te bir gitmişim, onunla kıyaslıyorum bir de elimde olmadan.
Bu arada şimdi aklıma geldi, devletteki doktorum 18. -19. Hafta civarı kan testlerini yenilemeye çağırmıştı. (Ona 14. Haftada gitmiştim en son).

Yaa tam olarak kaçıncı haftada hissettiniz. Ve hergün hissediyormusunuz. Ben ilk hamileliğimi 16. Haftada hissetmiştim 18. 20. Haftada daha netleşmişti
16+2 tam olarak :) Önceden seyrek atma gibi hissediyordum ama 2 gün önce baya baya hissettim. :) 2 gündür o kadar net bir şey yok ama ben de heyecanla bekliyorum :)

Çok geçmiş olsun ama maşallah o haftaya kadar gelmişsiniz sorunsuz.

İlk gebeliğimde de fetal dna yaptırdığım için üçlü dörtlü yapılmayacak denmişti, benim yaptırdığım nöral tüp defekti tarama testi diye geçiyor ve sadece afp değerine bakılıyor. Tüm bilgim bundan ibaret.

Çok geçmiş olsun. Sağlıkla kucağınıza almışsınız neyse ki, hep sağlıklı olsunUmarım tekrar yaşamazsınız aynı sorunu, hiçbirimiz yaşamayız.

Doktorunuz şu aşamada bir şey önerdi mi? Bana tuzu kesme, fazla yorulmama ve takip etme dışında bir şey önermedi. Ben diyetisyene gitmeyi düşünüyorum kendim başaramazsam.

Yok birşey önermedi ben ilk gebeliğimde yememe içmeme dikkat ediyordum ama hiç faydası olmamıştı. Birde coraspirin kullanıyorum ben bunu danışabilirsiniz doktorunuza. Enseden bir ağrı hissettiğinizde yada tansiyonunuz yüksek çıktığında uzanıp ayaklarınızı kaldırın 1 kase yoğurt yiyin. Umarım 12/8 ile devam eder ikimizkide deha fazla yükselmez.

Kontrol tarihin uzun değil aslında. Çünkü doktorlar tarama tarihlerine göre çağırıyormuş; 2li tarama 3lü tarama vs şeklinde. Mesela ben 2li tarama istemediğim için 6+4ten sonra 13.haftada çağırmıştı doktor beni. Sonraki için ise 17-18de gelebilirsin dedi. Sağlık problemi olmadığı için sevinmelisin uzun bir süreç değil yani. Ayrıntılıyı da perintolog 20.-24.haftalar Arası önerdi. 22.haftama randevu alacağım onun için de

Bende kızımda ilk haftada bir sonra 15 günde sonra 3 haftada ayda bir sadece 1 kere gittim sanırım . Ama bunda öyle olmadı birde korkularımı yenince bende rahat davranmayı başardım
Benim devletteki doktor detaylı yap cinsiyetide öğrenır gelırsın dedı Yani 14 de gıttım 21 de cagırdı . Allah oraya düşürmesin imkanı olmayanlara cidden üzülüyorum Bebeğide gidince göstermiyor kendi bakıyor .

Benimde gebeliğin başından beri tansiyonum 12/8 13/6 genel olarak ama doktorum nedense bu durumu hiç önemsemedi, normal dedi. Sağlık ocağında ölçüldüğünde kesimlikşe takip gerekli diyorlar, şimdi sizinde doktorunuzun takip istediğini duyunca şüphe ettim acaba doktor mu değiştirmeliyim oldukça rahat davranıyor

Haklısınız, biraz rahat olmak lazım.
Devlettekilerin uzun arayla çağırmasını anlıyorum da özeldeki de öyle çağırınca şaşırdım.
Devlette hastaneden hastaneye çok fark varmış gerçekten. Ben kendi gittiğim doktordan da hastaneden de oldukça memnunum aslında ama cihazları çok iyi olmadığı için ve o hastanede doğum yapmaya cesaret edemeyeceğim için özele geçiyorum mecburen. (Doğum yapmaya cesaret edebileceğim devlet hastaneleri de var gerçi ama oraların da polikliniklerine girmek cesaret ve sabır istiyor)

Aslında doktorunuzun rahat olmasından ziyade, benim anladığım kadarıyla tansiyon zaten belli bir sınırı geçmeden (14 galiba üst sınır) ilaçla tedavi gibi bir müdahale gündeme gelmediği için bir şey yapılamıyor.
Elden geldiği kadar sağlıklı yaşam sürmeye çalışmaktan, stresten uzak durmaktan ve takip etmekten başka yapacak bir şey yok gibi görünüyor şimdilik.
Ama tansiyon takibi zaten ikinci trimester itibariyle her gebeye öneriliyormuş. Ben de ilk gebeliğimde hep not almışım hafta hafta.

Evet aynen bu bahsettiğim şey canım benim oğlumda ileri haftalarda oluyor du ya ondan şaşırdım belki oğlumda acemiydim hissetmiyordum çoğumuzda oluyormuş
Evet canım bence kasılma değil bu bebeği hissediyoruz. Benim perşembe günü randevum var yine sorcam doktoruma. Endişelenme sende

Kizlar merhabalar bugun 16.haftamdayim sabah ise gelirken otobuste kasiklarimdan ince sizi halinde sirtimin sol kurek kemigine dogru degisik bi agri hissettim sanki agriyan bi sinir vardi kasiklarimdan karnimdan sirtima dogru bi agri gecisi oldu 7-8 defa sizde boyle bi durum oluyormu birde ara ara karnimin ya sagi ya solu keskin bi agri saplaniyor sizde boyle bisey oluyormu

Benim çatı kemiği ağrım başladı yaklaşık bir haftadır özellikle sabahları o ilk adımları atarken canım acıyo resmen. Çok erken evet ama ikiziminde bu haftalarda başlamıştı o yüzden içim biraz rahat, sanırım bizde olan bişey Son aylarda iyice zorlayacak gibi görünüyor

Magnezyumu ihmal etme en iyi gelen o oluyor. Benim de hep erken başlıyor magnezyum ve sade soda içiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…