- 24 Kasım 2022
- 423
- 1.148
- 43
- 24
İnşallah çok güzel olacak annelik Baska bır duyguymuş meger annelerımız bizim için neler çekmiş yaşamadan iyice anlamak mumkün değilBen de zamanında panik atak yasamıs bir insanım covid dönemi oldu bu bende ama kendim hallettim cok sükür yendim bunu doğum zamanı onlar aklına bile gelmiyor emin olo kadar hızlı gelişiyorki hersey allahın izniyle güzel düşün canım güzel olcak
Yaa tam olarak kaçıncı haftada hissettiniz. Ve hergün hissediyormusunuz. Ben ilk hamileliğimi 16. Haftada hissetmiştim 18. 20. Haftada daha netleşmiştiAy kızlar herkese günaydın, hasta olanlara geçmiş olsun acil şifalar dilerim. Ben 2 gün önce minikonun kıpırtılarını hissetmiştim. Size söylemeyi unuttum
Yanıtınız için teşekkürlerNormal kontroller ayda bir son ayda 15 gunde bır hafta da bır en son 2-3 gune bır cagırıyor. Benımde 1 ay olacak gideli.
Birde detaylı zaten kontrol sayılıyor ayrıyetten kontrole gıtmene gerek yok bence yıne ıyı cagırmıs benım tahmının benı 3-4 hafta sonra kontrole cagırır detaylıdan sonra.
Birde o ara birşey gerekli degılse şeker yüklemesi aşı kan vs gıbı durumlar ayda bır cagırır.
16+2 tam olarak :) Önceden seyrek atma gibi hissediyordum ama 2 gün önce baya baya hissettim. :) 2 gündür o kadar net bir şey yok ama ben de heyecanla bekliyorum :)Yaa tam olarak kaçıncı haftada hissettiniz. Ve hergün hissediyormusunuz. Ben ilk hamileliğimi 16. Haftada hissetmiştim 18. 20. Haftada daha netleşmişti
Çok geçmiş olsun ama maşallah o haftaya kadar gelmişsiniz sorunsuz.Kızımda gebelik tansiyonu kaynaklı suni sancı ile uzun uğraşlar ile doğumu başlattı doktorum ve 37+2 de doğurdum henüz doğmaya niyeti olmadığı için baya uzun sürdü acilmam ve doğum süreci ama tansiyon cikinca doktor riske atmak istemedi düzenli ölçüm yaptım başımda şiddetli ağrı gözlerimde bulanık görme olunca tansiyon olduğunu düşündü doktor cidden de çıkmış doğum sonrası şükür kalmadı sadece hamilelikte olan gebelik tansiyonuymus ilac kullandım doğum sonrası tansiyon normal olunca ilaci kestim
Bu dediğiniz 3 lu tarama değil mi ?
Çok geçmiş olsun. Sağlıkla kucağınıza almışsınız neyse ki, hep sağlıklı olsunMerhaba malesef ben ilk gebeliğimde tansiyon sorunu yaşadım. İlk haftalar 10/6 çıkar tansiyon 15. Haftadan sonra 12/8 çıkmaya başladı. Doktor uyardı bu tam sınır gün içinde sürekli ölçüm yap 14/9u geçerse gel mutlaka dedi. Ve benim 20. Haftadan sonra tansiyonum 14leri görmeye başladı günde 3 tane tansiyon ilacı kullanmaya başladım o ilaçlara rağmen 12/8 14/10 arasındaydı hep. Son 1 ay bebeğim hiç kilo alamadı ve gelişimi durdu. 39. Haftada 34 hafta uyumlu 2200 gram 47 cm bir minnoş geldi dünyaya. Ama 39. Hafta ya kadar beklemez büyük riskti benim için genelde 37. Haftada alıyorlar benimki kilo almadığı için öyle oldu malesef. Inşallah sizinki çok yükselmez ve gerek kalmaz ilaca filan. Şuan 13+5 hamileyim. Ve malesef bir çok yükseldi benimkide 12/8 çıkıyor. Doktor %90 aynı sorunları yaşayacaksın dedi
Çok geçmiş olsun. Sağlıkla kucağınıza almışsınız neyse ki, hep sağlıklı olsunUmarım tekrar yaşamazsınız aynı sorunu, hiçbirimiz yaşamayız.
Doktorunuz şu aşamada bir şey önerdi mi? Bana tuzu kesme, fazla yorulmama ve takip etme dışında bir şey önermedi. Ben diyetisyene gitmeyi düşünüyorum kendim başaramazsam.
Kontrol tarihin uzun değil aslında. Çünkü doktorlar tarama tarihlerine göre çağırıyormuş; 2li tarama 3lü tarama vs şeklinde. Mesela ben 2li tarama istemediğim için 6+4ten sonra 13.haftada çağırmıştı doktor beni. Sonraki için ise 17-18de gelebilirsin dedi. Sağlık problemi olmadığı için sevinmelisinHerkese günaydın, dün 15+3 olarak kontrole gittim, ölçümlere göre 16+1 çıktı. Bir de nur topu gibi bir tansiyon sorunu yaşam ihtimalim olduğunu öğrendimBir süredir tansiyonum düşüyor sanıyordum meğer çıkıyormuş. 12/8 ölçüldü, yüksek demek için 14 olması lazım ama takip et mutlaka dedi. (Bu haftalarda günlük takibe başlaması gerekiyormuş herkesin). Beslenmeye de dikkat etmek gerekiyormuş ama tuzlu falan da yemem ki pek. Geçmiş gebeliklerinde tansiyon sorunu yaşayan oldu mu hiç acaba?
Bir de 21. Hafta ayrıntılı usg için doktor önerdi, bana da 24. Hafta gibi gelebilirsin arada bir sıkıntın olmazsa dedi. Kontroller bu dönemde mi seyrekleşiyordu? Bana erken geldi de biraz.
usg görüntüsünü ekliyorum, bildiğimiz kadarıyla cinsiyeti erkek. Ama duruşundaki “aman tanrım” ifadesiyle, doğacağına pek sevinçli değil gibi
Bende kızımda ilk haftada bir sonra 15 günde sonra 3 haftada ayda bir sadece 1 kere gittim sanırım . Ama bunda öyle olmadı birde korkularımı yenince bende rahat davranmayı başardımYanıtınız için teşekkürlerBen galiba sürekli bir şeyler için geç kalmış olacağım duygusu içinde olduğumdan sık sık gidip gözükeyim istiyorum. İlk gebeliğimde neredeyse ikinci trimester ortasına kadar 15’te bir gitmişim, onunla kıyaslıyorum bir de elimde olmadan.
Bu arada şimdi aklıma geldi, devletteki doktorum 18. -19. Hafta civarı kan testlerini yenilemeye çağırmıştı. (Ona 14. Haftada gitmiştim en son).
Benimde gebeliğin başından beri tansiyonum 12/8 13/6 genel olarak ama doktorum nedense bu durumu hiç önemsemedi, normal dedi. Sağlık ocağında ölçüldüğünde kesimlikşe takip gerekli diyorlar, şimdi sizinde doktorunuzun takip istediğini duyunca şüphe ettim acaba doktor mu değiştirmeliyim oldukça rahat davranıyorHerkese günaydın, dün 15+3 olarak kontrole gittim, ölçümlere göre 16+1 çıktı. Bir de nur topu gibi bir tansiyon sorunu yaşam ihtimalim olduğunu öğrendimBir süredir tansiyonum düşüyor sanıyordum meğer çıkıyormuş. 12/8 ölçüldü, yüksek demek için 14 olması lazım ama takip et mutlaka dedi. (Bu haftalarda günlük takibe başlaması gerekiyormuş herkesin). Beslenmeye de dikkat etmek gerekiyormuş ama tuzlu falan da yemem ki pek. Geçmiş gebeliklerinde tansiyon sorunu yaşayan oldu mu hiç acaba?
Bir de 21. Hafta ayrıntılı usg için doktor önerdi, bana da 24. Hafta gibi gelebilirsin arada bir sıkıntın olmazsa dedi. Kontroller bu dönemde mi seyrekleşiyordu? Bana erken geldi de biraz.
usg görüntüsünü ekliyorum, bildiğimiz kadarıyla cinsiyeti erkek. Ama duruşundaki “aman tanrım” ifadesiyle, doğacağına pek sevinçli değil gibi
Ben de çok istiyorum umarım bir an önce hissederim16+2 tam olarak :) Önceden seyrek atma gibi hissediyordum ama 2 gün önce baya baya hissettim. :) 2 gündür o kadar net bir şey yok ama ben de heyecanla bekliyorum :)
Haklısınız, biraz rahat olmak lazım.Bende kızımda ilk haftada bir sonra 15 günde sonra 3 haftada ayda bir sadece 1 kere gittim sanırım . Ama bunda öyle olmadı birde korkularımı yenince bende rahat davranmayı başardım
Benim devletteki doktor detaylı yap cinsiyetide öğrenır gelırsın dedıYani 14 de gıttım 21 de cagırdı . Allah oraya düşürmesin imkanı olmayanlara cidden üzülüyorum Bebeğide gidince göstermiyor kendi bakıyor .
Benimde gebeliğin başından beri tansiyonum 12/8 13/6 genel olarak ama doktorum nedense bu durumu hiç önemsemedi, normal dedi. Sağlık ocağında ölçüldüğünde kesimlikşe takip gerekli diyorlar, şimdi sizinde doktorunuzun takip istediğini duyunca şüphe ettim acaba doktor mu değiştirmeliyim oldukça rahat davranıyor
Evet canım bence kasılma değil bu bebeği hissediyoruz. Benim perşembe günü randevum var yine sorcam doktoruma. Endişelenme sendeEvet aynen bu bahsettiğim şey canım benim oğlumda ileri haftalarda oluyor du ya ondan şaşırdım belki oğlumda acemiydim hissetmiyordum çoğumuzda oluyormuş
İnşallah bir an önce olur.Ben de çok istiyorum umarım bir an önce hissederim
Magnezyumu ihmal etme en iyi gelen o oluyor. Benim de hep erken başlıyor magnezyum ve sade soda içiyorumBenim çatı kemiği ağrım başladı yaklaşık bir haftadır özellikle sabahları o ilk adımları atarken canım acıyo resmen. Çok erken evet ama ikiziminde bu haftalarda başlamıştı o yüzden içim biraz rahat, sanırım bizde olan bişeySon aylarda iyice zorlayacak gibi görünüyor
Evet başlıcam bende magnezyumaMagnezyumu ihmal etme en iyi gelen o oluyor. Benim de hep erken başlıyor magnezyum ve sade soda içiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?