2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Günaydın kızlar 3.30dan beri yine uyanığım ben, eğer bebeğin uyanacağı saatlere göreyse şimdiki uyanmalar yandım ben

Sizlere bir sorum olacaktı. Ben multivitamin olarak elenetal 2’yi kullanıyordum. O bitince doktorun da tavsiyesiyle ocean mummy’e başladım. Ancak hafif kabızlığım söz konusu ( tabi bu kayınvalide evinde olup; buğday, bulgur, et ağırlıklı beslenmemden de kaynaklanabilir. Gerçi meyve de çok yiyorum, onun da ishal yapması gerekir ) ve koyulaşma da var. Genelde demir ilacı renkte koyulaşma yapar ama ben zaten uzun zamandır kullanıyorum demir ilacını. Tek değişen multivitamin olduğu için ocean’dan şüphelendim. Sizde de oldu mu acaba benzer belirtiler?

Güzel yazdın

Özellikle son aylarda bebek hangi saatlerde uyanık olursa doğunca da o saatlerde uyanık olurmuş. Benim minik de sabah 5te baya hareketliydi sabah ezanina kaldıracak galiba beni dogunca.
bende ayısını yazacaktım şuan ki düzen muhtemelen değişir ama son aylar kesinlikle doğum sonrası devam ediyor

Kızlar, günaydıın. Hergün bunu yazarken inanılmaz enerji ve mutlulukla yazıyorum inanın. Burada olmak sanki bir sürü arkadaşım varmış gibi hissettiriyor. Genel anlamda hepimiz birbirimize burada zaten anlayışlı ve yardımcıyız. Görüyorum ki geçen olan kürtaj sohbeti sanki kavga ettiğim anlamına getirilmiş. Kimseyi gerdiğimi düşünmüyorum. Eleştiriye açık bir platform olduğunu ve sırf burası anneler grubu diye destek toplarım amaçlı yazıldığını düşündüğüm bir konuya karşı görüş sergiledim diye gerginlik çıkardığımı düşünmedim. Yazdığım cümlelerde herhangi bir hakaret ve onur kırıcı söz de yok. Anne adayı olabilirim, -umarım herkes sağlıkla alır evladını kucağına- ama kürtajı da destekliyorum dediğim gibi. Çünkü insanların hayatı beni alakadar etmiyor. Bunun dışında hamileliğimi ilk öğrendiğim andan itibaren buradaydım ve kanamam da olsa herhangi bir sıkıntım da olsa sizden destek gördüm. Övünmek için değil ama elimden geldiği kadar da destek vermeye çalıştım. Bu grubun pamuk gibi bir yer olduğunu düşünüyorum. Ama artık daha fazla dahil olmak istemiyorum. Taraf ilan edilmek pek hoşuma gitmedi çünkü. Hepinize sağlıklı ve mutlu günler diliyorum. Bebişlere iyi bakın, sağlıkla ve aileleriyle bir ömür geçirsinler umarım. Hakkı olan elbet vardır üzerimde onca şey konuşuldu, benim tarafımdan helal olsun. İsteyen de edebilir. Sağlıcakla kalın.

Ben kullanıyorum oceanı ama hıc dedıgınız gibi birşey olmadı bende. Belki yeni başladıgınız içindir vucüt alışınca düzene girer.
Kontrole gıttıgınızde tekrar elenetala gecersınız olmadı .

Kimsenin taraf ilan ettiği yok. Ben de diğer grupları takip ediyorum. Aralık grubunda gereksiz bir tartışma çıkmıştı hatta bir ara. Oluyor yani arada. Yanlış anlamalar olur. Duygusal olduğumuz zamanlar olur. Öylesine yazarız olay büyür. Sadece tartışma diyince biraz kötü gibi duruyor da aslında üslup uygun olduğu müddetçe tartışma doğruyu bulmak adına bazen güzel bile olabiliyor. Burda kimse kimseyi tanimıyor kuzu. Amaaan insan bazen kendiyle bile tartışıyor kendimle münakaşaya girdiğim çok olmuştur benim. Kendi düşünceni söyledin ve savundun. Bu kadar basit. Gitmeni ya da yazmamani gerektiricek bir durum yok bende. Çünkü çok uzun zamandır buraya yazıyorsun. Ben görüyorum yazdıklarını ve bazen yazdıklarından bile heyecanını alabiliyorum. Çok şükür en güzel zamanlara geldik. Bebek hareketleri, kıyafetleri eşyalar. Daha doğuma yaklaştikça kim bilir nasıl şeyler öğrenicez. Yine sen bilirsin de uzaklaşma yaz yine sen stres atarsın senin deneyiminden faydalaniriz sen burdakilerden faydalanirsin kuzuuu

buradan ayrılmanızı doğru bulmuyorum. siz fikrinizi gayet güzel dile getirdiniz. üstelik' katil ' gibi insanları ağır bir biçimde itham eden de siz değilsiniz. bu toplumda siz de varsınız, sizin de fikirleriniz var. herkes benim düşündüğüm gibi düşünsün gerisini toplumdan aforoz edelim tarzı Türkiy'de yeterince var. bu platformda da ülkenizde de varsınız buradasınız ve kıymetlisiniz.Fikriniz de fazlasıyla kıymetli. uslubunuz asla buradan ayrılmayı gerektirecek şekilde değil.tam tersi karşı uslup çok sert ve bir çok insan da burada tepkisini dile getirdi.hiçkimse kadının hayatına tercihlerine bu şeklîde müdahale edemez.ederse de kendisine müdahale edildiğinde mağduru oynayamaz.bencee kalmalısınız ve fikirlerinizi de paylaşmalısınız.

Bu grubu ben de çok seviyorum, bir çok derdimi burada anlattım bir çok arkadaşım var gibi hissettim. Görmeden seviyorum hatta bir çok kişiyi
Tartışmalar olur biter, herkes birbirine saygılı bence kaldığımız yerden devam edelim
Bayram geliyor hem

Ama dur nereye gidiyorsun ? Fikirlerine çok saygı duyuyorum, burda sen gibi düşünen bir çok insan var.

Arkadaşlar bunlar çok olağan şeyler iki kardeş bile birbirine ters düşer veya karı koca fikri farklı olabilir bunlar hayatin akışı o beyaz der sen siyah dersin herkesin kendi fikri kendi görüşü o gün de yazdım saygı oldukça herkes dilediğini belirtip düşünebilir uzatmaya gerek yok bebislerden konuşalım dedim ki iki tarafta sonrasında öyle uzatmadı ve ben kürtaj meselesi hariç de burada hiç bir gerginlik görmedim hissetmedim aksine hep dua dolu sevgi yardım dolu bir grup burası dun konu bitmiş gitmişken buraya gelip de evet Kasım grubu çok gergin herkes bir garip ben artık farklı gruba yazıyorum gibi şeyler yazilmasi da bana çok tuaf geldi zaten düşüncemi de yazdım bence grubumuzda herkes bi garip tuaf hormon yüklü falan değil gayet olağan bir şeydi grubu kötüleyip de daha da uzatmaya birilerinin gitmek zorunda hissetmesine hiç gerek yok bence gayet iyiyiz olur öyle şeyler biri der ayakta sallamam biri der emzik vermen biri der su vermem yani böyle bebek ile ilgili konularda bile ters düşünüp farklı görüşler olacak daha burada çünkü herkesin fikri düşüncesi farklıdır dile getirir önemli olan uzatmadan iki insan arasında gerginlik olunca ateşe körükle gitmeden konuyu kapatmak bayrama az kaldı bol tatli yiyip bol hareket hissedilen günler olsun

Son düzenleme:
Elenatal çikolata kaplı olduğu için çok midemi bulandırdı bir de kocaman biraz daha gözlemleyeyim en iyisi kendimi.
Evvet kuzu şöyle bebek öncesi minik bir tatil yapalım dedik, malum biz ailelere de uzağız, hem onları görüp hem de Ege sahillerinin tadını çıkarmaca
Siz nasılsınız?
Ah ben de aynı şeyi düşünüyorum, bebeksiz son yazımız bayramdan birkaç hafta sonra biz de inşallah Ege sahillerine atacağız kendimizi

Gerginlik konusuna gelince de, bizler bir toplumda yaşıyoruz; bazen iş yerimizde bazen bir aile arkadaş toplantısında bizlerden çok ama çok farklı düşünen bireylerle bir arada olmak zorundayız. Gerginbiri35 ya da E ebbs ya da diğer arkadaş toplumsal fikirlerimiz birbirimize uymasa da yeri geldiğinde anne adayları olarak birbirimize desteğimizin çok olduğuna inanıyorum. Ben de kürtaja kendi şartlarım içersinde karşı biriyim, ancak başkasının şartlarını bilmeden katil diyemem. Çünkü keskin ithamların bizi sadece uzaklaştırdığına inanıyorum. Ki ne yazıkki günümüz toplumunda zaten sürekli bir ayrıştırma çabası yaşlısından küçücük çocuğuna kadar mevcut.

Ama şu da var, ben bu gruptaki arkadaşlarımın fikirleri bana uysun ya da uymasın anne adaylarının buluştuğu bir grup olarak çok seviyorum yeri gelip en yakınımıza soramadığımız ya da bazen aptalca olan soruları burada birbirimize sorup en tatlı cevaplarla birbirimize destek oluyoruz. Arada ufak tefek gerginlikler olabilir ama bence biz gayet iyiyiz. Hepimizin birbirimizden faydalanacak çok şeyi var. “ Sen yoksan bir kişi eksiğiz” slogani bence bize çok güzel uyuyor

Son düzenleme:
Bir konuyu neden bu kadar uzattılar anlamadım, kimse kimseye bir saygısızlık yapmadı herkes kendi düşüncesini yazdı, eleştiri elbette olucak burası bir grup ve her birimizin huyları aynı olmayabilir ama şuana kadar şu grupta bir saygısızlık görmedim lütfen şu konuyu artık kapatın da önümüze bakalım bebeklerimiz için her anıyı yaşayalım burda paylaşalm güzel şeyleri, kimse bir yere gitmesin hepimiz insanız hatalarımz elbette olucak birbirimizi kırmayalm saygı çerçevesinde doğuma kadar her güzel konuyu konuşalım sonra bebekleri kucağımza alınca da ztn yazmaya da belki fırsat olmicak birbirimizin değerini bilelim hepiniz çok güzel bir anne olma yolundasnz hepiniz birer meleksinz bayram geldi neşeli olalım... Güzel geçsin hepinizin tatili bayramı inşallah kalın sağlıcakla hepiniz

Kızlar resmî bayram tatili bu sene 9 gün diye okudum peki doktorlar ne zaman iş başı yapacak haberiniz varmı normalde 6 Haziran randevum ama yavrumu çok özledim bi kaç gün erken gitsem diyorum

Evvet kuzu şöyle bebek öncesi minik bir tatil yapalım dedik, malum biz ailelere de uzağız, hem onları görüp hem de Ege sahillerinin tadını çıkarmaca
Siz nasılsınız?
Aa bize mi yaklaştınız Bol bol eğlen tadını çıkar. Seneye minnak ayaklarda denizle buluşur Çok sevindim uzun bir stresli dönemden gectık bırde sen detaylıyıda atlattın oh tam tatil zamanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…