Sabah kahvaltı yapıp gitmiştim. Arabayı da biraz uzağa bayır bir yere bırakmıştık sıcakta yürüdüm. Ben ona bağladım ama tansiyon aleti alacağım ne olur ne olmaz ölçeyim her güün. Kontrole gidecektin, gittin mi?Kuzucum, pleasenta pozisyonu değişebiliyor hiç endişe etme. Tansiyonun konusunda o gün stresli miydin? Bence düzenli kontrol yap evde, hiç onun riskine girme
Normalde 16. haftadan beri net hissediyorum sıpanın hareketlerini. Düne kadar da tansiyonum hep düşüktü 10/7 - 9/6 gibi dün görünce şaşırdım. Tansiyon aleti alacağım eve şimdi düzenli ölçüm yapayım artık, ufaktan bi tedirgin oldumPlesentq önde olması bir risk değil canim bebegin hareketlerini geç hissedersin sadece . İlk gebeligimde hamilelik kaynaklı tansiyonum çıktı doğum sonrası geçti bu yüzden bebeğimi erken doğurdum suni sancı alıp doktorum bana 20. Hafta sonrası her gün ölçülmesi gerektiğini ve 14 e 9 u görünce acil e gitmem gerektiğini söylemişti büyük 14 küçük 9 olunca risk demek ama bu tek seferlik olmuş olabilir evinde alet varsa düzenli ölçmeni öneririm takip et bakalım tek seferlik olabilir
Benim ilk hamileligimde doktor önde demişti onu da şundan dolayı söylemişti normalde belki de soylemeyecekti bile, ben hareketleri az hissediyorum diyordum o da bundan dolayı olabilir demişti diye hatırlıyorum.Bir de dün aklıma takılan bir şey oldu fikri olan varsa ya da aynısı aydınlatırsa sevinirim. Detaylıda doktor plesantası önde dedi daha önce kendi doktorum hiç dememişti böyle bir şey. Doğuma ya da bebeğe bir sıkıntı çıkarır mı diye sordum rahim ağzına yakın değil o yüzden sıkıntı olmaz dedi ama içime kurt düştü. Plesenta pozisyonu değişebilen bir şey mi acaba? Bir de tansiyonum yüksek çıktı normalde hep düşüktür 15/8 çıkınca endişelendim.
Beni şaşırtan şey de bu oldu aslında çünkü her gün düzenli hareketlerini tekmelerini falan hissediyorum. Yeri değişebilen bir şey sanırım. Kendi doktoruma kontrol için gittiğimde soracağım ama 1 ay var dahaBenim ilk hamileligimde doktor önde demişti onu da şundan dolayı söylemişti normalde belki de soylemeyecekti bile, ben hareketleri az hissediyorum diyordum o da bundan dolayı olabilir demişti diye hatırlıyorum.
Aaaa ondan kazanıyodur o doktorOf kesinlikle kartal eğitim araştırma evime o kadar yakın ki yürüme mesafesinde ona bile hayatımda hiç gitmedim. Kurtköyde eski adıyla ada tıp var şimdi adımı unuttum o bölgede çalışıyordum ben danışmadaki kız sağolsun ilk tahlillerde dahiliyeye git anlaş gebelik ile ilintili olmadan yaptır tahlillerini dedi. O doktorla anlaşıp nerdeyse bedavaya 350 e tüm hepsini yaptırmıştım. Şimdi yine aynı doktora gitmeyi düşünüyorum. Muayene etmeden kan idrar girişi yaptırıyor tamamen dolandırıcılık ama yapacak bir şey yok
Tetiklemiş olabilir sıcak tabi düzenli takip etmek gerekiyor belli bi haftadan sonra bende bu hamileliğimde anladım önemini kızımda son hafta doğuma giricem bebek kilo almıyo vücudum ödemli doktor tansiyon takibi yap sürekli demişti öyle almıştım aleti ara ara kontrol ediyorum sıcak zamandayız kızımda da öyleydi zor geçicek ama serin havalarda lohusa olucaz bu beni rahaatlatıyor sıcakta lohusa bunalımı terlemesi falan çocukların bakımı düşünemiyorum kendimiSabah kahvaltı yapıp gitmiştim. Arabayı da biraz uzağa bayır bir yere bırakmıştık sıcakta yürüdüm. Ben ona bağladım ama tansiyon aleti alacağım ne olur ne olmaz ölçeyim her güün. Kontrole gidecektin, gittin mi?
Zaten sıcağı hiç sevmem ayaklarıma kafama buz torbaları koyuyorum şimdiden. Doktor bizim sıpanın doğum tarihine 6 Kasım dedi dün de bakalım daha ne kadar geri tarihe çekilecek :)Tetiklemiş olabilir sıcak tabi düzenli takip etmek gerekiyor belli bi haftadan sonra bende bu hamileliğimde anladım önemini kızımda son hafta doğuma giricem bebek kilo almıyo vücudum ödemli doktor tansiyon takibi yap sürekli demişti öyle almıştım aleti ara ara kontrol ediyorum sıcak zamandayız kızımda da öyleydi zor geçicek ama serin havalarda lohusa olucaz bu beni rahaatlatıyor sıcakta lohusa bunalımı terlemesi falan çocukların bakımı düşünemiyorum kendimien büyük tesellim benim
Ayy ne güzel annesi güzel güzel kendini göstersin anneye babayaKilomuz daha dizlerimizi etkileyecek kadar olmadı bence, ama bebeklet tüm vitaminimizi alıyorkalsiyum ve magnezyum desteği gerekebilir böyle kemik ağrısı gibiyse
Ahh çok güzel çok şükür
Kızımı görmeye gideceğim kontrolüm var bugün. Biraz daha büyümüştür çiçeğim
Plesanta benimde aşağıda lekelenme yaşadığımda öğrendim yukarı çıkabiliyormuş doğuma kadar eğer son aylarda aşağıda olursa normal doğum olmaz sezeryan olur dedi doktorum bazılarının rahmi tam kapatıyormuş onda kanama çok oluyormuş sadece bizimkilerin yukarı çıkma ihtimali çok yüksek yaniBir de dün aklıma takılan bir şey oldu fikri olan varsa ya da aynısı aydınlatırsa sevinirim. Detaylıda doktor plesantası önde dedi daha önce kendi doktorum hiç dememişti böyle bir şey. Doğuma ya da bebeğe bir sıkıntı çıkarır mı diye sordum rahim ağzına yakın değil o yüzden sıkıntı olmaz dedi ama içime kurt düştü. Plesenta pozisyonu değişebilen bir şey mi acaba? Bir de tansiyonum yüksek çıktı normalde hep düşüktür 15/8 çıkınca endişelendim.
Aşağıda değilmiş benimki bebişin önüne geçmiş. Ama sanırım yer değiştirebilen bir şey bu zamana kadar doktorum hiç öyle bir şey söylememişti çünkü . Hayırlısıyla gelsinler de minikler.♥Plesanta benimde aşağıda lekelenme yaşadığımda öğrendim yukarı çıkabiliyormuş doğuma kadar eğer son aylarda aşağıda olursa normal doğum olmaz sezeryan olur dedi doktorum bazılarının rahmi tam kapatıyormuş onda kanama çok oluyormuş sadece bizimkilerin yukarı çıkma ihtimali çok yüksek yani
En önemlisi o sağlıcakla kavuşalımAşağıda değilmiş benimki bebişin önüne geçmiş. Ama sanırım yer değiştirebilen bir şey bu zamana kadar doktorum hiç öyle bir şey söylememişti çünkü . Hayırlısıyla gelsinler de minikler.♥
Sabah kahvaltı yapıp gitmiştim. Arabayı da biraz uzağa bayır bir yere bırakmıştık sıcakta yürüdüm. Ben ona bağladım ama tansiyon aleti alacağım ne olur ne olmaz ölçeyim her güün. Kontrole gidecektin, gittin mi?
Şimdi çıktım kızlarAyy ne güzel annesi güzel güzel kendini göstersin anneye babayamagnezyuma başlasam iyi olacak o zaman
1 ay önce gitmiştim en son o zaman göstermişti. Zaten giderseniz bütün isteklerinizi söyleyin açıkca poztif biri her şekilde yardımcı olur :)En önemlisi o sağlıcakla kavuşalımbu arada sizin doktorunuz bebeği renkli gösteriyor mu ona randevu alacağım da heyecanlıyım biraz
Ay ben de inanılmaz meyve yiyorumŞimdi çıktım kızlarbebek iyi her şey yolunda ama suyu birazcık fazlaymış. Çok meyve yiyordum onu azaltmamı söyledi. Şeker yüklemesi için ise kahvaltı yaptırcak bana liste verdi onları yiyeceğim
Bir de kalsiyum başlattı.
Suyu umarım düzelir, gerçi hiç endişelendirmedi. Meyveden olmuştur dedi.
Şeker yüklemesinden ben de çok korkuyorum ben de asla şekerli bir şey içemem.Ay ben de inanılmaz meyve yiyorumMaşallah minik kuşa.♥
Şeker yüklemesinde neler yaşadığını da yaz buraya, be de haftaya gideceğim şekerli sıvılar pek tüketemem kusarım diye korkuyorum.
Ben de karpuz yiyordum hep soğuk soğuk. Bırakayım madem artıkŞeker yüklemesinden ben de çok korkuyorum ben de asla şekerli bir şey içemem.
o yüzden kahvaltı olayı bana çok iyi geldi. Bir simit 65gr şekermiş zaten böyle neyin kaç gr olduğunu yazdığı bir liste verdi canım doktorummeyve olayını abartmamak gerek evet ben karpuz yiyordum sürekli valla yeme dedi
Canım zaten detaylıya yeni girdin çok büyük bir problem olsaydı o doktor da söylerdi doktorun dediği gibi meyveden yeni olmuş olan bir durum olabilirŞimdi çıktım kızlarbebek iyi her şey yolunda ama suyu birazcık fazlaymış. Çok meyve yiyordum onu azaltmamı söyledi. Şeker yüklemesi için ise kahvaltı yaptırcak bana liste verdi onları yiyeceğim
Bir de kalsiyum başlattı.
Suyu umarım düzelir, gerçi hiç endişelendirmedi. Meyveden olmuştur dedi.
30 kasım görünüyor ama ekim sonu kasım başı benide alırlar 36 dayanırsak şükredicem erken gelmek istemezler inşallahZaten sıcağı hiç sevmem ayaklarıma kafama buz torbaları koyuyorum şimdiden. Doktor bizim sıpanın doğum tarihine 6 Kasım dedi dün de bakalım daha ne kadar geri tarihe çekilecek :)
Sağlıklı olsunlar da istedikleri zaman gelsinler artık ben müdahale edemem o an30 kasım görünüyor ama ekim sonu kasım başı benide alırlar 36 dayanırsak şükredicem erken gelmek istemezler inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?