• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Kasım Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    272
Senin haftan baya ileride kaburgalar mı 😳 ay kızımda tekmelerdi ama çok güzell geçmişti ağrısız sızısız bebek gibi bi hamilelik tek düşündüğüm stresti evhamlarımdı bu kadar nomal nasıl olabilir herşey diye içimin yediği bi hamilelikti o yüzden şuan düşününce çok güzel geçmiş diyebiliyorum tabi bir de ilk annelik duygusu yetebilicekmiyim falan 😂 ama ikizler çok farklı yine buna şükür iyice büyüdüklerinde nasıl olucak korkutuyor kaburgamı miğdemi mesanemi bakalım 😂
Evet ama bebek baş aşağı dönmedi bence henüz, çünkü aynı tekmeleri kasığıma da yiyorum. Neler yapıyor içerde fikrim yok🤣 ikiz çok daha farklı bak seninkiler de büyüsünler 4 el 4 ayak bakalım nerelerine denk gelcek😂
Ahh sağlıklı olsunlar da🎈
Bu arada tekmeleri güzel bence ama dönerken içim bir hoş oluyor benim ona daha alışamadım 🫠

Evet ama bebek baş aşağı dönmedi bence henüz, çünkü aynı tekmeleri kasığıma da yiyorum. Neler yapıyor içerde fikrim yok🤣 ikiz çok daha farklı bak seninkiler de büyüsünler 4 el 4 ayak bakalım nerelerine denk gelcek😂
Ahh sağlıklı olsunlar da🎈
Bu arada tekmeleri güzel bence ama dönerken içim bir hoş oluyor benim ona daha alışamadım 🫠
Bakalım neler yapıcaklar 😂 bende hiç dönmeleri hissetmiyorum 😂

Ben hiç kundak yapmadım annem teklif etmişti ama istemedim bana sıkıcı geliyor yanlışmı yaptım bilmiyorum ama elleri kolları hareket etsin istedim şöyle ama battaniyesi kalındı onu kullandık uyku tulumu kullanılmaz yeni doğanda bence 6 7 8 ayları yaz ayına geldiği için o aylardan sonra fermuarlı kollu uyku tulumu kullandım halada öyle felaket deli yatıyor sanırsın uçuyo ne pozları var 😂😂 şapka önüne geliyodu kafasına oynattıça şapka kullanmadım korktuğum için müslinle önlem alıyodum yada tülbentle örtü yapıyoduk park beşiğin delikli olan yerlerine penye battaniye seriyodum rüzgar gelmesin diye 😂 öyle böyle büyüyolar
Bence bu tarz şeyler de yanlış ya da doğru diye kavram yok, tamamen annelik iç güdüsüyle hareket ediyoruz 🥰 bebekler ilk doğduklarında dünyaya alışabilmek ve kendilerini anne karnındaki gibi güvende hissetmek için dar, destekli uykularında rahat hissettiklerini okumuştum bir yerde. Bir de annem kardeşimi de yapardı hep, rahat ederdi çocuk. Sanırım ordan bilinçaltıma da kazınmış🙈

Geçen ben de düşündüm eskiden anneler beşiğin üstünü örterlerdi soğuk vs olmasın diye ama benimki anne yanı olduğu için örtemem bi tarafı aşağıda olacağı için. Şimdiden bunu dert edinip acaba nasıl yapılır diye düşünüyorum 🫢 gerçekten anne olunca doğmamış çocuğa don biçmek bile mantıklı geliyor 🤣🤣

Müslin örtüyle üşür mü acaba ? Müslin örtüyle kundak yaparsak sanırım kat kat mı giydirmek gerekecek ? Bu konuda benim kafam çok karışık :))
Çok sıcağa alıştırmamak gerekiyor bebekleri sıcak hasta eder 🥰 odaya ısı ve nem ölçer bir cihaz alırsınız oradan kontrol edersiniz bizim evde petekten ayarlama oluyor kombi yok o yüzden hangi odanın ne kadar olmasını istiyorsak 3 4 5 e ayarlıyoruz. Altına kısa kol zıbın üzerine pamuklu takım ve müslin yeterli bence. Ama içiniz rahat etmezse ince battaniyeler var mesela 10 lu hastane çıkışında onlarda oluyor onunla yaparsınız🤍

Benim baya baya değişti, kaburgama tekmeler, ani mesane baskıları, dediğin gibi ince bir sızı şeklinde değişik tarif edemediğim hisler. Bazen dur annecim napıyosun diyesim geliyor gerçekte 🥲 geçen gün uzanırken bir anda öyle bir tuvaletim geldi ki, sonra tuvalete gittim oraya baskıyı azalttı heralde hiç yapamadım mesela🤣🤣
Az önce arkadaşıma tuvaletim geldi ben hamileyim deyip telefonu kapattım 😂😂 benimki ayakları ya aşağıda ya da yanlarda duruyor. Ayaklar aşağıdayken mideme baskısını hissediyorum. Arada da kol mu dirsek mi bilmiyorum ama fena batırıyor şimdiden 🥹🥹

Yooo bizim kaynana da öyle, oğluna evdeki en rahat sandalyeyi verir, çünkü inşaat işçisi sanki😐 oğlunun adı geçince ağlar filan.. Ama özüne bakınca herşeyi o bilir, kimse hiçbişeyden anlamaz, oğlu bile bişey bilmez, herşeyi o bilir.. Tipik narsist hemde en azılısından😒
Haha yok yok bizim ki hiç öyle değil, benim eşimde baskın karakterdir ona kolay kolay cevap bile veremiyor 😂 eskiden böyle pek konuşamazdı zaten kirasına varana kadar biz ödediğimiz için şimdilerde emekli oldu evi oldu sesi çok daha gür çıkıyor maşallah😂

Bende öyleyim geçen hafta 25 di crp doktor önemsemedi çok kullanmışsın antibiyotik dedi ama ben şase yazıyım dedi kullanmadım ağrım olursa kullanırım dedim 🤷🏻‍♀️ çok kafama takıyodum biraz daha rahatım ama yine hafta sonu kan idrar vericem

Ben sordum doktora, antıbıyotık kullanmazsam ne olur diye, bebek açısından bişey demedi ama en son raddede hastaneye yatış yapılıp damardan verilir antıbıyotık dedi ve böbrekleri mi ne etkılıo gibisinden bişey dedi.. Sanırım bu dedıklerı cok ılerleyen durumlarda olur.. Bebege Bişey olur mu dıye sormak da aklıma gelmedi, devlet hastanesinde cvp verirse şükrediorm😅

Yaa iyi o zaman canım bende yazdıktan sonra okudum 100 e yakın değerler baya ciddi oluyormuş çok yüksek değilse sıkıntı yokmuş o kadar

Galıba, bnmde manurol kullandıktan sonra 8 olan degerim 6ya düşmüş, doktor bu dıkkate alınacak bişey değil dedi en son.. Haftaya detaylı yapılıp, umraniye devlete gitcem bakalım doktor kan ıdrar isticek mi

Arkadaşlar park yatak içine yatak bakıyorum da yenidoğanlar nasıl yataklarda yatıyor? Bazı markalarda çok ince minder gibi yataklar var

Ben beşiğin içindeki minderi ikiye böldürüp bildiğin yer minderi yaptrdm.. Beşiğe de normal bildiğimiz yaylı yatak aldım.. Öyle yün vsvs uğraşacak kimsemde vaktimde yoktu ilkinde.. Yani öyle ortopedik açıdan etkilemedi de.. Reflü olunca filan yatagının altına yukselti koyuyordum yetiodu☺️

Eki Görüntüle 3281417
Kan verdim bu 3 değer böyle çıkmış. Asm deki ebe kolestrolü gebelerde önemsemiyoruz yüksek cıkabılır dedi. T4 değeri için dahiliyeye bir görün dedi bu kadarcık değer için gitmeye gerek var mı ki anlamadım .
Benim de t4 düşük çıktı yarın doktora soracağım bende bugün bel ağrısı için gittim ama tahlilleri göstermeyi unuttum🤦🏻‍♀️

Müslin örtüyle üşür mü acaba ? Müslin örtüyle kundak yaparsak sanırım kat kat mı giydirmek gerekecek ? Bu konuda benim kafam çok karışık :))

Bence kilolu bebişler aşırı üşümüyorlar, aynı bnm kilolu halim gibi kışın bile terliyorm, ama doğum kilosu düşük bebişler çok üşüyor gibime geliyor.. Hatta prematüre bebekler için doktorlar diğer bebeklere göre ortam ısısını 1 2 derece fazla söylüyor, sanrm vucutlarındaki yağ tabakasının az olmasından dolayı 🤷‍♀️

Bence bu tarz şeyler de yanlış ya da doğru diye kavram yok, tamamen annelik iç güdüsüyle hareket ediyoruz 🥰 bebekler ilk doğduklarında dünyaya alışabilmek ve kendilerini anne karnındaki gibi güvende hissetmek için dar, destekli uykularında rahat hissettiklerini okumuştum bir yerde. Bir de annem kardeşimi de yapardı hep, rahat ederdi çocuk. Sanırım ordan bilinçaltıma da kazınmış🙈

Geçen ben de düşündüm eskiden anneler beşiğin üstünü örterlerdi soğuk vs olmasın diye ama benimki anne yanı olduğu için örtemem bi tarafı aşağıda olacağı için. Şimdiden bunu dert edinip acaba nasıl yapılır diye düşünüyorum 🫢 gerçekten anne olunca doğmamış çocuğa don biçmek bile mantıklı geliyor 🤣🤣

Bnmkı de anne yanı ahşap beşik, ama ben cibinlik direğine doğru örttüm karanlık olsun diye valla.. Ama eskiden bence soğuk hava gelmesin diye yapıolardır, sobalı evlere doğduk malum

Haha yok yok bizim ki hiç öyle değil, benim eşimde baskın karakterdir ona kolay kolay cevap bile veremiyor 😂 eskiden böyle pek konuşamazdı zaten kirasına varana kadar biz ödediğimiz için şimdilerde emekli oldu evi oldu sesi çok daha gür çıkıyor maşallah😂

Bnmki artık pes etti, laf yarıştırılmıyor ki kaynanamla😐 he deyip geçiorm diyo, naapsın anası atsan atılmıo satsan satılmıyor 😒

Doktor ne dedi bel ağrın için?
Canım biraz adet sancımda vardı benim bel ağrısı artınca doktor hemen gel dedi.Vajinaş muayene etti ilk rahim ağzına baktı çok şükür kapalı.Rahim ağzı uzunluğu da 35 mm çıktı yine parmağıyla rahim ağzına baktı emin olmak için çok şükür kapalı çıktı.Akıntımda vardı biraz fitil verdi idrar tahlili istedi idrar temiz çıktı.Bel ağrım için istirahat verdi pazartesiye kadar.Parol verdi kas ağrıysıysa parol etki eder dedi.Geçmez ya da şddetlenirse haber ver dedi canım.Benim plesantamda aşağıda biraz ondan panik oldum sanırım.Normalde yorulunca olur dinlenince geçerdi.Bu akşam Parol içmiycem bakalım yarın nasıl olacak eğer geçmezse yarın içeceğim

Canım biraz adet sancımda vardı benim bel ağrısı artınca doktor hemen gel dedi.Vajinaş muayene etti ilk rahim ağzına baktı çok şükür kapalı.Rahim ağzı uzunluğu da 35 mm çıktı yine parmağıyla rahim ağzına baktı emin olmak için çok şükür kapalı çıktı.Akıntımda vardı biraz fitil verdi idrar tahlili istedi idrar temiz çıktı.Bel ağrım için istirahat verdi pazartesiye kadar.Parol verdi kas ağrıysıysa parol etki eder dedi.Geçmez ya da şddetlenirse haber ver dedi canım.Benim plesantamda aşağıda biraz ondan panik oldum sanırım.Normalde yorulunca olur dinlenince geçerdi.Bu akşam Parol içmiycem bakalım yarın nasıl olacak eğer geçmezse yarın içeceğim
Ah geçmiş olsun neyseki doktorun her şeye bakmış aklında soru işareti kalmasın artık. Ama gerçekten dinlenmek gerek, ben bazen unutup hızlı hareket ediyorum falan hemen belli ediyor kendini.

Back
X