Masallah canımKızlar biliyorsunuz benim bebiste 12.5-13 gibi sarılık vardı geçen hafta pazartesi. Canımız doktorumuz 1 hafta sonraya (bugune) kontrol vermişti değerini kontrol etmek için. Her gün de aynı yer aynı saatte resim istemişti kendisi takip etmek içinbugün gittim veeee sarılık geçmiş üzerine de şuan kilomuz 4.570 bir haftada yarım kilodan fazla almışız
Çok geçmiş olsun ve gözünüz aydinKızlar tek tek cvp yazamadım çok teskkur ederim acile geldim 6 cm di ama sancım yoktu mantar için test falan verdim açıklık var dedi eve eve göndermedi mst de tuttu sancım gelmedi suni sancı aldım oy Allah çok zor doğurdum boydan boya dikişli epidural almadım keşke alsaydım doktorum alma demişti üç buçuk kg bebekte uyuyo saat başı uyaniyo bazen uyumuyor ağrım var hala sancım va:/ kaşıntıyı unuttum ağrılardan kalan arkadaslara bol bol dua ediyorum normal doğum Allah bı avazda kurtarsın sezaryansada acısı hemen geçsin öldüm sandım bu arada suni sancıya falan dayandım o sorun değildi ama dogurmak zordu sonrası dikişlerim mahvoldum
Oy maşallah yaaBiz dün birtakım faaliyetlerde bulunduk
Cok geçmiş olsun canım18 çıktı fototerapi başlandı 12 ye düştü hala önlem amaçlı galiba ışıkta duruyor yavrum hala. Sadece elini tutabiliyorum o cihazın içinden. Benim kokumu özlüyor daha 4 günlük benim oğlum inanın içim gidiyor. Lohusalıkta zaten duygularımı bastıramıyorum bağıra bağıra ağlayasım var sütüm kesilmesin diye zor tutuyorum kendimi
Benim de ilk cocugumBizim doktor oyle soyledi. Bilemiyorum ben de. Ilk cocugum :)
Bizim de bakılmadı çocuk dr u vücudu kontrol edin inerse bakicam dedi canim inmedigi icin de gerek görmedi kontrolde zaten geçti sonra yüzdeki deKizlar bir de bebegin ilk muayenesi 20 mart olarak belirlendi,o zamana kadar sarilik olur mu ? Sarilik degerine de bakilmadi,Sizlerde nasil oldu surec
Canım çok şükür atlattık süreci. İnşallah sizinde düşmüştür. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah canım benim güzel düşünelim inşallah düşmüştür. Üzülmemek elde değil biliyorum canım sabır lazım biraz. Rabbim şifa versin hepsineMasallah canımNe guzel Darısı başımıza Önce 10 sonra 14 çıktı arka arkaya günlerde. Bugün yine baktiracagiz. Kilosu iyi dedi dün. Hastanede 100 gr vermişti, 50sini almış. Yani düşme eğilimi yoktu. Kaka da yapıyor maşallah ama.. umarım bugün iyi sonuç alırız. Mama da veriyoruz. Biberona alıştı gibi zaten çok üzülüyorum bu duruma Bari işe yarasaydi mamalar.
Çok geçmiş olsun ve gözünüz aydinHayırlı olsun.. Sağlıkla büyüsün inşallah İnşallah ağrın sızın da geçer ve kötü anıları unutursun bir an önce Allah uzun sağlıklı ömürler nasip etsin
Oy maşallah yaaMinnoş bebii
Cok geçmiş olsun canımÇok şükür düşmüş sarılığı İnşallah bir an önce dr kavusursunuz
Bizim de 2. gün 10, 3. gün 14 çıktı. Bugün 4. gün. Tekrar baktiracagiz. Düşmezse ya da çok artmissa ışık verilecek sanırımUmarım gerek kalmaz. Etmez de oldu.. Çok moralim bozuluyor benim de
Masallah canımNe guzel Darısı başımıza Önce 10 sonra 14 çıktı arka arkaya günlerde. Bugün yine baktiracagiz. Kilosu iyi dedi dün. Hastanede 100 gr vermişti, 50sini almış. Yani düşme eğilimi yoktu. Kaka da yapıyor maşallah ama.. umarım bugün iyi sonuç alırız. Mama da veriyoruz. Biberona alıştı gibi zaten çok üzülüyorum bu duruma Bari işe yarasaydi mamalar.
Çok geçmiş olsun ve gözünüz aydinHayırlı olsun.. Sağlıkla büyüsün inşallah İnşallah ağrın sızın da geçer ve kötü anıları unutursun bir an önce Allah uzun sağlıklı ömürler nasip etsin
Oy maşallah yaaMinnoş bebii
Cok geçmiş olsun canımÇok şükür düşmüş sarılığı İnşallah bir an önce dr kavusursunuz
Bizim de 2. gün 10, 3. gün 14 çıktı. Bugün 4. gün. Tekrar baktiracagiz. Düşmezse ya da çok artmissa ışık verilecek sanırımUmarım gerek kalmaz. Etmez de oldu.. Çok moralim bozuluyor benim de
Canım senin 20 günlük olmuş artık. İlk sıçrama vaktine yavaş yavaş gelmişBizim kız saat başı uyanıyor kızlar ya, yatağına koyuyorum uyanıyor. Noluyor acaba, acıktığı için mi uyanıyor?
Hipp organic combiotic 1 kullandım ben. Gaz sorunu yaşamadım , severek içti.minseo canim sendin galiba bir mama oneren goldenli bir seydi? Neydi ismi?
Mama onerisi alabilirim kizlar
Canım ilklerde almayabiliyor memeyi bebekler. Sakın vazgeçme memeyi ağzına ver sürekli sık sık emzirmeye çalış tutucak elbet. Çok yara olduysa silikon ucu kullanabilirsin ama sürekli değil alışmasın ona. Sabırlı olmamız lazım biraz zorlanıyoruz amaKızlar benim sütüm baya azdı. Yok gibi yani, damla damla.. Önden meme verip arkasından mama verdik hep hastanede. 3 saatte bir falan, 30cc. Doktorlar mutlaka verin dediler sarılık için ki ona ragmen sariligi da arttı yine de o da ayrı konu. Bugun tekrar baktiracagiz, umarım düşmeye başlamıştırHala mama veriyoruz. Ben 2 gece yatmadım hastanede. Annemler ablamlar falan gelmişti, eh biraz da iyiydim, çıkmak istedim 1 gecede çıktım. Ancak işte 3.gun falan duş aldım. Bestlak kullanıyorum. Artıyor gibi sütüm şükür ama bu sefer de benim minik kuş biberonla mi alıştı hemen bilmem, mememi istemiyor Neler yaptım, yok.. Uyurken vereyim, daha çok acikmadan falan diye öyle de denedim ama öyle de ağzını açması falan çok zor. 2 cekse uyuyor sonra öyle olunca da.. Oğluma da başlarda biberon vermiştik ama o biberonu bile zorla alıyordu. Memeciydi hep. Meme yarası vs yasamistim ama böyle bir şey yaşamamıştım. Simdi de memem yara olmuştu, biraz kan akmış falan, ondan mi istemedi acaba Sonra z.yagi tahin yagi falan sürdüm azaldı baya ama.. Daha iyi simdi.. Silikon meme ucu aliyim dedim belki alır memeyi diye. Başka ne yapabilirim Çok üzülüyorum
Bizim de 14Arkadaşım nasıl geçirdiniz? Benim oğlumun da 13 çıktı bugün
Gecmis olsun size deMaalesef sarilik var. dun 13,2 cikti devlette yarin sabah ozeldeki doktorumuza goturecegim.
Gözünüz aydın hayırlı olsun insallahYazan herkese çok teşekkür ederim. Bebek de bende iyiyiz. Sezeryan gayet iyi geçti baya dirayetli çıktım o kesilme psikolojisini iyi atlattım çok şükür. Spinal oldum bu arada. Sonrası kedi yerinde baya ağrım oldu saftim kaydı diyebilirim. Narkotik derecede bı ağrı kesici yapıldı sonra iğne anca ağrım hafifledi.
Herşeye rağmen iyiyim. Bebeğim sağlıklı çok şükür. Sadece bebegin kan şekeri biraz düşmüş. 10 ml mama verildi şeker yükseldi yarım saat sonra. Yarın Dr ile de görüşeceğim umarım bendeki şeker bebeğe geçmemiştir.
Bebeğim emiyor sütüm çok şükür geldi.
Gaz çıkarmaya çalışıyorum bol bol yürüyorum.
Hiç uyumadım refakatcim ablam ve eşim horul horul
Bizimki de alıştı gakiba, cok üzülüyorumAdaptasyon sureci cok zorluyor. Dun benim patlama gunum oldu kan man sarilik doktor derken. Tum gunu aglayarak gecirdim. Ben de hala duzen kuramadim. Memeyi bi aliyo bi almiyo sagip biberonla veriyorum. 15 dk ya bosaliyor sagarken. Tabii emerken 15 dk da bosalmaz herhalde bilemiyorum henuz dogru duzgun emziremedigim icin. Biberona da iyice alismaya basliyor korkuyorum. Ama sariligi kritik seviyede ilerlememesi icin nasil istiyorsa oyle veriyorum.
Ay bak yazdıklarına da gözlerim dolduuArkadaşım Allah yardımcın olsun, sakin ol öncelikle bebeğinin sana yanında olmana ihtiyacı var öyle düşün. Ben silikon meme ucu kullanıyorum, mememin uçları o kadar kötü oldu ki. Yarıldı, kanadı. Ağlayarak emzirdim hep. Herkes silikon uç kullanma meme istemez sonra vs dedi. Yok başka çarem yok ya silikon meme ucu ya da daha çok mama verecektim. Ben de uçla devam ettim çok şükür Allahıma Çok güzel alıyor, tek göğüsüm silikon meme ucu sayesinde de düzeldi biraz diğeri hala kötü ama sorun değil, emebiliyor sonuçta.
Canım bizde sarılık vardı 150 gr vermişti ilk günlerde. Yine hastanedeyiz çok şükür dün 90 gr almıştı bugünde 50 gr almış açığı kapatıyoruz çok şükür. Sık emzirme çok önemli ben dikkat ediyorum ve etkili oluyor çok şükürKizlar bebisleriniz ilk dogduklarinda hastanede kac gr verdiler, benim kiz sabah dokuzda dogdu azonce hemsire gelip kilosuna bakti 200 gr vermis.Simdi mamaya basladik,cok vermis dedi hemsire.
Canım sıraya koyabilirsin ben unutmamak adına notlarıma bile yazıyorum en son hangi memeyi verdiysem diğerinden başlıyorum daha iyi oluyor. Dakikayı indirip iki memenide eşit şekilde emzirmen daha iyi olur canım göğsün boşalır hemYa kızlar bu emme rutininş nasıl oluşturuyorsunuz? Benim oğlum resmen 40 dk bir memeyi emiyor sonra tekrar aranıyor ve kıyameti koparıyor. Diğer memeyi vermek zorunda kalıyorum sonra o meme tam boşalmıyor. Değişik bir döngüye girdikdoktor emebildiği kadar emsin sarılık atmasıniçin dedi. Tamam ama diğer memeyi tam boşaltmak çok zor oluyor mastitten çok korkuyorum bulamadım bir çözüm
Canım bizimkide ağzını sağa sola çeviriyordu silikon uç taktığımda ama sonra aldı ve güzelce emebildi daha sonra bıraktım çok şükür elinle göğsünü kavrayıp ağzına verince daha güzel emiyor. Şu süreçte bissürü yol denediğim için elimden geldiğince fikir veriyorum canım inşallah işe yararBizim de 14Oofff!! Umarım düşer yaaa..
Gecmis olsun size de
Gözünüz aydın hayırlı olsun insallahSağlıkla büyüsün
Bizimki de alıştı gakiba, cok üzülüyorumama doktor da vereceksin diyor sarılık için. Kaşıkla falan denedim de olacak iş değil. Onu da almıyor, içemiyor doğru düzgün. Bu sefer işe yaramayacak. Mecbur veriyorum
Ay bak yazdıklarına da gözlerim dolduuTeşekkür ederiimm Alacağım bugün silikon meme ucu. Yaralar yağlarla bir şekilde daha iyi oldu gibi aslında ama silikon uçtan daha kolay çekerse, daha kolay süt gelirse belki sütümü içer diye deneyeceğim ben de.. İnşallah içer yaa benimki deee Sütüm öyle aşırı çok değil. Daha da artarsa memeye de alışır mi acaba onu da düşünüyorum. Yine de tam istedigi kadar gelmiyor ya.. Gelirse 1 kere falan çeker mi acaba Simdi çekesi bile gelmiyor. Ağzını sağa sola çeviriyor
Çok geçmiş olsun canım umarım hemen geçerMaalesef sarilik var. dun 13,2 cikti devlette yarin sabah ozeldeki doktorumuza goturecegim.
Evi ısıt, ikinizde soyunun canım ten tene temas yapın bol bol. Birde duş altında emzirmek iyi geliyor. Memeyi tutmayan arkadaşım duşta tutturmuştu. Hem suda çok açıkıyorlar hem de bol bol ten temasi oluyor iyi gelebilir.Kızlar benim sütüm baya azdı. Yok gibi yani, damla damla.. Önden meme verip arkasından mama verdik hep hastanede. 3 saatte bir falan, 30cc. Doktorlar mutlaka verin dediler sarılık için ki ona ragmen sariligi da arttı yine de o da ayrı konu. Bugun tekrar baktiracagiz, umarım düşmeye başlamıştırHala mama veriyoruz. Ben 2 gece yatmadım hastanede. Annemler ablamlar falan gelmişti, eh biraz da iyiydim, çıkmak istedim 1 gecede çıktım. Ancak işte 3.gun falan duş aldım. Bestlak kullanıyorum. Artıyor gibi sütüm şükür ama bu sefer de benim minik kuş biberonla mi alıştı hemen bilmem, mememi istemiyor Neler yaptım, yok.. Uyurken vereyim, daha çok acikmadan falan diye öyle de denedim ama öyle de ağzını açması falan çok zor. 2 cekse uyuyor sonra öyle olunca da.. Oğluma da başlarda biberon vermiştik ama o biberonu bile zorla alıyordu. Memeciydi hep. Meme yarası vs yasamistim ama böyle bir şey yaşamamıştım. Simdi de memem yara olmuştu, biraz kan akmış falan, ondan mi istemedi acaba Sonra z.yagi tahin yagi falan sürdüm azaldı baya ama.. Daha iyi simdi.. Silikon meme ucu aliyim dedim belki alır memeyi diye. Başka ne yapabilirim Çok üzülüyorum
Sık sık emzir canım doktor kontrolünü de aksatmaArkadaşım nasıl geçirdiniz? Benim oğlumun da 13 çıktı bugün
Bizi de bilgilendir canımBugün akşam kontrolum var , soracağım bakalım doktorum ne diyecek
Evet canım aylara göre farklıSagolun kizlar,peki bunlarin yeni doganlari farkli oluyordur degil mi?Gerdi eczacida bilgilendirir ama size de danisayim
Canım bu hangi uygulamaCanım senin 20 günlük olmuş artık. İlk sıçrama vaktine yavaş yavaş gelmiş
Teşekkür ederim canımHayırlı olsun canım
Sağlıklı sıhhatli büyüt inşaAllah yavrunu
Refakatçiler genel de kendileri doğurmuş gibi uyurlar bilirim benimkilerde öyleydi
Teşekkür ederim canım benim hepimizin İnşallahBizim de 14Oofff!! Umarım düşer yaaa..
Gecmis olsun size de
Gözünüz aydın hayırlı olsun insallahSağlıkla büyüsün
Bizimki de alıştı gakiba, cok üzülüyorumama doktor da vereceksin diyor sarılık için. Kaşıkla falan denedim de olacak iş değil. Onu da almıyor, içemiyor doğru düzgün. Bu sefer işe yaramayacak. Mecbur veriyorum
Ay bak yazdıklarına da gözlerim dolduuTeşekkür ederiimm Alacağım bugün silikon meme ucu. Yaralar yağlarla bir şekilde daha iyi oldu gibi aslında ama silikon uçtan daha kolay çekerse, daha kolay süt gelirse belki sütümü içer diye deneyeceğim ben de.. İnşallah içer yaa benimki deee Sütüm öyle aşırı çok değil. Daha da artarsa memeye de alışır mi acaba onu da düşünüyorum. Yine de tam istedigi kadar gelmiyor ya.. Gelirse 1 kere falan çeker mi acaba Simdi çekesi bile gelmiyor. Ağzını sağa sola çeviriyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?