2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Bize direk hastaneden randevu vs ayarlanmıyor doktor mesela şu tarihte tekrar görüşelim diyor ama o tarihe randevuyu ben alıyorum. Ben almazsam da arayıp peşime düşmezler sanırım Ama bazı özeller dediğin gibi yapabiliyor. Ne kadar sürede kontrole gidilmesi gerek her ay şart mı ben de bilmiyorum açıkçası.. Belki sadece bir süreye kadar her aydır kontroller, bilen arkadaşlarımız bizi aydınlatsın

Kızlar d vitamini damlası olarak Ocean Vitamin D3 400 IU aldım. Uyarılar kısmında 2-10 yaş grubu çocuklar ve yetişkinlerin kullanımına uygundur yazmış. Yanlış mı aldım acaba
Ben kızımda da onu kullandım, şimdi de omu kullanıyorum. Doktorum o ibareye takılma zorunlu yazılıyor dedi. 1 fıs ağız içine.

Bizi de bilgilendir canım
Canım şimdi doktordan çıktım. Alerjidir dedi. Doğumdan sonra kaşıntı beklenen bir durum değil değişikliklere bak bakalım dedi. İlk olarak doğumdan sonra yazılan vitamin i bırak eski vitamini kullan dedi. Değişen çamaşır deterjanı vs var mı diye sordu. Yatistirsin diye alerji ilacı yazdı. Onu kullanacağım geçmezse gider bir kan tahlili veririm.

Canım kuru inciri direk mi tüketiyorsun yoksa kompostosunu mu?
Direk canım günde 4 tane falan yiyorum ben
Sağlık ocağına güvensek canım Ben dr takibi olmadan rahat edemem çünkü sağlık ocağında yeterli özeni gösterdiklerini düşünmüyorum ben malesef. Devlet hastanesine gidebilirsin eğer özelden memnun degilsen ama bence dr takibinde olmak daha iyi oluyor.
Ben geçen gün sağlık ocağına gittiğimde verdiler bende hatta o markayı beğenmeyip ocean aldım damlatıyorum üç gündür hiii keseyim mi hemen bugün 13 günlük.
Dr un başla dediyse devam et canım bizim dr 15. Gün başlayacaksın dedi ebe de öyle dedi.

Kuzum doktorlar genelde 1.ay içinde başlatıyor. Bak mesela bizim çocuk doktorumuz kızımda 15.gun başlattı, ama şimdi 4.gun başlattı. Aynı doktor yani.

Canım hiç mama vermeyi denedin mi? Emzirdikten sonra yarım saate uyanıyorsa mama dene , uyanmazsa yarım saat 1 saat sonra demek aç, uyanirsa bilgi atak haftasına hazırlık

Herkesin kendi tercihiyle beraber ben kızımda doğumunun ilk haftasında başladığım doktoruma devam ettim. Ateşi çıktı gece gündüz ulaştım en ufak bir durumda iletişim halindeyim. Her şeyi sorduğum için içim daha rahat çünkü doktorunda dosyası var ve takibini güzel yapıyor. Aylık gelişimini sağlık ocağından daha iyi takıp ettiğini düşünüyorum. Sadece boy kilo bakmıyor çünkü. Kulak içi, kas, eklem, göz, damak, diş kontrolü de yapıyor. Yönlendirmesi iyi olduğu için mesela biz herhangi bir hastaneye 2 defa gittik sadece o da yüksek ateş yüzünden düşmedi diye.

Ben kızımda da onu kullandım, şimdi de omu kullanıyorum. Doktorum o ibareye takılma zorunlu yazılıyor dedi. 1 fıs ağız içine.
Tamam canım çok teşekkür ederim. O ibareyi görünce tedirgin oldum yanlış mı aldım diye

Bi hafta sonra biseyin kalmayacak insallah. Güzelce dinlen, hareketlerine cok dikkat et. Zorlama kendini. Tebrikler

Benim de henuz cok kilo gitmedi acikcasi. Dr um kirkimiz çıkınca spora baslamami soyledi. İki hafta snra karın sıkıp birakma hareketi yap dedi. Gobegim küçük kaldi ama bunyeye bağlıdır. 7 kg da az degil benim 5 kg gitmis henuz. Vucuda zaman tanimak lazim

Kesinlikle tavsiye ederim

Yaa ben de az önce kaşınırken farkettim bacaklarımda kabartılar var sinek ısırığı gibi Bana pregnacare vermişti doktor o mu yaptı acaba Çünkü başka bi değişiklik yok yediğimde içtiğimde giydiğimde. Ben de bi doktoruma danışayım en iyisi canım çok sağol

Hastalık durumu olur, özel bir durum olur tabiki gidilir ama gebelik takibi gibi çocuk doktoru takibi bana biraz sektöre dönüşmüş gibi geliyor

Canım sağlık ocağındakilerin işine geliyor zaten, yaptıkları ne var mesela; telefonla takip yapıyorlar. Bana gebeyken diyor ki, doktorunuza gittiniz mi, kilo ne tansiyon ne. Bebeğin kilosu ne diye geçen mesaj yazmış. Bunları beni çağırıp ilgiyle yapması gerekirken, nasıl olsa doktor takibinde kafasındalar bence. Sadece bizi sayısal değer olarak görüp not ediyorlar. Bu insanlar bunun için maaş almıyorlar, asıl işleri neyse onu yapmaları lazım. Benim yakınımda Bursa’nın en büyük çocuk devlet hastanesi var, gerektiği durumlarda özele de devlete de giderim diye düşünüyorum.

Zaten ilk muayenede telefonunu verdi bizi kontrol eden doktorda. Ne zaman istersen mesaj yaz vs. Ben aslında bu şekilde bizi çektikleri düzenin gerekliliğine takıldım. Ben mesela 3. Çocuğumdayım, çoğu şeyi de yaşamışımdır cocuklarda ama gene de bir yetersizlik hissi yükleniyor insana bu şekilde olunca

Doktorunuz kim acaba İstanbul'da mi

Dogum modu diye bi sey var galiba... Suan dogumum baslasa doguracak enerjim yok, istahim yok
Bence de var bu geçen hafta beni sezaryene alacakları belli olduğunda o kadar doğurasım yoktu ki Allah affetsin keske biraz uyusam da sonra dogursam falan dedim içimden doğurunca geçti şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…