Bize direk hastaneden randevu vs ayarlanmıyor doktor mesela şu tarihte tekrar görüşelim diyor ama o tarihe randevuyu ben alıyorum. Ben almazsam da arayıp peşime düşmezler sanırımKızlar anladığım kadarıyla herkes bir çocuk doktor u takibinde ilerliyor. Biz daha önceki çocuklarımızda hep sağlıkocağı üzerinden hallediyorduk, kontrol aşı filan. Bunda ise doğum yaptığım hastahanede kontrol muayenesi, 5. gün muayenesi derken hemen bir sonraki kontrolün randevusu ayarlanıyor. Bana biraz hastahanenin müşteri politikası gibi geldi. Rutin her ay kontrole doktora gitmeye gerek var mı bilemedim. Aile sağlığı merkezleri bu amaçla kurulmadı mı zaten?
Ben kızımda da onu kullandım, şimdi de omu kullanıyorum. Doktorum o ibareye takılma zorunlu yazılıyor dedi. 1 fıs ağız içine.Kızlar d vitamini damlası olarak Ocean Vitamin D3 400 IU aldım. Uyarılar kısmında 2-10 yaş grubu çocuklar ve yetişkinlerin kullanımına uygundur yazmış. Yanlış mı aldım acaba
Canım şimdi doktordan çıktım. Alerjidir dedi. Doğumdan sonra kaşıntı beklenen bir durum değil değişikliklere bak bakalım dedi. İlk olarak doğumdan sonra yazılan vitamin i bırak eski vitamini kullan dedi. Değişen çamaşır deterjanı vs var mı diye sordu. Yatistirsin diye alerji ilacı yazdı. Onu kullanacağım geçmezse gider bir kan tahlili veririm.Bizi de bilgilendir canım
Direk canım günde 4 tane falan yiyorum benCanım kuru inciri direk mi tüketiyorsun yoksa kompostosunu mu?
Sağlık ocağına güvensek canımKızlar anladığım kadarıyla herkes bir çocuk doktor u takibinde ilerliyor. Biz daha önceki çocuklarımızda hep sağlıkocağı üzerinden hallediyorduk, kontrol aşı filan. Bunda ise doğum yaptığım hastahanede kontrol muayenesi, 5. gün muayenesi derken hemen bir sonraki kontrolün randevusu ayarlanıyor. Bana biraz hastahanenin müşteri politikası gibi geldi. Rutin her ay kontrole doktora gitmeye gerek var mı bilemedim. Aile sağlığı merkezleri bu amaçla kurulmadı mı zaten?
Dr un başla dediyse devam et canım bizim dr 15. Gün başlayacaksın dedi ebe de öyle dedi.Bengeçen gün sağlık ocağına gittiğimde verdiler bende hatta o markayı beğenmeyip ocean aldım damlatıyorum üç gündür hiii keseyim mi hemen bugün 13 günlük.
Reflu olabilir canım, doktoruna haber verirseniz daha iyi olur, sizi doğru yönlendirir.Kızlar bebekleriniz kusarken burnundan falan fışkırıyor mu, dünden beri öyle kusuyor emdikten sonra. Doktoru aramalı mıyım? Normal mi ?
Kuzum doktorlar genelde 1.ay içinde başlatıyor. Bak mesela bizim çocuk doktorumuz kızımda 15.gun başlattı, ama şimdi 4.gun başlattı. Aynı doktor yani.Kızlar benim oğlum 7 günlük bugün. 5. Gün kontrolünde doktorumuz, 15. Gün kontrolünü aksatma geldiğinde D vitaminine başlayacağız dedi. Ama herkes daha erken başlamışay doktor mu değiştirsem ben hep yanlış iş yapıyoruz gibi geliyor
4.gun başlattı bize.Kim erken başlamış canim ? D vit 15. Gün başlanıyor ki
Canım hiç mama vermeyi denedin mi? Emzirdikten sonra yarım saate uyanıyorsa mama dene , uyanmazsa yarım saat 1 saat sonra demek aç, uyanirsa bilgi atak haftasına hazırlıkSağolun kızlaray bana hayatı sorgulattı 2 günde ya, gözlerim yanıyor artık. Saat başı hatta daha erken emdiğinde memeler de pert zavalllılar. Rheaa arkadaşım dediğin gibidir de tez geçer inşallah
Herkesin kendi tercihiyle beraber ben kızımda doğumunun ilk haftasında başladığım doktoruma devam ettim. Ateşi çıktı gece gündüz ulaştım en ufak bir durumda iletişim halindeyim. Her şeyi sorduğum için içim daha rahat çünkü doktorunda dosyası var ve takibini güzel yapıyor. Aylık gelişimini sağlık ocağından daha iyi takıp ettiğini düşünüyorum. Sadece boy kilo bakmıyor çünkü. Kulak içi, kas, eklem, göz, damak, diş kontrolü de yapıyor. Yönlendirmesi iyi olduğu için mesela biz herhangi bir hastaneye 2 defa gittik sadece o da yüksek ateş yüzünden düşmedi diye.Kızlar anladığım kadarıyla herkes bir çocuk doktor u takibinde ilerliyor. Biz daha önceki çocuklarımızda hep sağlıkocağı üzerinden hallediyorduk, kontrol aşı filan. Bunda ise doğum yaptığım hastahanede kontrol muayenesi, 5. gün muayenesi derken hemen bir sonraki kontrolün randevusu ayarlanıyor. Bana biraz hastahanenin müşteri politikası gibi geldi. Rutin her ay kontrole doktora gitmeye gerek var mı bilemedim. Aile sağlığı merkezleri bu amaçla kurulmadı mı zaten?
Tamam canım çok teşekkür ederim. O ibareyi görünce tedirgin oldum yanlış mı aldım diyeBen kızımda da onu kullandım, şimdi de omu kullanıyorum. Doktorum o ibareye takılma zorunlu yazılıyor dedi. 1 fıs ağız içine.
Bi hafta sonra biseyin kalmayacak insallah. Güzelce dinlen, hareketlerine cok dikkat et. Zorlama kendini. TebriklerYazan herkese çok teşekkür ederim. Bebek de bende iyiyiz. Sezeryan gayet iyi geçti baya dirayetli çıktım o kesilme psikolojisini iyi atlattım çok şükür. Spinal oldum bu arada. Sonrası kedi yerinde baya ağrım oldu saftim kaydı diyebilirim. Narkotik derecede bı ağrı kesici yapıldı sonra iğne anca ağrım hafifledi.
Herşeye rağmen iyiyim. Bebeğim sağlıklı çok şükür. Sadece bebegin kan şekeri biraz düşmüş. 10 ml mama verildi şeker yükseldi yarım saat sonra. Yarın Dr ile de görüşeceğim umarım bendeki şeker bebeğe geçmemiştir.
Bebeğim emiyor sütüm çok şükür geldi.
Gaz çıkarmaya çalışıyorum bol bol yürüyorum.
Hiç uyumadım refakatcim ablam ve eşim horul horul
Benim de henuz cok kilo gitmedi acikcasi. Dr um kirkimiz çıkınca spora baslamami soyledi. İki hafta snra karın sıkıp birakma hareketi yap dedi. Gobegim küçük kaldi ama bunyeye bağlıdır. 7 kg da az degil benim 5 kg gitmis henuz. Vucuda zaman tanimak lazimYani ben de karşıma çıkan reklamlara baktım öyle araştırma yapmadım. Lohusa korsesi yazınca çıkanlar hep aynı zaten
Benim sezaryen ilk doğumda sezaryen o zamandan göbek vardı zaten şimdi ikinci de oldu 22 gün geçti göbeğim 5 aylık gibidaha sadece 7 kg gitti
Evet çok rahat. Emay alttan çıtçıtlı korse adı. Eczaneden aldi eşim ama nette de vardir heralde.Çok mantıklıymış alttan çıtçıtlı ben normal külotlu almıştım tuvalette zor oluyor
Kesinlikle tavsiye ederimHayırlı olsun canım, çabucak toparlar küçükler daha iyi toparlıyormuş, gözünüz aydın.
Alttan çıtçıtlı korseyi ilk defa duydum çok mantıklı geldi bana da ben de alayım :)
Hayırlı olsun cnm gözünüz aydın.
Şeker bitti gaz derdi başladı özgürce yiyip içilecek günler bir türlü gelemiyordu
Hımm o zaman panik yapmayayımKuzum doktorlar genelde 1.ay içinde başlatıyor. Bak mesela bizim çocuk doktorumuz kızımda 15.gun başlattı, ama şimdi 4.gun başlattı. Aynı doktor yani.
Yaa ben de az önce kaşınırken farkettim bacaklarımda kabartılar var sinek ısırığı gibiCanım şimdi doktordan çıktım. Alerjidir dedi. Doğumdan sonra kaşıntı beklenen bir durum değil değişikliklere bak bakalım dedi. İlk olarak doğumdan sonra yazılan vitamin i bırak eski vitamini kullan dedi. Değişen çamaşır deterjanı vs var mı diye sordu. Yatistirsin diye alerji ilacı yazdı. Onu kullanacağım geçmezse gider bir kan tahlili veririm.
Bize direk hastaneden randevu vs ayarlanmıyor doktor mesela şu tarihte tekrar görüşelim diyor ama o tarihe randevuyu ben alıyorum. Ben almazsam da arayıp peşime düşmezler sanırımAma bazı özeller dediğin gibi yapabiliyor. Ne kadar sürede kontrole gidilmesi gerek her ay şart mı ben de bilmiyorum açıkçası.. Belki sadece bir süreye kadar her aydır kontroller, bilen arkadaşlarımız bizi aydınlatsın
Canım sağlık ocağındakilerin işine geliyor zaten, yaptıkları ne var mesela; telefonla takip yapıyorlar. Bana gebeyken diyor ki, doktorunuza gittiniz mi, kilo ne tansiyon ne. Bebeğin kilosu ne diye geçen mesaj yazmış. Bunları beni çağırıp ilgiyle yapması gerekirken, nasıl olsa doktor takibinde kafasındalar bence. Sadece bizi sayısal değer olarak görüp not ediyorlar. Bu insanlar bunun için maaş almıyorlar, asıl işleri neyse onu yapmaları lazım. Benim yakınımda Bursa’nın en büyük çocuk devlet hastanesi var, gerektiği durumlarda özele de devlete de giderim diye düşünüyorum.Direk canım günde 4 tane falan yiyorum ben
Sağlık ocağına güvensek canımBen dr takibi olmadan rahat edemem çünkü sağlık ocağında yeterli özeni gösterdiklerini düşünmüyorum ben malesef. Devlet hastanesine gidebilirsin eğer özelden memnun degilsen ama bence dr takibinde olmak daha iyi oluyor.
Dr un başla dediyse devam et canım bizim dr 15. Gün başlayacaksın dedi ebe de öyle dedi.
Herkesin kendi tercihiyle beraber ben kızımda doğumunun ilk haftasında başladığım doktoruma devam ettim. Ateşi çıktı gece gündüz ulaştım en ufak bir durumda iletişim halindeyim. Her şeyi sorduğum için içim daha rahat çünkü doktorunda dosyası var ve takibini güzel yapıyor. Aylık gelişimini sağlık ocağından daha iyi takıp ettiğini düşünüyorum. Sadece boy kilo bakmıyor çünkü. Kulak içi, kas, eklem, göz, damak, diş kontrolü de yapıyor. Yönlendirmesi iyi olduğu için mesela biz herhangi bir hastaneye 2 defa gittik sadece o da yüksek ateş yüzünden düşmedi diye.
Doktorunuz kim acaba İstanbul'da miHerkesin kendi tercihiyle beraber ben kızımda doğumunun ilk haftasında başladığım doktoruma devam ettim. Ateşi çıktı gece gündüz ulaştım en ufak bir durumda iletişim halindeyim. Her şeyi sorduğum için içim daha rahat çünkü doktorunda dosyası var ve takibini güzel yapıyor. Aylık gelişimini sağlık ocağından daha iyi takıp ettiğini düşünüyorum. Sadece boy kilo bakmıyor çünkü. Kulak içi, kas, eklem, göz, damak, diş kontrolü de yapıyor. Yönlendirmesi iyi olduğu için mesela biz herhangi bir hastaneye 2 defa gittik sadece o da yüksek ateş yüzünden düşmedi diye.
Bence de var bu geçen hafta beni sezaryene alacakları belli olduğunda o kadar doğurasım yoktu ki Allah affetsin keske biraz uyusam da sonra dogursam falan dedim içimdenDogum modu diye bi sey var galiba... Suan dogumum baslasa doguracak enerjim yok, istahim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?