2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Ölçüm cihazı ile bakıldı 15 cıktı canım ama doktorumuz kanda da baktırmak istedi fark olabiliyor dedi onda da 15 çıktı Yarın yeniden kontrole gideceğiz bakalım inşallah sıkıntısız atlatırız

Sağlık ocağı rota virüsünü yapıyoruz ama menenjit aşılarını yapmıyoruz dedi bana canım.

yok kuzum anne karnında zaten top gibiler. İyice üstüne başı uygulamiyorsun ki, doktor hatta ayaklarını karnına doğru bastırıyor. Ben onu çok nadir cikartamazsam yapıyorum. Ama bisiklet hareketinden sonra ayaklarını başına doğru getirince pıt pıt atıyorlar. Doktorumda zarar vermez dedi. O gösterdi zaten.
Özel aşı canım rota. Bizim çocuk doktorumuz kendi muayenehanesinde tüm özel aşılar var. Kontrole gittiğimizde yapıyor. Ücretiyle. Eğer sağlık ocağında olmak isterseniz eczaneden alıp sağlık ocağına götürüyorsunuz ordaki hemşire uygulayıp aşı kartına işleme yapıyor birde aşının barkotunu sisteme işliyorlar. .
2.ay asisinda verem sorun oluyor sadece. Kızımda 5 gün ates yapmıştı hatırlıyorum. Gitmesen 1 gece önce duş aldiriyorsunuz, aşıdan sonra 3 gün suyla temas yok aşı yerinin. Canlı aşı olduğu için ateş yapıyor. Ve inatçı bir ateş. Aşıya gitmeden doktorumuz calpol verdirmisti aşıdan sonra yine calpol vermiştik. 2 ilac arasi 8 saat arayla. Ona rağmen 39 -39.5 felan bulmuştu bizde. Ama bu bizde olan başka arkadaşımda ateş 38 üzerine çıkmadı mesela.

2. Ay aşıları

KPA 1. Doz (Pnömokok) Ücretsiz Aşı

BCG 1. Doz (Verem) Ücretsiz Aşı
5'li Karma 1. Doz Ücretsiz Aşı
Rotavirüs 1. Doz Ücretli Aşı

Meningokok B 1. Doz Ücretli Aşı

Off deme bizim tam bayram öncesine denk gelecek bi de İnşallah çok yüksek ateş yapmaz Bir de calpol ü nasıl muhaza ediyorsun açtıktan sonra ?

Benim annemde hemen gitti durmadı tek bakıyorum arada ağlama krizlerim oluyor insan birini yanında istiyor
Bnce çok takılma canım çünkü eninde sonunda etkilenen bebeğin olacak. Sen kendin ve bebekle meşgul ol ilk zamanlari çok değerli çok , ben sırf bize yemek ortalık toplama için kalsin istemiştim ben çocukla anca ilgileniyorum yoksa kilo almiyo.

Benim bebe de kaka yapmadan önce bı sancilaniyo ama her kaka da değil özellikle akşam kısa suruyo ama dayanamıyorum acı çekmesine. Bu gaz sancısı mi yoksa karnı kaka dan ağrıması normal midir. Dr kontrolunde de söyledim normal dedi.

Çok geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl. Ben vücudunu sıcak hissedince dudagimla alnına bakıyorum ateş sicakligi varsa bariz belli oluyo. Derecenin bozuk olması ayrı sinir bozucu. Yedek te bulunması gerek. Bı ebe herseyden önce dereceyi alırken en iyisini alın diyodu . Araştırıp almak lazım.

Ben sadece yanımda olsun istemistim o kadar çöktüm ama kimse oralı olmadı yavas yavas toparlanıyorum iste

2. Ay aşıları

KPA 1. Doz (Pnömokok) Ücretsiz Aşı

BCG 1. Doz (Verem) Ücretsiz Aşı
5'li Karma 1. Doz Ücretsiz Aşı
Rotavirüs 1. Doz Ücretli Aşı

Meningokok B 1. Doz Ücretli Aşı
Evet canım bu aşılar, oğluma rota aşısını rotarix yaptırmıştık, 2 doz şeklinde. Gerçekten önemli aşı, yaptırmayan arkadaşlarımın çocuklarından rota olanlar vardı mahvolmuştu çocuklar
Kesinlikle yemek bile çok kıymetli, benim annemde kalmadı aynı sehirdeyiz ama çalıştığı için. 2 haftadır sürekli akşamları yemekleri yapıp getiriyor o bile insana ilaç gibi geliyor

Aynı şehirdeyiz ben sabihanın orda oturuyorum o da ümraniye yol uzun cok uzaksın nasıl gidip gelicem vs vs diyor ablamda aynı sekilde ama gerçekten insan destek arıyor o kadar dibe düştüm dedim kalkıp biri de gelmedi o beni cok acıttı

Anneni fl da mı dışarı alıyordu?? Ebemi yarın arayıp söyleyeyim bunu çok mantıklı geldi bana
Ay benim ilk emzirme anlarım facia imiş şimdi farkına varıyorum. O anda sanki onu yapmak gerekmiş gibi geliyodu. Eli yatkın diye ablam göğüs ucumla arkadaştı mincikliya mincikliya bebenin ağzına sokuyodu. Süt dolmadigi için de bı yumuşaktı ki

Bir de üstüne telefon neden sessizde bırakıyormusum diye trip yedim resmen abim gelmis ben acmayınca dönmüs neden acmamısım neden sesizdeymis diye sitem ettiler kimse de demiyor ki bu kız bulduğu en ufak zamanda hemen uyumak ister mi ya da isini görmek ister mi yok yani yok herkes hep bana hep bana

Annem otobüsle 1,5 saat mesafede canım. Valla bnde sadece onu isterim. Yani arayıp sürekli ye hoşaf yap iç diyo onu ye bunu ye falan vicdansız bn nasıl yemek yapicam acaba da sonra onu yicem. Bugün de diyo bn dedim gitme dersen gitmem. Gitmeyi uygun gormussen demekki kalmak istemedin dedim. Cidden ne kadar iyi olsak da bebekle ilgilenmek özel bı zaman ve dingin bı kafa istiyo.

Canım ben farklı şehirlerdeyim, uzak sayılırız hatta 7-8 saat. Ben de her ne kadar kimse gelmesin idare ederiz desem de insan manen o desteği istiyormuş bunu anladım. Annem dışında ablalarım doğumda ne yapacaksın gelelim mi demediler bile. Annem de şartlar bu şekilde oldu ne yapalım ben sana dua ediyorum diyor. Allah razı olsun ne diyim, onlar gelmedi diye aç kalmadık çok şükür. Biz hastahaneden eve gelmeden çorbamızı hazırlamıştı arkadaşlar komşular. 1 hafta her gün yemek taşıdılar, bazen 3 öğün. Allah hepsinden razı olsun. Ama gene de insan ailesinin bu rahatlığını sindiremiyor. Açıkçası ben çok üzüldüm. Şimdi de uzaktan habire telefon ediliyor, bazen bilinçli bazen öyle denk geldiği için açmıyorum telefonu. Uzaktan talimatlara da ihtiyacim yok. Allah kimseye muhtaç etmesin inşallah

Ben sadece yanımda olsun istemistim o kadar çöktüm ama kimse oralı olmadı yavas yavas toparlanıyorum iste
Kıyamam ya insan böyle zamanlarda cidden destek arıyor eşinin izin alma imkanı yok mu canım
Kızlar silikon meme ucu hangi marka kullanıyorsunuz
Lansinoh Göğüs Ucu Koruyucu 24 mm 2 bunu almıştım memnun kaldım canım
İnsan hamile ve lohusayken yaşadıklarını asla unutmazmiş. Kimse kimseden çok büyük şeyler istemiyor evet çocuğu onlara da dogurmadik ama insan şu süreçte bir nefese bir desteğe ihtiyaç duyuyor ve yanında en yakını annesi ablasi kardeşi olsun istiyor. Keşke azcik fedakar olabilselermis bu konuda. İnsan böyle zamanlarda komsusuna bile destek oluyor lohusaya yardım etmek çok sevap. 1 tencere çorba bile yapsa o kadar hora geçiyor ki.
Tuvalete gitmeye zaman olmuyor ki çoğu zaman ne yemek yapması. Uyaninca aceleyle kahvalti yapıp kızın yanına geçiyorum şuan kucağımda uyuyor mesela esim 1,5 saate işten gelecek annem olmasa yemek yok. Yapmaya imkan yok zaten. Çocuk düzene girene kadar gercekten zor. Keşke biraz ellerini taşın altına koysalar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…