Ölçüm cihazı ile bakıldı 15 cıktı canım ama doktorumuz kanda da baktırmak istedi fark olabiliyor dedi onda da 15 çıktı Yarın yeniden kontrole gideceğiz bakalım inşallah sıkıntısız atlatırızBenim kizim dogdugundan beri ilk defa bugun asiri uyku hali var,benim sutum yeterli aslinda,sagim yaptigimda az cikmiyor ama sanirim on sutu aldigi icin kilo alimi olmamis,ben yine de mama da vermeye basladim.Doktor deger 18 e cikarsa yatis yapari demistiinsallah cikmaz.Sizin kanda mi bakildi? Yoksa olxum cihaziyla mi bakildi,cunku fark oluyor.
Sağlık ocağı rota virüsünü yapıyoruz ama menenjit aşılarını yapmıyoruz dedi bana canım.Rota damla şeklinde canım, iğne değil.
Sağlık ocağında mi yaptıracaksiniz aşıyı, bizim sağlık ocağı özel aşıları yapmıyoruz dedi nerede yapılacak acaba
Canım genetik olabilir mi, arkadaşımın 2 çocuğu var ikisinin de sarılığı 40 gün gecmezmis
yok kuzum anne karnında zaten top gibiler. İyice üstüne başı uygulamiyorsun ki, doktor hatta ayaklarını karnına doğru bastırıyor. Ben onu çok nadir cikartamazsam yapıyorum. Ama bisiklet hareketinden sonra ayaklarını başına doğru getirince pıt pıt atıyorlar. Doktorumda zarar vermez dedi. O gösterdi zaten.O ayaklari başına değdirme hareketi zarar vermez di mi ben de yapmak istiyorum ama korkuyorum
Ya bu 2. Ay asisindan çok korkuyorum bizim de tam bayram öncesi olacak ateş olursa kaç gün sürüyor nasıl müdahale etmek gerekiyor? Bir de bu özel aşıları sağlık ocağında mi yaptiriyor doktorunda mi
Canım ben de yaptiricam ama hepsini aynı gün yaptirmak istemiyorum yine doktoruna bi sorucam ama bence ağır gelir aynı gün olmasıen azindan 2 gün arayla olsa daha iyi olur bence benim mantığım ve hislerim öyle söylüyor
Off deme bizim tam bayram öncesine denk gelecek bi deyok kuzum anne karnında zaten top gibiler. İyice üstüne başı uygulamiyorsun ki, doktor hatta ayaklarını karnına doğru bastırıyor. Ben onu çok nadir cikartamazsam yapıyorum. Ama bisiklet hareketinden sonra ayaklarını başına doğru getirince pıt pıt atıyorlar. Doktorumda zarar vermez dedi. O gösterdi zaten.
Özel aşı canım rota. Bizim çocuk doktorumuz kendi muayenehanesinde tüm özel aşılar var. Kontrole gittiğimizde yapıyor. Ücretiyle. Eğer sağlık ocağında olmak isterseniz eczaneden alıp sağlık ocağına götürüyorsunuz ordaki hemşire uygulayıp aşı kartına işleme yapıyor birde aşının barkotunu sisteme işliyorlar. .
2.ay asisinda verem sorun oluyor sadece. Kızımda 5 gün ates yapmıştı hatırlıyorum. Gitmesen 1 gece önce duş aldiriyorsunuz, aşıdan sonra 3 gün suyla temas yok aşı yerinin. Canlı aşı olduğu için ateş yapıyor. Ve inatçı bir ateş. Aşıya gitmeden doktorumuz calpol verdirmisti aşıdan sonra yine calpol vermiştik. 2 ilac arasi 8 saat arayla. Ona rağmen 39 -39.5 felan bulmuştu bizde. Ama bu bizde olan başka arkadaşımda ateş 38 üzerine çıkmadı mesela.
Bnce çok takılma canım çünkü eninde sonunda etkilenen bebeğin olacak. Sen kendin ve bebekle meşgul ol ilk zamanlari çok değerli çok ,Benim annemde hemen gitti durmadı tek bakıyorum arada ağlama krizlerim oluyor insan birini yanında istiyor
Benim bebe de kaka yapmadan önce bı sancilaniyo ama her kaka da değil özellikle akşam kısa suruyo ama dayanamıyorum acı çekmesine. Bu gaz sancısı mi yoksa karnı kaka dan ağrıması normal midir. Dr kontrolunde de söyledim normal dedi.Beslenme sonrası hemen gaz alttan çıkmiyor canım. Yiyecekler sindirildikten sonra o gaz oluşuyor genelde. Gün içinde ara ara sırt üstü yatırıp karnını oyalayıp sonra yukarıdan aşağı doğru sanki buruşuk kağıt düzeltir gibi karnına hafif bastırarak gaza çıkış yönü verebilirsin. Sonra bisiklet çevirme hareketi yapıp ayaklarını başına degdirecekmis gibi yaptığında pıt pit çıkartıyorlar.
Çok geçmiş olsun canım. Şimdi nasıl. Ben vücudunu sıcak hissedince dudagimla alnına bakıyorum ateş sicakligi varsa bariz belli oluyo. Derecenin bozuk olması ayrı sinir bozucu. Yedek te bulunması gerek. Bı ebe herseyden önce dereceyi alırken en iyisini alın diyodu . Araştırıp almak lazım.Kızlar sonunda bebekte hasta oldu. Bugün tam 40ıydı sabaha kadar inledi dün gece koca insan gibi aralıksız. Doktora video çekip attım. Çağırdı gittik ateşi 39,9 du. Bana hep sıcak geldi dün gece vücudu ama altını açınca soğuyordu ben de herhalde bunaldı yattığı yer sıcak geldi diye düşündüm. Çünkü ölçüyorum saat başı hep 36,6/36 7 herhalde ateşi yok ben evham yapmıyorum dedim hatta doktora gitmeden yine sıcak geldi ölçtüm 36,7 meğer aldığım cihaz bozukmuş. Lanet ettim. Ama anladım güvenmedim cihaza çocuk hiç böyle inleyerek uyumazdı dedim. Doktor dediki bebekler böyle sabaha kadar inliyorsa ateşi vardır mutlaka dedi. Çok üzüldüm. İnfluenza vw covit testi yapıldı negatif çıktı. Doktor bu iyi demek ki gribal enfeksiyon kalıcı bişi olmaz merak erme dedi sadece saat başı ateşini kontrol edeceğim bu gece. Calpol paranox ve largooen 125 antibiyotik başlattı. İnşallah atlatır ilerlemez. Ateşten çok korkuyorum çünkü
Çok şükür saglikliyiz canım sarılık değeri biraz yüksek ama o olabilen bir durum zatenŞuan bebegin nasil canim. Her sey yolunda mi.Evet insallah oncelikle saglikli olsun da en onemlisi o tabi ki
Ben sadece yanımda olsun istemistim o kadar çöktüm ama kimse oralı olmadı yavas yavas toparlanıyorum isteBnce çok takılma canım çünkü eninde sonunda etkilenen bebeğin olacak. Sen kendin ve bebekle meşgul ol ilk zamanlari çok değerli çok ,ben sırf bize yemek ortalık toplama için kalsin istemiştim ben çocukla anca ilgileniyorum yoksa kilo almiyo.
Evet canım bu aşılar, oğluma rota aşısını rotarix yaptırmıştık, 2 doz şeklinde. Gerçekten önemli aşı, yaptırmayan arkadaşlarımın çocuklarından rota olanlar vardı mahvolmuştu çocuklar2. Ay aşıları
KPA 1. Doz (Pnömokok) Ücretsiz Aşı
BCG 1. Doz (Verem) Ücretsiz Aşı
5'li Karma 1. Doz Ücretsiz Aşı
Rotavirüs 1. Doz Ücretli Aşı
Meningokok B 1. Doz Ücretli Aşı
Kesinlikle yemek bile çok kıymetli, benim annemde kalmadı aynı sehirdeyiz ama çalıştığı için. 2 haftadır sürekli akşamları yemekleri yapıp getiriyor o bile insana ilaç gibi geliyor
Aynı şehirdeyiz ben sabihanın orda oturuyorum o da ümraniye yol uzun cok uzaksın nasıl gidip gelicem vs vs diyor ablamda aynı sekilde ama gerçekten insan destek arıyor o kadar dibe düştüm dedim kalkıp biri de gelmedi o beni cok acıttı
Ay benim ilk emzirme anlarım facia imişAnneni fl da mı dışarı alıyordu?? Ebemi yarın arayıp söyleyeyim bunu çok mantıklı geldi bana
Annem otobüsle 1,5 saat mesafede canım. Valla bnde sadece onu isterim. Yani arayıp sürekli ye hoşaf yap iç diyo onu ye bunu ye falan vicdansız bn nasıl yemek yapicam acaba da sonra onu yicem. Bugün de diyo bn dedim gitme dersen gitmem. Gitmeyi uygun gormussen demekki kalmak istemedin dedim. Cidden ne kadar iyi olsak da bebekle ilgilenmek özel bı zaman ve dingin bı kafa istiyo.
Aynı şehirdeyiz ben sabihanın orda oturuyorum o da ümraniye yol uzun cok uzaksın nasıl gidip gelicem vs vs diyor ablamda aynı sekilde ama gerçekten insan destek arıyor o kadar dibe düştüm dedim kalkıp biri de gelmedi o beni cok acıttı
İki tane parti girl mü yetistiriyoruz acaba altıda uyumak nedirEkin de 6 da uyudubizimki gazdan uyuyamiyor. En son 6 da bayıldı çocuk ben de yeni uyandım ben bişey sürmüyorum hemen geçiyor zaten canım onların hücreleri şuan çok hızlı olduğu için hemen yeniliyor geçiyor
Kıyamam ya insan böyle zamanlarda cidden destek arıyor eşinin izin alma imkanı yok mu canımBen sadece yanımda olsun istemistim o kadar çöktüm ama kimse oralı olmadı yavas yavas toparlanıyorum iste
Lansinoh Göğüs Ucu Koruyucu 24 mm 2 bunu almıştım memnun kaldım canımKızlar silikon meme ucu hangi marka kullanıyorsunuz
İnsan hamile ve lohusayken yaşadıklarını asla unutmazmiş. Kimse kimseden çok büyük şeyler istemiyor evet çocuğu onlara da dogurmadik ama insan şu süreçte bir nefese bir desteğe ihtiyaç duyuyor ve yanında en yakını annesi ablasi kardeşi olsun istiyor. Keşke azcik fedakar olabilselermis bu konuda. İnsan böyle zamanlarda komsusuna bile destek oluyor lohusaya yardım etmek çok sevap. 1 tencere çorba bile yapsa o kadar hora geçiyor ki.Bir de üstüne telefon neden sessizde bırakıyormusum diye trip yedim resmen abim gelmis ben acmayınca dönmüs neden acmamısım neden sesizdeymis diye sitem ettiler kimse de demiyor ki bu kız bulduğu en ufak zamanda hemen uyumak ister mi ya da isini görmek ister mi yok yani yok herkes hep bana hep bana
Tuvalete gitmeye zaman olmuyor ki çoğu zaman ne yemek yapması. Uyaninca aceleyle kahvalti yapıp kızın yanına geçiyorum şuan kucağımda uyuyor mesela esim 1,5 saate işten gelecek annem olmasa yemek yok. Yapmaya imkan yok zaten. Çocuk düzene girene kadar gercekten zor. Keşke biraz ellerini taşın altına koysalarAnnem otobüsle 1,5 saat mesafede canım. Valla bnde sadece onu isterim. Yani arayıp sürekli ye hoşaf yap iç diyo onu ye bunu ye falan vicdansız bn nasıl yemek yapicam acaba da sonra onu yicem. Bugün de diyo bn dedim gitme dersen gitmem. Gitmeyi uygun gormussen demekki kalmak istemedin dedim. Cidden ne kadar iyi olsak da bebekle ilgilenmek özel bı zaman ve dingin bı kafa istiyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?