Evet cnmMemede 10 dk mı
Kuzenimin bebeginde oldu bu durum doktor anne sütü sarılık yapabiliyormuş çok nadir ona bağladı canım .Kızlar bugün 23 günlük olduk sarılığımız geçmiyor sürekli kan verdik malesef aynı değerlerde geziniyor uzamış sarılık diye geçiyormuş bakalım kontrole götüreceğiz sebebi ne olabilir bakacaklar kilo da alıyor anlayamadık çevresinde yaşayan bilgi sahibi olan var mı bu konuda
Canım gaz olunca aynı bizim de öyleŞu saat oldu hâlâ uyumadı maalesef, sma comfort kullanıyorum şimdilik severek içiyor. Mamayı ben de gece yatmadan veriyorum ama benim oğlana uzun uyuma konusunda hic faydası yok
Ama gaz inanılmaz fazla , ne yapayım ne edeyim inan aklım durdu. Tam dalıyor yatağa bırakıyorum gözler fal taşı gibi açık ve avazı çıktığı kadar bağırıyor, kucağa alınca susuyor. Bu gaz mı oluyor anlamadım. Bir de her beslenme sonrası ağızdan gazını çıkartıyor bu yeterli mi yoksa alttan da gaz çıkmalı mı.
Canım bu kilo alımı yavaş olan bebekler için önerilen bi yöntem. İlk sütün kalorisi daha düşük bebeğe kilo aldıran son süt sütün daha yağlı ve kalorili olduğu kısım. Bazı bebekler ilk aylar son süte gelmeden uyuduklari için kilo alimlarinda yavaşlık olabiliyor o yüzden ilk sütü sağıp direk son sütü verin diyorlar ama ben öyle yapmadım hiç benim kiz da 5-10 dk emip uyuyordu hep. Bidahaki emmede yine ayni memeyi verdim bir memeyi en az 20-25 dk kadar emzirip boşalttirip öyle diğer memeye geçirdim bu şekilde kilo alımında sorun olmadıKızlar birçoğunuz ilk sütü göğsünüzü sıkın, sonra süt verin yazmış, bunun bilimsel bir tarafı var mı?
Mantık ve manevi boyutta düşündüğümde bana hiç doğru gelmiyor, yani Allah bu yeni doğan bebeği beslememiz için boşa gidecek bir süt üretim şeklinde yaratmamıştır bizleri, Bence o ilk sulu gelen sütte de özel farklı besinler mevcuttur ve bebeğin ona da ihtiyaçı kesinlikle vardır diye düşünüyorum.
Bu konuda kanıtlanmış bilimsel bir araştırma varsa lütfen beni bilgilendirin.
Sağlıkla mutlulukla büyür inşallahKızlar geç yazabildim. Geldi bebeğim sağlıkla, bu sabah 3.5 kilo 51cm doğdu. Ben de şimdi daha iyiyim, ilk yürüyüşlerde gerçekten çok çook zorlandım ama şimdi daha iyi hissediyorum. Ameliyathanede bebişin o ağlama sesini duyup yanağıma sıcak yanağını koyduklarından beri başka bir dünyadayım. Acılarım var ama baktıkça da iç çekiyorum miniğime ne güzel bişey yaptım diyorumyarın daha iyi olacağım inş. Emiyor bıdığım ama benim sütüm var mı emin değilim. Görünürde bişey yok ben sıkınca da gelmiyor hiçbir şey ama sabahtan beri 3 kere işedi, demek ki sütün geliyor dediler bilemiyorum
O ayaklari başına değdirme hareketi zarar vermez di mi ben de yapmak istiyorum ama korkuyorumBeslenme sonrası hemen gaz alttan çıkmiyor canım. Yiyecekler sindirildikten sonra o gaz oluşuyor genelde. Gün içinde ara ara sırt üstü yatırıp karnını oyalayıp sonra yukarıdan aşağı doğru sanki buruşuk kağıt düzeltir gibi karnına hafif bastırarak gaza çıkış yönü verebilirsin. Sonra bisiklet çevirme hareketi yapıp ayaklarını başına degdirecekmis gibi yaptığında pıt pit çıkartıyorlar.
Yok canım şükür şuan başka bölgelerde kuruluk kızarıklık vs. Yok ama takip edeyim. Yüzündeki kızarıklıklar geçti tamamen ama dediklerine dikkat edip takip edicem canım sağolCanım yüzü yanakları kırmızı mı,eklem içlerinde kuruluk ve kızarıklık var mı? Bize de hep öyle bebekken atopik dermiştir dediler 1 yaşına kadar anlamadılar süt alerjisi varmış,geç anlaşılınca çok çektik 5 yaşında geçti benim oğlumun alerjisi..kaşınıyor mu gözlemle,eklem içlerinde kuruluk kızarıklık var mı bak.bir de her çocukta kakada mukus vb olmuyor bizde hiç olmadı..bu gözlemlerine göre gıda alerjisinden şüphelenirsen bir iki gün süt yumurta yemeyi kendin kesip bir bebişi gözlemleyebilirsin gazında ve cildinde bir fark oluyor mu
20 lik kuzu benim göğüs uçlarım küçükminseo lansinoh gogus ucunu 20 lik mi 24 luk mu kullaniyorsun? Hangisini alsam bilemedim de ben.
Hepimiz aynıyız canımKuzum giremedim pek, koşturmaca uykusuzluk. İlkine göre daha iyiyim lohusa psikolojisi anlamında ama yine de hafif bir depresyon hali var, nasıl geçer bu hal bilmiyorum. Annem de bu cuma gidiyor toparlanmam lazim. Sen nasılsın hersey yolunda mi
Dün oldu Ekin de canım bi yan etki yapmadi bizde ateş vs.Hepatit B 2.dozu olduk kızlar az önce çok ağladı ya kıyamamSizde etkileri oldu mu aşının? Huzursuzluk, ateş vs.
Ya bu 2. Ay asisindan çok korkuyorum bizim de tam bayram öncesi olacak ateş olursa kaç gün sürüyor nasıl müdahale etmek gerekiyor? Bir de bu özel aşıları sağlık ocağında mi yaptiriyor doktorunda miAsilardan sonra genel huzursuzluk oluyor canım ama hepatit ateş yapmaz. Bu gece sık sık ağlayarak uyanabilir ama geçici bir durum
2.ay aşısı ateş yapıyor ve zor geçiyor.
Canım ben de yaptiricam ama hepsini aynı gün yaptirmak istemiyorum yine doktoruna bi sorucam ama bence ağır gelir aynı gün olmasıKızlar ben rota virüsü aşısı yaptıracağım oğluma. Hemşiresi 2. Ay aşılarıyla beraber ilk dozunu yapalım dedi. Hepsi beraber ağır gelmez mi sizce? Siz ilk çocuklarınıza yaptırdınız mı ya da şuan ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Rota damla şeklinde canım, iğne değil.Kızlar ben rota virüsü aşısı yaptıracağım oğluma. Hemşiresi 2. Ay aşılarıyla beraber ilk dozunu yapalım dedi. Hepsi beraber ağır gelmez mi sizce? Siz ilk çocuklarınıza yaptırdınız mı ya da şuan ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Canım genetik olabilir mi, arkadaşımın 2 çocuğu var ikisinin de sarılığı 40 gün gecmezmisKızlar bugün 23 günlük olduk sarılığımız geçmiyor sürekli kan verdik malesef aynı değerlerde geziniyor uzamış sarılık diye geçiyormuş bakalım kontrole götüreceğiz sebebi ne olabilir bakacaklar kilo da alıyor anlayamadık çevresinde yaşayan bilgi sahibi olan var mı bu konuda
Hayır, sancım vs hiç bir durum yok sadece ishal aynı devamCanım ne yaptınız, doğum oldu mu
pcfl canim kontrolun nasil gecti
Hadi hayirlisi insallah gonlunuze gore olur. . Bebegin kilosu nasil sizin?Günaydın yeni geldim kontrol den cumartesi gününe tekrar randevu verdi kafası çok yukarıda dedi eğer doğmaz ise pazar günü hastaneye gidip birde orda kontrole gireceğim senden de haber bekliyorum
Evet canım baya oldu uzadı bile :) Ben de sütün yağlı olmasından olduğunu duydum ama bugün doktorumuza soracağım tekrarÇok geçmiş olsun canım şimdi ateşi nasıl? Ateşten ben de korkarım asla ihmal etmemek lazım iyi ki söylemişsin doktora
canım ben de hiç istemiyordum ama o anda ağlayınca ben de emzirince onlarda çıkmadılar her şey çok spontane gelişti keşke eşime söyleyebilseydim aklıma gelseydi emzirme zaman herkesi çıkaracağını. En güzeli eşini veya anneni tembihle
Ne güzelmiş ben de yabancının yanında her emzirmedim ama kayınvalidem ve görümcem vardı onları da kimse çıkartmadı
Buradaki yorumlar sütünün yağlı olduğu veya bebişin isilik olduğu yönündeydi
Bu arada bebişin saçınıı mı kestiniz?
Ay iyi bari ateş vs olmasın da.. 2.ayı da sağ salim atlatırız inşallahAsilardan sonra genel huzursuzluk oluyor canım ama hepatit ateş yapmaz. Bu gece sık sık ağlayarak uyanabilir ama geçici bir durum
2.ay aşısı ateş yapıyor ve zor geçiyor.
Bize hiç calpol verin falan demedi ebe de aile hekimi de ama bakalım kendi doktorumuza da soracağım kontrolümüz var 1 saat sonraBiz yaptırdık 10 gün önce. Aşı yapıldıktan sonra 1 çay kaşığı calpol verin dedi hemşire. Eve gelince calpol verdim ama ateşi hiç çıkmadı canım. Huzursuzluk da yapmadı bizde. Rahat atlattık ama 2. Ay aşısından gözüm korkuyor.
Ekin de 6 da uyuduKızlar alin sabah 6 buçukta uyudu şaka gibi bir geceydi gaz sancısı miydi neydi anlamadım kucağımda uyuyor yatağa koyduğumda çığlık kıyamet. Ben de gündüz uyuyamayan bir insan olduğum için evin içinde zombi gibi geziyorum su an. Umarım bu geceler tekrarlamaz süreklibir de gece yanağını çizmiş sabah farkettim fotoğraf atıcam hatta buraya kantaron yağı sürsem iyi gelir mi?
Vallaha ben doğurana kadar büyüttü burdaki herkesCanım gaz olunca aynı bizim de öyleSancıları olduğu için kucak ve emmek istiyorlar sonra emip emip kusuyorlar bizim 1 gün 1 günü tutmuyor bazen çok güzel uyuyor bazen çok sancısı oluyor kıvranıyor uyumuyor gazı olunca ikiniyorlar ordan anlarsın bence Ekin hep alttan çıkarıyor gazını ağızdan daha az çıkarıyor
Daha iyi bak sorduğun her soruya bir sürü cevap bulacaksın doğumdan sonra senin için hazine burasıVallaha ben doğurana kadar büyüttü burdaki herkes
Ben yine aşı gününden önce gidip bir konuşayım doktoruyla o zaman. Hiç riske atmak istemiyorum gerçekten. Normalde de geceleri huysuzluğu çok fazla zaten. Tüm yan etkileri olursa perişan oluruz.Rota aşısı ağızdan damla şeklinde veriliyor. Ama ben kizimda 3.ayda yaptirmistim. Çünkü rota kusma veya ishal yapabiliyor. 2.ay aşısında verem inatçı yüksek ateş yapabiliyor. Hem ateş hem kusma ishal aynı anda olmasin diye belki 4-5 gün arayla yapılabilinir. Ben oğlumda da 3. Ayda yaptıracağım. Doktorumuz aksi bir şey soylemezse, belkide onun fikrini alıp 2.ay asilarindan 1 hafta sonra yaptırırım .Bu konuyu 1.ay kontrolünde konuşacağız.
Ben sağlık ocağında yaptıracağım rota virüsünü ama özel menenjit aşısını yapmıyoruz onu doktor kontrolünde yaptırmanız lazım dediler sağlık ocağında.O ayaklari başına değdirme hareketi zarar vermez di mi ben de yapmak istiyorum ama korkuyorum
Yok canım şükür şuan başka bölgelerde kuruluk kızarıklık vs. Yok ama takip edeyim. Yüzündeki kızarıklıklar geçti tamamen ama dediklerine dikkat edip takip edicem canım sağol
20 lik kuzu benim göğüs uçlarım küçük
Hepimiz aynıyız canımGazlar, uykusuzluktan uğraşmaca Nasıl geçiyor gaz probleminiz var mı gece uyuyor mu minik
Dün oldu Ekin de canım bi yan etki yapmadi bizde ateş vs.
Ya bu 2. Ay asisindan çok korkuyorum bizim de tam bayram öncesi olacak ateş olursa kaç gün sürüyor nasıl müdahale etmek gerekiyor? Bir de bu özel aşıları sağlık ocağında mi yaptiriyor doktorunda mi
Canım ben de yaptiricam ama hepsini aynı gün yaptirmak istemiyorum yine doktoruna bi sorucam ama bence ağır gelir aynı gün olmasıen azindan 2 gün arayla olsa daha iyi olur bence benim mantığım ve hislerim öyle söylüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?