Bnim bebiş de zayıftı hastanede kan şekeri düşük diye emzirme sonrası mama ver demişti hemşire. Bı süre öyle yaptım. Sütüm artmaya başlayınca gündüz sürekli sağıp verdim emzirdim ama akşama kadar süt bitiyo bnde çocuk açlıktan agliyo hemen mama veriyorum. Bir de eğer uyanmiyosa komple soy altını aç uyanikmis gibi konuş biraz oynas kendine gelirKızlar bugun hastaneden çıktık çok şükür evimize geldik. Sütüm çok az geliyor asla doymuyor ve uyumuyor cıyak cıyak ağlıyor. Doktor gerekmedikçe verme dedi ama ben 30 ml 2 kere verdim. Mama verince 4 saat uyanmıyor. Bu yenidoğan beslenmesini nasıl yapıyorsunuz?
Ben de 38+6 yın aynıyız..kontrol benim cumaHayır, sancım vs hiç bir durum yok sadece ishal aynı devamyarın kontrolüm var 38+6 oldum
Aa bak o bizde de var. Normalde kızım duşta saçına su deyince çığlık kıyamet ağlıyordu. O huyu da yeni geldi hamileligiminn sonlarında. Şimdi ben küvette yikanacagim dedi tamam dedim.icine oyuncaklarını koyup oturuyor. Saçını vs yıkıyorum gıkını çıkartmıyor. Ağlamıyor. Kardeşi saçı yıkanırken ağlamıyormuş çünkü.Hadi seninki küçük benim 9 yaşındaki oğlana bile bi haller oldu, utanmasa ben de seni emecegim diyecek. Kardeşinin kuvetine falan giriyor ben bugün bunda banyo yapacağım diye, emziğin tadına bakmak istiyor. Bebek tam çığlık kıyametken abisi triplerde beni sen yatır anne diye. Huni takmama az kaldı
Evet kan bizde de olmuştu zıbınına gelmişti hafifRheaa canım senin oğlunun mu göbek kordonunun olduğu yerden kan gelmişti. Az önce altını alırken gördüm de kan gelmiş az miktarda
Kardeşinden olumlu bir özellik alması süper olmuşAa bak o bizde de var. Normalde kızım duşta saçına su deyince çığlık kıyamet ağlıyordu. O huyu da yeni geldi hamileligiminn sonlarında. Şimdi ben küvette yikanacagim dedi tamam dedim.icine oyuncaklarını koyup oturuyor. Saçını vs yıkıyorum gıkını çıkartmıyor. Ağlamıyor. Kardeşi saçı yıkanırken ağlamıyormuş çünkü.
Hala devam ediyo mu çatlak ağrıların canım? Benim sızlar gibi. Korse takamıyorum sırf bu yüzden çok canım sıkılıyoKızlar hala niye ağrım olduğunu buldum,dikiş yerim değil çatlaklarım ağrıyormuşdokununca çok kötü bir hassasiyet ve ağrı vardı bugün bir baktım çatlaklar mosmor ve içlerii çok acıyooor
Böyle olan var mı daha önce? Şimdi ben kadın doğumcumu mu aramalıyım cildiyeye mi gitmeliyim
38+5 bende kontroldeyim şuanBen de 38+6 yın aynıyız..kontrol benim cuma
Benim kizimda meme istiyorum deyip emmeye calisiyor2.5 yaşındaki kızım son bir kaç gündür 1 aylık cocuga dönüştü desem. Verdigim tüm eğitimler şuan çöp. Tuvaletini altına yapmaya başladı, neden diye sorunca Efe yapıyor. Yemeği ben besleyecekmisim çünkü Efeyi ben besliyormusum . O yüzden bu gece güzel uyuyun
Ilk gunler nasil karsilamisti. Bakalim benimkine neler olacak. Iyi dusunelim iyi olsun insallah. Kimi cocuk kardesine zarar da veriyor. Vuruyor yuzunu sikiyor falan boyle yapana şahit olmustumBenim kizimda meme istiyorum deyip emmeye calisiyoraglama krizlerine giriyor, şaştim kaldim,zor olacagini biliyordum,yine de yeni duzene alismak hepimiz icin zorlu geciyor
Evet ne yazık ki sızlamalar var hala ama düne göre daha iyiyimHala devam ediyo mu çatlak ağrıların canım? Benim sızlar gibi. Korse takamıyorum sırf bu yüzden çok canım sıkılıyo
Canım damla şeklinde kanama varsa doğru doktora. Hemen gümüşle yaktir. Bizde sızıntı şeklindeydi. Zibininq hafif bulasiyor göbek deliği içinde kan pıhtisi oluyordu. Doktor gün içinde alt degistirdiginde kantaron yağı damlat dedi. Bende öyle yaptım hep. Damlatip serçe parmağımla içine doğru sürdürdüm. Birkaç gün sonra geçtiRheaa canım senin oğlunun mu göbek kordonunun olduğu yerden kan gelmişti. Az önce altını alırken gördüm de kan gelmiş az miktarda
Ümraniye ile Sabiha uzak mıymış?benim ev Ataşehir de benim temizlikçi başakçehirden geliyordu ya…İnsan evladı olunca daha iyi anlıyor bu hallerini,bizim de çocuğumuz var biz de anneyiz,insan nasıl gözünün içine bakıyor yavrusunun…seni anlıyorum,brn de annemle ailemle ilgili o kadar çok şeyi sorguladım ki kendim anne olunca…Aynı şehirdeyiz ben sabihanın orda oturuyorum o da ümraniye yol uzun cok uzaksın nasıl gidip gelicem vs vs diyor ablamda aynı sekilde ama gerçekten insan destek arıyor o kadar dibe düştüm dedim kalkıp biri de gelmedi o beni cok acıttı
İsteyen istediği tribe girsin,lohusa sen değil onlar herhalde ben bile gıcık oldum yaaa…ben de bu sebeplerden annemin falan gelip uzun kalmasını istemiyorum,her geldiğinde ya eşimle ilgili bir tribe giriyor ya gereksiz alınganlık yapıyor sinir oluyorum.Bir de üstüne telefon neden sessizde bırakıyormusum diye trip yedim resmen abim gelmis ben acmayınca dönmüs neden acmamısım neden sesizdeymis diye sitem ettiler kimse de demiyor ki bu kız bulduğu en ufak zamanda hemen uyumak ister mi ya da isini görmek ister mi yok yani yok herkes hep bana hep bana
Kilosu da iyi rahat bir doğum olur inşallah güzel haberlerini bekliyoruzAkilvar canim 4cm olmus acilma, sancilar da duzenli. Yarin yatis yapalim hazir gelin dedi. Bu sekilde kalmana izin veremem enfeksiyon riski var, acilma genis, senin icin de bebek icin de risk dedi... Insallah yarin suni ile kizimdaki gibi planlica dogumum gerceklesecek. Panik olmadan gitmek cok memnun etti beni Cok kilo almamis, 3400 oglum
Ya ben bunu bilmiyordum benim oğlan bir de 8 yaşında,ondan hep pedifene dönüyordum,calpol hiç kesmiyordu ateşi demek ondanmış,kimse de 20 gün sonra işe yaramıyor demedi yaa…Actigin gün üzerine tarihi yaz canım. Oda sıcaklığında tam 20 gün. 20.gunun sonunda çöp. Çünkü ateş düşürme özelliğini kaybediyor. Doktorum 20 günden fazla kullandirmiyor.
Ben ilk oğlumda çok kullandım,baya işe yarıyor.Kızlar bide corastin pembe önermişler. İçinde kortizon yok var mı daha önce kullanan
Küveti sıcak su doldurup yatmak mı?ile yarıyorsa kontrol sonrası ben de yapayımİnşallah oğlum da sıcak suya yattığım günün sabahı doğum yaptım İnşallah buda öyle olur
Hayırlısı olsun canım sağ Salim gelsin,güzel haberlerini bekliyoruz.Buarada kızlar benim netleşti . Yarın sabah yatışım var. Suni sancı verilecek. Bebeğim için kendi gelmesi adına son saatlersürekli bel ağrım var kasık ağrım var. Hayırlısı diyorum
Canım ben ilkini hep kakalı tutmaya korktum çiş neyse de kaka biraz durunca kızarıyor sanki popoları.Kakali kakali duruyor mu peki almayinca benim kiz altına yaptığı an çığlık çığlığa ağlıyor alana kadar susmuyor altını çıkardığım an susuyorben de öyleymişim küçükken annem amaan ayni sen bu diyo
Gözün aydın güzel haberlerini bekliyorumKizlar suyum geldi. Hastaneye gidiyorumdua ederseniz cok sevinirim
Benim oğlan da 8 yaşında,biz nasıl olacağız ben de merak ediyorum.aşırı ağır bir çocuk bence aceleciyim,iş ödev vb dünya ağırı.herşeyi benden bekliyor tek olunca hep el bebek gül bebek büyüdü,kardeş çok istedi hala öyle doğunca nasıl olacak göreceğiz.Dünden beri gece 2.5 ta bi uyanıyor 6.20 gibi uyuyor . Ben 6.30 da kalkmak zorundayım oğlum okula gidecek beslenmesi kahvaltısı derken halimi düşün.Gaz bizi mahvetti
Bezi çok doluysa degistiriyorum ben canım
Hadi seninki küçük benim 9 yaşındaki oğlana bile bi haller oldu, utanmasa ben de seni emecegim diyecek. Kardeşinin kuvetine falan giriyor ben bugün bunda banyo yapacağım diye, emziğin tadına bakmak istiyor. Bebek tam çığlık kıyametken abisi triplerde beni sen yatır anne diye. Huni takmama az kaldı
Benimki tam tersi, altını açtığım an bas bas bağırıyor
Bebe aç nasıl dursun canım, sen önce gelmese bile o damla damla geliyodur iki memeyi emzir, sonra ver gene mamasını 30 ml yeter ona.
Benimki de aynı, korkuyorum alt değiştireceğim diye . Kıyamet kopuyor
Bizim evet tarihler çok yakın,bakalım sancı ne zaman gelecek…benim ilki 40ı doldurdu bu da sanki yerinde rahat gibi38+5 bende kontroldeyim şuan
Canm kustugu zaman su kaybı oluyor ondan kustuktan sonra sarariyordur. Koca koca insanlarda da oluyor bu durum. Sarılık olunca hep sarı cildi ve gözleri.en gez gözleri iyileşiyor. Ordan takip edebilirsin sariligi.Günaydın kızlarbebeklerin sarılık olma riski ne zaman geçer bilen var mı, kizlardan biri çok kusuyor ve benzi sarardı kustugundan mi sarılıkmi oldu anlayamadım
Bir olumlu yani o sadece işte. Geri kalanı kabusKardeşinden olumlu bir özellik alması süper olmuşzira bizimki hep olumsuz şeylerini taklit ediyor 5.5 yaşında
Bende ümraniyedeyimm böyle tanıdık gibi oldu görünceAynı şehirdeyiz ben sabihanın orda oturuyorum o da ümraniye yol uzun cok uzaksın nasıl gidip gelicem vs vs diyor ablamda aynı sekilde ama gerçekten insan destek arıyor o kadar dibe düştüm dedim kalkıp biri de gelmedi o beni cok acıttı
İlk bir haftada artıyor sonraki bir hafta 10 güne de azalıyor diye biliyorum. Çok kustuğu için besinsiz kalıp sarılığı olmuş olabilir. Ayaklarına karnına bak oralarda da sarılık varsa bi doktora göster kanda bakılsın. Benim kızımın karnına falan yayılmıştı 12 çıktı 15 üstü çıksaydı yatıracaktı ama gerek yok düşer dedi şükür geçti.Günaydın kızlarbebeklerin sarılık olma riski ne zaman geçer bilen var mı, kizlardan biri çok kusuyor ve benzi sarardı kustugundan mi sarılıkmi oldu anlayamadım
Canm kustugu zaman su kaybı oluyor ondan kustuktan sonra sarariyordur. Koca koca insanlarda da oluyor bu durum. Sarılık olunca hep sarı cildi ve gözleri.en gez gözleri iyileşiyor. Ordan takip edebilirsin sariligi.
Vücudunda sarılık yok ama yüzünde hep sarılık var diyebilirim, 39 günlük olduk 1 aylık kontrolünde sarılık yok demisti doktorumuz. Sonradan olur mu acaba büyüdüler Bayaaİlk bir haftada artıyor sonraki bir hafta 10 güne de azalıyor diye biliyorum. Çok kustuğu için besinsiz kalıp sarılığı olmuş olabilir. Ayaklarına karnına bak oralarda da sarılık varsa bi doktora göster kanda bakılsın. Benim kızımın karnına falan yayılmıştı 12 çıktı 15 üstü çıksaydı yatıracaktı ama gerek yok düşer dedi şükür geçti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?