2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet cnm haklısın mochi ile elle hiç bişey çıkmadı avent elektrikli öyle bi çıkardı ki 5dkda bana hastane pompasına gerek kalmadı şimdilik, beni ebe yanlış yönlendirdi sağım yapma süt gelmezse moral bozukluğu oluyor illa gelir bekle dedi ama tam tersi oldu bende sabırsızlıkla strese girdim mama verdikçe neyse şimdi rahatım

Off çok kötüymüş bizim kusmalar öyle değil normal kusuyor inşallah değildir aksamustunden beri hiç kusmadi takip ediyorum şimdi.

Kıtlıktan çıkmış gibi emiyorlar
Bizimkide saldırıyor adeta memeye sanki hiç emzirmemiş gibi. Diyorum ki oğlum biri görse açmı bırakıyorlar çocuğu derler diyorum

Güzel haberlerini bekliyorum seninki ufakmış bizimki biraz tabi tam abi gibi şu an amcası işe bekleyecek bizi,inşallah suni sancı sürecim hızlı ve sorunsuz sıkıntısız geçer.senin için de dua ediyor olacağım

Süt sağmak sütü de çok artırıyor,memeyi bebek boşaltamasa bile makine ile boşaltmak daha çok süt üretimini tetikliyor canım

İyi şükür hangimizin ki uyuyo ki benim sütüm 1 saat uyutuyo mama 3,4 saat sanırım sütüm yetersiz. Çocuk sürekli aç ve ağlama sebebi sanırım aç olmak
Aynen öyle valla hangimizin ki uyuyor ki? Sürekli bi ağlama krizi bende yoruldum artık. Gündüz diğer çocukla gece bebekle… zombi anneler grubu olacağız bu gidişle.
Önce altını değişiyorum (emerken uyuya kaldığında uyandırmayayım diye) sonra meme kendi bırakana kadar sonra gaz ve yatağa koyuyorum. Buraya kadar hep uykulu o yatağa yatırıldı mı başlıyor önce ik mik dalar belki diye ellemiyorum sonra kıyamet kopuyor. Sar başa…
4te emzirdim uyuttum 5te kalktı aha saat 6 oldu hala uyutmaya çalışıyorum

Ben kaçırdım neden kan istediler sizden?
İlk topuk kanında fenilketonüri yüksek çıkmıştı o yüzden canım

Sütün var demek ki canım bu da iyi birşey,sağdıktan sonra duşta önce sıcak su altında sağmak sonra soğuk su tutmak bende baya işe yaramıştı,o sertlikleri göğüsümdeki hep açmıştı
Cok var canim. 34.haftadan bu yana sut olsun diye cok sey yapmistim. Sukur yaradi. Evet sut olsun da diye kendimi teselli ediyorum.
Dogum oncesi 2 gun uyuyamamistim. Sonrasi zaten hepimiz biliyoruz mumkun olmuyor. Bu yuzden baya yorgunum. Allahtan esim destek, tek olanlara Allah guc versin.
Canim ben 34e kadar her gun 5 tane hurma yiyordum. Ya da incir. Doktor hurmayi yasaklayinca 34.te dag inciri yedim her gun 3 tane. Koska marka helva yedim, 36 Dan sonra her gun bir kase sekersiz, incirli kayisi hosafi icim. 37 den sonra her gun dereotu yedim, alsamda bol yesilli salata. Kuru yemise ceviz yaninda badem, kaju, Kuru uzum ve findigi zorunlu ekledim. Besleyici olsun diye. Muz yedim her gun son bir hafta ve hala. Sut icmeye basladim kocaman bir bardak, en az 3 lt su iciyorumdur. Bir de bulgur corbasi dogumdan itibaren.
Suanda sut olmasin diye minimum besleniyorum. Aksam rahatlamak icin sagdim, cunku halim kalmadi, ates yapacak diye meme ucu hassiyetine ragmen sagdim 120 cc kadar attim dolaba. Kiyamiyorum da gorseniz sapsari hala kolezyumlu. Insallah bir haftaya duzene gireriz. Gunluk beslenmeme dikkat etmiyorum ben. Zaten saglikli beslenen biriyim. Gaz yapar yapmaz her seyi yiyorum. Sut kaliteli olsun insallah
Hastanede surekli su ictim. Kayisi hosafi. Kahvalti, ogle, ikinfi, aksam, gece olmak uzere 5 ogun ana ogun yaptim. Deli gibi de aciktim istahla yedim. Aralarda sut, normal cay, ,kahve, portakal suyu kuru yemis, her ogunde corba vardi. Bebek emmese bile 2 saatte bir yedim ictim.

Çocukların yerine biz sıçrasak olmuyo mu
Zaten öyle oluyor kuzu cocuuk 1 sicriyor anne 10ama yorgunluktan yani ben bu atak haftalari için şey diyorsum çocuğun atağına yanmam da huy değiştirmesine yanarım diye. Resmen çocuğu alıp yerine bambaşka bir çocuk veriyorlar gibi hissediyordum. Aglar, uyumaz hep meme ister hırçın vs

Canım sütünü azaltamazsan kontrollü nane çayı tuketebilirsin. Ama az şekilde süt üretimini azaltıyor. Cok fazla süt gelince de mastit te kısır döngüye giriyorsun gerçekten, sagmasan ateş titreme ağrı, sağdan daha fazla süt üretimi vs.
Ben geçen hafta mastit olduğumda duşta elle sağım yaptım rahatlatacak kadar gerisini bıraktım çıkınca cocuga emzirdim birkaç gün hafif ağrı oldu ama göğüste fazla sür üretimini azalttı

Kizlar selam umarim herkes iyidir. İkizlerin burunları tikanik, ablalarindan biraz hastalık kapmış olabilirler serum fizyolojik sıkıyorum ama pek fayda etmiyor doktorumuzda nazal yıkamayı henuz önermiyorum demişti varmi baska çözümünüz annewith sen yazmışsın sanirim burnuna damlatup açan bi bir damla ama adını bulamadım adi ne acaba

Biz hipp combiotic kullanıyoruz kızlarımdan biri kusuyordu memnun olduğum halde sma comfort alıp denemek istedim icinde probiyotik var hemde kurmasına iyi geliyormuş diye 2 gün kullandık kusan kızım hiç kaka yapmaz oldu belki denk geldi bilmiyorum ama hipp e döndük geri.
Ben memnunum hippten, gaz konusunda da hipp kullanırken daha huzurluydu bebisler 2 gündür daha çok ağlıyorlar sanirim daha az gaz yapıyor olabilir ama denk gelmiş de olabilir

Comfort gazlı bebekler içinmiş protein oranı azmış . Optipro normal bebekler içinmiş Protein fazlaymış sanırım, bunun dışında aralarinda fark varmı, yada bilgisi olan varmı

Canım bence 5/6 yaşındaki çocuk hala kuruyorsa o refluden kaynaklı değil ya ek gıda sürecinde sürekli püre vermekten çocuk puturlu şeylere alışmamış bence.
Valla o ds olabilir canım reflüsü vsr diye sırf püre yedire yedir öyle akıştırdı demek ki

İyi csnım şimdi çok şükür mamayı artırdım sarılığı da geçti ben de 30 cc veriyordum ama sadece yatarken doktor 60/90 arası ger dedi ve 3 saatte 1 dedi ben de öyle yaptım kilo aldı şuan 4 kg oldu 22/23 gümde 1 kg a yakın aldı

Evet doktor probiyotik başlattı ishali olmuştu ama geçti ben gaz damlası vermedim dün akşam verdim çocuk gazını çıkarttı rahatladı. Normalde sık gaz çıkaran çocuktu antibiyotik kullandıktan sonra böyle oldu çocuk.

Valla o ds olabilir canım reflüsü vsr diye sırf püre yedire yedir öyle akıştırdı demek ki
Bence öyle. Kusmasin diye püre vermişler de ben reflu ile püre arasında bir bağlantı kuramadım açıkçası.
İşte bu yüzden ek gıda ya geçiş dönemini çok iyi yönetmek gerekiyor...

Kızlar saçlarım felaket dökülüyor öyle çok ki sizde durumlar nasıl evet doğum sonrası normal biliyorum ama çok üzülüyorum elimi her saçıma götürdüğümde bir sürü saç geliyor

Erken mi olmuş biraz canım, ben de bekliyorum ama 2-3 aylık gibi dökülür diye düşünüyordum. Gebelikten kalan takviyelerin varsa kullan olmazsa. Bi de kaç kilosun şuan seninle aynı kiloda ilerliyorduk, ben acaip yiyorum mecbur. Bi yandan da çok kilo alıcam diye aklım orda

Arkadaşlar ben de doğurdum çok şükür. Akşam 11 gibi suyum geldi ve ,4 saat sonra doğum oldu. Çok yoruldum ıkınamadım zordu hala ağrım var dua edin

Hayırlı olsun, geçmiş olsun canım. Doğum ne garip; bende ölüyorum zannettim ama şuan çok güzel hatırlıyorum geçecek inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…