Geçmiş olsun canım süt arttırıcı takviyeler fazla gelmiş olabilir onları kes istersenSagol canim bebis iyi sukur. Yarin kontrolu var bakalim nasilBen ise mastit denilen fakele ugrasiyorum
Evet cnm haklısın mochi ile elle hiç bişey çıkmadı avent elektrikli öyle bi çıkardı ki 5dkda bana hastane pompasına gerek kalmadı şimdilik, beni ebe yanlış yönlendirdi sağım yapma süt gelmezse moral bozukluğu oluyor illa gelir bekle dedi ama tam tersi oldu bende sabırsızlıkla strese girdim mama verdikçe neyse şimdi rahatımCanım bunu daha önce diğer arkadaşlara da söylemiştim,manuel elle sağmayı geçtim normal elektrikli pompa ile hastane pompası arasında bile çok fark oluyor.bana ondan doktor 15 gün hastane pompası kiralatmıştı,öbür türlü çok zorlanırsın demişti.öncesinde normal pompa ile hiç sütüm gelmezken onla 20 ml süt çıkmıştı.
Bizimkide saldırıyor adeta memeye sanki hiç emzirmemiş gibi. Diyorum ki oğlum biri görse açmı bırakıyorlar çocuğu derler diyorumOff çok kötüymüş bizim kusmalar öyle değil normal kusuyor inşallah değildir aksamustunden beri hiç kusmadi takip ediyorum şimdi.
Kıtlıktan çıkmış gibi emiyorlar
Güzel haberlerini bekliyorumMerhaba canim. Benim sezeryan olacak. Oğlum 3.5 yasinda yani her seyi anliyor aylardir kardesim kardesim gorecegim diye heyecanliyim diyor ama o da daha minicik sabah erkenden babaannesine birakip gitmek cok zor geliyor. Senin de 8 yasinda ama yine de o da kucuk tabi haklisin buruklasmakta. Eşim abartma diyor da biz annelerin hormonlari zaten tavan.Sana da hayirli dogumlar diliyorum. Şu hastane surecini bir atlatsaydik.
Süt sağmak sütü de çok artırıyor,memeyi bebek boşaltamasa bile makine ile boşaltmak daha çok süt üretimini tetikliyor canımEvet cnm haklısın mochi ile elle hiç bişey çıkmadı avent elektrikli öyle bi çıkardı ki 5dkda bana hastane pompasına gerek kalmadı şimdilik, beni ebe yanlış yönlendirdi sağım yapma süt gelmezse moral bozukluğu oluyor illa gelir bekle dedi ama tam tersi oldu bende sabırsızlıkla strese girdim mama verdikçe neyse şimdi rahatım
Aynen öyle valla hangimizin ki uyuyor ki? Sürekli bi ağlama krizi bende yoruldum artık. Gündüz diğer çocukla gece bebekle… zombi anneler grubu olacağız bu gidişle.İyi şükürhangimizin ki uyuyo ki benim sütüm 1 saat uyutuyo mama 3,4 saat sanırım sütüm yetersiz. Çocuk sürekli aç ve ağlama sebebi sanırım aç olmak
İlk topuk kanında fenilketonüri yüksek çıkmıştı o yüzden canımAmazon kadını gibi geziyorum evde birkaç gündür çok sık uyanıyor ve memeye yapışıyor minik koala oldu resmen
Off bir de bu var tabi yarınlar yokmuşçasına emiyor sonra da hık hık boğazında kalıyor inşallah zamanla sakinlerler
Cok var canim. 34.haftadan bu yana sut olsun diye cok sey yapmistim. Sukur yaradi. Evet sut olsun da diye kendimi teselli ediyorum.Sütün var demek ki canım bu da iyi birşey,sağdıktan sonra duşta önce sıcak su altında sağmak sonra soğuk su tutmak bende baya işe yaramıştı,o sertlikleri göğüsümdeki hep açmıştı
Zaten öyle oluyor kuzu cocuuk 1 sicriyor anne 10Çocukların yerine biz sıçrasak olmuyo mu
Canım sütünü azaltamazsan kontrollü nane çayı tuketebilirsin. Ama az şekilde süt üretimini azaltıyor. Cok fazla süt gelince de mastit te kısır döngüye giriyorsun gerçekten, sagmasan ateş titreme ağrı, sağdan daha fazla süt üretimi vs.Cok var canim. 34.haftadan bu yana sut olsun diye cok sey yapmistim. Sukur yaradi. Evet sut olsun da diye kendimi teselli ediyorum.
Dogum oncesi 2 gun uyuyamamistim. Sonrasi zaten hepimiz biliyoruz mumkun olmuyor. Bu yuzden baya yorgunum. Allahtan esim destek, tek olanlara Allah guc versin.
Canim ben 34e kadar her gun 5 tane hurma yiyordum. Ya da incir. Doktor hurmayi yasaklayinca 34.te dag inciri yedim her gun 3 tane. Koska marka helva yedim, 36 Dan sonra her gun bir kase sekersiz, incirli kayisi hosafi icim. 37 den sonra her gun dereotu yedim, alsamda bol yesilli salata. Kuru yemise ceviz yaninda badem, kaju, Kuru uzum ve findigi zorunlu ekledim. Besleyici olsun diye. Muz yedim her gun son bir hafta ve hala. Sut icmeye basladim kocaman bir bardak, en az 3 lt su iciyorumdur. Bir de bulgur corbasi dogumdan itibaren.
Suanda sut olmasin diye minimum besleniyorum. Aksam rahatlamak icin sagdim, cunku halim kalmadi, ates yapacak diye meme ucu hassiyetine ragmen sagdim 120 cc kadar attim dolaba. Kiyamiyorum da gorseniz sapsari hala kolezyumlu. Insallah bir haftaya duzene gireriz. Gunluk beslenmeme dikkat etmiyorum ben. Zaten saglikli beslenen biriyim. Gaz yapar yapmaz her seyi yiyorum. Sut kaliteli olsun insallah
Hastanede surekli su ictim. Kayisi hosafi. Kahvalti, ogle, ikinfi, aksam, gece olmak uzere 5 ogun ana ogun yaptim. Deli gibi de aciktim istahla yedim. Aralarda sut, normal cay, ,kahve, portakal suyu kuru yemis, her ogunde corba vardi. Bebek emmese bile 2 saatte bir yedim ictim.
Biz hipp combiotic kullanıyoruz kızlarımdan biri kusuyordu memnun olduğum halde sma comfort alıp denemek istedim icinde probiyotik var hemde kurmasına iyi geliyormuş diye 2 gün kullandık kusan kızım hiç kaka yapmaz oldu belki denk geldi bilmiyorum ama hipp e döndük geri.Merhaba hanımlar nasılsınız herşey Yolunda umarım bebisler de iyidr inşallah.fikrinizi almak istedim bebeğim 26 günlük oldu gaz perişan etti onuda benide.sutum tek meme ve yetmiyor diye sagdigimda 20 ml çıkıyormama başladım sma ilk kizimdada kullanmıştım sonra almanyadan bana aptamil geldi ona gectim dundendir bişey değişmedi sanki arttı gibide bilemedim. Gaz damlası olarak gunde 4/5 damla sap simplex veriyorum yine ilk kizimda iyi gelmisti diye aldım biogaia da aklımdaydı ama sap simplex aldım ilkine iyi gelince.simdi sizden hippi nin manasının gaz yapmadığıni soylediler onami gecsem yada damla olarak biogaia mi degissem.
Comfort gazlı bebekler içinmiş protein oranı azmış . Optipro normal bebekler içinmiş Protein fazlaymış sanırım, bunun dışında aralarinda fark varmı, yada bilgisi olan varmıKizlar selam umarim herkes iyidir. İkizlerin burunları tikanik, ablalarindan biraz hastalık kapmış olabilirler serum fizyolojik sıkıyorum ama pek fayda etmiyor doktorumuzda nazal yıkamayı henuz önermiyorum demişti varmi baska çözümünüzannewith sen yazmışsın sanirim burnuna damlatup açan bi bir damla ama adını bulamadım adi ne acaba
Biz hipp combiotic kullanıyoruz kızlarımdan biri kusuyordu memnun olduğum halde sma comfort alıp denemek istedim icinde probiyotik var hemde kurmasına iyi geliyormuş diye 2 gün kullandık kusan kızım hiç kaka yapmaz oldu belki denk geldi bilmiyorum ama hipp e döndük geri.
Ben memnunum hippten, gaz konusunda da hipp kullanırken daha huzurluydu bebisler 2 gündür daha çok ağlıyorlar sanirim daha az gaz yapıyor olabilir ama denk gelmiş de olabilir
Valla o ds olabilir canım reflüsü vsr diye sırf püre yedire yedir öyle akıştırdı demek kiCanım bence 5/6 yaşındaki çocuk hala kuruyorsa o refluden kaynaklı değil yaek gıda sürecinde sürekli püre vermekten çocuk puturlu şeylere alışmamış bence.
İyi csnım şimdi çok şükür mamayı artırdım sarılığı da geçti ben de 30 cc veriyordum ama sadece yatarken doktor 60/90 arası ger dedi ve 3 saatte 1 dedi ben de öyle yaptım kilo aldı şuan 4 kg oldu 22/23 gümde 1 kg a yakın aldıŞimdi iyi mi canım bebiş kilo alımı düzelmiştir herhalde. Ya bunaldım zaten tamam destek çok önemli falan filan ama sürekli yanımda birilerinin olması yalnız kalamamak iyice sıkıldım bu durumlardan. Bir de dediğin gibi herkes her şeyi çok biliyor. Umarım artık susarlar ben de doktordan geldim emzirdim 30 cc mama verdim böyle de devam edicem kim ne derse desin.
Evet doktor probiyotik başlattı ishali olmuştu ama geçti ben gaz damlası vermedim dün akşam verdim çocuk gazını çıkarttı rahatladı. Normalde sık gaz çıkaran çocuktu antibiyotik kullandıktan sonra böyle oldu çocuk.Belki gazı vardır canım, kızımdan tecrübe ettiğim şey antibiyotik bağırsakları maf ediyor malesef. Bagirsaklardaki tum faydalı bakterilere antibiyotik sayesinde yok oluyor bu da çocuğu zora sokuyor. Bu süreçte bebeğe probiyotik verebilirsin imkanın varsa sende kullan canım sütten de geçer en azından çabuk toparlar.
Confortta biogaia var sanırım ekstradan probiyotikli yaniiComfort gazlı bebekler içinmiş protein oranı azmış . Optipro normal bebekler içinmiş Protein fazlaymış sanırım, bunun dışında aralarinda fark varmı, yada bilgisi olan varmı
Bence öyle. Kusmasin diye püre vermişler de ben reflu ile püre arasında bir bağlantı kuramadım açıkçası.Valla o ds olabilir canım reflüsü vsr diye sırf püre yedire yedir öyle akıştırdı demek ki
Kızlar saçlarım felaket dökülüyor öyle çok ki sizde durumlar nasıl evet doğum sonrası normal biliyorum ama çok üzülüyorum elimi her saçıma götürdüğümde bir sürü saç geliyor
Arkadaşlar ben de doğurdum çok şükür. Akşam 11 gibi suyum geldi ve ,4 saat sonra doğum oldu. Çok yoruldum ıkınamadım zordu hala ağrım var dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?