Özel aşılar yapılıyor mu medicanada acaba, bir de ne kadar verdiniz acaba. Muayene ve aşı için. Menenjit ve diğer özel aşıları yapıyor mu medicana
Teşekkür ederim canım. Bu yaralar iyileşiyor mu belli süre sonra? Kanıyor çünkü:/ silikon uç ile vereyim yaralarım azalsın diyorum ama emmiyor ya da az emiyor normal versem yaram iyileşmiyor. Sağmak da mahvediyor göğüslerimi:/ Ne yapacağımı şaşırdımMamayi azaltmazsan canım vücut ürettiği sütü bebek için yeterli sanıyor fazla üretmiyor. Bebek ne kadar emerse o kadar süte ihtiyaç var deyip üretim. Benim oğlan da sürekli memede, bazen 20 dakikada 1 emiyor bazen 2 saatte 1.
Göğüs hassasiyeti olması çok normal erken zamanlarda sonradan geçiyor canım.
Gaz damlalari kesinlikle daha kötü yapıyor. Ben gaz damlalarini kestim sadece biogaia veriyorum ve kendim kimyon/rezene içiyorum çok daha rahat ve huzurlu eskiye nazaran. Çok ağladığında sicak su olan kovaya sokabilirsin beldeb aşağısını onda çok rahatliyorlar. Ya da banyo+masaj deneyebilirsinKızlar biz 1 aydır forbiome kullanıyorduk ama etki etmedi oğlum hala gazdan ağlamaya devam ediyordu. Doktoru kontrolünde nurse harveys yazdı ama 3 gündür o damlayı verdiğimden beri daha çok ağlamaya başladı. Akşamları 7de 8de uyuyan çocuk uyumuyor 3 gündür ağlayıp duruyor devamlı. Öğlen uykusunu da uyuyamıyoruz. Bugün eşime biogaia ve sab simplex al gel dedim bir de ikisini deneyeceğim. Sizde hangi damla ise yaradı 3 gündür uykusuzluktan hayalet gibi geziyorum evin içinde. Dün çocuk ağlamış ben rüyamda saate baktım 10du gözümü bir açtım saat daha 6 çocuk ağlıyor ne yapacagimi şaşırdım artık gazdan.
Kizimda tum ozel asilari medicanada yaptirmistik.Özel aşılar yapılıyor mu medicanada acaba, bir de ne kadar verdiniz acaba. Muayene ve aşı için. Menenjit ve diğer özel aşıları yapıyor mu medicana
Canım ne gerek var kortizonlu kreme yazık günah... Yenidoganlarda oluyor benim kızda da oluyor bi kabarıyor bi kayboluyor. Bizim dr normal olur bunlar dedi. Yüzünü her gün islak pamukla temizle herhangi bi krem sürme bence.Kızlar selam. Geçen hafta Aryanın yüzünde sivilceler olmuştu onlar çarşamba günü baya arttı. Ama şuan giderek azaldı bitmedi ama baya düzeldi çok şükür. Doktor bugun geçmiş ama hala var dedi. Kortizonlu krem yazdı. Asla kullanmıcam. Tecrübesiz bi anneyim ama alerjik olduğunu düşünmüyorum ve yumurta süt peynir yoğurt kestim. 2 3 kere peynir yedim yanlışlıkla oda unuttuğum için. Kimle konuştuysam benim bebeğimde de oldu dedi. Vücudunda yok kakasında bi sorun yok. Burun akıntısı vs. Yok huzursuz değil. Ama annelik hislerime güvenip bidaha artarsa kullanmak istiyorum. Kortizon olauı bana biraz ağır geldi hatta doktoru değiştirmeyi bile düşündüm. İstanbul ataşehir ümraniye tarafı var mı doktor öneriniz ve düşünceleriniz neler?
Yapiyorlar canim,hatta bize isterseniz siz eczaneden alip getirin biz yapariz demislerdi,Ya da burdan kendimiz temin edip yapariz demislerdi.Bursa’daki baya donanımlı bir hastane, sormadım ama yaptıklarını tahmin ediyorum.
Anladım. Yakında bir medicana var eğer öyle ise oraya geçiş yaparız biz de. Özel sağlık sigortası karşılıyor mu acaba özel aşıları bilginiz var mıKizimda tum ozel asilari medicanada yaptirmistik.
Aynen öyle yapıcam arkadaşımCanım ne gerek var kortizonlu kreme yazık günah... Yenidoganlarda oluyor benim kızda da oluyor bi kabarıyor bi kayboluyor. Bizim dr normal olur bunlar dedi. Yüzünü her gün islak pamukla temizle herhangi bi krem sürme bence.
Yok hayir ozel saglik sigortasi karsilamiyor malesef.Anladım. Yakında bir medicana var eğer öyle ise oraya geçiş yaparız biz de. Özel sağlık sigortası karşılıyor mu acaba özel aşıları bilginiz var mı
Canim ben bi kere bezelye yemeği yediğimde yeşil kaka yapmıştı. Yediğin şeyle de alakalı olabiliyor.Kıxlar kakanın renginin yeşil olması normal mi?
Tedavinin uzunluğu sarıldığın yüksekliğine göre değişir sanırım. Bizim tam sınırdaydı 12 saatlik mavi ışığı yeterli gördü. Bebeğin gözleri kapalı bir şekilde tamamen çıplak altı bezli ışığın altında bekletiliyor. İstediğin zaman emziriyorsun doyuruyorsun gözlerini kapatıp tekrar cihaza koyuyorsun. Çok korkulacak bir şey değil ama gözlerini açmaması gerekiyor ve biraz uzun sürüyor. 12 saat için biz dün 5ten beri hastanedeyiz. 10 dakikamız kaldı.Bende kızım da A+ ama uzamış sarılık varmış. Hatta sanki bana eskisinden daha sarı gelmeye başladı yavrum
Bu arada çok geçmiş olsun. Fototerapi ne kadar sürüyor nasıl bir süreç anlatabilir misiniz? Bizim için de isterler diye korkuyorum açıkçası :/
Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsinEvet cuma günü doğum yaptım bende aynı şekildeyim buraya girmeye hiç zamanım yok
Geçecek canım bana da oluyor daha bu sabah buraya yazarken ağlaktım,kız huzursuz olunca bende oluyorum yatağına koyuyorum uyanıyo ya da içleniyor o zamanda beniç içim gidiyorVar bir ağlaklık 2gündür, anneme de ağladım çünkü ne deseler kırılıyorum onlar da düşüncesizlik yapabiliyor tabi hassas dönem ya geçsin bir an önce.
Bende avent kullanıyorum arada bizden de akıyor yanlara falan ama en azından kendi çekince geliyor akmıyor öyle. Lansinoh veya tommee tippee deneyebilirsin onlarında memnuniyeti yüksekKizlar siz yenidogan icin hangi biberonu aldiniz. Bende nuk var hizli akiyor onu kullanamiyorum, philips avent var hep tasiriyor icerken agzina büyük geliyor. Yeni bir tane alicam kullanip memnun kaldiginiz biberon var mi?
Allah razı olsun ne güzel anlatmışsın,çok teşekkür ederim ben bu konuyu hiç bilmiyordumCanım büyüme atağı dediğimiz şey, bebeğin fiziksel olarak ilerlemesinin hızlı olduğu zamanlar. Yani boyu artıyor, daha çok kilo alıyor, kafa-kol-govde si büyüyor vs diyebiliriz. Fiziksel özelliklerinde büyüme yani.
Sıçrama dediğimiz durum da beyinsel gelişimi diyebiliriz. Etrafı görmeye başlaması, renkleri görmesi, kendinin farkına varması, elini ayağının kontrol etmeyi farketmesi, kontrast renkleri görmeleri mesela tukuruguyle baloncuk yapması, ellerine bakarak ellerini açıp kapatma vs. En basit aklıma gelenler. .sıçrama gerçekleştikten sonra hep ileri bir süreç yaşanıyor. Genelde davranışla da pekisiyor. Tukuruguyle baloncuk yaptıktan sonra kendi kendine konuşma sesleri çıkartıyorlar. Konuşurken cevap veriyor kendince sanki agulama gibi. Yada sicramadan sonra ilk gözyaşı geliyor gözünden. Yada olayların akiciligini ogreniyor. Mesela harika haftalar kitabında ilginç gelen bir şey paylaşayım top örneği 4. Sıçrama daki gelisimle ilgili. Akıcı ve devamlılığı ogreniyorlarmis. "Meselanbir topun sekmesi olayini ele alalım . Top yukarı doğru çıkar(akıcı gecis) havada bir anlik durur(desen) ve sonrasında aşağıya doğru geri düşer (akıcı gecis) ve böyle devam eder. Bu bir olayın harika örneğidir. Bebeğinizin için gozlemlemesi etkileyici birsl şeydir. Çünkü bebeğiniz bu bağlantıları ilk defa anlar ve bunun ilk defa olay olduğunu kavrar." Mesela bazı sicramadan sonra devamlılığı ogreniyor. İlk zamanlar bebegijn yanından ayrıldığında seni görmeyince yoksun sanıp ortalığı kaldırıyor ama o gelişim dönemine ulaşınca anne mutfağa gittiğinde aslında orda bir yerdesin ama ben göremiyorum algısı oluşuyor. Mesela benim kizimda hep yürümesi, zıplaması, konusmasi, emeklemesi, dönmesi vs sicramalardan sonra oldu. Atak haftası ve sicramalar zaten bur bütün. İç içe geçmiş gibi düşünüyorum ben. Ama her öğrenme sancılı bir süreç olduhu için işte bu süreçte bir beceri bir gelişim göstermeden önce aşırı huysuz aksi vs oluyorlar . Tek sıkıntısı o gerçekten. Umarim anlatmaya dilim dönmüştür. Zira uykusuzluktan birazdan yıkılacak gibiyim ...
Reflü yatağını aramıza aldık iki gecedir bana daha yakın olsun diye ama yine koyunca sensörler açılıyorBebek canımen güvenli yerde olmak istiyor o da haklı. Yatirdiginda burun hizasına hemen üstündeki tshirt u koyabilirsin. Seni yanında hisseder. Benim oğlan da gece uyurken elini koluma felan koyuyor. Çekiyorum elimi hemen kendini uyandırıyor bir şekilde. Yada böyle garip garip şekillere girip kafasını bir şekilde koluma degdiriyor yanında olduğumu hissetmeye ihtiyaci var diyorum bende.
Bir diğer şey de canim simdi bol bol sev ilerde kucağına dahi gelmiyorlar inan bu günler de özleniyor. Kziima diyorum gel seveyim seni sarılayım durr anne dur isim var benim sen dur bekle diyor.
Ay hocam çok sevindimaynı bende kilolar ne durumda hocam ben sürekli dikkat etmem gerekti yıllarca diyip buldum bu hamişlil bahnesinş fütursuzca yedim şimdi bana bile çok zor geliyor zayıflamak
Benim de baya kötü olmustu o acıyı ceke ceke iyilesti tahin yağı sürdüm ben açıkta beklettim kuruttu kabuk tuttu iyilesti sonraTeşekkür ederim canım. Bu yaralar iyileşiyor mu belli süre sonra? Kanıyor çünkü:/ silikon uç ile vereyim yaralarım azalsın diyorum ama emmiyor ya da az emiyor normal versem yaram iyileşmiyor. Sağmak da mahvediyor göğüslerimi:/ Ne yapacağımı şaşırdımnemli tutuyorum sürekli kremliyorum ama her emzirmede tahriş oluyor yine. Mamaya biberona alışmasın diye şırınga ile veriyorum mamayı ağzı acımasından korkuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?