2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet varmış canım o yüzden kıyafet bakıyorum aslında
Biz de yok canım oda ayrı zor bir de ayrıyetten mevlüt için bakacaksın herhalde
Gyno ferro sanol kullanıyorum canım hamilelikte kullanıyordum zaten doktor devam ettiriyor.
Tamam canım teşekkür ederim ben de bakacağım takviye bir şeyler
Evet bi de o var biz de bayramdan sonra yapacağız inşallah mevlüt. Daha bayramlığı da var Böyle günler için site vs önerisi var mı kızlar
Her şey için Trendyol

Kızlar bebisleri ne zaman yüzüstü yatirabiliriz ya gün içinde yatiriyorum ben bazen gözlem altında çok rahat uyuyor ve gazını çok güzel çıkarıyor ama gece cesaret edemem

Biz de yok canım oda ayrı zor bir de ayrıyetten mevlüt için bakacaksın herhalde

Tamam canım teşekkür ederim ben de bakacağım takviye bir şeyler

Her şey için Trendyol
Evet ya hem mevlüt hem bayram Trendyolda hiç bi şey bulamadım instada şöyle bi takım buldum çok şık ve cool geldi

Eklentiler

• 1556C603-AB64-460B-9DCC-349242A4F8C2.webp
    30,9 KB · Görüntüleme: 70
Kızlar bebisleri ne zaman yüzüstü yatirabiliriz ya gün içinde yatiriyorum ben bazen gözlem altında çok rahat uyuyor ve gazını çok güzel çıkarıyor ama gece cesaret edemem
Canım Osman Gönülal video çekmiş bu konuda. Yüz üstü pek önermiyor sebepleri video içeriğinde var bi izle istersen ben de bunu düşünüyodum dün izledim bu videoyu

Merhaba kızlar nasılsınız? Ben pazar sabah hastaneye yatmıştım Subi sancıyla normal doğum için, doğum pazartesi saat 15.30’da gerçekleşti. herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim, yaklaşık 32 saat sure sancı çektim bunun bir kısmında serviksim kalınmış onu inceltmek için ilaç verdiler 4 saatte 1 yaklaşık 12 saat öyle geçti o süreçte sancıyı daha az hissettim. Açıklık milim milim arttı.Doğuma iki 3 saat kala sancılarım sıklaştı doktor suyumu patlatınca epidural aldım, epidural aldıktan 2 saat sonra açıklığım dokuz santime ulaştı sonunda 32 saat bildiğiniz aşırı ağır ilerledik, son 2 saat epidural aldıktan sonra tansiyonum çok düştü çok ciddi titremeye başladım, titremem ameliyathanede de devam etti. Hiç önemli değil dayanırım dedim zaten epidural olunca Ağrıda bir anda kesilmişti ama devamında bebeğin kalp atışları azaldı öyle olunca hemen ittirmeye çalıştılar bebeği ama tabii ki de daha açıklık on santime ulaşmadığı için olmadı zaten bu süreç 5 dk sürdü . Sonra doktor Anında apar topar sezeryana alma kararı verdi, sezeryana nasıl girdim nasıl çıktım inanın bilmiyorum zaten yorgunluktan acayip kar ettim bütün hislerim kaybolmuş gibiyedi, 5 dakika içerisinde bebeği çıkardılar. Hem kordon iki kez boynuna dolanmış hem de kakasını yapmış içimde. bebek doğum kanalında olduğu için böyle minicik bir sezeryan kesiğim yok bildiğiniz çok ani bir şekilde doğum kanalından çekebilmek için bebeği bayağı büyük bir kesik var, kanaldan çıkarabilmek için ani olan sezeryanlar böyle oluyormuş ben de yeni öğrendim, başına böyle bir şey gelen oldu mu? çünkü arkadaşlarımın hiçbirinde bu seviyede bir kesi görmemiştim daha önce kesimi görünce canım çok sıkıldı çok geniş. Şu anki durumum şu ameliyattan sonraki üçüncü günümdeyim, ama çok ciddi ağrım var sanki birisi o kesi yerime bıçak saplıyor özellikle yatıp kalkarken. Sezeryan olan arkadaşlar Sizde bu his ne kadar devam etti? Birde nasıl yatıp kalkıyorsunuz ben kesinlikle yerimden kalkamıyorum kalkarsam doğrulamıyorum doğrulduğumda da şöyle bir şey oluyor bildiğiniz tuvalete kadar tuvaletimi o acı ile tutamıyorum ,kaçırıyorum kesinlikle tutamıyorum. Anlayacağınız benim sürecim bayağı ağır geçiyor. Bununla birlikte tabii ki çok şükür bebek ve ben iyiyiz buna duacıyız, ama ağrılardan dolayı çok canım yanıyor.

Emme sürecine gelince bebek doğar doğmaz zaten sağlam ağrı kesiciler verdikleri için ilk başta bu kadar ağrım yoktu şimdi hastaneden çıkınca daha da bir arttı hastanedeyken bol bol emzirdim, hip Natal içtim. Süreklilik su içtim, ve ne zaman emzirsem ardından hiç süt gelmese bile biraz göğüsleri biraz sağdım. Daha sonrasında her iki göğsünü temizleyip Lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapattım, şu anda sütü seviyem bayağı iyi hatta sertleşmeye başladı göğüslerim. herhalde vücut tam ayarlamaya çalışıyor miktarı bebeğe göre. Sertlik hissettikçe hemen sağaıyorum birazcık, tamamını sağmak istemiyorum aşırı artarsa süt bu sefer daha da zorlanacağım. Ben de Sağma makinesine ilk gün hariç şu an biraz kafama göre kullanıyorum göğüslerimde hassasiyet hissedersem kullanmıyorum. Sarılık olmadık cıs ve kaka kakamızı da yapıyoruz sadece 200 gram kaybederek çıktık hastaneden bu süreçte mamaya gerek yok dediler gerçekten göğüslerim de çok dolu dolu o sebeple vermedik.

Bir de kızlar Sezeryan olan arkadaşlara şu korseyi bir sormak istiyorum bana ameliyattan hemen sonra korse giydirdiler bildiğini sürekli korse ile geziyorum gece gündüz en az bir ay tak dediler, hatta ne kadar uzun süre takarsan o kadar iyi olur olur dediler. Yatarken kalkarken sürekli üzerimde siz nasıl yaptınız?

Bir diğer soru, bebeğimiz çok gazlı ilk 2-03 gün sürekli amniyotik sıvı kustu. Dün ise bildiğiniz o kadar çok gazı var ki çocuk uyuyamıyor,sürekli çıkarıyor ama çok uğraşıyoruz, midesinden de sürekli böyle bir sıvı sesleri geliyor. bir sürü gaz damlası yazan oldu ama öneriniz nedir gene sormak istedim. Bugün rezene ile kimyon çayına başladım aldırdım sürekli bunu da içiyorum hipp natal harici içiyorum. Yine de gaz damlası alıp vereyim mi?harvey nurst gaz giderici damla almıştım Türkiye’den bunu vereyim mi işe yarar mı?

Çok geçmiş olsun. Hem doğum sancısı çekmişsin o kadar saat hem de sezeryan ağrısı çekiyorsun. Senin için sıkıntılı bir süreç olmuş inşllah en kısa sürede toparlanırsın. Dediğin gibi rabbim sağlık versin bebiş iyi buna şükür ,

Ocean çok iyi canım içinde zeytin yağı var, ben hem kendim hem çocuk için hep onu tercih ediyorum. Şimdi herhalde bu bebişte de ondan alırım

Çok gecmis olsun tekrardan bebisi sağlıkl kucağına aldığına cok sevindim

Ben de sezaryen oldum o ağrı 1 hafta sürdü bu süreçte yatmak istemedim dediğin gibi ağrılarım oluyordu o yüzden hep koltuğa uzandım yatağıma gidemedim böyle böyle geçti şükür

Korseyi bana dr önermedi dikiş icin öneren arkadaslar konu hakında yazar

Ben bebisin gaz muhabbetini biogaia ile ve rezene+kimyon ile çözdüm şimdilik tekrardan gecmiş olsun

Canım çok geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Onca stresli süreç güzel sonuçlanmış çok şükür Yaran için üzgünüm umarım hızlıca toparlarsın. Kesik acısı bende yanma hissi gibi olmuştu ve 3 gün civarı sürmüştü ama 1-2 hafta çok ayakta kalınca eğilip bi yere uzaninca vs. Rahatsızlık hissediyordum ama çekilmeyecek bir durum değildi. Senin biraz daha büyük olduğu için belki bi tık daha uzun sürer ama dinlen yani çok zorlamamaya çalış kendini bebeği bile eşin alip versin sana eğilip kalkma çok. İmkanın varsa kemik suyu, et suyu çorba iç.

Sütünde sorun yasamamana çok sevindim. Göğüs hassasiyetin de olmaz inşallah Olursa da aklında olsun kantaron yağı çok iyi geliyor kremlerden daha etkili.

Korseyi doktorum taburcu olduğun gün giyebilirsin demişti fakat ben rahat hissetmek istediğim için giymedim. Korsenin amacı aslinda rahimin daha hızlı toparlanması için. Eğer seni rahatsız etmiyorsa en azından günde 2-3 saat giymeye çalışabilirsin.

Bizim gaz olayi ilk günler çok çok fenaydi. Sancidan eti kesilmiş gibi ağlıyordu kızım. Biogaia probiyotik damla veriyorum sancılarını büyük oranda azaltıyor. Onun harici gaz damlaları denedim fakat bence daha fazla gaz hareketi yarattığı için bebeği çok daha fazla rahatsiz etti gibi geldi bana. Damlalari kesince çok daha rahatladı. Ben kendim rezene+kimyon demleyip içiyorum günde 2 fincan. Şimdi bir de anason ekledim üçünü demliyorum nazar değmesin büyük oranda değişim var Sen de istersen damlayı dene fayda ederse devam edersin ama ben probiyotik kullanmanı siddetle tavsiye ediyorum.

Cnm çok geçmiş olsun ben buraya yazmamıştım sezaryen olacaklar korkmasın diye ama artık grupta herkes doğurdu yazabilirim. Benim de çok çok acılı geçti sezaryen sürecim yalnız değilsin, spinal anestezi yapılamadı bir türlü 7-8 deneme sonrası adamlar üstümde beni evirip çevirip anca yapabildiler ve sinirlerim elektrik çarpmış gibi acıdı her seferinde beni genel anesteziye alın diye yalvarıyordum en son ameliyat öyle başladı sonra da dediğin gibi kesik acısı 5 gün beni mahvetti ilk 3 gün ölüm gibiydi, kadınlar bu acıyı nasıl normalleştirir aklım almadı ya da bana çok acı geldi bilmiyorum senin de 3 gün sonra hafifleyecek, ben de tuvalete ağlayarak gidip geldim ama bir hafta sonunda sihirli değnek değmiş gibi hızlandı iyileşmem az sabır canım kesinin büyük olmasına da üzülme çok bakma şimdiki haline ben bakmıyorum hiç o da toparlanır elbet, çok çok geçmiş olsun miniğin sağlıklı sütün bol ağrılarıı da geride bırakacaksın hızla iyileşerek

E bende unutuyorum her sabah kahvaltida resmen yarım kase pekmez ve tereyağı yiyorum onun yerini tutuyodur heralde
Hamileyken dakikasını geçirmezdim şimdi bebiş oldu akıl mı kalıyor uykusuzluktan ben bazen wc ye gitmeyi bile unutuyorum bence tutuyordur yaa

Çok geçmiş olsun canım kıyamam çok zor bir süreç geçirmişsin ama şükürler olsun ki ikinizde iyisiniz bu günler geçecek sonra hiç birşey hatırlamayacaksın Rabbim şifa versin inşallah en kısa sürede toparlanırsın

Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah bebeğini canım

Canim ne kadar uzun ve zor bir surec gecirmissininiz! Bu kadar zorlamalarinin ne anlami var normal dogum diye! Gercekten yurt disinda bunu takinti yapmislar!!! Cok gecmis olsun

Sukur ki bebeginiz iyi, siz de kisa zamanda iyi olacaksiniz insallah Ben kolay denilebilecek bir dogum yasadim ve bugun 9.gun hala acilar, kasilmalar, dikisler vs var. Sizinki zor gecmis, korkmayin yavas yavas iyilesecek. Yani dogumda yapilabilecek tum teknikleri uygulamislar, bedeniniz gene iyi dayanmis. Yorgunlugu Ben daha yeni attim, biraz dinkenmeniz lazim

Diger tarftan boyle bir surecten sonra bile sut icin verdiginiz caba, cidden ne kadar gucluymussunuz

Yenidoganda gaz olmaz diyenler vardi ama hepimizin bebeginde gordugumuz uzere var. Cidden geceleri zor oluyor. Bir ay falan gecsin bagirsaklari duzene girince gecer bir kismimizinki. Gercekten gazli olanlar maalesef 6 ay cekecek Ben suan hic bir sey kullanmiyorum. 2 gundur rezene icmeye basladim ama ise yariyor mu bilmiyorum

Feramat kan ilacli, osteocare (kalsiyum magnezyumlu), infex antibiotic, 2 tane de krem var genital bolge icin...batikonlu suyla da WC sonrasi temizlik yapiyorum...

Başlığa ne zamandır bakmıyordum, senin doğumun da oldu mu diye bakmaya geldim. Bebeğine mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim. Çok tebrikler.

Doğum sürecin zor olmuş, geçmiş olsun. Bebek doğum kanalına girdikten sonra sezeryan hem doktorları zorluyor hem de riskleri biraz artıyor çünkü bebeğin kafasını doğum kanalından çıkarmaya çalışıyorlar. Seni sezeryane döndürmekte o yüzden mi tereddüt ettiler acaba? Yine de çok şükür sağlıklı doğmuş bebek.

İyileşme sürecin de zorlu olur herhalde büyük kesiyle, bir de benim anladığım sezeryan iyileşmesi bazı kadınlar için çok ama çok zor oluyor. O yüzden riski artırmasına rağmen sezeryan sonrası normal doğuma uğraşan insan çok oluyor.

Benim kucağımda bebeğim olmadığı için, bana bebeğini kucağına almış her annenin doğum hikayesi rüya gibi geliyor. Bunu da acılarını küçümsemek ya da anlamsız bir “boşver şükret” demek için söylemiyorum. Benim de dikiş ağrılarım var ve bunca acımın içinde bile bana dert oldular, kolay değil. Sadece dayanamayacak gibi gelince ya da çok zorlanıp bunalırsan, bebeğini öpüp koklayıp bir nebze de olsa acını dindirebilirsin. Ne kadar sıkıntı da olsa birkaç haftaya aşırı ağrılar biter, birkaç aya da “ilki normal, ikincisi sezeryan oldu” gibi bir detay olarak kalır bu doğum konusu hayatında.

Çok sevindim iyi haberlerine.

Çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede acıların geçer bebişinle daha keyifli vakit gecirirsin ben de başta normal dogum icin hastaneye gittim max 5 saat dayanabildim sancıya, sonra sezaryen olmayi kendim istedim. Benim de başta çok acım oluyordu, oturma, kalkma, tuvalete gitme, yürüyüş yapma, gülme, öksürme vs hepsi eziyet. Bir de benim öksürük krizim vardi öksürdükce kesilen yerim aciyordu ben 3.gun disari cikmaya basladim hiç yerimde durmuyordum, aciyordu ama ne kadar çok hareket edersem o kadar çabuk iyileşecegimi söylemisti doktor. Korse falan hic kullanmadim. Hepsi iyileşiyor sadece biraz sabır ve zaman lazım hiç kötü düsünme bu günler de geçecek

Günaydın kızlar hayırlı, nurlu cumalar olsun bende geçen hafta elhamdülillah bebeğimi dünyaya getirdim yeni hayatıma adapte olmaya çalışıyorum zor bi normal doğum yaşadım. Annelik zormuş yalnız. Dünyam değişti, Herşeyim o oldu. Cennet kokulum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…