2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Kayınvalidem yüzünden hayatımın en kötü 2 gününü geçirdim lohusalığımda biliyo musun gerçekten seviyorum kayınvalidemi saygımı asla bozmam sıkıntım olsada belli etmem ama o 2 günü askw unutmıcam eşimden başka 3 tane oğlu var evlenicek. Bu halimle ettiğim duaları bi ben bi allah bilir

Kııızz 43 yaşında kayınvalide mi olur, ben 38’e doğru gidiyorum Hayata etken başladıklarından bazı şeyleri atladılar mı nedir ya bunların derdi

Kııızz 43 yaşında kayınvalide mi olur, ben 38’e doğru gidiyorum Hayata etken başladıklarından bazı şeyleri atladılar mı nedir ya bunların derdi
16 yaşında doğurmuş çok üzülüyorum mesela çok çekmiş hem kayınpederimden hem kaynanasından bi kendini geliştir neler yaşamışsın. Üzülüyorum kötü şeyler söyleyincede ama bu dönem unutulmıcak lohusalıktwn sonra kartlar yeniden dağıtılcak

Tadını bilmiyorum canım ama umarım güzeldir valla benim de akşama kadar içtiklerimin haddi hesabı yok süt artsın diye midem çöplüğe döndü
Ahahhahah harika cevap vermişsin ya

Aynen öyle canım benim merak etme herkes kendi kalbinin ekmeğini yer bir Seda Sayan atasözü

Evet bazı insanların ayarları bozulmuş oluyor canım hayat şartlarından dolayı onlarda acısını başkalarından çıkartıyor hiç yapmamaları gerekirken zaten çekmişsin niye çektirıyorsun olgunluğa erişememiş demekki

Kızlar pazartesi günü bir aylık oluyoruz ve doktor randevusu aldık kontrol için neler yapmalıyız neler sormalıyım giden veya bilgisi olan bilgilendirsinn lütfen sorularımı yazayım bir kenara

Merhaba sizlerin bebeklerinizin her memeden sonra mide gazı cikiyormu bizim nadiren çıkıyor neredeyse 30 dakika omuzda çıkarmaya çalışıyoruz zaten yatincada kalkma vakti geliyor doktora sordum her seferinde gaz çıkarmaya çalışmayın dedi ama o zamanda uykusunda huzursuz oluyor burda okuduklarimdan anladığım çoğunuz gaz çıkarma konusunda her seferinde çıkarıyoruz demişsiniz acaba biz mi beceremiyoruz

Canım hareketsiz durgun olmanız da geçmeniz gereken bir faz kendinize hiç yüklenmeyin çabuk toparlanmak için elbet geçecek. Çok geçmiş olsun o yanma hissi benim de uzun sürdü ama gitgide azaldı şimdi günde bir kere ters bir hareket yaptığımda giriyor senin de yakındır geçmesi.

Çok geçmiş olsun bir an evvel toparlanırsınız inşaallah ben ilk doğumumdan sonra korse takıp 40 gün neredeyse çıkarmamıştım. Biraz zor oluyor ama alışılıyor.
Sezeryan yeri ilk etapta büyük görünüyor dikişler falan baya geniş gibi gelmişti bana da ama karın toparlandıkça dikiş yeri de küçülüyor. Şimdi gördüğüne göre baya küçülmüş olur iyileştiğin de merak etme. Bana 10. Günden sonra kullanmaya başlamam için krem yazdı Dr. En azından görüntüyü en aza indirebiliriz.
Benim kızım da doğduğunda baya sıvı vardı ağzı sürekli tükürüklü gibiydi ağlasın diye uyardı doktor. Ağladıkça atar dedi. İlk bir saat odada oksijen desteği verdiler. Zaten ilk gece o kadar çok ağladı ki ertesi güne bişey kalmamıştı.
Mideden gelen sesler İlk iki gün baya çoktu sütüm pek yoktu, takviye yapınca sesler de kesildi.
Hayırlı olsun canım sağlıkla Güzel günler de büyüsün

Ssvd mümkün mü? Herkes yapabiliyor mu bunu?

Aminn canım Allah razı olsun

Ssvd mümkün mü? Herkes yapabiliyor mu bunu?

Allahın yardımıyla ben yaptım çok şükür. Zaten yurt dışında çok yaygın, ülkemizde de yapılıyor. Sadece Türkiye’de ssvd destekleyecek ve yaptıracak doktor bulmak gerekiyor. Gerek zaman ayırmaktan ( ilk doktorum, sana zaman ayırmak gerekir ben yapamam demişti. Doğumda ise benimle hep ebeler ilgilendi, 2. doktor hastahanedeydi ama hep başımda değildi) gerekse yaşanacak olumsuzluklarda yasalardaki boşluktan doktorlar sorumluluk almak istemiyor. İsteyen her kadının hakkı olmalı aslında, yüksek ücretler ödemeden ve istediğimiz koşullarda da olabilmeli

İlkinde sezaryen olmanın sebebi ne mesela; makat geliş bebek, bebekte sorun, annede sorun, iri bebek vs vs.. benzer sorunlar ikincide yoksa ve şartlar uygunsa isteyen herkes yapabilir diye düşünüyorum

Hayırlı cumalar canım, gözün aydın Allah analı babalı büyütsün zamanla daha da iyi olursun inşallah, geçmiş olsun
Aminn canım sağolasın inşallah zamanla toparlarım şimdilik çok zorlanıyorum

aynen öyle kuzum

Kızlar gelen giden var mi size? Ramazan diye bize kimse gelmedi ama şimdi çok yakın akrabalar gelmek istiyor yavaş yavaş benim de misafir fobim var ama yapacak bir şey yok farklı şehirde olduğumuz icin yatılı gelecekler tek sıkıntı o

Yani bebekli birine yatili gelmek

Yatılı mı? İnsanlar ne kadar düşüncesiz…

Kızlar bebeğimle kontrole gittik, kilo almamış hatta vermiş biraz, bir de nezle yapmışız çocuğu babasının burnu akıyordu maske taktı uzak durdu ama yine de bulaştimış muhtemelen, ilaçlı buhar verdiler hastanede burnu açılsın diye, enfeksiyon var mı diye bakıldı varsa yatırırız tehlikeli dedi çok korkuttu doktor gereksiz yere, test sonucu çıkana kadar ağladım orada neyse ki crp düşük çıktı enfeksiyon yokmuş, eve döndük burnunu açıcağız sadece serum fizyolojikle. Hastalığa ayrı üzüldüm kilosuna ayrı üzüldüm kendimi çok yetersiz hissettim onu nasıl koruyacağımı bilemedim bir an hastaneye yatıracaklarını düşününce mahvoldum daha güçlü durmam gerek ama çöktüm resmen. Sizce ben bu çocuğa nasıl kilo aldırayım nerede yanlış yapıyorum, emziriyorum 40 dk bazen tek meme bazen 20+20 iki meme, üstüne kaşık biberonla önceden sağdığım sütü veriyorum 30ml, üstüne mama veriyorum 60lık, bebeğim zorla alıyor artık son damlaları, zorla uyandırıp duruyorum uyuyunca, gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırıyorum. Mamadan çok doyduğu için uyandırmak da zor oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor 90a çıkar mamayı dedi çıkardım ama alamıyor ki çocuk o kadarını

Kızlar aydınlanmam gereken bi konu var. şimdi sağım yaptım zaman tuttum bebişide dakika tutuyorum genelde tek göğüs 20 dk emiyor. şimdi bu makinalar bebişlerden daha hızlı mı çekiyor bir sorum bu. ikincisi sona doğru makinada süt gelmiyor ama benim göğüs hala dolu ya kısacası aryaya kaç cc gidiyor merak ediyorum mesela bennimle aynı gün olanlar anneler nasıl emziriyosunuz artık uyanınca mı yokksa hala uyandırıyo musunuz. arya zaten acıkınca çığlık kıyamet o yüzden ben uyandırmıyorum. doktor da artık serbest beslenme dedi. çiş kaka iyi durumda acba bu kusmalar doymuyo çocuk kafamdan dolayı mı bbiliyosunuz bu tribe sokuyolar insanı bu çocuk aç açççç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…