Aynı benim annemmmmm öyle kusunca mutlu oluyo hahahahaahhwAnnem öyle peynir gibi gelince maşallah sütü yaramış diyor hepAnneler işte kusabilir canım normal arada gazını al bazen dalıp fazla içmiş de olabiliyorlar
Ya harika demişsin kimin haddine ya bu sorular. Bu sorulara böyle cevapkar vericeksin. Haziranda 2 senelik evli olucam ilk evlendiğimden beri çocuk çocuk diyip durdular. Bende hep 1 sene bekliceğimi biraz sorumsuz takılmak istediğimi söylüyodum. Kayınvalidemin altında eltisi oturuyo bigün bana dedi ki eltisi kayınvaliden sizin çocuğunuz olmuyo diye çok üzülüyo öyle sanıyo istemiceğinizi anlamıyo. Sonra biz covid aşısı olduk iyice tribe girmiş bu haberimiz yok. Tutturdu hacemat hacemat ben karşı değilim asla ama içimden de gelmiyo o dediği için. Neyse bi kere yaptırdım eşime de zorla 3 kere yaptırdılar. Geçen arksdaşım bize geldi. Kayımvalidedim de burfaydı aşıdan konu açıldı boşuna aşı oldu herkes allahtan bunları hacemat yaptırdık da kurtardık. Benim için diyo ki zaten hacemat oldu sonra hamle kaldı neeee dedim.Saçmalama anne istersen biliyo musun hiç deneemdil illa yaptıklarımızı anlatiyim sana dedim. Yok ben ne zaman hacemat oldun onun zamanını söylüyorum yani dedi. Kızlar bu kadın 43 yaşında. Çok yıprattı beni. O yüzden bu insanlara daha terbiyesizce cevaplar vererek susturabiliriz
16 yaşında doğurmuşKııızz 43 yaşında kayınvalide mi olur, ben 38’e doğru gidiyorumHayata etken başladıklarından bazı şeyleri atladılar mı nedir ya bunların derdi
Tadını bilmiyorum canım ama umarım güzeldir valla benim de akşama kadar içtiklerimin haddi hesabı yok süt artsın diye midem çöplüğe döndüYeşil olanın tadını pek beğenmedim pekmezli su gibi sevemedimeşim de iki koli almış mecbur içeceğim.Mavi rengi daha güzelse ondan alayım. Eve arkadaşlar gelmişti malt içeceği diye içmişler bi kısmını tabi tadı garip olunca farketmişler
Ahahhahah harika cevap vermişsin yaKızlar bu kv deler neden süt denetim uzmanı gibi davranıyorlar.. Kadının tek derdi süt başka bir şey değil.. Niye mama veriyorsun, süt ver , arıyor bi bebeyi göreyim bide sütün geldi mi, sütttt süüüttttt ishal oldu diyorum emzirmediğin için diyor, yüzünde sivilce çıkıyor mamadan sütle beslense olmaz diyor. Herkesin içinde iftarda emzirdin mi bu kez sütün geldi mi diye sordu, kanaman azalsın artar fl diyor sanki sordum sana ayrıca ne alakaysa. Yok emzirmicem göğüslerimin formu bozulsun istemiyorum dedim. Sonra gelmiş kayınpederinin yanında söylenecek söz mü o şimdi diyorNolcak bir şey olmaz gizlimiz saklımız kalmadı annecim zaten dedim.
Aynen öyle canım benim merak etme herkes kendi kalbinin ekmeğini yer bir Seda Sayan atasözüKayınvalidem yüzünden hayatımın en kötü 2 gününü geçirdim lohusalığımda biliyo musun gerçekten seviyorum kayınvalidemi saygımı asla bozmam sıkıntım olsada belli etmem ama o 2 günü askw unutmıcam eşimden başka 3 tane oğlu var evlenicek. Bu halimle ettiğim duaları bi ben bi allah bilir
Evet bazı insanların ayarları bozulmuş oluyor canım hayat şartlarından dolayı onlarda acısını başkalarından çıkartıyor hiç yapmamaları gerekirken zaten çekmişsin niye çektirıyorsun olgunluğa erişememiş demekkiKııızz 43 yaşında kayınvalide mi olur, ben 38’e doğru gidiyorumHayata etken başladıklarından bazı şeyleri atladılar mı nedir ya bunların derdi
Canım hareketsiz durgun olmanız da geçmeniz gereken bir faz kendinize hiç yüklenmeyin çabuk toparlanmak için elbet geçecek. Çok geçmiş olsun o yanma hissi benim de uzun sürdü ama gitgide azaldı şimdi günde bir kere ters bir hareket yaptığımda giriyor senin de yakındır geçmesi.Ben ilk günden beri kendi kendime yürüyebiliyordum. O hiç sıkıntı olmadı ama özellikle ilk hafta inanılmaz bir çöküntü yaşadığım için kolumu kaldırsam yorgun hissediyordum.
En başta bir de çişim geldiğinde yatarken tutabiliyordum ama ayağa kalkınca kaçmaya başlıyordu, büyük bezlerle yaşadım o yüzden. Şimdi çok şükür çişimi tutabiliyorum, öksürürken gülerken bile kaçmıyor. Doktorların söylediğine göre benim gibi travmatik olmayan doğumlarda bile ilk birkaç ay çiş kaçırma normal karşılanıyormuş aslında. Bende çok şükür yok, ondan çok korkuyordum. Çok fazla kegel egzersizi yapmıştım ben hamilelik öncesinde de hamilelik sırasında da. Doktor çok belli kaslarını çalıştırdığın, bu aşamada bu kadar kontrol şaşırtıcı demişti ilk kontrollerde. O yüzden hanımlar egzersizinizi ihmal etmeyin.
Dış dikişlerim büyüktü ama onlar şimdilik gayet iyi iyileşti gibi. İç kısım beni biraz zorluyor. Ayakta durduğum zaman yanma hissi oluyor çok. İdrar enfeksiyonuna baktılar, temiz çıktı. Ama bu acı yüzünden yürümek hiç istemiyorum. Evin içinde attığım birkaç adım dışında hep yatıyorum. Sağolsun annemle eşim de bebek gibi bakıyorlar bana.
Bugün kontrolüm var, inşallah iç dikişler iyi iyileşiyordur. Ama ne yazık ki hiçbir şeye güvenim kalmadı. Kontrol edip, “her şey iyi” diyorlar ama benim hamileliğim de hep öyle geçtiğinden, sonra bir anda “aa dikişler aslında tutmamış, seni tekrar ameliyat etmemiz lazım” diyecekler diye korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışsam da bu korkuyu ve güvensizliği hiç atamıyorum içimden.
O yerinde duramayan, karnı burnunda her işi yapan ben gitti, “yürümek iyi gelir” denmesine rağmen, acıdan endişelenip yataktan kalkmayan ben geldim. Gerçi benim bu yerimden kalkmak, yürümek istememe durumunun ne kadarı fiziki ne kadarı ruhumun çöküntüsü bilmiyorum. Eşim çok aktiftir, tatilde bile sporsuz duramaz, o bile evin ıvır zıvırını almak dışında bir şey yapmıyor. Uyuyor bol bol.
Sağol sorduğun için, böyleyim bu aralar. Bakalım bugünkü kontrolde inanmakta zorlansam da iyi gelişmeler duyarım umarım.
Merhaba kızlar nasılsınız? Ben pazar sabah hastaneye yatmıştım Subi sancıyla normal doğum için, doğum pazartesi saat 15.30’da gerçekleşti. herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim, yaklaşık 32 saat sure sancı çektim bunun bir kısmında serviksim kalınmış onu inceltmek için ilaç verdiler 4 saatte 1 yaklaşık 12 saat öyle geçti o süreçte sancıyı daha az hissettim. Açıklık milim milim arttı.Doğuma iki 3 saat kala sancılarım sıklaştı doktor suyumu patlatınca epidural aldım, epidural aldıktan 2 saat sonra açıklığım dokuz santime ulaştı sonunda 32 saat bildiğiniz aşırı ağır ilerledik, son 2 saat epidural aldıktan sonra tansiyonum çok düştü çok ciddi titremeye başladım, titremem ameliyathanede de devam etti. Hiç önemli değil dayanırım dedim zaten epidural olunca Ağrıda bir anda kesilmişti ama devamında bebeğin kalp atışları azaldı öyle olunca hemen ittirmeye çalıştılar bebeği ama tabii ki de daha açıklık on santime ulaşmadığı için olmadı zaten bu süreç 5 dk sürdü . Sonra doktor Anında apar topar sezeryana alma kararı verdi, sezeryana nasıl girdim nasıl çıktım inanın bilmiyorum zaten yorgunluktan acayip kar ettim bütün hislerim kaybolmuş gibiyedi, 5 dakika içerisinde bebeği çıkardılar. Hem kordon iki kez boynuna dolanmış hem de kakasını yapmış içimde. bebek doğum kanalında olduğu için böyle minicik bir sezeryan kesiğim yok bildiğiniz çok ani bir şekilde doğum kanalından çekebilmek için bebeği bayağı büyük bir kesik var, kanaldan çıkarabilmek için ani olan sezeryanlar böyle oluyormuş ben de yeni öğrendim, başına böyle bir şey gelen oldu mu? çünkü arkadaşlarımın hiçbirinde bu seviyede bir kesi görmemiştim daha önce kesimi görünce canım çok sıkıldı çok geniş. Şu anki durumum şu ameliyattan sonraki üçüncü günümdeyim, ama çok ciddi ağrım var sanki birisi o kesi yerime bıçak saplıyor özellikle yatıp kalkarken. Sezeryan olan arkadaşlar Sizde bu his ne kadar devam etti? Birde nasıl yatıp kalkıyorsunuz ben kesinlikle yerimden kalkamıyorum kalkarsam doğrulamıyorum doğrulduğumda da şöyle bir şey oluyor bildiğiniz tuvalete kadar tuvaletimi o acı ile tutamıyorum ,kaçırıyorum kesinlikle tutamıyorum. Anlayacağınız benim sürecim bayağı ağır geçiyor. Bununla birlikte tabii ki çok şükür bebek ve ben iyiyiz buna duacıyız, ama ağrılardan dolayı çok canım yanıyor.
Emme sürecine gelince bebek doğar doğmaz zaten sağlam ağrı kesiciler verdikleri için ilk başta bu kadar ağrım yoktu şimdi hastaneden çıkınca daha da bir arttı hastanedeyken bol bol emzirdim, hip Natal içtim. Süreklilik su içtim, ve ne zaman emzirsem ardından hiç süt gelmese bile biraz göğüsleri biraz sağdım. Daha sonrasında her iki göğsünü temizleyip Lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapattım, şu anda sütü seviyem bayağı iyi hatta sertleşmeye başladı göğüslerim. herhalde vücut tam ayarlamaya çalışıyor miktarı bebeğe göre. Sertlik hissettikçe hemen sağaıyorum birazcık, tamamını sağmak istemiyorum aşırı artarsa süt bu sefer daha da zorlanacağım. Ben de Sağma makinesine ilk gün hariç şu an biraz kafama göre kullanıyorum göğüslerimde hassasiyet hissedersem kullanmıyorum. Sarılık olmadık cıs ve kaka kakamızı da yapıyoruz sadece 200 gram kaybederek çıktık hastaneden bu süreçte mamaya gerek yok dediler gerçekten göğüslerim de çok dolu dolu o sebeple vermedik.
Bir de kızlar Sezeryan olan arkadaşlara şu korseyi bir sormak istiyorum bana ameliyattan hemen sonra korse giydirdiler bildiğini sürekli korse ile geziyorum gece gündüz en az bir ay tak dediler, hatta ne kadar uzun süre takarsan o kadar iyi olur olur dediler. Yatarken kalkarken sürekli üzerimde siz nasıl yaptınız?
Bir diğer soru, bebeğimiz çok gazlı ilk 2-03 gün sürekli amniyotik sıvı kustu. Dün ise bildiğiniz o kadar çok gazı var ki çocuk uyuyamıyor,sürekli çıkarıyor ama çok uğraşıyoruz, midesinden de sürekli böyle bir sıvı sesleri geliyor. bir sürü gaz damlası yazan oldu ama öneriniz nedir gene sormak istedim. Bugün rezene ile kimyon çayına başladım aldırdım sürekli bunu da içiyorum hipp natal harici içiyorum. Yine de gaz damlası alıp vereyim mi?harvey nurst gaz giderici damla almıştım Türkiye’den bunu vereyim mi işe yarar mı?
Hayırlı olsun canım sağlıkla Güzel günler de büyüsünGünaydın kızlar hayırlı, nurlu cumalar olsunbende geçen hafta elhamdülillah bebeğimi dünyaya getirdim yeni hayatıma adapte olmaya çalışıyorum zor bi normal doğum yaşadım. Annelik zormuş yalnız. Dünyam değişti, Herşeyim o oldu. Cennet kokulum
Ssvd mümkün mü? Herkes yapabiliyor mu bunu?Canım geçmiş olsun tekrardanben de uzun sayılabilecek bir doğum süreci yaşadım senin gibi. 14 saat sürdü benim. Ssvd olmasaydı bu kadar erken hastaneye gitmezdim ve saat başı nst ve açıklık muayenesine maruz kalmazdım. Ssvd olunca da evde beklemek riskli, ayrıca 3. normal doğum hızlı olur dendi ama tıpkı senin gibi servisk kalınlığı bir türlü incelmedi. İna May kitabında diyorki; “büzüşük kaslar dediğimiz rahim ağzı kası ya da Makattaki kaslar stres anında açılmazlar. İnsanların başka yerde tuvaletlerini yapamamalarının sebebi budur. Doğumda da serviskin açılmaması annenin rahat olup olmaması ile alakalıdır.” O kadar haklı ki, çünkü ben hep çocukları kaygı ettim, onlara bir an önce kardeşlerinin doğduğunu söylemek istedim. Bu da bedenimizin açılmasına manî olmuş oluyor.
Artık çoğu arkadaşımız doğurduğu için, pek tabi bir çok arkadaşımızda hem sezaryeni hem normal doğumu tecrübe ettiği için yazabilirim diye düşünüyorum; sezaryen doğum beni çok etkilemişti. O kalkamamak, baş ağrıları, haftalar alan iyileşme süreci.. benim yanımda bebek yoktu belki olsaydı öyle böyle kalkardım ama yarım insan gibi olmuştum ve bir daha gebe kalırsam normal olmalı diye karar vermiştim. Gene söylüyorum normal de çok kolay değil ama en azından iyileşme süreci daha hızlı. Onun için pek çok riski hem benim hem bebeğim için olsa da sezaryen sonrası normal doğum yapmaya niyet ettim. Gittiğim doktorumu değiştirdim, normal gebelere göre daha çok bazı şeylere dikkat ettim, hem muayenelere hem doğuma nispeten yüksek ücretler ödedim. Bunu bebeğimin ve kendimin sağlığı için yaptığımdan içim çok rahat. Allah’a sonsuz şükürler ediyorum.
Maşallah sen de çok bilinçlisin, hem iyileşmeye çalışıp hem bebeğin sütü ve bakımı konularında gayretlisin. İnşallah çok çok hızlı iyileşir ve bebeğinle sağlık mutlulukla yaşarsın
Aminn canım Allah razı olsunÇok geçmiş olsun bir an evvel toparlanırsınız inşaallahben ilk doğumumdan sonra korse takıp 40 gün neredeyse çıkarmamıştım. Biraz zor oluyor ama alışılıyor.
Sezeryan yeri ilk etapta büyük görünüyor dikişler falan baya geniş gibi gelmişti bana da ama karın toparlandıkça dikiş yeri de küçülüyor. Şimdi gördüğüne göre baya küçülmüş olur iyileştiğin de merak etme. Bana 10. Günden sonra kullanmaya başlamam için krem yazdı Dr. En azından görüntüyü en aza indirebiliriz.
Benim kızım da doğduğunda baya sıvı vardı ağzı sürekli tükürüklü gibiydi ağlasın diye uyardı doktor. Ağladıkça atar dedi. İlk bir saat odada oksijen desteği verdiler. Zaten ilk gece o kadar çok ağladı ki ertesi güne bişey kalmamıştı.
Mideden gelen sesler İlk iki gün baya çoktu sütüm pek yoktu, takviye yapınca sesler de kesildi.
Hayırlı olsun canım sağlıkla Güzel günler de büyüsün
Ssvd mümkün mü? Herkes yapabiliyor mu bunu?
Aminn canım sağolasınHayırlı cumalar canım, gözün aydın Allah analı babalı büyütsünzamanla daha da iyi olursun inşallah, geçmiş olsun
aynen öyle kuzumAynen öyle canım benim merak etme herkes kendi kalbinin ekmeğini yer bir Seda Sayan atasözü
Evet bazı insanların ayarları bozulmuş oluyor canım hayat şartlarından dolayı onlarda acısını başkalarından çıkartıyor hiç yapmamaları gerekirken zaten çekmişsin niye çektirıyorsun olgunluğa erişememiş demekki
Yani bebekli birine yatili gelmekKızlar gelen giden var mi size? Ramazan diye bize kimse gelmedi ama şimdi çok yakın akrabalar gelmek istiyor yavaş yavaş benim de misafir fobim var ama yapacak bir şey yokfarklı şehirde olduğumuz icin yatılı gelecekler tek sıkıntı o
Yatılı mı? İnsanlar ne kadar düşüncesiz…Kızlar gelen giden var mi size? Ramazan diye bize kimse gelmedi ama şimdi çok yakın akrabalar gelmek istiyor yavaş yavaş benim de misafir fobim var ama yapacak bir şey yokfarklı şehirde olduğumuz icin yatılı gelecekler tek sıkıntı o
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?