2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evettt bende haftaya spaya götürücem bayramdan sonra mevlütte ne giydircem ona bakıyorummm

Bu spa olayı nedir kızlar, bildiğimiz spaya gitmekten mi bahsediyorsun? Ne gibi faydaları varmış yenidoğanda ya da sadece kendiniz için mi? Ben pek anlamadım

Çok çok geçmiş olsun canım benim 1 aylık tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki annelik çok değişik bir güç inan en güzel şekilde üstesinden geliceksin. Rezene ve kimyon gaza en iyi gelen şey eğer hala çok gazı varsa bence damlayıda kullananibilisin. Ne kadar doğru bilmiyorım ama ben gaz damlasıı çoo sıkıntı yaşadığımız günler veriyorum sadece ve günde 3 kere kimyon. Hayırlı olsun evladınla musmutlu ömrünüz olsun

Canım geçmiş olsun tekrardan ben de uzun sayılabilecek bir doğum süreci yaşadım senin gibi. 14 saat sürdü benim. Ssvd olmasaydı bu kadar erken hastaneye gitmezdim ve saat başı nst ve açıklık muayenesine maruz kalmazdım. Ssvd olunca da evde beklemek riskli, ayrıca 3. normal doğum hızlı olur dendi ama tıpkı senin gibi servisk kalınlığı bir türlü incelmedi. İna May kitabında diyorki; “büzüşük kaslar dediğimiz rahim ağzı kası ya da Makattaki kaslar stres anında açılmazlar. İnsanların başka yerde tuvaletlerini yapamamalarının sebebi budur. Doğumda da serviskin açılmaması annenin rahat olup olmaması ile alakalıdır.” O kadar haklı ki, çünkü ben hep çocukları kaygı ettim, onlara bir an önce kardeşlerinin doğduğunu söylemek istedim. Bu da bedenimizin açılmasına manî olmuş oluyor.

Artık çoğu arkadaşımız doğurduğu için, pek tabi bir çok arkadaşımızda hem sezaryeni hem normal doğumu tecrübe ettiği için yazabilirim diye düşünüyorum; sezaryen doğum beni çok etkilemişti. O kalkamamak, baş ağrıları, haftalar alan iyileşme süreci.. benim yanımda bebek yoktu belki olsaydı öyle böyle kalkardım ama yarım insan gibi olmuştum ve bir daha gebe kalırsam normal olmalı diye karar vermiştim. Gene söylüyorum normal de çok kolay değil ama en azından iyileşme süreci daha hızlı. Onun için pek çok riski hem benim hem bebeğim için olsa da sezaryen sonrası normal doğum yapmaya niyet ettim. Gittiğim doktorumu değiştirdim, normal gebelere göre daha çok bazı şeylere dikkat ettim, hem muayenelere hem doğuma nispeten yüksek ücretler ödedim. Bunu bebeğimin ve kendimin sağlığı için yaptığımdan içim çok rahat. Allah’a sonsuz şükürler ediyorum.

Maşallah sen de çok bilinçlisin, hem iyileşmeye çalışıp hem bebeğin sütü ve bakımı konularında gayretlisin. İnşallah çok çok hızlı iyileşir ve bebeğinle sağlık mutlulukla yaşarsın

Sen nasıl oldun canım, dikişlerin biraz daha iyi mi? Kalkıp dolaşabiliyor musun? Beslenmene dikkat et, takviyeleri unutma

Hayırlı cumalar canım, gözün aydın Allah analı babalı büyütsün zamanla daha da iyi olursun inşallah, geçmiş olsun

Kızlar e bebekte satılan mavi promalt içeceği sütü cok arttırıyormuş birkaç kişiden duydum aklınızda olsun ben de sipariş edicem bugün
Yeşil olanın tadını pek beğenmedim pekmezli su gibi sevemedim eşim de iki koli almış mecbur içeceğim.Mavi rengi daha güzelse ondan alayım. Eve arkadaşlar gelmişti malt içeceği diye içmişler bi kısmını tabi tadı garip olunca farketmişler

Sen nasıl oldun canım, dikişlerin biraz daha iyi mi? Kalkıp dolaşabiliyor musun? Beslenmene dikkat et, takviyeleri unutma
Ben ilk günden beri kendi kendime yürüyebiliyordum. O hiç sıkıntı olmadı ama özellikle ilk hafta inanılmaz bir çöküntü yaşadığım için kolumu kaldırsam yorgun hissediyordum.

En başta bir de çişim geldiğinde yatarken tutabiliyordum ama ayağa kalkınca kaçmaya başlıyordu, büyük bezlerle yaşadım o yüzden. Şimdi çok şükür çişimi tutabiliyorum, öksürürken gülerken bile kaçmıyor. Doktorların söylediğine göre benim gibi travmatik olmayan doğumlarda bile ilk birkaç ay çiş kaçırma normal karşılanıyormuş aslında. Bende çok şükür yok, ondan çok korkuyordum. Çok fazla kegel egzersizi yapmıştım ben hamilelik öncesinde de hamilelik sırasında da. Doktor çok belli kaslarını çalıştırdığın, bu aşamada bu kadar kontrol şaşırtıcı demişti ilk kontrollerde. O yüzden hanımlar egzersizinizi ihmal etmeyin.

Dış dikişlerim büyüktü ama onlar şimdilik gayet iyi iyileşti gibi. İç kısım beni biraz zorluyor. Ayakta durduğum zaman yanma hissi oluyor çok. İdrar enfeksiyonuna baktılar, temiz çıktı. Ama bu acı yüzünden yürümek hiç istemiyorum. Evin içinde attığım birkaç adım dışında hep yatıyorum. Sağolsun annemle eşim de bebek gibi bakıyorlar bana.

Bugün kontrolüm var, inşallah iç dikişler iyi iyileşiyordur. Ama ne yazık ki hiçbir şeye güvenim kalmadı. Kontrol edip, “her şey iyi” diyorlar ama benim hamileliğim de hep öyle geçtiğinden, sonra bir anda “aa dikişler aslında tutmamış, seni tekrar ameliyat etmemiz lazım” diyecekler diye korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışsam da bu korkuyu ve güvensizliği hiç atamıyorum içimden.

O yerinde duramayan, karnı burnunda her işi yapan ben gitti, “yürümek iyi gelir” denmesine rağmen, acıdan endişelenip yataktan kalkmayan ben geldim. Gerçi benim bu yerimden kalkmak, yürümek istememe durumunun ne kadarı fiziki ne kadarı ruhumun çöküntüsü bilmiyorum. Eşim çok aktiftir, tatilde bile sporsuz duramaz, o bile evin ıvır zıvırını almak dışında bir şey yapmıyor. Uyuyor bol bol.

Sağol sorduğun için, böyleyim bu aralar. Bakalım bugünkü kontrolde inanmakta zorlansam da iyi gelişmeler duyarım umarım.

Kızlar benim bebeğim memede uyuyor doğduğungümden beri delireceğim. Sizinkiler de mi öyle. Zırıl zırıl ağlıyor mememi açıyorum saniyesinde susuyor. Süt gelse gam yemeyeceğim

Feramat kan ilacli, osteocare (kalsiyum magnezyumlu), infex antibiotic, 2 tane de krem var genital bolge icin...batikonlu suyla da WC sonrasi temizlik yapiyorum...
Bana da ferrum verdiler,diğerleri antibiyotik batikonlu ilaç falan. İnşallah şifa olur hepsi
Bu spa olayı nedir kızlar, bildiğimiz spaya gitmekten mi bahsediyorsun? Ne gibi faydaları varmış yenidoğanda ya da sadece kendiniz için mi? Ben pek anlamadım
Böyle bir şey canım, burada jakuzide rahatlıyorbuna floating deniyor.
(Bu boyunda simitle yüzmesine)
daha sonra bebek masajı yapılıyor özellikle gazlı kolik bebekler için çok faydalıymış.Uykusuzluk ve huzursuzluk içinde cok iyi. Bebekler dokuz ay anne karnında su içinde olduğu için buradaki suda çok mutlu oluyorlarmış. Bu egzersizler kas gelişimi için de çok faydalı aynı zamanda. bakalım bir götüreceğiz bizde hemde 40 ucurma partisi gibi olsun dedik sonrada anane ve babanesime götürürüz

Eklentiler

• C8E2836E-3207-4E7A-AF94-3FFF42CE0933.webp
    29,9 KB · Görüntüleme: 70

İnşallah güzel haberler duyarsın, iyileşmiştir merak etme. İyileşirken, dikişler kururken bir sertlik olur genelde, o mu ağrı yapıyor acaba? Daha çok yaz lütfen, iyilik haberlerini alalım hep

Ahaha evet görüyordum bunu ama bilmiyordum sıhhat afiyet olsun bebelere o zaman biz de evde küvete devam

kızlr ya arya nerdeyse her beslenmeden sonra kusuyor. Herkes normaldiyor ben pinpirikspor resmen. Yüzündekiler bi gidiyo bi geliyo. Alerji mi gerçekten o yüzden mi kusuyo diye düşündüm. Ama mukus falan yok kakada. Vücutta bişey yok ya çoo kafam karışık

Kızlar bu kv deler neden süt denetim uzmanı gibi davranıyorlar.. Kadının tek derdi süt başka bir şey değil.. Niye mama veriyorsun, süt ver , arıyor bi bebeyi göreyim bide sütün geldi mi, sütttt süüüttttt ishal oldu diyorum emzirmediğin için diyor, yüzünde sivilce çıkıyor mamadan sütle beslense olmaz diyor. Herkesin içinde iftarda emzirdin mi bu kez sütün geldi mi diye sordu, kanaman azalsın artar fl diyor sanki sordum sana ayrıca ne alakaysa. Yok emzirmicem göğüslerimin formu bozulsun istemiyorum dedim. Sonra gelmiş kayınpederinin yanında söylenecek söz mü o şimdi diyor Nolcak bir şey olmaz gizlimiz saklımız kalmadı annecim zaten dedim.

Ya harika demişsin kimin haddine ya bu sorular. Bu sorulara böyle cevapkar vericeksin. Haziranda 2 senelik evli olucam ilk evlendiğimden beri çocuk çocuk diyip durdular. Bende hep 1 sene bekliceğimi biraz sorumsuz takılmak istediğimi söylüyodum. Kayınvalidemin altında eltisi oturuyo bigün bana dedi ki eltisi kayınvaliden sizin çocuğunuz olmuyo diye çok üzülüyo öyle sanıyo istemiceğinizi anlamıyo . Sonra biz covid aşısı olduk iyice tribe girmiş bu haberimiz yok. Tutturdu hacemat hacemat ben karşı değilim asla ama içimden de gelmiyo o dediği için. Neyse bi kere yaptırdım eşime de zorla 3 kere yaptırdılar. Geçen arksdaşım bize geldi. Kayımvalidedim de burfaydı aşıdan konu açıldı boşuna aşı oldu herkes allahtan bunları hacemat yaptırdık da kurtardık. Benim için diyo ki zaten hacemat oldu sonra hamle kaldı neeee dedim.Saçmalama anne istersen biliyo musun hiç deneemdil illa yaptıklarımızı anlatiyim sana dedim. Yok ben ne zaman hacemat oldun onun zamanını söylüyorum yani dedi. Kızlar bu kadın 43 yaşında. Çok yıprattı beni. O yüzden bu insanlara daha terbiyesizce cevaplar vererek susturabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…