Evettt bende haftaya spaya götürücem bayramdan sonra mevlütte ne giydircem ona bakıyorummm
Çok çok geçmiş olsun canım benim 1 aylık tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki annelik çok değişik bir güç inan en güzel şekilde üstesinden geliceksin. Rezene ve kimyon gaza en iyi gelen şey eğer hala çok gazı varsa bence damlayıda kullananibilisin. Ne kadar doğru bilmiyorım ama ben gaz damlasıı çoo sıkıntı yaşadığımız günler veriyorum sadece ve günde 3 kere kimyon. Hayırlı olsun evladınla musmutlu ömrünüz olsunMerhaba kızlar nasılsınız? Ben pazar sabah hastaneye yatmıştım Subi sancıyla normal doğum için, doğum pazartesi saat 15.30’da gerçekleşti. herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim, yaklaşık 32 saat sure sancı çektim bunun bir kısmında serviksim kalınmış onu inceltmek için ilaç verdiler 4 saatte 1 yaklaşık 12 saat öyle geçti o süreçte sancıyı daha az hissettim. Açıklık milim milim arttı.Doğuma iki 3 saat kala sancılarım sıklaştı doktor suyumu patlatınca epidural aldım, epidural aldıktan 2 saat sonra açıklığım dokuz santime ulaştı sonunda 32 saat bildiğiniz aşırı ağır ilerledik, son 2 saat epidural aldıktan sonra tansiyonum çok düştü çok ciddi titremeye başladım, titremem ameliyathanede de devam etti. Hiç önemli değil dayanırım dedim zaten epidural olunca Ağrıda bir anda kesilmişti ama devamında bebeğin kalp atışları azaldı öyle olunca hemen ittirmeye çalıştılar bebeği ama tabii ki de daha açıklık on santime ulaşmadığı için olmadı zaten bu süreç 5 dk sürdü . Sonra doktor Anında apar topar sezeryana alma kararı verdi, sezeryana nasıl girdim nasıl çıktım inanın bilmiyorum zaten yorgunluktan acayip kar ettim bütün hislerim kaybolmuş gibiyedi, 5 dakika içerisinde bebeği çıkardılar. Hem kordon iki kez boynuna dolanmış hem de kakasını yapmış içimde. bebek doğum kanalında olduğu için böyle minicik bir sezeryan kesiğim yok bildiğiniz çok ani bir şekilde doğum kanalından çekebilmek için bebeği bayağı büyük bir kesik var, kanaldan çıkarabilmek için ani olan sezeryanlar böyle oluyormuş ben de yeni öğrendim, başına böyle bir şey gelen oldu mu? çünkü arkadaşlarımın hiçbirinde bu seviyede bir kesi görmemiştim daha önce kesimi görünce canım çok sıkıldı çok geniş. Şu anki durumum şu ameliyattan sonraki üçüncü günümdeyim, ama çok ciddi ağrım var sanki birisi o kesi yerime bıçak saplıyor özellikle yatıp kalkarken. Sezeryan olan arkadaşlar Sizde bu his ne kadar devam etti? Birde nasıl yatıp kalkıyorsunuz ben kesinlikle yerimden kalkamıyorum kalkarsam doğrulamıyorum doğrulduğumda da şöyle bir şey oluyor bildiğiniz tuvalete kadar tuvaletimi o acı ile tutamıyorum ,kaçırıyorum kesinlikle tutamıyorum. Anlayacağınız benim sürecim bayağı ağır geçiyor. Bununla birlikte tabii ki çok şükür bebek ve ben iyiyiz buna duacıyız, ama ağrılardan dolayı çok canım yanıyor.
Emme sürecine gelince bebek doğar doğmaz zaten sağlam ağrı kesiciler verdikleri için ilk başta bu kadar ağrım yoktu şimdi hastaneden çıkınca daha da bir arttı hastanedeyken bol bol emzirdim, hip Natal içtim. Süreklilik su içtim, ve ne zaman emzirsem ardından hiç süt gelmese bile biraz göğüsleri biraz sağdım. Daha sonrasında her iki göğsünü temizleyip Lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapattım, şu anda sütü seviyem bayağı iyi hatta sertleşmeye başladı göğüslerim. herhalde vücut tam ayarlamaya çalışıyor miktarı bebeğe göre. Sertlik hissettikçe hemen sağaıyorum birazcık, tamamını sağmak istemiyorum aşırı artarsa süt bu sefer daha da zorlanacağım. Ben de Sağma makinesine ilk gün hariç şu an biraz kafama göre kullanıyorum göğüslerimde hassasiyet hissedersem kullanmıyorum. Sarılık olmadık cıs ve kaka kakamızı da yapıyoruz sadece 200 gram kaybederek çıktık hastaneden bu süreçte mamaya gerek yok dediler gerçekten göğüslerim de çok dolu dolu o sebeple vermedik.
Bir de kızlar Sezeryan olan arkadaşlara şu korseyi bir sormak istiyorum bana ameliyattan hemen sonra korse giydirdiler bildiğini sürekli korse ile geziyorum gece gündüz en az bir ay tak dediler, hatta ne kadar uzun süre takarsan o kadar iyi olur olur dediler. Yatarken kalkarken sürekli üzerimde siz nasıl yaptınız?
Bir diğer soru, bebeğimiz çok gazlı ilk 2-03 gün sürekli amniyotik sıvı kustu. Dün ise bildiğiniz o kadar çok gazı var ki çocuk uyuyamıyor,sürekli çıkarıyor ama çok uğraşıyoruz, midesinden de sürekli böyle bir sıvı sesleri geliyor. bir sürü gaz damlası yazan oldu ama öneriniz nedir gene sormak istedim. Bugün rezene ile kimyon çayına başladım aldırdım sürekli bunu da içiyorum hipp natal harici içiyorum. Yine de gaz damlası alıp vereyim mi?harvey nurst gaz giderici damla almıştım Türkiye’den bunu vereyim mi işe yarar mı?
Merhaba kızlar nasılsınız? Ben pazar sabah hastaneye yatmıştım Subi sancıyla normal doğum için, doğum pazartesi saat 15.30’da gerçekleşti. herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim, yaklaşık 32 saat sure sancı çektim bunun bir kısmında serviksim kalınmış onu inceltmek için ilaç verdiler 4 saatte 1 yaklaşık 12 saat öyle geçti o süreçte sancıyı daha az hissettim. Açıklık milim milim arttı.Doğuma iki 3 saat kala sancılarım sıklaştı doktor suyumu patlatınca epidural aldım, epidural aldıktan 2 saat sonra açıklığım dokuz santime ulaştı sonunda 32 saat bildiğiniz aşırı ağır ilerledik, son 2 saat epidural aldıktan sonra tansiyonum çok düştü çok ciddi titremeye başladım, titremem ameliyathanede de devam etti. Hiç önemli değil dayanırım dedim zaten epidural olunca Ağrıda bir anda kesilmişti ama devamında bebeğin kalp atışları azaldı öyle olunca hemen ittirmeye çalıştılar bebeği ama tabii ki de daha açıklık on santime ulaşmadığı için olmadı zaten bu süreç 5 dk sürdü . Sonra doktor Anında apar topar sezeryana alma kararı verdi, sezeryana nasıl girdim nasıl çıktım inanın bilmiyorum zaten yorgunluktan acayip kar ettim bütün hislerim kaybolmuş gibiyedi, 5 dakika içerisinde bebeği çıkardılar. Hem kordon iki kez boynuna dolanmış hem de kakasını yapmış içimde. bebek doğum kanalında olduğu için böyle minicik bir sezeryan kesiğim yok bildiğiniz çok ani bir şekilde doğum kanalından çekebilmek için bebeği bayağı büyük bir kesik var, kanaldan çıkarabilmek için ani olan sezeryanlar böyle oluyormuş ben de yeni öğrendim, başına böyle bir şey gelen oldu mu? çünkü arkadaşlarımın hiçbirinde bu seviyede bir kesi görmemiştim daha önce kesimi görünce canım çok sıkıldı çok geniş. Şu anki durumum şu ameliyattan sonraki üçüncü günümdeyim, ama çok ciddi ağrım var sanki birisi o kesi yerime bıçak saplıyor özellikle yatıp kalkarken. Sezeryan olan arkadaşlar Sizde bu his ne kadar devam etti? Birde nasıl yatıp kalkıyorsunuz ben kesinlikle yerimden kalkamıyorum kalkarsam doğrulamıyorum doğrulduğumda da şöyle bir şey oluyor bildiğiniz tuvalete kadar tuvaletimi o acı ile tutamıyorum ,kaçırıyorum kesinlikle tutamıyorum. Anlayacağınız benim sürecim bayağı ağır geçiyor. Bununla birlikte tabii ki çok şükür bebek ve ben iyiyiz buna duacıyız, ama ağrılardan dolayı çok canım yanıyor.
Emme sürecine gelince bebek doğar doğmaz zaten sağlam ağrı kesiciler verdikleri için ilk başta bu kadar ağrım yoktu şimdi hastaneden çıkınca daha da bir arttı hastanedeyken bol bol emzirdim, hip Natal içtim. Süreklilik su içtim, ve ne zaman emzirsem ardından hiç süt gelmese bile biraz göğüsleri biraz sağdım. Daha sonrasında her iki göğsünü temizleyip Lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapattım, şu anda sütü seviyem bayağı iyi hatta sertleşmeye başladı göğüslerim. herhalde vücut tam ayarlamaya çalışıyor miktarı bebeğe göre. Sertlik hissettikçe hemen sağaıyorum birazcık, tamamını sağmak istemiyorum aşırı artarsa süt bu sefer daha da zorlanacağım. Ben de Sağma makinesine ilk gün hariç şu an biraz kafama göre kullanıyorum göğüslerimde hassasiyet hissedersem kullanmıyorum. Sarılık olmadık cıs ve kaka kakamızı da yapıyoruz sadece 200 gram kaybederek çıktık hastaneden bu süreçte mamaya gerek yok dediler gerçekten göğüslerim de çok dolu dolu o sebeple vermedik.
Bir de kızlar Sezeryan olan arkadaşlara şu korseyi bir sormak istiyorum bana ameliyattan hemen sonra korse giydirdiler bildiğini sürekli korse ile geziyorum gece gündüz en az bir ay tak dediler, hatta ne kadar uzun süre takarsan o kadar iyi olur olur dediler. Yatarken kalkarken sürekli üzerimde siz nasıl yaptınız?
Bir diğer soru, bebeğimiz çok gazlı ilk 2-03 gün sürekli amniyotik sıvı kustu. Dün ise bildiğiniz o kadar çok gazı var ki çocuk uyuyamıyor,sürekli çıkarıyor ama çok uğraşıyoruz, midesinden de sürekli böyle bir sıvı sesleri geliyor. bir sürü gaz damlası yazan oldu ama öneriniz nedir gene sormak istedim. Bugün rezene ile kimyon çayına başladım aldırdım sürekli bunu da içiyorum hipp natal harici içiyorum. Yine de gaz damlası alıp vereyim mi?harvey nurst gaz giderici damla almıştım Türkiye’den bunu vereyim mi işe yarar mı?
Başlığa ne zamandır bakmıyordum, senin doğumun da oldu mu diye bakmaya geldim. Bebeğine mutlu ve sağlıklı bir ömür dilerim.Çok tebrikler.
Doğum sürecin zor olmuş, geçmiş olsun. Bebek doğum kanalına girdikten sonra sezeryan hem doktorları zorluyor hem de riskleri biraz artıyor çünkü bebeğin kafasını doğum kanalından çıkarmaya çalışıyorlar. Seni sezeryane döndürmekte o yüzden mi tereddüt ettiler acaba? Yine de çok şükür sağlıklı doğmuş bebek.
İyileşme sürecin de zorlu olur herhalde büyük kesiyle, bir de benim anladığım sezeryan iyileşmesi bazı kadınlar için çok ama çok zor oluyor. O yüzden riski artırmasına rağmen sezeryan sonrası normal doğuma uğraşan insan çok oluyor.
Benim kucağımda bebeğim olmadığı için, bana bebeğini kucağına almış her annenin doğum hikayesi rüya gibi geliyor. Bunu da acılarını küçümsemek ya da anlamsız bir “boşver şükret” demek için söylemiyorum. Benim de dikiş ağrılarım var ve bunca acımın içinde bile bana dert oldular, kolay değil. Sadece dayanamayacak gibi gelince ya da çok zorlanıp bunalırsan, bebeğini öpüp koklayıp bir nebze de olsa acını dindirebilirsin. Ne kadar sıkıntı da olsa birkaç haftaya aşırı ağrılar biter, birkaç aya da “ilki normal, ikincisi sezeryan oldu” gibi bir detay olarak kalır bu doğum konusu hayatında.
Çok sevindim iyi haberlerine.
Günaydın kızlar hayırlı, nurlu cumalar olsunbende geçen hafta elhamdülillah bebeğimi dünyaya getirdim yeni hayatıma adapte olmaya çalışıyorum zor bi normal doğum yaşadım. Annelik zormuş yalnız. Dünyam değişti, Herşeyim o oldu. Cennet kokulum
Yeşil olanın tadını pek beğenmedim pekmezli su gibi sevemedimKızlar e bebekte satılan mavi promalt içeceği sütü cok arttırıyormuş birkaç kişiden duydum aklınızda olsun ben de sipariş edicem bugün
+1 canım.. Yok inanki gülmüyorumKızlar şuan arya kayınvalidemin kucağımında çocuğu bağıra bağıra seviyor deliricem ya sonra bana gülüyosunuz
Ben ilk günden beri kendi kendime yürüyebiliyordum. O hiç sıkıntı olmadı ama özellikle ilk hafta inanılmaz bir çöküntü yaşadığım için kolumu kaldırsam yorgun hissediyordum.Sen nasıl oldun canım, dikişlerin biraz daha iyi mi? Kalkıp dolaşabiliyor musun? Beslenmene dikkat et, takviyeleri unutma
Bana da ferrum verdiler,diğerleri antibiyotik batikonlu ilaç falan. İnşallah şifa olur hepsiFeramat kan ilacli, osteocare (kalsiyum magnezyumlu), infex antibiotic, 2 tane de krem var genital bolge icin...batikonlu suyla da WC sonrasi temizlik yapiyorum...
Böyle bir şey canım, burada jakuzide rahatlıyorbuna floating deniyor.Bu spa olayı nedir kızlar, bildiğimiz spaya gitmekten mi bahsediyorsun? Ne gibi faydaları varmış yenidoğanda ya da sadece kendiniz için mi? Ben pek anlamadım
Ben ilk günden beri kendi kendime yürüyebiliyordum. O hiç sıkıntı olmadı ama özellikle ilk hafta inanılmaz bir çöküntü yaşadığım için kolumu kaldırsam yorgun hissediyordum.
En başta bir de çişim geldiğinde yatarken tutabiliyordum ama ayağa kalkınca kaçmaya başlıyordu, büyük bezlerle yaşadım o yüzden. Şimdi çok şükür çişimi tutabiliyorum, öksürürken gülerken bile kaçmıyor. Doktorların söylediğine göre benim gibi travmatik olmayan doğumlarda bile ilk birkaç ay çiş kaçırma normal karşılanıyormuş aslında. Bende çok şükür yok, ondan çok korkuyordum. Çok fazla kegel egzersizi yapmıştım ben hamilelik öncesinde de hamilelik sırasında da. Doktor çok belli kaslarını çalıştırdığın, bu aşamada bu kadar kontrol şaşırtıcı demişti ilk kontrollerde. O yüzden hanımlar egzersizinizi ihmal etmeyin.
Dış dikişlerim büyüktü ama onlar şimdilik gayet iyi iyileşti gibi. İç kısım beni biraz zorluyor. Ayakta durduğum zaman yanma hissi oluyor çok. İdrar enfeksiyonuna baktılar, temiz çıktı. Ama bu acı yüzünden yürümek hiç istemiyorum. Evin içinde attığım birkaç adım dışında hep yatıyorum. Sağolsun annemle eşim de bebek gibi bakıyorlar bana.
Bugün kontrolüm var, inşallah iç dikişler iyi iyileşiyordur. Ama ne yazık ki hiçbir şeye güvenim kalmadı. Kontrol edip, “her şey iyi” diyorlar ama benim hamileliğim de hep öyle geçtiğinden, sonra bir anda “aa dikişler aslında tutmamış, seni tekrar ameliyat etmemiz lazım” diyecekler diye korkuyorum. Kendimi telkin etmeye çalışsam da bu korkuyu ve güvensizliği hiç atamıyorum içimden.
O yerinde duramayan, karnı burnunda her işi yapan ben gitti, “yürümek iyi gelir” denmesine rağmen, acıdan endişelenip yataktan kalkmayan ben geldim. Gerçi benim bu yerimden kalkmak, yürümek istememe durumunun ne kadarı fiziki ne kadarı ruhumun çöküntüsü bilmiyorum. Eşim çok aktiftir, tatilde bile sporsuz duramaz, o bile evin ıvır zıvırını almak dışında bir şey yapmıyor. Uyuyor bol bol.
Sağol sorduğun için, böyleyim bu aralar. Bakalım bugünkü kontrolde inanmakta zorlansam da iyi gelişmeler duyarım umarım.
Bana da ferrum verdiler,diğerleri antibiyotik batikonlu ilaç falan. İnşallah şifa olur hepsi
Böyle bir şey canım, burada jakuzide rahatlıyorbuna floating deniyor.
(Bu boyunda simitle yüzmesine)
daha sonra bebek masajı yapılıyor özellikle gazlı kolik bebekler için çok faydalıymış.Uykusuzluk ve huzursuzluk içinde cok iyi. Bebekler dokuz ay anne karnında su içinde olduğu için buradaki suda çok mutlu oluyorlarmış. Bu egzersizler kas gelişimi için de çok faydalı aynı zamanda. bakalım bir götüreceğiz bizde hemde 40 ucurma partisi gibi olsun dedik sonrada anane ve babanesime götürürüz
Meme ile mi besliyorsun?Benimki beslenirken aralarda gazı almazsam biraz çıkartıyor. 3 4 defa gazını alıyorum. Fazla besleniyor da olabilir.kızlr ya arya nerdeyse her beslenmeden sonra kusuyor. Herkes normaldiyor ben pinpirikspor resmen
Meme ile besliyorum evet. Bazen sütü kusuyor bazen peynir gibi üşüttüm mü diye korkuyorumMeme ile mi besliyorsun?Benimki beslenirken aralarda gazı almazsam biraz çıkartıyor. 3 4 defa gazını alıyorum. Fazla besleniyor da olabilir.
eğer fışkırır tarzda değilse normal kabul ediyorlar canım.Meme ile besliyorum evet. Bazen sütü kusuyor bazen peynir gibi üşüttüm mü diye korkuyorum
Tamam canım sağolleğer fışkırır tarzda değilse normal kabul ediyorlar canım.
Annem öyle peynir gibi gelince maşallah sütü yaramış diyor hepMeme ile besliyorum evet. Bazen sütü kusuyor bazen peynir gibi üşüttüm mü diye korkuyorum
Ya harika demişsin kimin haddine ya bu sorular. Bu sorulara böyle cevapkar vericeksin. Haziranda 2 senelik evli olucam ilk evlendiğimden beri çocuk çocuk diyip durdular. Bende hep 1 sene bekliceğimi biraz sorumsuz takılmak istediğimi söylüyodum. Kayınvalidemin altında eltisi oturuyo bigün bana dedi ki eltisi kayınvaliden sizin çocuğunuz olmuyo diye çok üzülüyo öyle sanıyo istemiceğinizi anlamıyoKızlar bu kv deler neden süt denetim uzmanı gibi davranıyorlar.. Kadının tek derdi süt başka bir şey değil.. Niye mama veriyorsun, süt ver , arıyor bi bebeyi göreyim bide sütün geldi mi, sütttt süüüttttt ishal oldu diyorum emzirmediğin için diyor, yüzünde sivilce çıkıyor mamadan sütle beslense olmaz diyor. Herkesin içinde iftarda emzirdin mi bu kez sütün geldi mi diye sordu, kanaman azalsın artar fl diyor sanki sordum sana ayrıca ne alakaysa. Yok emzirmicem göğüslerimin formu bozulsun istemiyorum dedim. Sonra gelmiş kayınpederinin yanında söylenecek söz mü o şimdi diyorNolcak bir şey olmaz gizlimiz saklımız kalmadı annecim zaten dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?