arkadaşım seni insanlara doldurmak istemem ama saçmalık.yatılı ne demek her işi onlar yapsalar bile evin kalabalığı insanı yıpratıyoKızlar gelen giden var mi size? Ramazan diye bize kimse gelmedi ama şimdi çok yakın akrabalar gelmek istiyor yavaş yavaş benim de misafir fobim var ama yapacak bir şey yokfarklı şehirde olduğumuz icin yatılı gelecekler tek sıkıntı o
Aynen heee hamileyken lavabodan çıkamazdik şimdi doluluk hissi bile gelmiyoHamileyken dakikasını geçirmezdimşimdi bebiş oldu akıl mı kalıyor uykusuzluktan ben bazen wc ye gitmeyi bile unutuyorum bence tutuyordur yaa
Canım kusması çok mu şiddetli? Normal kusuyorsa normalmiş o yedikleri fazla geliyor olabilir. Yüzündekiler bizde de aynı şekil. Doktor normal olacak bunlar diyor. Diyet falan vermiyorlar alışacak diyor ki bence de öyle diyete gerek yok her besine alışsın zamanla vücudu tolere edecek alerjiyse dekızlr ya arya nerdeyse her beslenmeden sonra kusuyor. Herkes normaldiyor ben pinpirikspor resmen. Yüzündekiler bi gidiyo bi geliyo. Alerji mi gerçekten o yüzden mi kusuyo diye düşündüm. Ama mukus falan yok kakada. Vücutta bişey yok ya çoo kafam karışık
Evet ya çok değişik şeylerAynen heee hamileyken lavabodan çıkamazdik şimdi doluluk hissi bile gelmiyo
Geçmiş olsun canım. Çocuklar hasta olarak büyüyor canım böyle böyle bağışıklıklari oluşacak. Böyle düşünürsen senlik bir durum olmadığını anlarsınKızlar bebeğimle kontrole gittik, kilo almamış hatta vermiş biraz, bir de nezle yapmışız çocuğu babasının burnu akıyordu maske taktı uzak durdu ama yine de bulaştimış muhtemelen, ilaçlı buhar verdiler hastanede burnu açılsın diye, enfeksiyon var mı diye bakıldı varsa yatırırız tehlikeli dedi çok korkuttu doktor gereksiz yere, test sonucu çıkana kadar ağladım orada neyse ki crp düşük çıktı enfeksiyon yokmuş, eve döndük burnunu açıcağız sadece serum fizyolojikle. Hastalığa ayrı üzüldüm kilosuna ayrı üzüldüm kendimi çok yetersiz hissettim onu nasıl koruyacağımı bilemedim bir an hastaneye yatıracaklarını düşününce mahvoldum daha güçlü durmam gerek ama çöktüm resmen. Sizce ben bu çocuğa nasıl kilo aldırayım nerede yanlış yapıyorum, emziriyorum 40 dk bazen tek meme bazen 20+20 iki meme, üstüne kaşık biberonla önceden sağdığım sütü veriyorum 30ml, üstüne mama veriyorum 60lık, bebeğim zorla alıyor artık son damlaları, zorla uyandırıp duruyorum uyuyunca, gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırıyorum. Mamadan çok doyduğu için uyandırmak da zor oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor 90a çıkar mamayı dedi çıkardım ama alamıyor ki çocuk o kadarını
Canim cok cok gecmis olsun sezeryan agrisi sonradan en zoru zaten.yataktan kalkip dogrulmak ama senin daha agiri şuan. Benim şuan 5. gun daha yattiktan sonra.yataktan daha rahat kalkmaya basladim agrim hafifledi senin de şuan henuz 2. gun cok yeni. Korse meselesine gelince.dikislerim alindiktan sonra kullanacagim. Yani haftaya 1.hafta gecince doktorum tak dedi. Benim.oglum da hastaneden ciktigim ilk 2 gece baya karni falan gur gur calisti durdu surekli kaka yapti. Sutumun rengi kendine.geldikce o bagirsak.hareketi de duzeldi. Şimdi daha rahat. Harvey nurst de kullan. Biogaiyi de denemelesin icim rahat olarak onu ilk ogluma kullanmistim bu.ogluma henuz kullanmadim bir sey.Merhaba kızlar nasılsınız? Ben pazar sabah hastaneye yatmıştım Subi sancıyla normal doğum için, doğum pazartesi saat 15.30’da gerçekleşti. herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim, yaklaşık 32 saat sure sancı çektim bunun bir kısmında serviksim kalınmış onu inceltmek için ilaç verdiler 4 saatte 1 yaklaşık 12 saat öyle geçti o süreçte sancıyı daha az hissettim. Açıklık milim milim arttı.Doğuma iki 3 saat kala sancılarım sıklaştı doktor suyumu patlatınca epidural aldım, epidural aldıktan 2 saat sonra açıklığım dokuz santime ulaştı sonunda 32 saat bildiğiniz aşırı ağır ilerledik, son 2 saat epidural aldıktan sonra tansiyonum çok düştü çok ciddi titremeye başladım, titremem ameliyathanede de devam etti. Hiç önemli değil dayanırım dedim zaten epidural olunca Ağrıda bir anda kesilmişti ama devamında bebeğin kalp atışları azaldı öyle olunca hemen ittirmeye çalıştılar bebeği ama tabii ki de daha açıklık on santime ulaşmadığı için olmadı zaten bu süreç 5 dk sürdü . Sonra doktor Anında apar topar sezeryana alma kararı verdi, sezeryana nasıl girdim nasıl çıktım inanın bilmiyorum zaten yorgunluktan acayip kar ettim bütün hislerim kaybolmuş gibiyedi, 5 dakika içerisinde bebeği çıkardılar. Hem kordon iki kez boynuna dolanmış hem de kakasını yapmış içimde. bebek doğum kanalında olduğu için böyle minicik bir sezeryan kesiğim yok bildiğiniz çok ani bir şekilde doğum kanalından çekebilmek için bebeği bayağı büyük bir kesik var, kanaldan çıkarabilmek için ani olan sezeryanlar böyle oluyormuş ben de yeni öğrendim, başına böyle bir şey gelen oldu mu? çünkü arkadaşlarımın hiçbirinde bu seviyede bir kesi görmemiştim daha önce kesimi görünce canım çok sıkıldı çok geniş. Şu anki durumum şu ameliyattan sonraki üçüncü günümdeyim, ama çok ciddi ağrım var sanki birisi o kesi yerime bıçak saplıyor özellikle yatıp kalkarken. Sezeryan olan arkadaşlar Sizde bu his ne kadar devam etti? Birde nasıl yatıp kalkıyorsunuz ben kesinlikle yerimden kalkamıyorum kalkarsam doğrulamıyorum doğrulduğumda da şöyle bir şey oluyor bildiğiniz tuvalete kadar tuvaletimi o acı ile tutamıyorum ,kaçırıyorum kesinlikle tutamıyorum. Anlayacağınız benim sürecim bayağı ağır geçiyor. Bununla birlikte tabii ki çok şükür bebek ve ben iyiyiz buna duacıyız, ama ağrılardan dolayı çok canım yanıyor.
Emme sürecine gelince bebek doğar doğmaz zaten sağlam ağrı kesiciler verdikleri için ilk başta bu kadar ağrım yoktu şimdi hastaneden çıkınca daha da bir arttı hastanedeyken bol bol emzirdim, hip Natal içtim. Süreklilik su içtim, ve ne zaman emzirsem ardından hiç süt gelmese bile biraz göğüsleri biraz sağdım. Daha sonrasında her iki göğsünü temizleyip Lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapattım, şu anda sütü seviyem bayağı iyi hatta sertleşmeye başladı göğüslerim. herhalde vücut tam ayarlamaya çalışıyor miktarı bebeğe göre. Sertlik hissettikçe hemen sağaıyorum birazcık, tamamını sağmak istemiyorum aşırı artarsa süt bu sefer daha da zorlanacağım. Ben de Sağma makinesine ilk gün hariç şu an biraz kafama göre kullanıyorum göğüslerimde hassasiyet hissedersem kullanmıyorum. Sarılık olmadık cıs ve kaka kakamızı da yapıyoruz sadece 200 gram kaybederek çıktık hastaneden bu süreçte mamaya gerek yok dediler gerçekten göğüslerim de çok dolu dolu o sebeple vermedik.
Bir de kızlar Sezeryan olan arkadaşlara şu korseyi bir sormak istiyorum bana ameliyattan hemen sonra korse giydirdiler bildiğini sürekli korse ile geziyorum gece gündüz en az bir ay tak dediler, hatta ne kadar uzun süre takarsan o kadar iyi olur olur dediler. Yatarken kalkarken sürekli üzerimde siz nasıl yaptınız?
Bir diğer soru, bebeğimiz çok gazlı ilk 2-03 gün sürekli amniyotik sıvı kustu. Dün ise bildiğiniz o kadar çok gazı var ki çocuk uyuyamıyor,sürekli çıkarıyor ama çok uğraşıyoruz, midesinden de sürekli böyle bir sıvı sesleri geliyor. bir sürü gaz damlası yazan oldu ama öneriniz nedir gene sormak istedim. Bugün rezene ile kimyon çayına başladım aldırdım sürekli bunu da içiyorum hipp natal harici içiyorum. Yine de gaz damlası alıp vereyim mi?harvey nurst gaz giderici damla almıştım Türkiye’den bunu vereyim mi işe yarar mı?
Helal olsun sana o sancıları yaşayınca normal doğum yapan herkese aşırı saygı duyuyorum, özellikle sezaryenden sonra ne diyim ki büyük başarı benim gözümdeAllahın yardımıyla ben yaptım çok şükür. Zaten yurt dışında çok yaygın, ülkemizde de yapılıyor. Sadece Türkiye’de ssvd destekleyecek ve yaptıracak doktor bulmak gerekiyor. Gerek zaman ayırmaktan ( ilk doktorum, sana zaman ayırmak gerekir ben yapamam demişti. Doğumda ise benimle hep ebeler ilgilendi, 2. doktor hastahanedeydi ama hep başımda değildi) gerekse yaşanacak olumsuzluklarda yasalardaki boşluktan doktorlar sorumluluk almak istemiyor. İsteyen her kadının hakkı olmalı aslında, yüksek ücretler ödemeden ve istediğimiz koşullarda da olabilmeli
İlkinde sezaryen olmanın sebebi ne mesela; makat geliş bebek, bebekte sorun, annede sorun, iri bebek vs vs.. benzer sorunlar ikincide yoksa ve şartlar uygunsa isteyen herkes yapabilir diye düşünüyorum
benim doktor hariç herkes aynı şeyi söylüyo.Kusması beslenmeden sonra oluyo sadece dolu dolu değil ama damla damla da değil yani. ben şimdi anlıyorum 1 haftadır biraz huysuzluğu var uyumuyor ya ben çok uyumadan dinlenmeden tekrar tekrar emzirdim bazen 1 saatte bir bile oldu. sen artık ne zaman uyanırsa acıkırsa o zaman mı emziriyosun kuzumCanım kusması çok mu şiddetli? Normal kusuyorsa normalmiş o yedikleri fazla geliyor olabilir. Yüzündekiler bizde de aynı şekil. Doktor normal olacak bunlar diyor. Diyet falan vermiyorlar alışacak diyor ki bence de öyle diyete gerek yok her besine alışsın zamanla vücudu tolere edecek alerjiyse de
Hipp organik combiotic, iyi bir mama aslında doktor da mamaya iyi demişti bir de hiç gaz sorunu yaşamadım devam edeyim bu mamadan diye düşünüyordum , bnm sütün belki besin değeri çok düşüktür anlayamadım gerçekten.Geçmiş olsun canım. Çocuklar hasta olarak büyüyor canım böyle böyle bağışıklıklari oluşacak. Böyle düşünürsen senlik bir durum olmadığını anlarsınAcaba mama işe yaramıyor mu hangi marka kullaniyorsun canim mamayi mi değiştirsen ?
Çok geçmiş olsun canım kıyamam çok zor bir süreç geçirmişsin ama şükürler olsun ki ikinizde iyisiniz bu günler geçecek sonra hiç birşey hatırlamayacaksın Rabbim şifa versin inşallah en kısa sürede toparlanırsınMerhaba kızlar nasılsınız? Ben pazar sabah hastaneye yatmıştım Subi sancıyla normal doğum için, doğum pazartesi saat 15.30’da gerçekleşti. herkese güzel dilekleri için teşekkür ederim, yaklaşık 32 saat sure sancı çektim bunun bir kısmında serviksim kalınmış onu inceltmek için ilaç verdiler 4 saatte 1 yaklaşık 12 saat öyle geçti o süreçte sancıyı daha az hissettim. Açıklık milim milim arttı.Doğuma iki 3 saat kala sancılarım sıklaştı doktor suyumu patlatınca epidural aldım, epidural aldıktan 2 saat sonra açıklığım dokuz santime ulaştı sonunda 32 saat bildiğiniz aşırı ağır ilerledik, son 2 saat epidural aldıktan sonra tansiyonum çok düştü çok ciddi titremeye başladım, titremem ameliyathanede de devam etti. Hiç önemli değil dayanırım dedim zaten epidural olunca Ağrıda bir anda kesilmişti ama devamında bebeğin kalp atışları azaldı öyle olunca hemen ittirmeye çalıştılar bebeği ama tabii ki de daha açıklık on santime ulaşmadığı için olmadı zaten bu süreç 5 dk sürdü . Sonra doktor Anında apar topar sezeryana alma kararı verdi, sezeryana nasıl girdim nasıl çıktım inanın bilmiyorum zaten yorgunluktan acayip kar ettim bütün hislerim kaybolmuş gibiyedi, 5 dakika içerisinde bebeği çıkardılar. Hem kordon iki kez boynuna dolanmış hem de kakasını yapmış içimde. bebek doğum kanalında olduğu için böyle minicik bir sezeryan kesiğim yok bildiğiniz çok ani bir şekilde doğum kanalından çekebilmek için bebeği bayağı büyük bir kesik var, kanaldan çıkarabilmek için ani olan sezeryanlar böyle oluyormuş ben de yeni öğrendim, başına böyle bir şey gelen oldu mu? çünkü arkadaşlarımın hiçbirinde bu seviyede bir kesi görmemiştim daha önce kesimi görünce canım çok sıkıldı çok geniş. Şu anki durumum şu ameliyattan sonraki üçüncü günümdeyim, ama çok ciddi ağrım var sanki birisi o kesi yerime bıçak saplıyor özellikle yatıp kalkarken. Sezeryan olan arkadaşlar Sizde bu his ne kadar devam etti? Birde nasıl yatıp kalkıyorsunuz ben kesinlikle yerimden kalkamıyorum kalkarsam doğrulamıyorum doğrulduğumda da şöyle bir şey oluyor bildiğiniz tuvalete kadar tuvaletimi o acı ile tutamıyorum ,kaçırıyorum kesinlikle tutamıyorum. Anlayacağınız benim sürecim bayağı ağır geçiyor. Bununla birlikte tabii ki çok şükür bebek ve ben iyiyiz buna duacıyız, ama ağrılardan dolayı çok canım yanıyor.
Emme sürecine gelince bebek doğar doğmaz zaten sağlam ağrı kesiciler verdikleri için ilk başta bu kadar ağrım yoktu şimdi hastaneden çıkınca daha da bir arttı hastanedeyken bol bol emzirdim, hip Natal içtim. Süreklilik su içtim, ve ne zaman emzirsem ardından hiç süt gelmese bile biraz göğüsleri biraz sağdım. Daha sonrasında her iki göğsünü temizleyip Lansinoh krem sürüp gümüş kapakla kapattım, şu anda sütü seviyem bayağı iyi hatta sertleşmeye başladı göğüslerim. herhalde vücut tam ayarlamaya çalışıyor miktarı bebeğe göre. Sertlik hissettikçe hemen sağaıyorum birazcık, tamamını sağmak istemiyorum aşırı artarsa süt bu sefer daha da zorlanacağım. Ben de Sağma makinesine ilk gün hariç şu an biraz kafama göre kullanıyorum göğüslerimde hassasiyet hissedersem kullanmıyorum. Sarılık olmadık cıs ve kaka kakamızı da yapıyoruz sadece 200 gram kaybederek çıktık hastaneden bu süreçte mamaya gerek yok dediler gerçekten göğüslerim de çok dolu dolu o sebeple vermedik.
Bir de kızlar Sezeryan olan arkadaşlara şu korseyi bir sormak istiyorum bana ameliyattan hemen sonra korse giydirdiler bildiğini sürekli korse ile geziyorum gece gündüz en az bir ay tak dediler, hatta ne kadar uzun süre takarsan o kadar iyi olur olur dediler. Yatarken kalkarken sürekli üzerimde siz nasıl yaptınız?
Bir diğer soru, bebeğimiz çok gazlı ilk 2-03 gün sürekli amniyotik sıvı kustu. Dün ise bildiğiniz o kadar çok gazı var ki çocuk uyuyamıyor,sürekli çıkarıyor ama çok uğraşıyoruz, midesinden de sürekli böyle bir sıvı sesleri geliyor. bir sürü gaz damlası yazan oldu ama öneriniz nedir gene sormak istedim. Bugün rezene ile kimyon çayına başladım aldırdım sürekli bunu da içiyorum hipp natal harici içiyorum. Yine de gaz damlası alıp vereyim mi?harvey nurst gaz giderici damla almıştım Türkiye’den bunu vereyim mi işe yarar mı?
Gözün aydın canım sağlıkla büyüsün İnşallahGünaydın kızlar hayırlı, nurlu cumalar olsunbende geçen hafta elhamdülillah bebeğimi dünyaya getirdim yeni hayatıma adapte olmaya çalışıyorum zor bi normal doğum yaşadım. Annelik zormuş yalnız. Dünyam değişti, Herşeyim o oldu. Cennet kokulum
Kızlar bu kv deler neden süt denetim uzmanı gibi davranıyorlar.. Kadının tek derdi süt başka bir şey değil.. Niye mama veriyorsun, süt ver , arıyor bi bebeyi göreyim bide sütün geldi mi, sütttt süüüttttt ishal oldu diyorum emzirmediğin için diyor, yüzünde sivilce çıkıyor mamadan sütle beslense olmaz diyor. Herkesin içinde iftarda emzirdin mi bu kez sütün geldi mi diye sordu, kanaman azalsın artar fl diyor sanki sordum sana ayrıca ne alakaysa. Yok emzirmicem göğüslerimin formu bozulsun istemiyorum dedim. Sonra gelmiş kayınpederinin yanında söylenecek söz mü o şimdi diyorNolcak bir şey olmaz gizlimiz saklımız kalmadı annecim zaten dedim.
Kızlar eşinizle konuşun anneleri ile konuşsunlar. Çenelerini ancak öyle kapatırlar. Doğumdan sonra eşim hem kendi annesine hem anneme kimse saçma sapan konularda yorum yapıp minseo yu sinirlendirmesin üzerine gitmesin diye konuşmuş gelip benim canımı sıkan olamadı o yüzden. Burda görev eşlere düşüyor. Bu konuda eşim bana çok destek oldu hatta benim yetemedigim yerlerde kendi gereken cevaplari verip susturdu milleti. Mesela şu tuzlama olayında böyle saçma sapan şeyler kesinlikle yapilmayacak dedi kimse konusunu bile açamadı. Aynı şekilde mama mevzusunda da minseo ister mama verecek ister emzirecek karismayacaksiniz dedi kimse yorum yapamadiYa harika demişsin kimin haddine ya bu sorular. Bu sorulara böyle cevapkar vericeksin. Haziranda 2 senelik evli olucam ilk evlendiğimden beri çocuk çocuk diyip durdular. Bende hep 1 sene bekliceğimi biraz sorumsuz takılmak istediğimi söylüyodum. Kayınvalidemin altında eltisi oturuyo bigün bana dedi ki eltisi kayınvaliden sizin çocuğunuz olmuyo diye çok üzülüyo öyle sanıyo istemiceğinizi anlamıyo. Sonra biz covid aşısı olduk iyice tribe girmiş bu haberimiz yok. Tutturdu hacemat hacemat ben karşı değilim asla ama içimden de gelmiyo o dediği için. Neyse bi kere yaptırdım eşime de zorla 3 kere yaptırdılar. Geçen arksdaşım bize geldi. Kayımvalidedim de burfaydı aşıdan konu açıldı boşuna aşı oldu herkes allahtan bunları hacemat yaptırdık da kurtardık. Benim için diyo ki zaten hacemat oldu sonra hamle kaldı neeee dedim.Saçmalama anne istersen biliyo musun hiç deneemdil illa yaptıklarımızı anlatiyim sana dedim. Yok ben ne zaman hacemat oldun onun zamanını söylüyorum yani dedi. Kızlar bu kadın 43 yaşında. Çok yıprattı beni. O yüzden bu insanlara daha terbiyesizce cevaplar vererek susturabiliriz
Yok canım bizim de her seferinde çıkmıyor 10-15 dk deniyorum çıkmazsa yatırıyorum ben. Çok uykum olduğunda da direk yatiriyorum artık zaten eskisi gibi değil kendi gazi olunca daha rahat çıkarıyor hemen olmayınca da zorlamaya gerek yokMerhaba sizlerin bebeklerinizin her memeden sonra mide gazı cikiyormu bizim nadiren çıkıyor neredeyse 30 dakika omuzda çıkarmaya çalışıyoruz zaten yatincada kalkma vakti geliyordoktora sordum her seferinde gaz çıkarmaya çalışmayın dedi ama o zamanda uykusunda huzursuz oluyor burda okuduklarimdan anladığım çoğunuz gaz çıkarma konusunda her seferinde çıkarıyoruz demişsiniz acaba biz mi beceremiyoruz
Canim ne kadar.kilo vermis. Dogdugu gunden beri ayni doktor mu bakti. Kiyafetsiz mi hep.kiloya bakildi kiyafetli mi. Kiyafetli ise onceki kilo kontorlunde daha.kalindi ise kiyafeti o da etkiliyor. Ve de diyelim saglik.ocaginda fsrkli cikiyor hastane de farkli oglumda cok.oyle oluyordu. Sakin kendini bu kilo.işi icin heder etme. Tamam insan.bebekken toplu seviyor fakat soyle bir.durum var 90 cc ver demis ama her bebegin kapasitesi farkli. Oglumda da doktor.yok emzir sonra sag tekrar ver.demisti midesi genislesin iyi de doyan.cocuk nasil yesin. Oglumda yese de icse de az kilo aliyordu kafama takiyordum vs benimki mama da yemezdi gazi cok olunca emmezdide seninki hepsini yapiyor saglikli olsun yeterli. Bak ben kafama takmistim almiyor diye az aliyor falan oyle yapinca bebekliginin tadini cikaramazsin oyle.hataya dusme simdi oglum buyudu 3.5 yasinda kuvvetli atak oyle ya da boyle buyuyorlar. Bundan sonra takip et kilo vermedigi sureciyle belli sinirin altina dusmeyince sorun olmaz.Kızlar bebeğimle kontrole gittik, kilo almamış hatta vermiş biraz, bir de nezle yapmışız çocuğu babasının burnu akıyordu maske taktı uzak durdu ama yine de bulaştimış muhtemelen, ilaçlı buhar verdiler hastanede burnu açılsın diye, enfeksiyon var mı diye bakıldı varsa yatırırız tehlikeli dedi çok korkuttu doktor gereksiz yere, test sonucu çıkana kadar ağladım orada neyse ki crp düşük çıktı enfeksiyon yokmuş, eve döndük burnunu açıcağız sadece serum fizyolojikle. Hastalığa ayrı üzüldüm kilosuna ayrı üzüldüm kendimi çok yetersiz hissettim onu nasıl koruyacağımı bilemedim bir an hastaneye yatıracaklarını düşününce mahvoldum daha güçlü durmam gerek ama çöktüm resmen. Sizce ben bu çocuğa nasıl kilo aldırayım nerede yanlış yapıyorum, emziriyorum 40 dk bazen tek meme bazen 20+20 iki meme, üstüne kaşık biberonla önceden sağdığım sütü veriyorum 30ml, üstüne mama veriyorum 60lık, bebeğim zorla alıyor artık son damlaları, zorla uyandırıp duruyorum uyuyunca, gündüz 2 saatte bir gece 3 saatte bir uyandırıyorum. Mamadan çok doyduğu için uyandırmak da zor oluyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Doktor 90a çıkar mamayı dedi çıkardım ama alamıyor ki çocuk o kadarını
Çok teşekkür ederim cevap için gerçekten içim rahatladı biz beceremiyoruz zannediyordum çocuğa 20 dakika işkence resmen tam dalıyor bir de gaz çıkarmaya rahatsız ediyorduk yine biraz dener cikmazsa yatırırimYok canım bizim de her seferinde çıkmıyor 10-15 dk deniyorum çıkmazsa yatırıyorum ben. Çok uykum olduğunda da direk yatiriyorum artık zaten eskisi gibi değil kendi gazi olunca daha rahat çıkarıyor hemen da zorlamaya gerek yok
Hiç mama almasa sütün az olabilir doymuyor deriz anlarım da mama takviyesine aldığı için sanmıyorum ya bı sağlık ocağında da tarttirsan mi ?Hipp organik combiotic, iyi bir mama aslında doktor da mamaya iyi demişti bir de hiç gaz sorunu yaşamadım devam edeyim bu mamadan diye düşünüyordum , bnm sütün belki besin değeri çok düşüktür anlayamadım gerçekten.
Ama seninki baya gencmis cenesiylz baş etmek zor olur bide dinamiktir :)))Ya harika demişsin kimin haddine ya bu sorular. Bu sorulara böyle cevapkar vericeksin. Haziranda 2 senelik evli olucam ilk evlendiğimden beri çocuk çocuk diyip durdular. Bende hep 1 sene bekliceğimi biraz sorumsuz takılmak istediğimi söylüyodum. Kayınvalidemin altında eltisi oturuyo bigün bana dedi ki eltisi kayınvaliden sizin çocuğunuz olmuyo diye çok üzülüyo öyle sanıyo istemiceğinizi anlamıyo. Sonra biz covid aşısı olduk iyice tribe girmiş bu haberimiz yok. Tutturdu hacemat hacemat ben karşı değilim asla ama içimden de gelmiyo o dediği için. Neyse bi kere yaptırdım eşime de zorla 3 kere yaptırdılar. Geçen arksdaşım bize geldi. Kayımvalidedim de burfaydı aşıdan konu açıldı boşuna aşı oldu herkes allahtan bunları hacemat yaptırdık da kurtardık. Benim için diyo ki zaten hacemat oldu sonra hamle kaldı neeee dedim.Saçmalama anne istersen biliyo musun hiç deneemdil illa yaptıklarımızı anlatiyim sana dedim. Yok ben ne zaman hacemat oldun onun zamanını söylüyorum yani dedi. Kızlar bu kadın 43 yaşında. Çok yıprattı beni. O yüzden bu insanlara daha terbiyesizce cevaplar vererek susturabiliriz
Sen bensin benimde fobi oldu ahahahahKızlar gelen giden var mi size? Ramazan diye bize kimse gelmedi ama şimdi çok yakın akrabalar gelmek istiyor yavaş yavaş benim de misafir fobim var ama yapacak bir şey yokfarklı şehirde olduğumuz icin yatılı gelecekler tek sıkıntı o
Sling var ama ben beceremedim onu bağlama işiniSling kullanmaya başlayan var mı kızlar? Ben 10 dk mutfağı toplayana kadar kullandım, hemen de uyudu. Acaba sıkıyor mudur, erken mi bilemiyorum
Ben bir sürü video izledim gene de bağlayamadımSling deli işi gibi geliyor bananasıl bağlaması falan kolay geldi mi sana? Aynen canim kanguruyu 3-4 aylikken kullanirim yazın şuan erken daha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?