2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Evet cnm oğlum üstüne düşeni yapıyor emiyor kuzum, ben de çok uğraşıyorum dediğin gibi iki gündür çok kafaya taktım tadını çıkaramıyorum ilk ayımızı bir sağlıkla atlatsak şimdi herşey çok hayati önem taşıyor gibi hissediyorum sonrasında dediğin gibi büyüyecek sağlıkla inş.
Sarılık değeri yüksekti o yüzden zaten iyi besledim zannediyordum bir gittim bir haftada hiç kilo almamış 5gr da vermiş hatta dedi doktor. Doktor farklı ama aynı hastane ikisi de kıyafetsiz tartıyorlar. 4 gün sonraya bir daha randevu aldım biraz alsa kilo içim rahat edicek, dediğin gibi o hataya bile bile düşüyorum engel olamıyorum endişelerime

Ben öyle yapıyorum cnm, uyuyakalınca sağıyorum bir sonraki uyandığında veriyorum, anne sütü normal şartlarda oda sıcaklığında aşırı sıcak değilse 6 saat kalabiliyor için rahat etmeyecekse buz aküsü üstüne koyabilirsin. Isıtmaya gerek yok akü ğstğne koymazsan. Ben de bu videodan öğrenmiştim.

Ay canim sarilikmis bebek vermis alamamis. Hasta da olmus. Seninki alir alir korkma 5 gr hesabi nedir

Yani bebekli birine yatili gelmek

Yatılı mı? İnsanlar ne kadar düşüncesiz…

arkadaşım seni insanlara doldurmak istemem ama saçmalık.yatılı ne demek her işi onlar yapsalar bile evin kalabalığı insanı yıpratıyo
Evet mesela eşimin kız kardeşi gelecek sehir dışından bir gece kalacak muhtemelen kv yanımda olduğu icin o ilgilenecek ama cidden misafir hiç cekemiyorum ya

Canım buzdolabına koyup uyandığında benmari usulü ısıtıp verebilirsin. Kalan sütü tekrar dolaba ya da dondurucuya koyamiyorsun kalan olursa çöpe. Oda sıcaklığında da 1 saat kadar tutabilirsin dediler vermeden önce yine benmari usulü ısıtma yapabilirsin

Sadece anne sütüyle bebeğini besleyenler bebeğin doyduğunu nasıl anlıyor? Sütümü sağınca 20-30cc anca çıkıyor. Hatta test edeyim dedim ;iki saat sonra yeniden sağdığımda neredeyse damla damla geliyor, süt yok. Çocuğa böyle memeyi versem doymaz ki. Ne yaptıysam artmadı sütüm. Doğumdan beri meme+mama yapıyordum. Doktor mamayı keselim yavaştan dedi ama o kadar sütüm yok. Midesi ceviz kadarmış , yeter diyor ama çocuk aç görüyorum işte. Çok kötü hissediyorum. Yetemiyorum yavruma

Evet mesela eşimin kız kardeşi gelecek sehir dışından bir gece kalacak muhtemelen kv yanımda olduğu icin o ilgilenecek ama cidden misafir hiç cekemiyorum ya
Bize de benzer bir durum oldu emrivaki yaptılar biraz. Ben istemedim ama geldiler. Ben odamdan çıkmadım hiç bebekle odamda oturduk. Eşim de kv ye kızdı baya kavga ettiler. Sonra bi daha kimse yatılı misafir konusu açamadı... Stres ve sinir unsurundan başka bir şey değil yatılı misafir.

Makinenin çektiği süt ile bebeğin çektiği süt arasında %30 kadar fark oluyor. Sağım bitince elle sağmaya devam et süt çıkar mesela ama makine çekmez. Zaten daha çok yeni doğum yapmışsın çok normal bu oranlar zamanla çoğalıyor süt. Benim ilk hafta iki göğsünden 30 cc çıkıyordu sağınca hiç oralı olmadim emzirmeye devam ettim. Mama da verdim kilo da aldı doydu da... Kendine eziyet etme vücudun bi makine değil zamanla artacak sütün moralini bozuyorsa sağım da yapma. Sen yetemiyorum dersen süt üretimini asıl o zaman kötü etkilersin. Şu an o süt senin bebeğine yetiyor. Cekim gücü arttıkça midesi büyüdükçe sütün artacak zaten. Ben şuan sağım yapmıyorum mesela kac cc sütüm var ne var ne yok bilmiyorum ama %90 emziriyorsam %10 mama veriyorum arada. Kilo da alıyor çişini de yapıyor. "Ben çocuğuma yetebiliyorum" psikolojisinde oldum hep çok şükür de sorun yaşamadım. Ayrıca sütün olmasa da çocuğuna yetemiyorsun gibi bir durum söz konusu değil. Bebeğin doydugunu da memede uyuyorsa huzurluysa her gün 4-5 çişli bezi varsa karni doyuyordur. Sütün için bestlak ya da galactago damla alabilirsin kuru incir yiyebilirsin. Tahin helvası, hoşaf tüketebilirsin bunlar olumlu etkiliyor canım. Ama en başta psikoloji. Eğer olumsuz düşünürsen ne yaparsan yap fayda etmez. Süt zamanla artan bebeğin ihtiyacına göre ihtiyaci kadar üretilen bir besin her birimizin bebeği farklı o yüzden de kimseyle kendini kıyaslama.

kizlar sabah 6dan beri uyutamiyorum bebisi gazi var belli. Sirtina masaj yaptim, gaz damlasi verdim nafile. En son bu masajlari yaptim zort zort poposu susmadi masaj sonunda kendisi mayıştı gozleri kapandi. Denemeyen varsa bir baksin

Canım birdigim kadarıyla oda ısısında en fazla 3 saat kalabilir buz dolabinda üç gün buzlukta 6 ay ya da dndurucuya göre daha uzun süre bende sağım yapıyorum bazen unutuyorum oda ısısında bozulmuştur diye döküyorum:/

Çok geçmiş olsun canım, inşallah en kısa zamanda güzel haberlerle geleceksin

Çok şükür tiroid olayını şimdilik izlemeye aldık 2 hafta sonra testi tekrarlıcaz o zamana inşaAllah daha da düşmüş olur da ilaç tedavisine gerek kalmadan bu durumu atlatırız Dün ki sonucumuz 13 çıkmıştı.

Bu arada her şer de bi hayır varmış. Bebeğim normal doğumla dünyaya geldiği için doğum esnasında sol boyun kasında bi yırtılma oluşmuş ve kanama alanı olmuş ve ben bunu dün ultrasona girdiğimizde öğrendim eğer tiroid problemimiz çıkmasaydı biz bunu hiç bilmicektik o kadar kızgınım kiii. Yenidoğan kontrollerinde bunlar hiç kontrol edilmiyo mu çok şaşkınım. Endokrin doktorumuzla az önce görüştük hemen çok acil beklemeden bugun ya da yarın fizik tedaviye gidip egzersizlere başlayın eğer geç kalınırsa boyun kaslarında ilerde ciddi hasarlar oluşur, hareket kısıtlaması olur dedi. Zaten kızım da hep kafasını sağ tarafa çevirip yatıyodu, ben de öyle rahat ettiğini düşünmüştüm, hiç kafası düz şekilde yatmıyodu, meğersem sebebi buymuş ben nasıl anlayamadım bu durumu diye kendimede kızıyorum.
İnşaAllah bu durumuda hayırlısıyla atlatırız da kızım sağlığına kavuşur

Canım aynı şeyleri yaşadım ne zaman sağsam 20 cc 30 bile olmuyordu. Yine de ısrarla sadece emzir dediler emzirdim yatarken akşam verdim mama 30 cc bebeğim sarılık oldu 22. Günde 30 gr almıştı sadece. Mamadan çekinme hem emzir doymuyorsa da mama ver. Benim yaptığım hatayı sen yapma. Mesela ben büyük kızımda mememi sıkınca fışkırıyordu sütüm kaşıya. Ama bunda sıkıyorum damla damla çıkıyo sadece oradan anlıyorum. Ve bebeğim sarılık oldupu için halsiz hep uykuluydı. Ben de ne uslu çocuk doğurmuşum diyordum çocuk sarılıktan uyukluyormış sarılık geçti bi açıldı pir açıldı

O bende de var, aşırı strese giriyorum misafir lafını duyunca. Hele şimdi bebekle yatılı misafir gelecek olsa aman aman düşünemiyorum bile

Ahh canım ya benilkide hep sağ tarafa yatıyor boynu tutuldu diye düşünmüş peki donderebiliyorluydu kafasını yoksa hep sag da mı kaliyodu bende panik yaptım şimdi sizede çok geçmiş olsun

Canım sen kendine hiç kızma, nasıl anlayabilirsin ki.
Hem daha küçük fizik tedavi ile emin ol hemen düzelir ya çok büyüdüğünde fark edilseydi , dediğin gibi her şer de bir hayır vardır. Rabbim evladına şifa versin inşallah hemen iyi oldu diye yazmak nasip olur buraya

O bende de var, aşırı strese giriyorum misafir lafını duyunca. Hele şimdi bebekle yatılı misafir gelecek olsa aman aman düşünemiyorum bile
Ben hele kaynanam gelecek deyince kalbime bı acı vucuduma bı uyuşukluk geliyor:) bildiğin fiziki acı çekiyorum bide odalarim rutubet oldu zate iki odam vardı bı oturma odası var orda uyuyorum çocuklarla tüm gün ışık alan tek yer başkada oda yok yani emziriyorum çocuğu oturma odasında yaşıyoruz misafir deyince cinler tepeme biniyor

Kızlar Aptamil kullanan anneler,
Kızım çok gazlıydı ve sürekli sıvı şeklinde yapıyordu kakasını. Bigün çok sancılandı hatta geçen gün gece doktoru aradı. Ne yaptıysam susmadı çocuk. Sanki etinş kopartmışım gibi. Doktor telefondan sesini duydu. Direk o çocuğun sancısı var calpol ver dedi verdim. Ertesi gün çağırdı gittim. Sürekli ishal gibi olduğu içinde pişik oldu kabardı genital bölgesi. 2 saatte bir değiştiyorum hep kaka yapmıştı. Böyle mukuslu gibi. Mamayı değiştirdi doktor. Sma comfort verdi bşr de günde 3 defa 1 ölçek içine bu benelacın yolladığını koy dedi. Aptamil en fazla gaz yapan mamaymış yaramıyormuş meğer ilk zamanlar bir sıkıntı yoktu vücut alıştıkça tepki vermeye başladı mamaya.2 gündür doktorun önerdiklerini kullanıyorum gerçekten ıkınmakarı geçti O eski halinden eser kalmadı daha kakasını yapmadı ordan takip edeceğim. En azından gaz sancısı çekmiyor şu an. Aptamilin köpükleri hep gazmış onu çalkalamıyorum mama kaşığıyla karıştırırken yine köpürüyor. Bunu çalkaladığım halde köpürmüyor inşallah böyle devam eder sürekli mama değiştirmek zorunda kalmam bebeğime de yarar bebeğiniz sürekli sıvı yapıyorsa mama için görüşün doktorunuzla Kızlar

Eklentiler

• B4B4B246-CA48-41BC-91FC-161496F8FE79.webp
    38,6 KB · Görüntüleme: 65
İnsanlar ne kadar meraklı ya kendilerini ağırlattırmaya. Benim eşimin ailesi başka şehirde kv de de haftaya gidecek muhtemelen görümcem kv varken geleyim diye düşündü ama cidden çekecek halim yok. Bir gün dayanıcaz artık.

Canım kendine hiç stres yapma defne dokuz günlükken teyzem, kızı ve torunuyla geldi il dışından. çok severim canımdır hepsi ama çok küçüktü çocuk ve çok korktum bir şey olacak diye kendimi çok kastım ben de kalmadılar anneme gittiler yatılı ama ertesi sabah yine geldiler iki gün geçirdik kalabalık bir şekilde o kadar çok sıktım ki kendimi o akşam bi bıraktım kendimi lohusalığın verdiği psikoloji ile de çok ağladım kendime yaptım yani ya baştan hiç kabul etme ya da gelirse görümcen rahat ol. Her şey olacağına varıyor
İyi cok sevindim şu anda bir şey olmamasına inşallah düşecek darısı bizim başımıza inşallah tetikteyim.
Diğer durum için de çok geçmiş olsun diyorum gerçekten öyle yoksa nasıl bilecektin ufacık bebek nerden aklına gelir yırtık kas zedelenmesi falan gelmez yani, Allah şifa versin hemen fizikle iyileşsin geçsin gitsin.
pazartesi günü bir aylık kontrolümüz var arkadaşımın tavsiyesiyle bir doktora gideceğim ama doktor nasıl seçilir ve neye hiç bilmiyorum iyi bir dr nasıl bulacağım

Kızlar bu arada kullanan varsa indirim güzel hala devam ediyorsa atabilirsiniz

Eklentiler

• 36CA0F3F-F99E-4D05-8DAA-2171E66C6D79.webp
    25,3 KB · Görüntüleme: 61
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…