2023 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    302
Sizin bebeginiz henuz 6 gunlukmus. Bu miktar yeterli ki. Ama en az 2 saatte bir emzirmeniz gerekir. Zaten 2 saatte bir emzirince artiyor sut... Ben de 3 saat, 3 gun, 3 ay diye biliyorum

İnan bir bardağı kaldırıp koymadım misafir gelince. Kv den agirlasin. Görümcen olduğu için gelme diyemezsin evet kötü gelin ilan edilirsin anında. Bunu onların düşünmesi lazım. Gelince de kv den yapsın temizliği yemeği hizmeti sen çocuğunla ilgilen. Bizim kendi tarafımdan gelecek olanlar bayramdan sonra gelecek herkes 40 i çıksın öyle gelecegiz diyorlar. Eşimin tarafı daha meraklı onlarla da Allah'tan farkli sehirlerdeyiz bayramda da gitmeyecegim zaten küçücük çocuk bi düzenimiz yok milletin merakı giderilecek diye kendimi de çocuğu da huzursuz edemem dedim eşime. Evde olacağız çok şükür

Kesinlikle biz de ramazan bayraminda gitmicegiz. Kurbanda gideriz. Zaten cok minikler. Iklim degisimi falan hasta eder...

Sizin bebeginiz henuz 6 gunlukmus. Bu miktar yeterli ki. Ama en az 2 saatte bir emzirmeniz gerekir. Zaten 2 saatte bir emzirince artiyor sut...
Ben de 3 saat, 3 gun, 3 ay diye biliyorum
Değişiyor demekki yorumlar :)bana eve ebe geliyodu o söylüyordu ne kadar az bekler o kadar vitamini kalır sonuçta ama 3 ay da az sanki ya

Evet mesela eşimin kız kardeşi gelecek sehir dışından bir gece kalacak muhtemelen kv yanımda olduğu icin o ilgilenecek ama cidden misafir hiç cekemiyorum ya
Sadece esinin kizkardesi ise gayet normal canim halasi nasilsa yardim eden biriyse de sorun olmaz.Hem bir geceymis zaten. Ben.isterdim gorumcem gelebilseydi de malsef gelemedi uzakta

Eşinden dolayı şanslısın bizimki ailesi bı yana çekirdek aile bı yana yani ailesi daha önemli asla çekirdek kabullenmez bugün çocuk için doktorun sekreteri geldi eşime dediki annenisze karşı biz diomusunuz yani siz bı ailesiniz karın ve çocukların:)eşimde asla biz demez annem babam der KV hep biz diye konuşur beni dışlar tabi kendisi ve çocuklarını kast eder bide bizim evede her zaman bizim eve şu lazım vs diye konuştu hepte siznde ihtiyaçlı var derim yani oğlumun evi der

Benimde sürecim size benzedi aslında. Ek olarak 2.gun ağrı kesiciden parol hapa geçtiler üstelik sizin iyileşmiş benim tüm dikislerden intihap akıyor şuan mesela. Doktor iplik reaksiyonu dedi, sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Şuan onun acısını yaşıyorum. Açık yaraya tuz basılmış gibi sürekli yanma. Elbet geçecek sabır diyorum sürekli. Malesef bu tarz şeyler yaşanıyor içimizden bir birey çıkartıyoruz

E bende unutuyorum her sabah kahvaltida resmen yarım kase pekmez ve tereyağı yiyorum onun yerini tutuyodur heralde
Tereyağını bende çok tüketiyorum. Hatta cocuk doktorumuz demisti bol bol tüket diye bebeğin zihinsel gelişimi için çok faydalı. Tanıdığım bir doktor tereyağının çocuklar üzerindeki faydasını bilseniz kahvenin içine bile terayagi koyup tuketirsiniz demisti o yüzden bol bol tereyağı tüketin canım anneler

Kızlar benim bebeğim memede uyuyor doğduğungümden beri delireceğim. Sizinkiler de mi öyle. Zırıl zırıl ağlıyor mememi açıyorum saniyesinde susuyor. Süt gelse gam yemeyeceğim
+ben . Sürekli memede durmak istiyor memede uyusun. Süt var ama süt emmiyor diliyle oynuyor. az az açlığını bastırıyor 15-20 dakika sonra yine karnı acıkıp basıyor çığlığı. Sabahtan akşama kadar aynı süreç devam ediyor.

+ bir de benden
şikayet etmiyorum çok şükür bugünümüze Ama arada da kucağımdan inip yatağında uyuyabilir bence

Her beslemeden sonra ters çevir sırtını sivazla geğirmeden yatırma gazı olduğu için kusuyor

Bazen zor çıkıyor canım. 45 dakika masaj yaptığımı biliyorum

Kızlar kv bize geldiği zaman çocuğumu kucağıma alamıyorum. Ne zaman kucağıma alsam ver bana sen yorulmuşsundur diyo. Yok ben yorulmadım desem de ver ben tutayım diyo. Emziremedigim icin de acıktı diye de alamıyorum kucağıma. Mamasını ben yediririm diyo. Gerçekten her geldikçe sinirden ağlıyorum o gittikten sonra. Aynı binada oturduğumuz için neredeyse her gün akşam bu sinir harbini yaşıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum artık ben huzursuz olunca oğlum da devamlı ağlıyor durmak istemiyor başka birinde. Şu 50 günde yaşlandım yemin ederim bu insanlar yüzünden.

Her şeyi yapmışsın zaten canım başka yapılacak ne var diye düşündüm belki mama markasını değiştirebilirsin.

Canim ilk 6 hafta ozel bir donem, mumkun oldugunca kalmali memede. Bu donem cok ilginc ki 40ina denk geliyor. Bu donemde bebekle bol temas, emzirme mesafesinde bakisla konusma ve guler yuzlu olmak cok onemli. Agir psikolojik rahatsizlar bu donemde temel atar. Sabirli olup guven olusturmali. Sutun gelip gelmemesi onemsiz, memeyi ne zaman isterse yaninda olmali bitanecik memesi

Eger bebekle bu iliskiyi kurmakta zorlanan varsa destek almali. Bebekle bu duzlemde kalamamak da bizim suclu yapmaz. Onunla bu iliskiyi kuran arasindaki mesele...

Bende hipp organic combiotic kullandım güzel kilo aldı o dönem. Canım beslenmenin üzerine biraz yoğunlaşıp denesen, protein ağırlıklı + kuruyemis+yeşillik vs fazlalastirip.

Ben bebekle ilgilenirim, sen sana zahmet sunu yapar misin diye ise yonlendirseniz... Hem ise yaramis hisseder hem de mesaji vermis olursunuz. Cekinmeden soylemek lazim uslubu ile...

3 saat kuralı var canım sagilan sütte. 3 saat oda sıcaklığı/3 gün buzdolabı/ 3 ay dondurucu kısmında tutabiliyorsun. Sandıktan sonra 3 saat içinde uyandırıp besleme yaparsanız dolaba koymaya gerek yok ben koymadım. Direk güneş ışığı almayan daha serin bir yerde tutmak gerekiyor. Evet sagilan sütü ısıtmak gerekiyor. Ama direk ateşe koymuyoruz. Sıcak su dolu bir kaba biberonu koyup sallaya sallaya ısıtıyoruz. Birde 2 farklı saatte yapılan sağım sütleri karıştırılmiyor. (İkisini aynı ayrı ısıtıp o şekilde birlestiriliyor)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…