Canım kabul etmeme şansım olmadı görümcem olduğu için. Bir yandan da şimdi gelmeseler sonra gelecekler kv burda olmayacak her seyleriyle ben ilgilenmek zorunda kalıcam o yüzden gelip gitsinler bitsin bu tantana diyorum bir yandan da.Canım kendine hiç stres yapma defne dokuz günlükken teyzem, kızı ve torunuyla geldi il dışından. çok severim canımdır hepsi ama çok küçüktü çocuk ve çok korktum bir şey olacak diye kendimi çok kastım ben de kalmadılar anneme gittiler yatılı ama ertesi sabah yine geldiler iki gün geçirdik kalabalık bir şekilde o kadar çok sıktım ki kendimi o akşam bi bıraktım kendimi lohusalığın verdiği psikoloji ile de çok ağladım kendime yaptım yaniya baştan hiç kabul etme ya da gelirse görümcen rahat ol. Her şey olacağına varıyor
İyi cok sevindim şu anda bir şey olmamasına inşallah düşecek darısı bizim başımıza inşallah tetikteyim.
Diğer durum için de çok geçmiş olsun diyorum gerçekten öyle yoksa nasıl bilecektin ufacık bebek nerden aklına gelir yırtık kas zedelenmesi falan gelmez yani, Allah şifa versin hemen fizikle iyileşsin geçsin gitsin.
pazartesi günü bir aylık kontrolümüz var arkadaşımın tavsiyesiyle bir doktora gideceğim ama doktor nasıl seçilir ve neye hiç bilmiyorum iyi bir dr nasıl bulacağım
Canım doğumdan beri kv burda inanir misin mutfağa girmedim daha. Ben sadece bebekle ilgileniyorum kv mutfak temizlik vs işlerine bakıyor olması gereken de bu bence de. Şimdi görümce gelince de kv ağırlayacak bir bakıma iyi olacak.İnan bir bardağı kaldırıp koymadım misafir gelince. Kv den agirlasin. Görümcen olduğu için gelme diyemezsin evet kötü gelin ilan edilirsin anında. Bunu onların düşünmesi lazım. Gelince de kv den yapsın temizliği yemeği hizmeti sen çocuğunla ilgilen. Bizim kendi tarafımdan gelecek olanlar bayramdan sonra gelecek herkes 40 i çıksın öyle gelecegiz diyorlar. Eşimin tarafı daha meraklı onlarla da Allah'tan farkli sehirlerdeyiz bayramda da gitmeyecegim zaten küçücük çocuk bi düzenimiz yok milletin merakı giderilecek diye kendimi de çocuğu da huzursuz edemem dedim eşime. Evde olacağız çok şükür
Aynen canım bir gece. Sadece benim evim küçük ve misafir sevmiyorumSadece esinin kizkardesi ise gayet normal canim halasi nasilsa yardim eden biriyse de sorun olmaz.Hem bir geceymis zaten. Ben.isterdim gorumcem gelebilseydi de malsef gelemedi uzakta
Canım öyle düşünme benm sütüm tam olarak 10. Günde yetmeye başlafı sürekli rmzir ama aranıyorsa mama da ver zaten doyunca istemiyorlar ben sütğümün yettiğini mama verince kusmaya başladı o zaman anladım sürekli sağıp strese sokma kendini baktım kusuyor bir öğün emzirme yapmadan sağım yaptım en son emzirme üstünden 2.5 3 saat geçmişti çıkan CC yi doktora danışıp kestim çünkü bizde uzamış sarılık da var sık sık sıcak duş al göğüslerini sıcak su ile yıka ceviz ye incir ye uyu dereotu ve bol su bunlar bence en etkili yöntemler mama veriyor olmak seni yetersiz yapmaz böyle düşünüp stres olma bu daha çok yıpratır seniSadece anne sütüyle bebeğini besleyenler bebeğin doyduğunu nasıl anlıyor? Sütümü sağınca 20-30cc anca çıkıyor. Hatta test edeyim dedim ;iki saat sonra yeniden sağdığımda neredeyse damla damla geliyor, süt yok. Çocuğa böyle memeyi versem doymaz ki. Ne yaptıysam artmadı sütüm. Doğumdan beri meme+mama yapıyordum. Doktor mamayı keselim yavaştan dedi ama o kadar sütüm yok. Midesi ceviz kadarmış , yeter diyor ama çocuk aç görüyorum işte. Çok kötü hissediyorum. Yetemiyorum yavruma
Bende bunu yapıyorum her emzirme öncesi gün içinde sık sık yapınca akşama gaz sancısı olsada saatlerce çekmiyor en azından gaz birikmesi yaşamıyor bence de etkili canımkizlar sabah 6dan beri uyutamiyorum bebisi gazi var belli. Sirtina masaj yaptim, gaz damlasi verdim nafile. En son bu masajlari yaptim zort zort poposu susmadi masaj sonunda kendisi mayıştı gozleri kapandi. Denemeyen varsa bir baksin
Çok geçmiş olsun canım bak her şerde bir hayr çok şükür ki fark edilmiş kendini üzme nereden bileceksin ki hemen toparlar düzelir fizik tedavi ile Rabbim şifa versin inşallahÇok şükür tiroid olayını şimdilik izlemeye aldık 2 hafta sonra testi tekrarlıcaz o zamana inşaAllah daha da düşmüş olur da ilaç tedavisine gerek kalmadan bu durumu atlatırızDün ki sonucumuz 13 çıkmıştı.
Bu arada her şer de bi hayır varmış. Bebeğim normal doğumla dünyaya geldiği için doğum esnasında sol boyun kasında bi yırtılma oluşmuş ve kanama alanı olmuşve ben bunu dün ultrasona girdiğimizde öğrendim eğer tiroid problemimiz çıkmasaydı biz bunu hiç bilmicektik o kadar kızgınım kiii. Yenidoğan kontrollerinde bunlar hiç kontrol edilmiyo mu çok şaşkınım. Endokrin doktorumuzla az önce görüştük hemen çok acil beklemeden bugun ya da yarın fizik tedaviye gidip egzersizlere başlayın eğer geç kalınırsa boyun kaslarında ilerde ciddi hasarlar oluşur, hareket kısıtlaması olur dedi. Zaten kızım da hep kafasını sağ tarafa çevirip yatıyodu, ben de öyle rahat ettiğini düşünmüştüm, hiç kafası düz şekilde yatmıyodu, meğersem sebebi buymuş ben nasıl anlayamadım bu durumu diye kendimede kızıyorum.
İnşaAllah bu durumuda hayırlısıyla atlatırız da kızım sağlığına kavuşur
Çok geçmiş olsun canım geçmedi mi hala ağrın sızınBenimde sürecim size benzedi aslında. Ek olarak 2.gun ağrı kesiciden parol hapa geçtiler üsteliksizin iyileşmiş benim tüm dikislerden intihap akıyor şuan mesela. Doktor iplik reaksiyonu dedi, sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Şuan onun acısını yaşıyorum. Açık yaraya tuz basılmış gibi sürekli yanma. Elbet geçecek sabır diyorum sürekli. Malesef bu tarz şeyler yaşanıyor içimizden bir birey çıkartıyoruz
Tebrik ediyorum kayınvalideni gerçekten geçen benimki diyo ki gelirim ben ara ara bebeğe bakarım sende işini görürsünCanım kabul etmeme şansım olmadı görümcem olduğu için. Bir yandan da şimdi gelmeseler sonra gelecekler kv burda olmayacak her seyleriyle ben ilgilenmek zorunda kalıcam o yüzden gelip gitsinler bitsin bu tantana diyorum bir yandan da.
Canım doğumdan beri kv burda inanir misin mutfağa girmedim daha. Ben sadece bebekle ilgileniyorum kv mutfak temizlik vs işlerine bakıyor olması gereken de bu bence de. Şimdi görümce gelince de kv ağırlayacak bir bakıma iyi olacak.
Aynen canım bir gece. Sadece benim evim küçük ve misafir sevmiyorumcidden hiç hoşlanmıyorum ya bireysel yaşamaya o kadar alışmışım ki. Evlenmeden önce de uzun süre tek yaşamıştım ondan önce üniversite yüksek lisans derken hep tektim evlendik başka şehre geldik aileler uzakta falan kafamı dinlemeye çok alıştım sanirim.
Aynennnnn kuzumKızlar sizinde göğüs uclarınız süt dolunca zonkluyor mu böyle kaşınıyor gibi ay cok rahatsız ediyor
Canım tartıdan tartıya değişiyor. Mesela sağlık ocağı ile çocuk doktorumuzun tartısı arasında fark var sürekli. Hatta boy farkı da oluyor. O yüzden aynı yerdeki tartı ölçülerini dikkate almakta fayda var.Evet cnm oğlum üstüne düşeni yapıyor emiyor kuzum, ben de çok uğraşıyorum dediğin gibi iki gündür çok kafaya taktım tadını çıkaramıyorum ilk ayımızı bir sağlıkla atlatsak şimdi herşey çok hayati önem taşıyor gibi hissediyorum sonrasında dediğin gibi büyüyecek sağlıkla inş.
Sarılık değeri yüksekti o yüzden zaten iyi besledim zannediyordum bir gittim bir haftada hiç kilo almamış 5gr da vermiş hatta dedi doktor. Doktor farklı ama aynı hastane ikisi de kıyafetsiz tartıyorlar. 4 gün sonraya bir daha randevu aldım biraz alsa kilo içim rahat edicek, dediğin gibi o hataya bile bile düşüyorum engel olamıyorum endişelerime
Maşallah canımKızlar alin geçen hafta az kilo aldı diye karalar bağlamıştım bu hafta 320 gr almış kızımmama+meme gittim bu hafta şükürler olsun güzel kilo almış diyeceğim o ki mama sizin dostunuzdur mamayı sevin
Hem öyle hem ne gerek var. 2 gün için bir sürü eşya hazirla emen çocukla bi ton yol git. Uyku düzeni desen zaten yok sabaha kadar otur sonra sıfır uykuyla başkalarının gönlünü etmek için kapı kapı dolaş. Hiç yapamam valla eşime sen istiyorsan gidebilirsin dedim. O da yok ya napicam ben dedi evde olucazKesinlikle biz de ramazan bayraminda gitmicegiz. Kurbanda gideriz. Zaten cok minikler. Iklim degisimi falan hasta eder...
Sağımda süt çok gelmez bebekler sağlam çekiyor sen emzir emzirdikce artacak sütünSadece anne sütüyle bebeğini besleyenler bebeğin doyduğunu nasıl anlıyor? Sütümü sağınca 20-30cc anca çıkıyor. Hatta test edeyim dedim ;iki saat sonra yeniden sağdığımda neredeyse damla damla geliyor, süt yok. Çocuğa böyle memeyi versem doymaz ki. Ne yaptıysam artmadı sütüm. Doğumdan beri meme+mama yapıyordum. Doktor mamayı keselim yavaştan dedi ama o kadar sütüm yok. Midesi ceviz kadarmış , yeter diyor ama çocuk aç görüyorum işte. Çok kötü hissediyorum. Yetemiyorum yavruma
Aynen canım hatta koltuk altlarından sancı giriyor sızlama gibi çok süt olunca bazen de göğsümün birini emerken diğeri sızlıyor felaket şekilde o zaman süt akıyor o göğüsten istemsizceKızlar sizinde göğüs uclarınız süt dolunca zonkluyor mu böyle kaşınıyor gibi ay cok rahatsız ediyor
Gene muhteşem bir anlatım3 saat kuralı var canım sagilan sütte. 3 saat oda sıcaklığı/3 gün buzdolabı/ 3 ay dondurucu kısmında tutabiliyorsun. Sandıktan sonra 3 saat içinde uyandırıp besleme yaparsanız dolaba koymaya gerek yok ben koymadım. Direk güneş ışığı almayan daha serin bir yerde tutmak gerekiyor. Evet sagilan sütü ısıtmak gerekiyor. Ama direk ateşe koymuyoruz. Sıcak su dolu bir kaba biberonu koyup sallaya sallaya ısıtıyoruz. Birde 2 farklı saatte yapılan sağım sütleri karıştırılmiyor. (İkisini aynı ayrı ısıtıp o şekilde birlestiriliyor)
Koltuk altına kadar ağrı oluyor göğsüm taş gibi olup. Öyle sütle dolduğu bir akşam yüz üstü yatmışım bir uyandım ki her yer sütKızlar sizinde göğüs uclarınız süt dolunca zonkluyor mu böyle kaşınıyor gibi ay cok rahatsız ediyor
Ah kıyamam ya çok geçmiş olsunBenimde sürecim size benzedi aslında. Ek olarak 2.gun ağrı kesiciden parol hapa geçtiler üsteliksizin iyileşmiş benim tüm dikislerden intihap akıyor şuan mesela. Doktor iplik reaksiyonu dedi, sezeryanda kullanılan ip alerji yapmış. Şuan onun acısını yaşıyorum. Açık yaraya tuz basılmış gibi sürekli yanma. Elbet geçecek sabır diyorum sürekli. Malesef bu tarz şeyler yaşanıyor içimizden bir birey çıkartıyoruz
EvetHer şeyi yapmışsın zaten canım başka yapılacak ne var diye düşündüm belki mama markasını değiştirebilirsin.
Allah yardımcın olsun cidden böyle erkeklere dicek bişey bulamıyorum. Ana kuzusu erkekler bence evlenmesinler ya...Eşinden dolayı şanslısın bizimki ailesi bı yana çekirdek aile bı yana yani ailesi daha önemli asla çekirdek kabullenmez bugün çocuk için doktorun sekreteri geldi eşime dediki annenisze karşı biz diomusunuz yani siz bı ailesiniz karın ve çocukların:)eşimde asla biz demez annem babam der KV hep biz diye konuşur beni dışlar tabi kendisi ve çocuklarını kast eder bide bizim evede her zaman bizim eve şu lazım vs diye konuştu hepte siznde ihtiyaçlı var derim yani oğlumun evi derKızlar kv bize geldiği zaman çocuğumu kucağıma alamıyorum. Ne zaman kucağıma alsam ver bana sen yorulmuşsundur diyo. Yok ben yorulmadım desem de ver ben tutayım diyo. Emziremedigim icin de acıktı diye de alamıyorum kucağıma. Mamasını ben yediririm diyo. Gerçekten her geldikçe sinirden ağlıyorum o gittikten sonra. Aynı binada oturduğumuz için neredeyse her gün akşam bu sinir harbini yaşıyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum artık ben huzursuz olunca oğlum da devamlı ağlıyor durmak istemiyor başka birinde. Şu 50 günde yaşlandım yemin ederim bu insanlar yüzünden.
Toplu iğneler batıyor gibi oluyor canım benim deKızlar sizinde göğüs uclarınız süt dolunca zonkluyor mu böyle kaşınıyor gibi ay cok rahatsız ediyor
Canım bu senin anlayabileceğin bi şey değil ki, kendine kızma o yüzden. Yenidogan kontrollerini yapan doktorla ilgili bence bu durum. Ben hastanenin doktorlarına tanımadığım için pek guvenemediğimden taburcu olduktan 1 gün sonra kendi cocuk doktorumuza götürdüm hep. Baya detayli kontrol yapıyor çünkü ve kendisine çok güveniyorum. .Çok şükür tiroid olayını şimdilik izlemeye aldık 2 hafta sonra testi tekrarlıcaz o zamana inşaAllah daha da düşmüş olur da ilaç tedavisine gerek kalmadan bu durumu atlatırızDün ki sonucumuz 13 çıkmıştı.
Bu arada her şer de bi hayır varmış. Bebeğim normal doğumla dünyaya geldiği için doğum esnasında sol boyun kasında bi yırtılma oluşmuş ve kanama alanı olmuşve ben bunu dün ultrasona girdiğimizde öğrendim eğer tiroid problemimiz çıkmasaydı biz bunu hiç bilmicektik o kadar kızgınım kiii. Yenidoğan kontrollerinde bunlar hiç kontrol edilmiyo mu çok şaşkınım. Endokrin doktorumuzla az önce görüştük hemen çok acil beklemeden bugun ya da yarın fizik tedaviye gidip egzersizlere başlayın eğer geç kalınırsa boyun kaslarında ilerde ciddi hasarlar oluşur, hareket kısıtlaması olur dedi. Zaten kızım da hep kafasını sağ tarafa çevirip yatıyodu, ben de öyle rahat ettiğini düşünmüştüm, hiç kafası düz şekilde yatmıyodu, meğersem sebebi buymuş ben nasıl anlayamadım bu durumu diye kendimede kızıyorum.
İnşaAllah bu durumuda hayırlısıyla atlatırız da kızım sağlığına kavuşur
Ben de insanlarla oyle cok icli disli ic ice yasamayi sevmem. Tekliğo cok severim. Eşim ise tam tersi .Bazi arkadaslarim var mesela her yerdeler kocasinin ailesiyle cok ic iceler falan ben istesemde kimseyle oyle olamam. Ama iste gorumce falan da uzak degiller ya halasi hevesleniyorlar. Senin icin em gyzeli iste arada cikar Ramazanda aradan cikarmak daha iyidir. Bana da insallah bayramda gelirler aradan cikarCanım kabul etmeme şansım olmadı görümcem olduğu için. Bir yandan da şimdi gelmeseler sonra gelecekler kv burda olmayacak her seyleriyle ben ilgilenmek zorunda kalıcam o yüzden gelip gitsinler bitsin bu tantana diyorum bir yandan da.
Canım doğumdan beri kv burda inanir misin mutfağa girmedim daha. Ben sadece bebekle ilgileniyorum kv mutfak temizlik vs işlerine bakıyor olması gereken de bu bence de. Şimdi görümce gelince de kv ağırlayacak bir bakıma iyi olacak.
Aynen canım bir gece. Sadece benim evim küçük ve misafir sevmiyorumcidden hiç hoşlanmıyorum ya bireysel yaşamaya o kadar alışmışım ki. Evlenmeden önce de uzun süre tek yaşamıştım ondan önce üniversite yüksek lisans derken hep tektim evlendik başka şehre geldik aileler uzakta falan kafamı dinlemeye çok alıştım sanirim.
Şuan ilk aklıma gelenBen hele kaynanam gelecek deyince kalbime bı acı vucuduma bı uyuşukluk geliyor:) bildiğin fiziki acı çekiyorum bide odalarim rutubet oldu zate iki odam vardı bı oturma odası var orda uyuyorum çocuklarla tüm gün ışık alan tek yer başkada oda yok yani emziriyorum çocuğu oturma odasında yaşıyoruz misafir deyince cinler tepeme biniyor
Öyle olsa kalamam sanırım ben ya. Sen de eğer olabiliyorsa çok muhattap olmamaya bak canım. Bu gibi durumlarda ayrı şehirlerde olmak o kadar ise yarıyor ki. Gözden uzak olan gönülden de uzak oluyorTebrik ediyorum kayınvalideni gerçekten geçen benimki diyo ki gelirim ben ara ara bebeğe bakarım sende işini görürsün
Kesinlikle canım benimMaşallah canımbak kendini üzmene gerek yokmuş çok sevindim doktorlar anneleri gereksiz yere strese sokuyorlar
Ayynen öyle ben de aynı şekilde sen git istersen dedim siz olmadan ne yapıcam dedi dedim böyle ol canımı yeHem öyle hem ne gerek var. 2 gün için bir sürü eşya hazirla emen çocukla bi ton yol git. Uyku düzeni desen zaten yok sabaha kadar otur sonra sıfır uykuyla başkalarının gönlünü etmek için kapı kapı dolaş. Hiç yapamam valla eşime sen istiyorsan gidebilirsin dedim. O da yok ya napicam ben dedi evde olucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?