Bizde de vardı pişik bezi değiştirdim geçtiGeçmiş olsun pişik için ne yaptınız bizde de pişik var
Ben de sadece meme veriyorum ilk hafta mama verdim sonra kestimMama takviyesi yapmıyor musun peki ? Aç bu çocuk aç aç diye diye aç kalmasından korktuğum için ağzına mamayı memeyi ne verdiyse dayıyorım
Cok hosBu hale kolay gelmedik canım. Ya yanımda dur yada ananın evine dön demisligim resti sağlam çekmişliğim çoktur....
Evet evet hepsiniPompa kısmındaki tüm parçaları kaynatıyorsunuz değil mi söküp?
Hayir yapmıyorum. İlk 1 hafta mama vermiştim sonra komple kestim. Çünkü bezleri aşırı dolu ve çok sık alt değiştiriyorum. O azcik emdiginde göğüs ucunu çok hafif bastırdigimda süt geliyor fazlasıyla. Yani emse süt var ama oğlan etmemeyi tercih ediyor. Bazen öyle bır emiyor ki tek memeyi komple boşaltıyor. O zaman bile gogusumu sıkinca yine sut geliyor. Keyifçi çocukMama takviyesi yapmıyor musun peki ?
En iyisini yapmışsın canım. Aile içinde huzuru bozan kimde uzak tutmakta fayda var gerçekten.Kızlar ben kovdum resmen kv söyledim lütfen görümcem evine gitsin psikolojim bozuldu siz torununuz düşünüyorsanız ben de kızımı düşünmek zorundayım deidm. Hayır görümcem de fenalık yaptı doğumdan 1 hafta önce geldi kv lere kzıımın morali bozuk psikolojisi bozuldu ders notları düştü hırçınlaştı bebek olacak diye falan filan dedi ben de deidm ki benim kızım kıskanmıyor ona ne oluyor. Onun zaten dersleri güzel değildi zaten hep kıskanç asabi ve hırçındk neden bebeğe yoruyorsunuz siz böyle yaparsanız o da evet o yüzden der size dedim. Ama psikolojik bunalıma soktulae beni hele doğumdan sonra anlatamam size onun yanında bebeği kucaklarına almıyorlar sevmiyorlar.
Canım zaten benim oğlanın gün içinde uyanık süresi çok. Bende hayret ediyorum bazen 5 saat çakmak çakmak bakıp etrafı inceliyor. Ve bu süreçte asla yatma pozisyonu istemiyor dik olup etrafı izleyecek. Diyorum sen kendini 3 aylık felan mi sanıyorsun acaba. Genelde ya memede uyuyor yada omzumda sırtına pat pat yaparken uyuyorUyanmiyor musonra bir daha nasıl uyuyor?
Çamaşır makinesi, kurutma makinesi saç kurutma makinesi, asprator sesi, araba motor sesi bunlar beyaz gürültü canım bebegi sakinleştirir. Birde kalp atisi sesi sakinleştiriyor. Telefonuna beyaz gürültü uygulaması indirip kriz anlarında açabilirsin.Kızlar selam,size bir yöntem yazacağım…benim oğlan gece hiç durmadan ağlıyor bildiğiniz kolik gibi..emziriyoruz gazını çıkarıyoruz ne yaparsak yok ve ağlaması hiçbir şekilde durmuyor, dün gece yine bu şekilde ağlama krizine girdi gece 3e kadar ağladı,eşimin yengesi geldi 2 döndü benimle ilgileniyor hastane doğumda falan hep eşimle tektik. Gece üçe kadar susmayınca yenge geldi bebeği aldı oto koltuğuna oturtup çamaşır makinesinin üzerine koydu çamaşır makinasını çalıştırdı o titreşim ve sesle çocuk 5 dakika içerisinde uyuyuverdi çat siye kesildi ağlaması, şok oldum resmen,ve 3 saat kesintisiz uyudu. Her yöntemi deneyip uyutamadığınızda bence uygulayabilirsiniz yazayım dedim sayesinde bizde biraz uyuduk. Sonra korkudan oto koltuğundan oynatamadım inanın
Eşimin annesi alınacak küsecek diye aklı çıkıyor. Çok alıngan bir kadın olduğu için hep dikkat ediyor benim de etmemi her dediğini tamam dememi istiyor. Bu yüzden hep aramız bozuluyor bizim de. Bizi huzursuz etmekten başka bir şeye yardımı hiç yok açıkçası. Laftan anlamayan bir insandır benim kv. Ne dersen de anlamıyor.Çok dinlenmemi istiyorsanız ev işlerinde yardım edin cocuga ben bakarım demek lazım böylesine .
Eşiniz bu duruma ne diyor peki?
Mecbur canım başka türlüsü gerçekten aile içi iletişime çok zarar veriyor.Cok hosguclu durus
İşin çok zor canım gerçekten. Eşin annesiyle kendi ailesi arasında bir denge kurmalı ama anneye bağımlı olunca böyle oluyor. O bir anneyse sende bir annesin bunun farkına umarım en yakın zamanda varır. Bir psikologtan felan destek alsanız nasıl olur eşiniz gelir mi.Eşimin annesi alınacak küsecek diye aklı çıkıyor. Çok alıngan bir kadın olduğu için hep dikkat ediyor benim de etmemi her dediğini tamam dememi istiyor. Bu yüzden hep aramız bozuluyor bizim de. Bizi huzursuz etmekten başka bir şeye yardımı hiç yok açıkçası. Laftan anlamayan bir insandır benim kv. Ne dersen de anlamıyor.
Vallahi uzak tutuyorum görümcem de kızının huyunu biliyor yapışıyor peşimize bilerek. 49 uçurmaya kv e gittik iftara kv geleceğimizi söylemiş. Yok efendim telefondan konuşurken kızı duymuş tutturmuş bende geleceğim diye o yüzden onlarda gelmiş. Tabi gittiğime pişman oldum kv hariç kimse bebeği sevmedi kucağına almadı hep uzak kaldılar yok kıskanır vs. Kv de ben onu bozmasam almazdı adım gibi eminim. Ben ona siz şımartıyorsunuz her istediğini yapıyorsunuz parmağınızda oynatıyor sizi sanki bebek mi ergen 12 yaşında sivilceleri bile çıkmış ben onun yaşında çalışıyordum yazları dedim. Çok söylendim o yüzden umursamıyor artık ötekinin kıskançlığını ama görümcem biliyor gelme ben gittiğim zaman gelme biliyorsun kızın tam bir baş belası huzurumuzu kaçırıyor neden getiriyorsun. Hayır kızımıda çok etkiliyor demişti annenler seni eskisi gibi sevmeyecek bebeği sevecekler sen artık büyüksün sana olan sevgilerini bebeğe verecekler falan demiş kıza çok sinsi. Allahtan kızım kardeşine çok düşkün. İsterseniz yanlış anlayın Kızlar beni ama tahammül edemiyorum o hareketleri görünce ağzının ortasına yapıştırasın geliyor. Kv kucağına veriyor otururken hani alışsın kıskanmasın diye. Çek şunu üstümden ıyyy öğğğğ benim kedim bundan daha güzel falan diyor surat şeklini görseniz çocuğun üzerine kusacakmıl gibi yağıyor yüzünü. Aldım bebeği içeriye gittim ağladım. Yeter artık gitsin dedimEn iyisini yapmışsın canım. Aile içinde huzuru bozan kimde uzak tutmakta fayda var gerçekten.
Bizim de durum bu artık kollarim kopuyor otomatik salıncak alacağımCanım zaten benim oğlanın gün içinde uyanık süresi çok. Bende hayret ediyorum bazen 5 saat çakmak çakmak bakıp etrafı inceliyor. Ve bu süreçte asla yatma pozisyonu istemiyor dik olup etrafı izleyecek. Diyorum sen kendini 3 aylık felan mi sanıyorsun acaba. Genelde ya memede uyuyor yada omzumda sırtına pat pat yaparken uyuyorkeyifci çocuk diye boşuna demiyorum
Kv ve eşine açıkça söyle siz gittiğinizde onlar gelmesin aynı ortama girmeyin kesinlikle. Hickimse sizden ve kızınızdan daha değerli ve önemli değil. Gerekiyorsa kv ile aranıza da mesafe koyun.Vallahi uzak tutuyorum görümcem de kızının huyunu biliyor yapışıyor peşimize bilerek. 49 uçurmaya kv e gittik iftara kv geleceğimizi söylemiş. Yok efendim telefondan konuşurken kızı duymuş tutturmuş bende geleceğim diye o yüzden onlarda gelmiş. Tabi gittiğime pişman oldum kv hariç kimse bebeği sevmedi kucağına almadı hep uzak kaldılar yok kıskanır vs. Kv de ben onu bozmasam almazdı adım gibi eminim. Ben ona siz şımartıyorsunuz her istediğini yapıyorsunuz parmağınızda oynatıyor sizi sanki bebek mi ergen 12 yaşında sivilceleri bile çıkmış ben onun yaşında çalışıyordum yazları dedim. Çok söylendim o yüzden umursamıyor artık ötekinin kıskançlığını ama görümcem biliyor gelme ben gittiğim zaman gelme biliyorsun kızın tam bir baş belası huzurumuzu kaçırıyor neden getiriyorsun. Hayır kızımıda çok etkiliyor demişti annenler seni eskisi gibi sevmeyecek bebeği sevecekler sen artık büyüksün sana olan sevgilerini bebeğe verecekler falan demiş kıza çok sinsi. Allahtan kızım kardeşine çok düşkün. İsterseniz yanlış anlayın Kızlar beni ama tahammül edemiyorum o hareketleri görünce ağzının ortasına yapıştırasın geliyor. Kv kucağına veriyor otururken hani alışsın kıskanmasın diye. Çek şunu üstümden ıyyy öğğğğ benim kedim bundan daha güzel falan diyor surat şeklini görseniz çocuğun üzerine kusacakmıl gibi yağıyor yüzünü. Aldım bebeği içeriye gittim ağladım. Yeter artık gitsin dedim
Senin görümcenle kızını bi elimize verseler de şöyle pata küte bi dövsek hem uyumayan çocukların stresini falan da atmış oluruzVallahi uzak tutuyorum görümcem de kızının huyunu biliyor yapışıyor peşimize bilerek. 49 uçurmaya kv e gittik iftara kv geleceğimizi söylemiş. Yok efendim telefondan konuşurken kızı duymuş tutturmuş bende geleceğim diye o yüzden onlarda gelmiş. Tabi gittiğime pişman oldum kv hariç kimse bebeği sevmedi kucağına almadı hep uzak kaldılar yok kıskanır vs. Kv de ben onu bozmasam almazdı adım gibi eminim. Ben ona siz şımartıyorsunuz her istediğini yapıyorsunuz parmağınızda oynatıyor sizi sanki bebek mi ergen 12 yaşında sivilceleri bile çıkmış ben onun yaşında çalışıyordum yazları dedim. Çok söylendim o yüzden umursamıyor artık ötekinin kıskançlığını ama görümcem biliyor gelme ben gittiğim zaman gelme biliyorsun kızın tam bir baş belası huzurumuzu kaçırıyor neden getiriyorsun. Hayır kızımıda çok etkiliyor demişti annenler seni eskisi gibi sevmeyecek bebeği sevecekler sen artık büyüksün sana olan sevgilerini bebeğe verecekler falan demiş kıza çok sinsi. Allahtan kızım kardeşine çok düşkün. İsterseniz yanlış anlayın Kızlar beni ama tahammül edemiyorum o hareketleri görünce ağzının ortasına yapıştırasın geliyor. Kv kucağına veriyor otururken hani alışsın kıskanmasın diye. Çek şunu üstümden ıyyy öğğğğ benim kedim bundan daha güzel falan diyor surat şeklini görseniz çocuğun üzerine kusacakmıl gibi yağıyor yüzünü. Aldım bebeği içeriye gittim ağladım. Yeter artık gitsin dedim
Geçecek canım, yavaş yavaş zamanla geçecekkBizim de durum bu artık kollarim kopuyor otomatik salıncak alacağımuyutana kadar akla karayi seçiyorum hayır gündüz uyumasa gece uyusa içim gam yemeyecek ama gece de sabahı ediyoruz
Hay sen çok yaşa, iç sesimi söyledin resmenSenin görümcenle kızını bi elimize verseler de şöyle pata küte bi dövsek hem uyumayan çocukların stresini falan da atmış oluruz
İnşallah canım inşallah. Uykusu var deli gibi uykuya dalmiyor asla kucağımda memede uyuyor yatağa koyuyoruz ıkır mıkır. Bugün hep pusetinde sallayarak uyuttum.Geçecek canım, yavaş yavaş zamanla geçecekkbolca sabır
Başında bekliyor kucağına verirken sözde sevsin alışsın dşye. Eşime de deidm bir daha. Biz gidince gelmesinler dedim. O da sinir ooluyor zaten canım. Kayınvalideme alsın sevsin diyorum torunlarını ayırmasın diye. Çocuk istemiyor diyw sevmemezllik yapıurosa ghiç sevmesin. Sanki o torunu da bunh da çöpten aldık. 1 tane oğlun var oğlundan 1 tane torunun var. Vw ne kadae kıymetli bu çocuk 7 sene uğraştık tüp bebek vs bekledik yıllarca. Daha hassas yaklaşmaları gerekirken kukla gibi oynatıyor gör kadar kız bunları. Sinsi ya tam bir yılan o büyüsün anasıyla babasının ağzına ….Kv ve eşine açıkça söyle siz gittiğinizde onlar gelmesin aynı ortama girmeyin kesinlikle. Hickimse sizden ve kızınızdan daha değerli ve önemli değil. Gerekiyorsa kv ile aranıza da mesafe koyun.
Canım grupta hemen hemen hepimiz kv çocuklarımızı almasın sevmesin bizden başka kimse diye dert yanıyoruz sen kadın zorla sevsin diye uğraşıyorsun sankiaman bosver ya sıkma o güzel canını. Kv kucağına mi veriyor o çocuğa güvenip çöp bile verilmez ya. Ya çocuğa ters bir hareket yapsa Allah muhafaza....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?